ATLANTIDA

Atlantida je ostrvo legendarne drevne kulture, o čijem samom postojanju i mestu postojanja se još ništa ne zna. Prvi put Atlantidu je pomenuo drevni grčki filozof Platon, koji saopštava da je ona bila razorena prirodnom katastrofom (verovatno strašnim zemljotresom ili velikom poplavom), pre više od 9000 godina pre Platonovog vremena.
U delu: "Kriton" Platon opisuje rat između Atlanta i ostatka tadašnjeg sveta i kaže da se dogodio pre 9000 godina. Podatak se odnosi na rat, a ne na katastrofu, koja je prouzrokavala potonuće ostrva iako je taj rat prekinula prirodna katastrofa.

Ostali antički autori koji su pisali ili pominjali Atlantidu: Prokl (412 - 485 p.n.e.), Strabon (25. godina n.e.), Plinije Stariji (79. god. n.e.), Diodor sa Sicilije i mnogi drugi.

Prema Platonu Atlantida je bila veliko ostrvo, veličine kao Libija i Azija zajedno, i nalazilo se sa one strane Herkulovih stubova (Gibraltar). To je bila plodna i bogata zemlja, koja je davala dve žetve godišnje. Stanovništvo se bavilo zemljoradnjom, stočarstvom, i zanatima. Kopali su i topili rude. Najcenjeniji metal je bilo zlato, koga je bilo u izobilju i jedan metal sa nazivom orihalk, koji se mogao naći svuda po ostrvu.

U sredini ostrva nalazila su se dva izvora: jedan sa hladnom i jedan sa toplom vodom. Oko njih su stanovnici izgradili bazene za kupanje od kojih su neki bili pokriveni. Postojalo je više gradova i tri pristaništa.

Zemljom je upravljao Atlant uz pomoć 10 careva. Sastajali su se svakih 6 godina, donosili zakone i sudili.

Stanovništvo je uživalo u sreći i bogatstvu sve dok njihovi carevi nisu rešili da zarate sa ostatkom sveta. Vojsku ostatka sveta su predvodili Jelini, a na njihovom čelu su bili Atinjani. U strahovitoj bici Grci su odneli potpunu pobedu i sprečili da se Atlantiđani prošire sa "ove strane Herkulovih stubova".

U jeku najžešćih bitaka zatutnjli su strašni zemljotresi i Atlantida je potonula u more.
Toliko o opštepoznatoj legendi.

Nesto u ovoj legendi nedostaje . A sta je sa pricom da su se Atlantidjani posvadjali sa bogovima i da su ih "bogovi" unistili ? A sta je sa njihovim letecim masinama , tehnologijom i dijamantima koji je od suncevog zracenja stvarao zivot ??? :rolleyes:

Koliko ja znam , a inace malo znam :P , bas je Platon atlantidu opisivao kao tehnolosko naprednu - ne zavisnu od prirode ... Toliko se bar na filozofiji u gimnaziji spominjalo ...

Nije tacno.
Atlandida je dzinovsko lebdece ostrvo, neka vrsta cardaka ni na nebu ni na zemlji koji se nalazi iznad Himalaja na visini od oko 10 000metara. Po potrebi, anatigravitacioni motori mogu dizati ili spustati ovo nebesko naselje na manju ili vecu visinu, u zavinosti od jetstreamova koji se javljaju na tim visinama. Kralj Atlandide se zove Amplituda, ali je zbog gresaka i specificnih glasova u vanzemaljskom jeziku Zemljanima izgledalo kao Atlantida. Njegova zena - Frekvencija je bila nerotkinja, ali je Amplitudi podmetnula dete njene sestre Talasne Duzine - sina Oscilatora.
Ponekad se spustaju na zemlju, radi ispitivanja terena. Iako se trude da ih ljudi ne vide, do sustreta je tokom istorije ipak ponekad dolazilo, i tako je nastala legenda o Jetiju.

Eto, to ti je o Atlantidi.
Moja verzija je tacna, tvoja nije.

He he he ! Prica se i da je Hitler u to poverovao . Pa cak i cak i Napoleon !

Kaze legenda da je nekada davno , mnogo davno ( toliko davno da se toga niko neseca ) postajalo ogromno napredno carstvo Atalantida i tako ono jednoga dana potone tj. "potone" ( iz potpuno nepoznatih razloga - misticnih no sto je sam "bog" tj. bog " , misticniji nego sami leteci tanjri :P ) i svi atlantidjani pomru tk. "pomru" i samo jedna mala grupa njih ( valjda najmudrijih ) prezivi nekako tj. "prezivi" i odu na najvisi vreh na svetu - nadajuci se da ce on zadnji potonuti , jel da ... vidi se da su bili mudri . I tako se ta mala grupa sakrije negde na vrhove Himalaja i tu nastvae da zive zvojim misticnim zivotom .

To se nekako proculo svetom . Onda je hitler slao ekspedicije da pronadju te antlatidjanske mudrace da mu odgonetnu kako da upravlja masama . Hitleru se to ocigledno ostvarilo . Svi znamo kako su ga mase vtreno pratile , do samog kraj pa i posle toga .

Ovaj mit se na razne nacine tumacio . Mnogi su rekli da taj njihov odlazak na vrh sveta zapravo znaci odlazak na vrh nase ljudske civilizacije . Tako "kao" danas bas ti preziveli mudraci upravljaju svetom ... mozda u teznji da obnove staru Antlantidjansku slavu !

Pa cak su i mitovi nastali na nekim cinjenicama . Platon je mit o Atlantidi i Mit o Troji i Konju stavio u isti tom . Kada su ljudi pronasli izgubljeni grad Troju , to vise nije bio mit ! Bas to je podstaklo mnoge druge u njihovim vizijama da mozda negde lezi i Atlantida i ceka da je neko odkrije .

Cak je i vreme pa i masa relativna ... da nepricamo o drugim stvarima . Mozda i sada negde u maglovitim vrhovima Himalaja zive svoj cudan i poviucen zivot mudraci koji su preziveli potop i secaju se slave drevnog Antlantidjanskog carstva !

Ljudi imaju tendencije da misle da nesto ne postoji, samo zato sto nisu dovoljno informisani.
Evo da iznesem informacije o otkricima raznih ekspedicija o postojanju ovog nekadasnjeg kontinenta.

May 20,1970 god
Dr.Raymond Brown je nasao piramidu na dnu mora blizu Bahamskih ostrva. On i jos 4 ronioca su nasli puteve,
cetvrtaste zgrade, neidentifikovane kovane instrumente, kip koji drzi misteriozni kristal koji ima minijaturne piramide
u njemu. Kristal je amplifikovao energiju. Naucnici koji su analizirali kristal su izjavili da metod na koji je pravljen,
im je nepoznat. Nadjena je i soba unutar podvodne piramide, u kojoj je bio neki instrument koji je bio kao ray gun (laser).
Putevi koji su nadjeni su bili pravljeni od magnesium oxide.

Jun 13,1977 god
Misteriozno otkrice na dnu Atlantskog Okeana. 650 stopa visoka piramida (mislim da je veca i od onih u Egiptu)
je pronadjena. Ona je svetlela. Voda oko nje je bila bela i siajla se i pretvarala u tamno zelenu.
To je bilo neobicno sa obzirom da svugde okolo je bila crna voda na tu dubinu.
Ovo otkrice je fotografisala ekspedicija od Arl Marahall. Mesto gde su je nasli se zove Cay Sal,i nalazi se blizu
Bahamskog ostrva.

Feb 4,1958 god
Dr.William Bell je fotografisao ono sto je pronasao. Smatrao je da je to sto je nasao, ono sto su stare civilizacije nazivale,
The Eternal Flame (vecni plamen). Bilo je na vrhu piramide i stubova i imalo je kristal conductor.
Cement koji je koriscen da pravi piramidu, naucnici su izjavili da mi nemamo danas.

Tony Benikove je vodio ekspediciju i nasli su ogromnu piramidu u 10,000 stopa vode. Takodje su nasli neprovidnu kristalnu
plocu na kojoj bi znakovi i pisanja postali vidljivi samo kada bi se uperilo svetlo na plocu. Jedno od najvecih otkrica je pronasao

kapetan Reyes Miraga i njegova ekipa sa broda Taliaiz Spanije. Oni su snimili na video kilometre hramova sa
stubovima, zgrade i statue, siroke bulevare, i piramide. Vecina ovog grada je pronadjen blizu Spanije.
Dr.Maxine Asherova ekspedicija je takodje snimila ovo. Ovo sto je pronadjeno je skoro identicno sa opis koji je dao
Plato o Atlantisu. Od Jan 1,1956 god skoro 30 otkrica su pronadjena. Otkrica se poklapaju sa opisom i onim sto ima iz nekih
starih biblioteka i starih mapa, a to je da Atlantis i ostrva su pronadjeni. Ostrva su Arya, Og, Poseid, Hy-Bresal i Antigua.
Poseid je bio glavni grad kontinenta koji je se sirio od Sevrne Afrike i Zapadne Evrope pa do Floride i Istocne Amerike.
Tropska klima je bila na zapadnoj strani a hladnija na severu i istoku.

:D . Preuzeo sam sa nekog mesta ove 'informacije'. Ko voli nek izvoli.

@ILLUMI, ako imas jos nesto sto znas a smes reci, onda pisi i postavljaj o Atlantidi.

May 20,1970 god
Dr.Raymond Brown je nasao piramidu na dnu mora blizu Bahamskih ostrva. On i jos 4 ronioca su nasli puteve,
cetvrtaste zgrade, neidentifikovane kovane instrumente, kip koji drzi misteriozni kristal koji ima minijaturne piramide
u njemu. Kristal je amplifikovao energiju.

kakvu energiju?
kineticku, potencijalnu, toplotnu, elektricnu, nuklearnu, hemijsku?

Naucnici koji su analizirali kristal su izjavili da metod na koji je pravljen,
im je nepoznat.
Nadjena je i soba unutar podvodne piramide, u kojoj je bio neki instrument koji je bio kao ray gun (laser).

siguran sam da cemo dobiti slike dokumente i sve potrebne stvari da se uverimo u ove price :):)

Jun 13,1977 god
Misteriozno otkrice na dnu Atlantskog Okeana. 650 stopa visoka piramida (mislim da je veca i od onih u Egiptu)
je pronadjena. Ona je svetlela. Voda oko nje je bila bela i siajla se i pretvarala u tamno zelenu.
To je bilo neobicno sa obzirom da svugde okolo je bila crna voda na tu dubinu.
Ovo otkrice je fotografisala ekspedicija od Arl Marahall. Mesto gde su je nasli se zove Cay Sal,i nalazi se blizu
Bahamskog ostrva.

e ovo prvi put cujem :roll::roll::roll:
aj da vidimo te fotografije i jos dodatne dokumente...../

Bilo je na vrhu piramide i stubova i imalo je kristal conductor.

sta je kristal conductor?

Cement koji je koriscen da pravi piramidu, naucnici su izjavili da mi nemamo danas.

kog je sastava cement?
ako su videli da je to nesto sto nemamo, zasto nisu patentirali taj novi cement?

Oni su snimili na video kilometre hramova sa
stubovima, zgrade i statue, siroke bulevare, i piramide. Vecina ovog grada je pronadjen blizu Spanije.

dokaz?

Svabov, pa valjda zivotna energija, neznam dali se meri u Dzulima. :)

Steta, nemam fotografije ni dokumente. Kada nadjem, ja cu postaviti. Samo kad ce to biti? :D
Kristal konduktor neznam sta je, nisam znao dal uopste da tu recenicu prepisem, ali sam uzeo.
Neznam ni za cement. Nisam ja istrazivao. A istrazivaci to cuvaju u tajnosti, za sebe. Ili su mozda negde rekli.
A dokaze opet nemam. :) . A dali bi ti uopste poverovao da dobijes dokaze??

Kako i koliko Svabov,cvrsto boravi na zemlji ,drugi ljudi mogu malo mastati baveci se raznim teorijama.ISTINA i pohod za Atlantidom nije nemoguc ako znamo da ima na nasoj planeti jos puno neisteazenih mjesta pa da se malo njima pozabavimo, mozda nausput otkrijemo po nesto realnije od Atlantide.:eek:

Kako i koliko Svabov,cvrsto boravi na zemlji ,drugi ljudi mogu malo mastati baveci se raznim teorijama.

I ja volim da mastam.
U cemu je problem sa mastanjem?

ISTINA i pohod za Atlantidom nije nemoguc ako znamo da ima na nasoj planeti jos puno neisteazenih mjesta pa da se malo njima pozabavimo, mozda nausput otkrijemo po nesto realnije od Atlantide.:eek:

Tacno tako - nije.
Imam radare, sonare, razna daljinski upravljana vozila.....Steta sto nismo nasli nista neobicno :)
Mada, pre neki dan vidim da je neko nasao nesto cudno :D:D

Svabov, pa valjda zivotna energija, neznam dali se meri u Dzulima. :)

Steta, nemam fotografije ni dokumente. Kada nadjem, ja cu postaviti. Samo kad ce to biti? :D
Kristal konduktor neznam sta je, nisam znao dal uopste da tu recenicu prepisem, ali sam uzeo.
Neznam ni za cement. Nisam ja istrazivao. A istrazivaci to cuvaju u tajnosti, za sebe. Ili su mozda negde rekli.
A dokaze opet nemam. :) . A dali bi ti uopste poverovao da dobijes dokaze??

"....Tako je bilo g. sudija a ne kako kaze mama od ove male devojcice..."

Poznata parafraza koja ilustruje kako vas ( ima Vas dosta ) zanos i mastarije ne znace nista u stvarnom svetu, gde vladaju cinjenice i druge stvari, nebitno.
Kako bi ti na osnovu ovoga sto si napisao objasnio panduru, da imas/nemas vozacku, kad te zaustavi u saobracaju ?
Svojim neodgovornim pisanjema tako ljudi povlace armiju, plitko razmisljajucih i nedovoljno obrazovanih u neke teorije. Pratim ovaj PF i ne mogu da verujem koliko ljudi pate da budu "obmanjivani", manipulisani, zavedeni raznim teorijama...( ima ljudi koji jos ne znaju da se kklcem i kanapom u zitu mogyu lepo crtati krugovi. )
Da se razumemo, i ja bih zeleo da saznamo konacno nesto novo, sokantno, da nas sve prodrma, da napravimo neki zaokret, ali na osnovu pravih i istinitih dokaza, cinjenica. Slazem se i da je istina negde na sredini, da ima tu nesto, ali...
Iritira me s' kojom lakocom zanemarujete racionalisanje, logiku, i koliko Vam malo treba da od muve napravite slona. Vanzemaljskog, naravno. Pa jel bi meni neko od Vas pozajmio 500 EU, dok mi svemirska tetka ne stigne sa godisnjeg iz neke galaksije? Odma vracam sa kamatom, cim stigne...Nije mi namera da nekog vredja, samo zalim da naucite baratati sa jacim argumentima i zrelije, ono "da boli", verujte uzivao bih. Ovako se samo zabavljam i smejem lupetanjima...
Ajd' pozdrav !
P.S. divim se Svabovu na ulozenoj energiji i podrzavam.

Poznata parafraza koja ilustruje kako vas ( ima Vas dosta ) zanos i mastarije ne znace nista u stvarnom svetu, gde vladaju cinjenice i druge stvari, nebitno.
Kako bi ti na osnovu ovoga sto si napisao objasnio panduru, da imas/nemas vozacku, kad te zaustavi u saobracaju ?
Svojim neodgovornim pisanjema tako ljudi povlace armiju, plitko razmisljajucih i nedovoljno obrazovanih u neke teorije. Pratim ovaj PF i ne mogu da verujem koliko ljudi pate da budu "obmanjivani", manipulisani, zavedeni raznim teorijama...( ima ljudi koji jos ne znaju da se kklcem i kanapom u zitu mogyu lepo crtati krugovi. )
Da se razumemo, i ja bih zeleo da saznamo konacno nesto novo, sokantno, da nas sve prodrma, da napravimo neki zaokret, ali na osnovu pravih i istinitih dokaza, cinjenica. Slazem se i da je istina negde na sredini, da ima tu nesto, ali...
Iritira me s' kojom lakocom zanemarujete racionalisanje, logiku, i koliko Vam malo treba da od muve napravite slona. Vanzemaljskog, naravno. Pa jel bi meni neko od Vas pozajmio 500 EU, dok mi svemirska tetka ne stigne sa godisnjeg iz neke galaksije? Odma vracam sa kamatom, cim stigne...Nije mi namera da nekog vredja, samo zalim da naucite baratati sa jacim argumentima i zrelije, ono "da boli", verujte uzivao bih. Ovako se samo zabavljam i smejem lupetanjima...
Ajd' pozdrav !

E vidis tu se varas. Masta je vrlo dobrodosla pojava u nauci, a demantuju te Galilei,Kopernik,Njutn,Bruno, Merkator, Magelan, Tesla, Ajnstajn, Braca Rajt i jos bezbroj radoznalih i mastovitih naucnika,avanturista,istrazivaca,zrtava dogme i zatucanosti, osporavanih, rehabilitovanih i pogubljenih u ime tada priznate "nauke". Zapanjuje me strast sa kojom "mnogi" pokusavaju da dotuku ideju koja nije potekla iz omiljenog im udzbenika ili usta "autoriteta" koji je toliko bio ponosan dok im je objasnjavao da se vec zna sto se moze saznati.

Konformiste i prakticare logike podsecam da Zemlja nije ravna, da Sunce ne orbitira oko Zemlje, da Sunce nije unikatna pojava, bas kao ni Zemlja, da je zivot sposoban da opstane i menja se i da smo kao i mnogi drugi oblici zivota samo kap u velikom okeanu koji se zove postojanje.

E zato VERUJEM ( sve sto jesam,znam,osecam) da su na zemlji postojale civilizacije naprednije i drugacije od nase i da ova planeta nema ekskluzivu na zivot i civilizaciju.

U potpunosti se slazem sa tobom.
To je teorija kao i sa svemirom.
Treba biti prilicno kratkovid i ogranicen pa da smatras da je na Zemlji postojala samo 1 civilizacija!Kao sto ljudi tvrde da nema zivota u svemiru sem nas,a to su ciste gluposti i proser...Primitivizam je ocigledno na ceni u 21 veku!
Ja licno mislim da su krajnje zanimljive teme:Grcka(Njeni mitovi i legende),Atlantida...............pa cak i ako je to samo legenda.

Super, bas lepo, a sad kako bi ti rekao isto to ali hladne glave ?
Masta? Eeee...sta ti derane znas sta je masta ....?

Izvinjavam se sto kopiram informaciju,ali zaista mislim da je prigodno.

Imagination is the faculty of imagining, or of forming mental images or concepts of what is not actually present to the senses, and the action or process of forming such images or concepts. It helps provide meaning to experience and understanding to knowledge; it is a fundamental facility through which people make sense of the world, and it also plays a key role in the learning process.

Ajd' pozdrav !

Ti pratis? Ti bi da saznas nesto novo? Mislis da je istina negde na sredini? Mislis da tu ima nesto? Iritira te? Ne zelis da vredjas? Zelis da naucimo? Mi? Uzivao bi? Smejes se i zabavljas?

P.S.
Divis se i podrzavas?

Izgleda da si ti dobronameran covek koji samo zeli da edukuje zacudjujuce veliki broj "neobavestenih i zbunjenih" ljudi. Kazem izgleda, ali ne verujem u to.
Verujem da si neko ko se podsmeva onome sto ne razume, ali to te nece dovesti do uzivanja,zabave i smeha. Mozda povrsno, kakav je i tvoj primer sa tetkom.

Poslednja izmena:
(Iskreno, žalim što ovaj tekst postiram u Natprirodne pojave i misterije, a ne u, recimo, Istoriju ili društvo...)

Krajem februara 2009. godine svi svetski mediji su objavili da je koristeći program „Google Ocean”, koji skenira dno svetskih okeana, jedan Britanac na dnu Atlantika, u blizini Kanarskih ostrva „pronašao” sistem kanala koji podseća na ulice postavljene pod pravim uglom. Britanski tabloid „The Sun” je prvi izneo tvrdnju da je možda određena tačna lokacija Atlantide. Usledili su brojne reakcije, potvrde i demanti…

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2255989.ece

Poslednja izmena:

Back