ATLANTIDA

bojim se da ovdje leži odgovor na pitanje ... postoji li uopće... tj. je li ikad postojala

jeste, to mogu reci iz rukava
postoji najbolja knjiga o Atlantidi (po meni), autor je Luis Spens, knjiga se zove Istorija Atlantide (prikazacu je ovih dana), posle koje ceo problem posmatras drugacije...
mnogo je dokaza, prvenstveno srodnih detalja u legendama i narodnim predanjima naroda sa obe strane atlantika o potonulom kopnu, kao delu tradicije
cak se cini, da je kopno tokom vekova parcijalno tonulo, te su seobe u Evropu (pretezno ledenu) bile masovne... i cini se da su delovi kopna postojali sve do "skoro", mozda do 2000 godine pH, mozda i do kasnije.....

Žitelji Atlantide nisu bili najstariji 'narod' na zemlji, ali su zato u vreme u koje su aktivno boravili na zemlji najbolje odmakli u osvajanju slobode. Težili su ka apsolutnoj slobodi. Slobodi od čvrstih materijalnoh zakona, prevazilaženju čvrstih stega 'obične' ljudske egzistencije. Što god su više osvajali i kontrolisali energetsku suštinu svoga postojanja i time sticali neizmerne moći manipulacije nad prirodom (astralne, vantelesne projekcije, putovanja, direktan prenos misli i osećanja, materijalizacija i dematerijalizacija, drastična izmena klimatskih i drugih uslova na Zemlj i slično), to su više zaboravljali da je druga strana slobode odgovornost. Apsolutna sloboda je jednaka apsolutnoj odgovornosti za svaku misao reč ili delo.

Stanovnici Atlantide su svoja znanja magije poslali u budućnost. Oni su bili posednici Vrhovne nauke, prave magije, pravog kulta koji se rodio pre nekoliko milijardi godina, na ko zna kom mestu. Pre 12.000 godina, posle vladavine koja je trajala oko 18.000 godina, Atlantida je potonula u more. Bila je to posledica katastrofe na Kosmičkom nivou, koja je zadesila čitavu Galaksiju.

Ali neki su i preživeli, malobrojni i ne u ljudskom obliku na kakav smo navikli, već kao energije, kao nevidljivi Majstori (Inicijati koji su zauzimali stepene iza Bezdana, pali anđeli, ali ako više volitie bogovi istorije). Njih je dvanest. Kada je to potrebno (po njihovom mišljenju) oni se inkarniraju na materijalnom planu.

Trudili su se da održe "Drevno znanje". Prenosili su to svoje znanje ljudima, ali u tome nisu uvek uspevali kako treba, i to ponajviše iz porostog razloga što ljudi nisu bili u stanju ni da ga pojme ni da ga prihvate. Ali menjale su se civilizacije, zavisno od stepena prihvatanja "Tajnog znanja" bila je to manje ili više uspešna civilizacija, ili tačnije - zavisno od stepena zloupotreba tog znanja, one su opstajale duže ili kraće.

Ilustracije radi, setimo se samo kako su stari Egipćani koristili svakojake – profane stvari, za prenošenje ritualnih i magijskih šifara i simbola – počev od srazmera i brojnih veličina Piramida pa do Velikih i Malih arkana Tarota. Upravo karte, kao igra, kao kocka, kao porok – izabrane su za prenosioca tajni, jer oni su bili dovoljno mudri da znaju da je jedino porok večan i da se najlakše prenosi među ljudima. Iskoristili su ga kao nosioca mudrosti kroz vekove, a da običan, neuki svet i nije znao šta ima u rukama. Setite se kada uzmete karte u ruke da su četri znaka u kartama zapravo simboli četri kosmička elementa.
Vladari iz senke, energije, nevidljivi majstori, insajderi - ili već kako ih zovemo, su posvećene energije iz jednog nebeskog klana zaduženog za planetu Zemlju, (Svedenborg) oni nisu Bogovi.
Njihov je zadatak da planiraju istoriju civilizacije na Zemlji. Oni su ti koji postavljaju civilizacije u žižu istorijske pozornice. I ako ne uspe kako je zamišljeno, na sceni je smenjuje druga civilizacija. Po toj teoriji nema slučajnosti u istorijskim zbivanjima – zapravo se radi o nekoj varijanti teorija zavere, ali najšire gledano. Mi smo samo jedan veliki eksperiment nebeskih duhova..
iz knjige"Otkrice"Dusana Ninica sa citatima Dejana Lucica iz knjige "Vladari iz senke"

Prema Platonu Atlantida je bila veliko ostrvo, veličine kao Libija i Azija zajedno, i nalazilo se sa one strane Herkulovih stubova (Gibraltar). To je bila plodna i bogata zemlja, koja je davala dve žetve godišnje. Stanovništvo se bavilo zemljoradnjom, stočarstvom, i zanatima. Kopali su i topili rude. Najcenjeniji metal je bilo zlato, koga je bilo u izobilju i jedan metal sa nazivom orihalk, koji se mogao naći svuda po ostrvu.

U sredini ostrva nalazila su se dva izvora: jedan sa hladnom i jedan sa toplom vodom. Oko njih su stanovnici izgradili bazene za kupanje od kojih su neki bili pokriveni. Postojalo je više gradova i tri pristaništa.

Zemljom je upravljao Atlant uz pomoć 10 careva. Sastajali su se svakih 6 godina, donosili zakone i sudili.

Stanovništvo je uživalo u sreći i bogatstvu sve dok njihovi carevi nisu rešili da zarate sa ostatkom sveta. Vojsku ostatka sveta su predvodili Jelini, a na njihovom čelu su bili Atinjani. U strahovitoj bici Grci su odneli potpunu pobedu i sprečili da se Atlantiđani prošire sa "ove strane Herkulovih stubova".

U jeku najžešćih bitaka zatutnjli su strašni zemljotresi i Atlantida je potonula u more.
Toliko o opštepoznatoj legendi.

Ono što sledi je plod mojih vizija.
Ako je zaista bilo toliko, gde je onda moglo da stane?

francis bacon se svojevremeno dosta bavio atlantidom.
smatrao je da je atlantida ustvari amerika, a ako pogledamo na civilizaciju koju su za sobom ostavili maje i inke, ta njegova tvrdnja i nije tako nemoguca.

uzgred, francis bacon se smatra za jednog od najvecih filozofa u istoriji filozofije, a pored filozofije bio je veoma aktivan i u ostalim naucnim disciplinama, kao sto je alhemija, npr.
cuveno: "scientia potentia est" (znanje je moc) potice od njega.
neki smatraju da je on ustvari pisao najveca djela svetske knjizevnosti pod pseudonimom "sekspir", dok je pravi sekspir bio glumac u pozoristu koji je pristao da se pod njegovim imenom ta djela objavljuju.

Ako je zaista bilo toliko, gde je onda moglo da stane?

pod Azijom se u to vreme podrazumeval0, cini mi se, samo ono sto mi danas zovemo Malom Azijom (Turska) i mozda onaj pojas obale gde su Izrael, Palestina, Liban, Fenicani itd... Mislim da su pod Libijom podrazumevali onaj nastanjeni deo obale Severne Afrike, obalu Tunisa (Kartagina), Egipta itd....

francis bacon se svojevremeno dosta bavio atlantidom.
smatrao je da je atlantida ustvari amerika, a ako pogledamo na civilizaciju koju su za sobom ostavili maje i inke, ta njegova tvrdnja i nije tako nemoguca.

uzgred, francis bacon se smatra za jednog od najvecih filozofa u istoriji filozofije, a pored filozofije bio je veoma aktivan i u ostalim naucnim disciplinama, kao sto je alhemija, npr.
cuveno: "scientia potentia est" (znanje je moc) potice od njega.
neki smatraju da je on ustvari pisao najveca djela svetske knjizevnosti pod pseudonimom "sekspir", dok je pravi sekspir bio glumac u pozoristu koji je pristao da se pod njegovim imenom ta djela objavljuju.

uh... u pravu si, ako govorimo onim službenim tonom... ali, suštinski mislim da nisi u pravu.
O tome su mnogo pisali Boval i Henkok u "Talismanu".

Bejkon je, osim što je bio veliki državnik i književnik bio i jedan od najznačajnijih masona toga vremena. U njegovo vreme, već, Crkva, papa i katolocizam su na evropskom tlu odneli konačnu pobedu nad katarima, templarima, pa i masonima i protestantima, prakticno su ih (uglavnom) proterali sa kontinenta u Englesku i Skotsku (ok, jednim delom i na sever Evrope, Skandinaviju...)
Upravo u to vreme sledi - otkrice Amerike.....
Bejkon nije bio naivan, kao ni Tomas Mor ("Utopija"), Bejkon nije mislio bukvalno da je otkrivena Atlantida. On je, kao i svi masoni toga vremena, otkrice Amerike doživeo kao božiji dar njima masonima - novu zemlju, neopterećenu verom i tradicijom, na kojoj će biti bezbedni i stvoriti svoju, masonsku državu... Otuda to "Nova Atlantida"... I uspeli su, samo par stotina godina nakon toga, SAD (Nova Atlantida) je postala najmoćnija sila otkad je sveta i veka....

Nije tacno.
Atlandida je dzinovsko lebdece ostrvo, neka vrsta cardaka ni na nebu ni na zemlji koji se nalazi iznad Himalaja na visini od oko 10 000metara. Po potrebi, anatigravitacioni motori mogu dizati ili spustati ovo nebesko naselje na manju ili vecu visinu, u zavinosti od jetstreamova koji se javljaju na tim visinama. Kralj Atlandide se zove Amplituda, ali je zbog gresaka i specificnih glasova u vanzemaljskom jeziku Zemljanima izgledalo kao Atlantida. Njegova zena - Frekvencija je bila nerotkinja, ali je Amplitudi podmetnula dete njene sestre Talasne Duzine - sina Oscilatora.
Ponekad se spustaju na zemlju, radi ispitivanja terena. Iako se trude da ih ljudi ne vide, do sustreta je tokom istorije ipak ponekad dolazilo, i tako je nastala legenda o Jetiju.

Eto, to ti je o Atlantidi.
Moja verzija je tacna, tvoja nije.

daj, ne ispadaj, molim te! ovo su definitivno gluposti- a i ni ova gore verzija (da je velika kao libija i azija zajedno) nije bas..... ne izgledaju mi ovi vasi podatci kao bas sasvim u redu!

pod Azijom se u to vreme podrazumeval0, cini mi se, samo ono sto mi danas zovemo Malom Azijom (Turska) i mozda onaj pojas obale gde su Izrael, Palestina, Liban, Fenicani itd... Mislim da su pod Libijom podrazumevali onaj nastanjeni deo obale Severne Afrike, obalu Tunisa (Kartagina), Egipta itd....

ako je tako, onda ova prica vec moze da prodje! i ja isto mislim da se podrazumevala mala azija, arabijsko i jos neki delovi!

Neki tamo random Grk je rekao da se Antlatida nalazi iza Heraklovih Stubova, što bi trebalo da bude Gibraltar. E sad, na osnovu ovoga, mnogi su smestili Atlantidu negde u Atlantskom okeanu, ali ako idemo još malo na zapad dolazimo do obala severne i srednje amerike.... Na osnovu ovoga imam dve teorije:
1.) Atlantida je ustvari neka od civilizacija američkih domorodaca (Maje, Asteci, itd)
2.) Ako pratimo liniju od Grčke, Heraklovih Stubova pa preko Atlantika, dolazimo na svima poznato mesto - Bermudski Trougao.... Sad ovde možete maštati i lupetati do besvesti..

Šta mislite o teoriji, da li biste nešto dodali? meni je palo na pamet milion i po mogućnosti, ali neću još uvek mnogo da lupetam, prvo da čujem još nečije mišljenje u vezi svega ovoga...

Скоро сам гледао генетско испитивање фараона из Египта, Рамзес други чини ми се. Ту су утврдили да су имали скоро редовну руту ка јужној и средњој Америци. Чак су му нашли остатке кокаина, хашиша и дувана у организму. Ко зна од кад се зна за тамо

Neki tamo random Grk je rekao da se Antlatida nalazi iza Heraklovih Stubova, što bi trebalo da bude Gibraltar. E sad, na osnovu ovoga, mnogi su smestili Atlantidu negde u Atlantskom okeanu, ali ako idemo još malo na zapad dolazimo do obala severne i srednje amerike.... Na osnovu ovoga imam dve teorije:
1.) Atlantida je ustvari neka od civilizacija američkih domorodaca (Maje, Asteci, itd)
2.) Ako pratimo liniju od Grčke, Heraklovih Stubova pa preko Atlantika, dolazimo na svima poznato mesto - Bermudski Trougao.... Sad ovde možete maštati i lupetati do besvesti..

Šta mislite o teoriji, da li biste nešto dodali? meni je palo na pamet milion i po mogućnosti, ali neću još uvek mnogo da lupetam, prvo da čujem još nečije mišljenje u vezi svega ovoga...

Mislim da su se ove civilizacije razvijale mnogo kasnije...

Mislim da su se ove civilizacije razvijale mnogo kasnije...

I ja isto, ali ko zna, možda su oni napravili svoju civilizaciju po uzoru na njihove pretke - atlantiđane.. ali naravno to je samo nagađenje.

A ovo što Vlada Krauzer kaže mi deluje zanimljivo, jer teško da možemo 100 posto znati šta se dešavalo pre par hiljada godina, jer je sve to znanje uništeno. Ima ona priča da je neki turski admiral posedovao mapu antartika dok je još bio bez leda, oko 300 godina pre nego što je antartik otkriven... sve je zamršeno, a i iluminati kriju dosta toga verovatno...

Takođe negde sam pročitao da su grci i feničani oplovili (ili kako se već kaže) afriku i stigli do indije, ali ne znam koliko je pouzdano to, kao i sve što sam gore napisao.

Poslednja izmena:
I ja isto, ali ko zna, možda su oni napravili svoju civilizaciju po uzoru na njihove pretke - atlantiđane.. ali naravno to je samo nagađenje.

A ovo što Vlada Krauzer kaže mi deluje zanimljivo, jer teško da možemo 100 posto znati šta se dešavalo pre par hiljada godina, jer je sve to znanje uništeno. Ima ona priča da je neki turski admiral posedovao mapu antartika dok je još bio bez leda, oko 300 godina pre nego što je antartik otkriven... sve je zamršeno, a i iluminati kriju dosta toga verovatno...

Takođe negde sam pročitao da su grci i feničani oplovili (ili kako se već kaže) afriku i stigli do indije, ali ne znam koliko je pouzdano to, kao i sve što sam gore napisao.

1. Mislim da sam o tome skoro citao u "Zabavniku", vrlo je verovatno...
2. Ne moze bez njih ni jedna rasprava da prodje! :mrgreen: Mada, sa druge strane, i to je moguce...
3. Fenicani su, krenuvsi ka Zapadu iz Fenikije, prosli kroz Gibraltarski moreuz, obisli Afriku i vratili se u Fenikiju, 2 milenijuma pre Vaska da Game, kome se ovo otkrice pripisuje, samo nisam siguran da su dosli do Indije. Herodot je pisao o tome, i ne postoji ni jedan dokaz koji opovrgava tu tvrdnju...

nema mapu antarktika ima mapu juzne amerike :cool:
samo neki misle da to nije to :cool:

nema potrebe da gledam film, izvoli foto dokaz :cool:

Piri_Reis_map_interpretation.jpg

ipak, vrlo impresivno ucrtana mapa, izuzetno stara... treba napomenuti da je fakat bio podvig preci atlantik u koekakvim brodovima...

Back