gost 129003
Primećen član
- Poruka
- 960
nije stvar u tome, već u vjerojatnosti da se ista doista i pronađe
pomislicu da je poenta u traganju, a ne u nalazenju...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nije stvar u tome, već u vjerojatnosti da se ista doista i pronađe

pomislicu da je poenta u traganju, a ne u nalazenju...![]()
bojim se da ovdje leži odgovor na pitanje ... postoji li uopće... tj. je li ikad postojala
Ako je zaista bilo toliko, gde je onda moglo da stane?Prema Platonu Atlantida je bila veliko ostrvo, veličine kao Libija i Azija zajedno, i nalazilo se sa one strane Herkulovih stubova (Gibraltar). To je bila plodna i bogata zemlja, koja je davala dve žetve godišnje. Stanovništvo se bavilo zemljoradnjom, stočarstvom, i zanatima. Kopali su i topili rude. Najcenjeniji metal je bilo zlato, koga je bilo u izobilju i jedan metal sa nazivom orihalk, koji se mogao naći svuda po ostrvu.
U sredini ostrva nalazila su se dva izvora: jedan sa hladnom i jedan sa toplom vodom. Oko njih su stanovnici izgradili bazene za kupanje od kojih su neki bili pokriveni. Postojalo je više gradova i tri pristaništa.
Zemljom je upravljao Atlant uz pomoć 10 careva. Sastajali su se svakih 6 godina, donosili zakone i sudili.
Stanovništvo je uživalo u sreći i bogatstvu sve dok njihovi carevi nisu rešili da zarate sa ostatkom sveta. Vojsku ostatka sveta su predvodili Jelini, a na njihovom čelu su bili Atinjani. U strahovitoj bici Grci su odneli potpunu pobedu i sprečili da se Atlantiđani prošire sa "ove strane Herkulovih stubova".
U jeku najžešćih bitaka zatutnjli su strašni zemljotresi i Atlantida je potonula u more.
Toliko o opštepoznatoj legendi.
Ono što sledi je plod mojih vizija.
Ako je zaista bilo toliko, gde je onda moglo da stane?
francis bacon se svojevremeno dosta bavio atlantidom.
smatrao je da je atlantida ustvari amerika, a ako pogledamo na civilizaciju koju su za sobom ostavili maje i inke, ta njegova tvrdnja i nije tako nemoguca.
uzgred, francis bacon se smatra za jednog od najvecih filozofa u istoriji filozofije, a pored filozofije bio je veoma aktivan i u ostalim naucnim disciplinama, kao sto je alhemija, npr.
cuveno: "scientia potentia est" (znanje je moc) potice od njega.
neki smatraju da je on ustvari pisao najveca djela svetske knjizevnosti pod pseudonimom "sekspir", dok je pravi sekspir bio glumac u pozoristu koji je pristao da se pod njegovim imenom ta djela objavljuju.
Nije tacno.
Atlandida je dzinovsko lebdece ostrvo, neka vrsta cardaka ni na nebu ni na zemlji koji se nalazi iznad Himalaja na visini od oko 10 000metara. Po potrebi, anatigravitacioni motori mogu dizati ili spustati ovo nebesko naselje na manju ili vecu visinu, u zavinosti od jetstreamova koji se javljaju na tim visinama. Kralj Atlandide se zove Amplituda, ali je zbog gresaka i specificnih glasova u vanzemaljskom jeziku Zemljanima izgledalo kao Atlantida. Njegova zena - Frekvencija je bila nerotkinja, ali je Amplitudi podmetnula dete njene sestre Talasne Duzine - sina Oscilatora.
Ponekad se spustaju na zemlju, radi ispitivanja terena. Iako se trude da ih ljudi ne vide, do sustreta je tokom istorije ipak ponekad dolazilo, i tako je nastala legenda o Jetiju.
Eto, to ti je o Atlantidi.
Moja verzija je tacna, tvoja nije.
pod Azijom se u to vreme podrazumeval0, cini mi se, samo ono sto mi danas zovemo Malom Azijom (Turska) i mozda onaj pojas obale gde su Izrael, Palestina, Liban, Fenicani itd... Mislim da su pod Libijom podrazumevali onaj nastanjeni deo obale Severne Afrike, obalu Tunisa (Kartagina), Egipta itd....

Neki tamo random Grk je rekao da se Antlatida nalazi iza Heraklovih Stubova, što bi trebalo da bude Gibraltar. E sad, na osnovu ovoga, mnogi su smestili Atlantidu negde u Atlantskom okeanu, ali ako idemo još malo na zapad dolazimo do obala severne i srednje amerike.... Na osnovu ovoga imam dve teorije:
1.) Atlantida je ustvari neka od civilizacija američkih domorodaca (Maje, Asteci, itd)
2.) Ako pratimo liniju od Grčke, Heraklovih Stubova pa preko Atlantika, dolazimo na svima poznato mesto - Bermudski Trougao.... Sad ovde možete maštati i lupetati do besvesti..
Šta mislite o teoriji, da li biste nešto dodali? meni je palo na pamet milion i po mogućnosti, ali neću još uvek mnogo da lupetam, prvo da čujem još nečije mišljenje u vezi svega ovoga...
Ja mislim da je Atlantida svakako bila negde u Sredozemnom moru.
Do bermudskog truogla Grci nisu stizali...
Mislim da su se ove civilizacije razvijale mnogo kasnije...
I ja isto, ali ko zna, možda su oni napravili svoju civilizaciju po uzoru na njihove pretke - atlantiđane.. ali naravno to je samo nagađenje.
A ovo što Vlada Krauzer kaže mi deluje zanimljivo, jer teško da možemo 100 posto znati šta se dešavalo pre par hiljada godina, jer je sve to znanje uništeno. Ima ona priča da je neki turski admiral posedovao mapu antartika dok je još bio bez leda, oko 300 godina pre nego što je antartik otkriven... sve je zamršeno, a i iluminati kriju dosta toga verovatno...
Takođe negde sam pročitao da su grci i feničani oplovili (ili kako se već kaže) afriku i stigli do indije, ali ne znam koliko je pouzdano to, kao i sve što sam gore napisao.
Mada, sa druge strane, i to je moguce...I ja isto, ali ko zna, možda su oni napravili svoju civilizaciju po uzoru na njihove pretke - atlantiđane.. ali naravno to je samo nagađenje.
A ovo što Vlada Krauzer kaže mi deluje zanimljivo, jer teško da možemo 100 posto znati šta se dešavalo pre par hiljada godina, jer je sve to znanje uništeno. Ima ona priča da je neki turski admiral posedovao mapu antartika dok je još bio bez leda, oko 300 godina pre nego što je antartik otkriven... sve je zamršeno, a i iluminati kriju dosta toga verovatno...
Takođe negde sam pročitao da su grci i feničani oplovili (ili kako se već kaže) afriku i stigli do indije, ali ne znam koliko je pouzdano to, kao i sve što sam gore napisao.

nema mapu antarktika ima mapu juzne amerike
samo neki misle da to nije to![]()