Atlantida,gradovi na mesecu,NLO lobanja i ljudska lobanja.

Ja sam ranije duboko verovao, pa slabo, pa sada jace... Dosta, bas dosta (puno vise sigurno nego vecina ovde) sam citao o Atlantidi i hipotetickoj civilizaciji. Jedni dokazi se obaraju dok se drugi otkrivaju i tako...

Teorija o Antarktiku je jedna od najlogicnijih i naprimamljivijih meni trenutno... Videcemo...

Mene najvise intrigira to sto se svuda po svetu otkrivaju piramide, pa evo imamo Egipat, Juznu Ameriku, Kinu i za sada ne potvrdjene u Bosni i Kubi...

Ja sam ranije duboko verovao, pa slabo, pa sada jace... Dosta, bas dosta (puno vise sigurno nego vecina ovde) sam citao o Atlantidi i hipotetickoj civilizaciji. Jedni dokazi se obaraju dok se drugi otkrivaju i tako...

Teorija o Antarktiku je jedna od najlogicnijih i naprimamljivijih meni trenutno... Videcemo...

Mene najvise intrigira to sto se svuda po svetu otkrivaju piramide, pa evo imamo Egipat, Juznu Ameriku, Kinu i za sada ne potvrdjene u Bosni i Kubi...

...imamo i Rtanj. :mrgreen:

Cenis ga da su piramide gradili Atlantean refugees?

Nisam siguran, zapravo nisam siguran uopste u Platonovu pricu! Ali, sve je vise i vise dokaza da je bilo civilizacija i pre Egipta i Sumera. Da nije bas covek pre toga samo lovio kopljem.

Daklem, smatram da ni Platon ni Cercvord nisu osobe na cije teorije se treba osloniti jer su verovatno napipali poentu, ali nisu rekli ni blizu kako je trebalo...

To radja sumnju Demistere i to ce svaki zdrav razum izracunati. Procitaj zapis smaragdnih tablica tota atlantidjanina. Nema nikakvog oslanjanja na dva coveka. Da je tako moja sumnja ne bi ni postojala. Rec je vise zapisa koji pricaju istu pricu.

To radja sumnju Demistere i to ce svaki zdrav razum izracunati. Procitaj zapis smaragdnih tablica tota atlantidjanina. Nema nikakvog oslanjanja na dva coveka. Da je tako moja sumnja ne bi ni postojala. Rec je vise zapisa koji pricaju istu pricu.

Bicu toliko fin pa cu i procitati da nebi stalno pisali o meni kao o nekom zatucanom liku koji se samo suprotstavlja a nista ne cita. Procitao sam ja i "12. Planetu" Zeharije Sicina, ali me nista nije ubedila. Videcemo kakvo je ovo...

Bicu toliko fin pa cu i procitati da nebi stalno pisali o meni kao o nekom zatucanom liku koji se samo suprotstavlja a nista ne cita. Procitao sam ja i "12. Planetu" Zeharije Sicina, ali me nista nije ubedila. Videcemo kakvo je ovo...

Pa ne mora da te ubedi covece Demisteru. Kad bi te ubedila to znaci da pocnes da verujes u to a to je pogresan sistem rada. Posle citanja mozes samo da sumnjas u danas pisanu istoriju a sumnja pocinje od 1%. Kad sumnjas trebalo bi da prestanes sa ismejavanjem tudjih alternativnih stavova.

Civilizacija koja je potonula u more

Traganje za izgubljenim kraljevstvom zvanim Atlantida ne prestaje ni danas
Bila je to blagoslovena zemlja, bogata bujnom vegetacijom i rudnicima dragocenih metala, uključujući srebro i zlato. Njeni stanovnici behu kulturni, obra¬zovani i napredni ljudi. U središtu ostrva, na vrhu malog brda, nalazili su se kraljevska palata i hram, centar ogromnog grada, dugačkog 20 kilometara s jednog na drugi kraj. Oko brda je izgrađen čitav sistem koncentričnih plovnih kanala po kojima su plovili mnogobrojni jedrenjaci. Ovi vodeni putevi su preko drugih, uda¬ljenijih kanala predstavljali stalnu vezu između širokog sistema dokova i luka u unu¬trašnjosti ostrva i onih na moru, preko kojih su nacionalna bogatstva izvožena u druge krajeve sveta. Bilo je to uspešno i nadaleko čuveno kraljevstvo. Jer, mada je nestalo sa lica zemlje mnogo vekova pre nove ere, to ime je i danas poznatije od mnogih živih naroda na globusu. Ime tog kraljevstva iz bajke i njegovog glavnog grada je... Atlantida.
Jedini opis koji nam je ostao o Atlantidi potiče od grčkog filozofa Platona, negde iz 347. godine pre nove ere. Ali, čak ni on nije govorio iz prve ruke. Ponavljao je priču koju je zabeležio atinski putopisac Solon, koji ju je, opet, čuo od egipatskih sveštenika. Priča koju nam prenosi Platon kaže da je Atlantida bila velika nacija u raspadanju. Njeni žitelji su ogrezli u korupciji i nemoralu — i zaslužili strašnu kaznu.

„Za jedan dan i jednu noć", čitavo ostrvo prečnika 550 kilometara zadesila je katastrofa neviđene snage. Atlantida je razneta eksplozijom, za kojom je usledio džinovski talas plime i za 24 sata sve je nestalo.
Platon je tragičnu sudbinu Atlantide smestio u vremenski period od nekih 9600 godina pre nove ere. A mesto? „Iza Herkulovih stubova" — kako mi danas naziva¬mo Gibraltarski moreuz. To bi značilo da se Atlantida nalazila negde u Atlantskom okeanu, što je teorija koja je po tvrđenju geologa neodrživa. Ne postoje podzemni masivi na dnu Atlantika koji bi potvrdili Platonovu priču. Da li to znači da je pro¬slavljeni filozof izneo pogrešne činjenice? Ili je, jednostavno, izmislio celu priču kao opominjuću bajku? Odgovor bi mogao biti da je Platonova epska bajka zasnovana na realnim činjenicama, mada su i datum i mesto pomereni. Rezultat svega je zago¬netka koju ljudi rešavaju vekovima. Ovo su samo neki od predela pominjani kao mesto gde je moguće da se nekada nalazila nestala civilizacija:
Srednji Atlantik Ogroman greben u obliku slova S proteže se ćelom dužinom ko-rita severnog i južnog Atlantika, od Islanda do Tristan da Kunje. Pretpostavljalo se daje to najviša oblast ovog planinskog masiva oko Azorskih ostrva, koji se nekada izdizao iznad'morske površine obrazujući Atlantidu. Sve do početka XX veka ovo je bila najpopularnija teorija. Danas je odbačena od naučnika koji ukazuju da se Atlantski greben polako izdiže iz dubina a ne da tone i da to tako traje već hiljada¬ma godina.
Severna Amerika. Čim se Kristofer Kolumbo vratio u Evropu sa svojim pričama o prekookeanskim zemljama, interes za izgubljeno kraljevstvo Atlantidu je oživeo. Engleski filozof ser Frensis Bekon je čvrsto povezao legendu i činjenice u svom delu „Nova Atlantida“. Istoričar Džon Svejn je pisao: „Može se pretpostaviti da je Ame¬rika nekada bila deo velikog kontinenta koji je Platon nazivao Atlantsko ostrvo i da su kraljevi tog ostrva održavali veze sa narodima Evrope i Afrike. Takva teorija se ipak mora osporiti. Narodi u Severnoj Americi nikada nisu dostigli nivo civilizacije kakav je bio u Platonovo vreme".

Zemljana prevlaka. Iznošene su razne teorije o zemljanim prevlakama koje su po¬put mostova nekada povezivale Afriku i Južnu Ameriku, ili spajale Evropu — pre¬ko Britanije, Islanda i Grenlanda — sa Severnom Amerikom. Međutim, geolozi po¬uzdano znaju da takve prevlake nisu postojale u zadnjih 150 miliona godina.
Sargasko more. Sargaso je portugalska reč za plutajuće morske trave, a Sargasko more je upravo to. Obuhvata prostor od 1,5 miliona kvadratnih milja travnate mase koja se gomila oko obala Floride. Mornari su nekada smatrali da ona prekriva ogromne plićake ispod kojih se nalazi potonula Atlantida. U stvari, more je tu du¬boko i do 500 metara.
Sili ostrva. Feničani, Grci i Rimljani i njihovi istoričari se pozivaju na „kalajna ostrva" koja se nalaze na jugozapadnoj obali Engleske u nastavku Kornvolskog poluostrva. Ipak, ta ostrva ne odgovaraju Platonovom bujnom opisu.
Bimini U periodu između 1923. i svoje smrti 1945, američki fotograf po imenu Edgar Kejsi je postao poznat po svojoj vidovitosti. Mada nikada nije čitao Platona, tvrdio je da se otisnuo natrag kroz vreme i vizuelno posetio Atlantidu opisujući je na isti način kao i grčki filozof pre 2.300 godina. Kejsi je dodao da je Atlantidu uni¬štila atomska eksplozija (njeni stanovnici su, navodno, već bili ovladali nuklearnom fisijom) nekih 10,000 godina pre nove ere — što je približno vremenu koje je odre¬dio Platon. Teritoriju Atlantide je smestio na Severni Bimini, malo ostrvo na Bahamima, predviđajući da će „delovi hrama biti otkriveni 1968. ili 1969. godine."
Bila je to besmislena priča. Ipak, poznati američki zoolog i podvodni ronilac dr Dž. Menson Valentajn 1968. otkriva neku neobičnu strukturu ispod mora uz obalu Severnog Biminija. Mogla se videti jasno samo iz vazduha i kada je zaronio da pro-veri video je da su to zidovi neke velike luke sa kejovima i nasipima. Zidine, duge 500-600 metara, bile su od masivnih kamenih blokova i imale su više od pet metara u prečniku.
Naredne ekspedicije — a bilo ih je mnogo — su naizmenično podržavale i ospora¬vale tvrđenje dr Valentajna da su zidine deo luke koju su napravili ljudi. Dr Džon Hol, profesor arheologije na Univerzitetu Majami, je 1970. rukovodio ispitivanjima ovog područja i izjavio: „Ovo kamenje je nastalo kao posledica prirodnog fenome¬na poznatog kao pleistocenska erozija stenja uz obalu. Nismo našli dokaze bilo ka¬kvog rada ljudskih ruku. Zbog toga je, na žaljenje onih koji veruju u staru legendu, Atlantida još jednom osporena."
Dve kasnije američke ekspedicije na Bimini, 1975. i 1977, došle su do veoma razli¬čitih nalaza. Vođa jedne ekspedicije dr Dejvid Zink iz Kalifornije doneo je na povr¬šinu kameni blok sa ivicama obrađenim na pero i žleb. Zaključak: „Verujemo da je struktura na Biminima pre arheološkog nego geološkog porekla — ali je njena namena i dalje predmet za razmišljanje."
Tako misterija Bimina ostaje tek da se reši. Mogućnost da je to teren nestalog

Poslednja izmena:
grada nije još opovrgnuta. I pored toga, kao najverovatnije područje Atlantide pominje se mesto prilično udaljeno od Karipskog arhipelaga. Ono više nije u Atlanti¬ku. Naime, mnogi arheolozi veruju da je Platon načinio dve značajne greSke kada je pisao o izgubljenoj zemlji.
Prvo, verovatno je da se Atlantida, ako je uopšte postojala, nije nalazila „iza Herkulovih stubova", već u samom Mediteranu. Drugo, kako je Platon zabeležio katastrofu, ona se desila 9.000 godina ranije nego Sto objašnjavaju egipatski svešte-nici, pa je verovatno pogrešno umesto 900 napisao 9.000. Ako je tako, onda se vreme uništenja Atlantide pomera negde na 1500 godina pre nove ere umesto 9600 pre nove ere. A poznato je da se 1500. godine pre nove ere odigrala najstrašnija od svih katastrofa drevnih vremena...
Arheolozi sada znaju da je civilizacija Atlantide, kako ju je opisao Platon, veoma slična visokorazvijenoj minojskoj kulturi iz bronzanog doba, koja je cvetala na ostrvima Egejskog mora sve do XV veka pre nove ere. Naglo se prekinula oko 1470. godine pre nove ere — i do danas se ne zna zašto.
Zna se, međutim, da je u to vreme jedna vulkanska eksplozija nezamislivo razor¬ne snage raznela čitav centralni deo kritskog ostrva Kalista — sada poznatog kao Santorin — koje leži na pola puta između Krita i Grčke. More je ispunilo krater koji je ostao nakon eksplozije.
Arheolozi sada iskopavaju tridesetak metara duboke naslage vulkanskog pepela koji pokriva oito što je nekada bilo Platonovo ostrvo. Uspeli su da stvore zastrašu¬juću sliku onoga što se dešavalo pre gotovo 3.500 godina.
Pošto nisu naišli na ostatke ljudskih kostiju, pretpostavlja se da su stanovnici ostrva upozoreni na predstojeću katastrofu podrhtavanjem tla i nizom manjih vul¬kanskih erupcija. Ono što je najverovatnije zatim usledilo bilo je ovo. Stanovništvo je uzelo čamce i uputilo se prema Kritu, nekih 70 milja na jugu. Pre nego što su uspeli da stignu do cilja, Kalista je eksplodirala uništavajući vatrenom lavom sve pred sobom.
Planina je bljuvala u vazduh, a pepeo i užareno kamenje su padali poput kiše na pretovarene čamce. Ubrzo se more nije videlo od mase kamenja. Ljudi u čamcima, nesposobni da pobegnu, umirali su polako groznom smrću dok je bujica usijanog, zagušujućeg pepela bivala sve deblja. Za neke se agonija završila talasom plime, vi¬sokim možda i 70 metara, koji je preplavio ostrvo, razbijajući čamce u paramparčad. Džinovski talas, koji se kretao brže od 150 milja na sat, brzo je stigao do Krita, srca minojske imperije. Preplavio je sve gradove i sela duž severne obale i uništio lu¬ku i glavni grad Knosos.
Talas je dopreo do obala Severne Afrike, a njegovo dejstvo odgovara priči iz Sta¬rog zaveta o Mojsijevom razdvajanju Crvenog mora. Takođe, pretpostavlja se daje kiša pepela, koja je prekrila više od 100.000 kvadratnih milja, bila uzrok priča o egi¬patskoj pošasti.
Neka poređenja o tome kakav je bio stepen razaranja mogu se dobiti iz primera

eksplozije vulkanskog ostrva Krakatau u Indoneziji 1883. godine. Oko 300 mesta na susednim ostrvima Javi i Sumatri je opustošeno a 36.000 ljudi je umrlo. Eksplozija se čula u Australiji, 3.500 milja daleko odatle, udarni talasi su tri puta obišli zemljinu kuglu, vulkanski pepeo je stigao čak u Afriku i Evropu, a talasi plime su prešli Pacifik i oštetili čamce uz obale Južne Amerike.
Verovatno je slična bila i sudbina Kaliste. Ostaci ostrva postoje i danas, pod ime¬nom Santorin, čiju neplodnu zemlju prekrivaju naslage pepela. Sačinjavaju ga dva glavna ostrva, Tera i Terazija, čiji se 300 metara visoki vrhovi uzdižu iznad vodenog prostranstva širokog sedam milja i mestimično dubokog 400 metara. Ove vode pokrivaju kalderu, mrtvo srce vulkana, stvoreno kada se kotao usijanog stenja prevrnuo i izlio sam od sebe.
U sredini velikog, morem prekrivenog kratera — na mestu gde su nekada stajali palata i hram Atlantide — nalaze se dva ostrvceta koja se uzdižu iz dubine davno posle prvobitne katastrofe. To su brda crne lave. Ponekad iz njih kulja dim — zas¬trašujuće sećanje na kataklizmu koja je možda uništila legendarno ostrvo Atlantidu.

Platonova Atlantida

Sredinom ostrva (Atlantide) pražala se ravnica, kažu jedra od najlepšihi najplodnijih ravnica, blizu koje se uzdizalo brdašce. Njega su okruživala tri pojasa vode i dva zemlje, poput prstenova. Na vrhu brda uzdizalo se svetilište posvečesao Posejdonu i Kliti, opasano zlatnim zi¬dom kroz koji se nije smračio prolaziti. Posejdoraov hram beše obložen srebrom, osim statua, koje foeta zlatae. Dva izvora, topli i hladni, pru¬žahu vode u izobilju, a unutra behu i kupatila za kraljeve i običan svet, za žene i za konje. Na drugom pojasu zemlje behu brodogradilišta i lu¬ke, okruženi zidom gusto zbijenih kuća. Iz ove, pukom prenaseljene zone, danonoćno je dopirala graja. A iza njih, na sunčanim, rodnim ravnicama, uspevali su najslađi ovozemaljski plodovi: korenje, trave, cveće, drveće i voće. Sve ovo, što je proslavilo ostrvo, koje sada leži u tami, nastalo je u čudesnoj lepoti i beskrajnom izobilju.

— Kritija i Timej od Platona

Nestali rajski vrtovi

Atlaititida nije jedisii deo sveta koji je prema legendama nestao u mor-skima dubinama. Dva kontinenta, prema predanju oba veća od Atlantide i kolevke civilizacije, zbrisana su sa lica zemlje.
Ti izgubljeni rajski vrtovi znani su kao Mu i Lemurija. Mu se vero-vatno nalazio u Pacifiku i bio je dva puta veći od Australije. Lemurija se, po legendi, nalazila u Indijskom okeanu i povezivala Afriku i Male¬ziju.
Teoriju o kontinentu Mu izneo je 1870. Džejms Čerčvord, pukovnik britanske kolonijalne armije u Indiji. On kaže da je od hindustanskih sveštenika slušao o tajnama nestale zemlje. Pokazali su mu neke tabli¬ce, odavno zaboravljene, i naučili ga prastarom jeziku nakal. Čerčvord je pričao da je identične kamene tablice pronašao i u Meksiku. Prema njima, Mu je potonuo u okean u velikoj prirodnoj kataklizmi pre 12000 godina, zajedno sa svojih 64 miliona stanovnika. Mnogi su u to vtreme verovaii u priču o kontinentu Mu.
Priča o kontinentu Lemuriji, bila je ipak veštije smišljena. Ime je u XIX veku skovao britanski zoolog profesor Filip SkSejter, koji je ceo kontinent krstio po lemuru. Fosili ove i drugih životinja, pronađeni u Africi i Maleziji, naveli su Sklejtera da oživi legendarne priče o nestalom kontinentu u Indijskom okeanu. Njegovu teoriju su podržavali mnogi, među kojima biolog Ernest Hikel i Darvinov istomišljenik To-mas Haksli,
Čini se da je manje izmišljenih podataka korišćeno za stvaranje le-gende o Lionesu — zemlji jugozapadno od engleske obale — koju je, kažu, posetio kralj Artur sa svojim vitezovima. Hroničar XV veka Vili-jem od Vorčestera naveo je kao dokaz manastirske svitke koji govore o „140 parohijskih crkava, odavno potopljenih, koje su se nalazile izme¬đu Kornvola i ostrva Scili".
Sve je potonulo u jednom danu. Taj sudnji čas je, po narodnom predanju, odredio sam čarobnjak Merlin da bi kaznio izdajicu kralja Artum viteza Mordreda i njegove pristaše.

Čudo zvano Surtsej

Potopljeni gradovi? nestali kontinenti? Koješta. Većina ljudi je s nepoverenjem primala takve legende – sve dok ih novembra 1963. Godine priroda nije razuverila. Tom prilikom su sile koje su uništile Atlantidu ponovo viđene na delu, ali ovoga puta u obrnutom smislu.
Kapetan jedinog ribarskog broda, koji je plovio duž južne obale Islanda, javio je radio-vezom svojoj bazi da se iz mora uzdiže ogroman oblak crnog dima. Zajedno sa posadom užasnuto je posmatrao kako iz dubine prašte eksplozije jedna za dragomu Stene su lefele i-do 500 sto¬pa u vszduh (150 m), dok su pramenovi dima dostizali visinu od 10.000 stopa (3,080 m).

Zatim su ribari ugledali kako talasi yapljuskuju veliku crnu masu koja je polako izranjala iz vode. Bio je to vrh vulkanske planine koja se izdizala iz dubine.
Islanđani su svoje novonastalo ostrvo prozvali Surtsej, prema Surturu, bogu vatre u skandinavskoj mitologiji. Ostrvo, na kome danas žive biljke, insekti i ptice, predstavlja najbolji dokaz da se novi delovi zemilje mogu pojaviti iz dubina isto tako brzo kao što su stari odlazili u legendu.

Za 24 sata ostrvo je dostiglo visinu kuće. Tokom nedelje njegov vrh je bio 200 stopa iznad morske površine. Kad je nakon dve godine vulkanska aktivnost prestala, ostrvo je bilo visoko preko 500 stopa i duže od milje.

autor: Nigel Blundell , naziv kjnige: "Najvece svetske misterije"

Poslednja izmena:
Bliski susret sa lepoticom :mrgreen:

dzon dej se smejao pricama o nloima... sve dok jedne noci automobilom nije usao u cudnu zelenu maglu i izbrisao tri sata svog zivota iz secanja. to se desilo decembra 1978, kada su se 33-godisnji dzon, otac troje dece i njegova supruga sju 29-godisnja negovareljica vracali svojoj kuci u saseksu iz posete roditeljima u herold hilu. u normalnim uslovima put je trejao 30 min. krenuli su 21.20, a kada su stigli sat iznad kamina je pokazivao 00.45. narednih noci su oboje uvek sanjali isti san: njih dvoje leze na operacionom stolu i ispituju in neka cudna bica. poceli su nesnosni kosmari i oni su se bojali da odu u krevet. najzad je dej odlucio da se obrati grupi strucnjaka za nloe koji su ga odveli stomatologu i hipnotizeru lionardu vajderu. pod hopnozom dej se podsvesno otkriva svoju neverovatnu pricu.
neka belicasta svetlost, koja je pratila njihov automobil, prizemljila se na livadi pored puta i osvetlila ih u automobilu iz necega sto je licilo na vassionski brod. dej je pricao da se iznenada obreo u ogromnoj sobi, stojeci pored trojice vanzemaljaca visokih oko 2m i obucenih u jednodelna srebrnasto siva odela koja su licila na vrece za spavanje. donji deo lica im je bio pokriven i buljili su u njega svojim ruzicastim ocima bez kapaka. svatio sam da razumem sta zele da uradim, pricao je dej. "mislim da su samnom komunicirali telepatski. znam da su zeleli da prosetam po sobi i ja sam to uradio. jedna vrata su vodila u drugu prostoriju. svi smo posli tamo. to je ocigledno bio istrazivacki kabinet i naredili su mi da legnem na neku vrstu operacionog stola. iznad mene se njihala mehanicka ruka koja je pregledala moje telo. u tom su se pojavila jos tri stvorenja, zdepasta i ruzna kao kepeci. jedan me je doticao nekim predmetom nalik olovci. posle par trenutaka, izgleda da je ispitivanje bilo zavrseno. zamolio sam ih da razgledam njihov brod i oni su pristali. sav namestaj je bio izliven u zidu. na jednom stolu sam ugledao gomilu magnetnih kocki. to mi je licilo na neku igru slagalice. na kraju su me ostavili samog u jednoj sobi. iznenada, pojavila se neverovatno lepa zena ..., zmatne kose, obavijena zelenom izmaglicom. posla je prema meni, al je, kad sam i ja posao prema njoj, nestala. u sledecem trenutku sam se obreo u svom automobilu na putu za svoj dom. dok mi se ovo nije dogodilo ja nisam verovao u nloe. medjutim, sada sam ubedjen da su vanzemaljci medju nama i da se pojavljuju samo kad oni to zele. jedan od dosljaka kogha sam upoznao na brodu mi je stalno ponavljao da su prijateljski raspolozeni. beskrajno sam uzivao u susretui sa njima. hipnotizer vajlder je izjavio: "nesumljam da gospodin dej govori istinu - kad sam ga prvi put hipnotisao, uslovio sam da mi kaze samo ono sto mu se zaista desilo." supruga sju nije pristala da je hipnotisu, rekavsi kako ne zeli da obnavlja secanje na taj dogadjaj. kasnije, rzgovarajuci sa svojim muzem prisetila se necega sto se i njoj dogodilo. dzonu kleru, izvestacu lista news of the world je ispricala: " dok sam lezala na operacionom stolu premazali su me nekom svetloljubicastom svetloscu. onda su sve to oprali. dodirivali su me svuda po telu nekim predmetom u obliku olovke i nisu se obazirali na stid. tada sam kriknulka. jedan od njih visih rastom mi je pricao i stavio ruku na celo. osetila sam neku umirujucu toplinu. kasnije su me proveli po brodu. pokazali su mi ekran i rekli: to je zemlja. prilizili su sliku i uperili prstom na englesku. onda su se jos vise primakli i pokazali mi gde stanujem. rekla sam im da nezelim natrag i pitala mogu li ostati na brodu. pristali su. tada sam na ekranu videla dzona kako ulazi u auto i sve je pocelo da se gubi. dok je nestajao, rekla sam mu da sam se prdomislila i da zelim naad. istog trenutka sam se nsala u srdistu automobila pored dzona." emgleski ufolog beri king kaze: " sproveli smo iscrpljujucu istargu i uvereni smo da su ovo dvoje zaista imali bliski susret trece vrste. neki od njiovih opisa su slicni onima datim u drugim slucajevima. nemamo razloga da sumljamo u autenticnost njihive price.
izvor: knjiga: najvece svtske misterije NLO, Nigel blundel, Roger Boar
jenda od zanimljivijih prica

Druga teorija je koju sam video na sajtu iz uvodnog posta.Da je Atlantida pon Antarktikom?Sama mapa Pirija Reisa ide u prilog tome.

Nadam se da se ne ljutiš za prethodni post ;)

U drugu teoriju ne verujem, jer Platon, a i sve legende na obe strane Atlantika govore isto: veliko kopno je potonulo...

Ali, nije nemoguće da se ostaci neke nama nepoznate civilizacije nalaze i ispod leda na Antarktiku, pa tamo nije oduvek bio led...

Nisam siguran, zapravo nisam siguran uopste u Platonovu pricu! Ali, sve je vise i vise dokaza da je bilo civilizacija i pre Egipta i Sumera. Da nije bas covek pre toga samo lovio kopljem.

Daklem, smatram da ni Platon ni Cercvord nisu osobe na cije teorije se treba osloniti jer su verovatno napipali poentu, ali nisu rekli ni blizu kako je trebalo...

Demi, kad si pomenuo koplje - zakačio sam pre neki dan neku emisiju na Historiju, ili NG, ili tako nekom kanalu - o nekom koplju koje su koristili Indijanci, a koje su zvali atl-atl....
Nekad jezik može biti putokaz...

Back