Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovde ima hrišćana? Tvoje ponašanje je, onako, baš hrišćansko.

A "hrišćanin" yhwh citira Houdmanna, koji negira jednu od osnovnih postavki hrišćanstva: neophodnost pokajanja, i još izjavljuje kako su vernici oslobođeni večne kazne u paklu. Da li to znači da neko ko veruje može da radi šta hoće?

Mentalni Diznilend.

ne znači, kao što ne znači da će svi ateisti da naebu. malo je to složenije. :lol:

Kad se na temi pojave pravi hrišćani, biće i diskusije o ateizmu.

z:shock:

:hahaha1:

A ovde ima hrišćana? Tvoje ponašanje je, onako, baš hrišćansko.

A "hrišćanin" yhwh citira Houdmanna, koji negira jednu od osnovnih postavki hrišćanstva: neophodnost pokajanja, i još izjavljuje kako su vernici oslobođeni večne kazne u paklu. Da li to znači da neko ko veruje može da radi šta hoće?

Mentalni Diznilend.

Kad se na temi pojave pravi hrišćani, biće i diskusije o ateizmu.

Hudman bar ne priziva sotonu kao tvoje kolege.

images

Nema potrebe da ja tebi ista objasnjavam. Mogu samo da ti savjetujem da batalis okultizam i prestanes da bogohulis....
I drzi se teme,satanisto.

Ne možeš da objasniš. Objasniću ti ja: nemaš snage da pratiš Hristovo učenje, odnosno nemaš potencijala da budeš pravi hrišćanin, pa si prigrlio jeretičko učenje tamo nekog Houdmanna koji negira jednu od temeljnih doktrina hrišćanstva. Jeste, reći ćeš ti, (pardon, nećeš jer nikad nisi čuo za to) kod katolika postoji i salvatio in extremis, ali to nije isto što i negiranje svrhe pokajanja.

Ne možeš da objasniš. Objasniću ti ja: nemaš snage da pratiš Hristovo učenje, odnosno nemaš potencijala da budeš pravi hrišćanin, pa si prigrlio jeretičko učenje tamo nekog Houdmanna koji negira jednu od temeljnih doktrina hrišćanstva. Jeste, reći ćeš ti, (pardon, nećeš jer nikad nisi čuo za to) kod katolika postoji i salvatio in extremis, ali to nije isto što i negiranje svrhe pokajanja.

Interesantno je da tzv. gnostici imaju jedno potpuno isto ucenje kao i otvoreni satansiti-a to je ucenje o zlom biblijskom Bogu. Kako to objasnjavas?

Interesantno je da tzv. gnostici imaju jedno potpuno isto ucenje kao i otvoreni satansiti-a to je ucenje o zlom biblijskom Bogu. Kako to objasnjavas?

A ima i zatvorenih satanista? :D

Objašnjava se pomoću Jevanđelja, u kojem Satana kaže Hristu:

Izvevši Ga đavo na goru visoku pokaza Mu sva carstva ovog sveta u trenuću oka,

I reče Mu đavo: Tebi ću dati svu vlast ovu i slavu njihovu, jer je meni predana, i kome ja hoću daću je;

Nego, kako ti objašnjavaš doktrinu o nevažnosti pokajanja, suprotnu samom hrišćanstvu i učenju crkve?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back