Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ti znas sta je zlo?

Bog nije odgovoran ako neko postane zao...

Da li biti "zao" znači verovati u drugo imaginarno biće i ne hteti prepustiti svoju zemlju onome ko prvi naiđe, što je razlog što je bog pobio muškarce, žene i decu Amalečanskog i Kaananskog naroda, odnosno, istrebio ih: verovali su u drugo božanstvo i nisu hteli da predaju svoju zemlju i gradove Izraelcima. To je zlo?

Tipično.:aha: Kada nemate odgovor onda kažete "izvlačiš iz konteksta":D
Ali to jednostavno nije tačno.Sve je onako kako sam naveo gore napisano u Bibliji.Izvoli-čitaj Bibliju to bi ti bilo najpametnije :D

pa nije. :lol:

treba imati bar malo mozga da bi se pravilno shvatilo ono što u bibliji piše, ona nije za ljude sa upitnim kognitivnim sposobnostima da je tumače kako se njima svidi. ja shvatam da je tebi dosta toga tamo nerazumljivo ali ne shvatam zašto si odma pobegao u drugu, 'lakšu' veru, mogao si zamoliti nekoga da ti rastumači kad ti već nisi u stanju.

ono jes da je lakše verovati u ono što se tebi svidi, ti si bar istrajan u tome bio dok nisi našao veru koja ti ide niz dlaku. :lol:

Ti si suvise ogranice svojim palanackim mentalitetom i manirom da bi mogao bilo sta da vidis osim crno-belu sliku idilicnog zivota palanke u sennci mesne crkve. :pop3:Takvih kao sto si ti, nazalost, ni jedna skola ne moze razuveriti da je tvoja palanka samo i jedino primitivna palanka, a da osim primitivnog recnika nista pametno ne umes da kazes.:mafijas: U narodu se kaze: "ne pada sneg da pokrije breg, vec da zverinje pokaze svoje tragove. Tvoje tragove na ovom pdf obilato pokazujes.:mafijas::hahaha1:

ja verujem da bi tebi život bio mnogo lakši kad bi sebe uspeo da ubediš u istinitost ovoga što napisa. na tvoju žalost, ovim postom ne samo da si ispao još veći ignoramus nego što sam se ikad mogao od tebe nadati, već ni sam ne veruješ u njega.

moj ti je savet da i dalje nastaviš da pratiš moja izlaganja ovde ne bi li se i malo edukovao i nekako uspeo da svoje blamiranje svedeš na iole podnošljiv nivo, ako ti već tvoja priroda i kognitivne sposobnosti ne dozvoljavaju da u potpunosti prestaneš da reklamiraš svoju needukovanost i sporost.

pa nije. :lol:

treba imati bar malo mozga da bi se pravilno shvatilo ono što u bibliji piše, ona nije za ljude sa upitnim kognitivnim sposobnostima da je tumače kako se njima svidi. ja shvatam da je tebi dosta toga tamo nerazumljivo ali ne shvatam zašto si odma pobegao u drugu, 'lakšu' veru, mogao si zamoliti nekoga da ti rastumači kad ti već nisi u stanju.

ono jes da je lakše verovati u ono što se tebi svidi, ti si bar istrajan u tome bio dok nisi našao veru koja ti ide niz dlaku. :lol:

ja verujem da bi tebi život bio mnogo lakši kad bi sebe uspeo da ubediš u istinitost ovoga što napisa. na tvoju žalost, ovim postom ne samo da si ispao još veći ignoramus nego što sam se ikad mogao od tebe nadati, već ni sam ne veruješ u njega.

moj ti je savet da i dalje nastaviš da pratiš moja izlaganja ovde ne bi li se i malo edukovao i nekako uspeo da svoje blamiranje svedeš na iole podnošljiv nivo, ako ti već tvoja priroda i kognitivne sposobnosti ne dozvoljavaju da u potpunosti prestaneš da reklamiraš svoju needukovanost i sporost.
Hrišćanstvo propoveda pokajanje zar ne?
Evo ja ću se pokajati iskreno,a tebe pošto slabo shvatam molim za objašnjenje zašto je Isus prokleo smokvu kad joj nije vreme da radja,da li je moguće rukama uhvatiti 3000 lisica i magarećom čeljusti pobiti hiljade ljudi.Ovo su samo malobrojne nebuloze ali o njima sam već pisao pa da ne navodim ostale.
Ti mi objasni,i ja prihvatam Bibliju ok?:D

ne eskiviraj odgovor jer upravo ti si sve ateiste proglasio gresnicima ..evo imas priliku da mi dokazes kako se to radja greh ....

Svi su ljudi gresni,ne samo ateisti.

Lični greh je nešto što svako ljudsko biće počini svaki dan. Zato što smo nasledili grešnu prirodu od Adama, mi pravimo individualne lične grehe – od na izgled nevinih misli do ubistva. Oni koji nisu poverovali u Isusa Hrista moraju da plate kaznu zbog ovih ličnih greha, kao i zbog nasleđenog greha. Međutim, vernici su oslobođeni večne kazne za greh (pakla i duhovne smrti). Sada mi možemo da izaberemo da li ćemo lično da grešimo, zato što imamo silu da se odupremo grehu kroz silu Svetog Duha koji prebiva u nama, koji nas posvećuje i koji nam pokazuje kada smo zgrešili (Rimljanima 8:9-11). Jednom kada ispovedimo naše lične grehe pred Bogom i zatražimo oproštenje za iste, naš odnos i zajedništvo sa Njim se savršeno obnavljaju. “Ako ispovedamo svoje grehe, On je veran i pravedan−da nam oprosti grehe i očisti nas od svake nepravednosti” (Prva Jovanova 1:9).

Vidite i osecajte, to jednostavno znas i osecas, vidis... razumes, satana kada pokusava da obmanjuje vernike oni to primete, jer on nad njim anema vise nikakvog uticaja.-..

Na žalost, samoobmana ti ne dozvoljava da vidiš jednostavnu i proverivu istinu.

Evo tvog primera. Imaš utisak da si izuzetno obdaren za jezike i da je to ostatak onog vremena kada je Sveti Duh sišao na apostole i oni su progovorili svim jezicima. Naravno, lepo je smatrati se ravnoapostolnim. :mrgreen:

No, istina je drugačija. Jedva si položio prijemni ispit za nemački. I to samo zato što si etnički Švaba. Znači, nije Sveti Duh sišao na tebe, nego ... baba. (figurativno govoreći, naravno :mrgreen: )
A ti misliš da ti je to od svetog duha.
Razumeš sad? :D

Svi su ljudi gresni,ne samo ateisti.

Lični greh je nešto što svako ljudsko biće počini svaki dan. Zato što smo nasledili grešnu prirodu od Adama, mi pravimo individualne lične grehe – od na izgled nevinih misli do ubistva. Oni koji nisu poverovali u Isusa Hrista moraju da plate kaznu zbog ovih ličnih greha, kao i zbog nasleđenog greha. Međutim, vernici su oslobođeni večne kazne za greh (pakla i duhovne smrti). Sada mi možemo da izaberemo da li ćemo lično da grešimo, zato što imamo silu da se odupremo grehu kroz silu Svetog Duha koji prebiva u nama, koji nas posvećuje i koji nam pokazuje kada smo zgrešili (Rimljanima 8:9-11). Jednom kada ispovedimo naše lične grehe pred Bogom i zatražimo oproštenje za iste, naš odnos i zajedništvo sa Njim se savršeno obnavljaju. “Ako ispovedamo svoje grehe, On je veran i pravedan−da nam oprosti grehe i očisti nas od svake nepravednosti” (Prva Jovanova 1:9).
Gresnu prirodu?Znaci ja treba da ispastam zbog Adama,iako ni na koji nacin nisam ucestvovao u tome?

Hrišćanstvo propoveda pokajanje zar ne?
Evo ja ću se pokajati iskreno,a tebe pošto slabo shvatam molim za objašnjenje zašto je Isus prokleo smokvu kad joj nije vreme da radja,da li je moguće rukama uhvatiti 3000 lisica i magarećom čeljusti pobiti hiljade ljudi.Ovo su samo malobrojne nebuloze ali o njima sam već pisao pa da ne navodim ostale.
Ti mi objasni,i ja prihvatam Bibliju ok?:D

ti baš ništa ne kapiraš, zar ne? :lol:

je ne želim da ti prihvatiš bibliju, ja neću da ti budeš pravoslavac (to jest, ne tiče me se), tako da nema razloga da se upuštam u to objašnjavanje. ja nisam misionar.

a sem toga, imam pametnija posla. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back