Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vjerujemo u Boga jer je on ljubav,on je pun milosti i pravde,i takva osjecanja zelimo gajiti i medju sobom.
Mislim da je najveca greska, da ne kazem glupost, kad hriscani tvrde da je njihovo zlo bozanstvo "ljubav, pun milosti i pravde..." Molim te, apelujem, nemoj da tu ljubav, koju je bog pokazivao, gajih i medju svojim sugradjanima. Jao si ga njima, ako takvu ljubav pema njima demonstriras.

Занимљиво, Хокинг слично размишља кад свемир у четвртој димензији (времену) поставља као имагинарну куглу, где су полови те кугле стања на "почетку" и "крају" времена. Тако гледано нема сингуларитета, области у којој не важе природни закони.
Него, занимају ме две ствари:
1) Није ли такво поимање времена пантеистичко. Мени то тако делује.
2) Како то да Бог нешто не може? Оно... можда не може да направи камен који сам не може подићи, али да није у стању да неко време не ради баш ништа или да остави празан простор, који је према Постању изгледа већ постојао...
1. Mozda.
2. Ovo je samo filozofija,niko ne moze sa sigurnoscu tvrditi sta je Bog radio prije stvaranja.

Упс... тек сад видех
Ne da ih ne bih finansirao, nego bih ih pozatvarao.

:ok:

Pre mi se pričinjavaju Eliotov talasi koji opisuju kretanje vrednosti akcija.

Јел то има везе с теоријом хаоса?

Jugoslavija se uspešno izborila i sa nacistima i sa Staljinom, ali su joj glave došli unutrašnji neprijatelji. U ovom smislu, gramzivi popovi su mnogo veća opasnost po održavanje vere međ Srbima nego i najkrvoločniji ovaj ateisti.

Теоретски је тако, у пракси не видимо пад броја верника или посећености верских манифестација.
Да видимо ми колико су грамзиви политичари сами опасност за себе. Што рече неко стрпња ми је дубља од наде.

Recimo, kada ministar prosvete izbaci teoriju evolucije iz školskog programa i to prođe bez skandala.

Извини, о којој држави причаш?!?
Колико знам у Србији то јес покушала министар-ка, а да је прошло без скандала и да јој је успело...
Да ти нису у страху превелике очи?!?

Šta ako je meni sasvim jasno kako stvari stoje?

Ако ти је највећи проблем религија, а не систем и политичари, онда очигледно живиш у незнању. Обећавам ти један пост где ћу ти објаснити шта поткопава вредност знања (баш тако вредност) прво у свету, онда додатно у Србији.
Наравно, можеш рећи да је и религија, поред других много већих проблема. Легитимно...
Него реци ти мени, пре него ти објасним зашто се шири незнање, имаш ли неки емпиријски податак. Рецимо - колико омладинаца у Србији не зна Дарвинову теорију зато што су већ сазнали нешто на вероунаци, па их није занимало да ово знају. Пази, колико њих не зна шта је Дарвин тврдио само из тог разлога!?

Чисто узгред

али братеее...
Писао сам давно есејчић о релативности истине. Рекох тамо - шта фали Америма што 2/3 њих верују у креационизам?! Баш ништа, осим што могу да испадну "мало" глупи у друштву :)
Тако гледано, може неко да функционише у уверењу да је Земља равна плоча. Па Земља и јесте асимптотски равна. Повуци тангентну раван и има да шипчиш километрима док не уочиш разлику...

Pa,da,ljudi uglavnom ne vjeruju u Boga jer misle da ce ispasti glupi i zatucani,a ne shvataju da su zatucani oni koji slijepo vjeruju u kvazinaucne teorije,a predstavljaju sebe kao racionalno-pragmaticna bica.

Poslednja izmena:
Mislim da je najveca greska, da ne kazem glupost, kad hriscani tvrde da je njihovo zlo bozanstvo "ljubav, pun milosti i pravde..." Molim te, apelujem, nemoj da tu ljubav, koju je bog pokazivao, gajih i medju svojim sugradjanima. Jao si ga njima, ako takvu ljubav pema njima demonstriras.

У част хришћанског бога крварило је неупоредиво више људских жртава, но на олтарима свих паганских богова заједно на обема половинама кугле земљине.
А. Шопенхауер, Свет као воља и представа

Поздрав, видимо се касније :)

Pa to je tvoje misljenje,sta da ti radim. Zivis u zabludi.... :roll:

Pa,da,ljudi uglavnom ne vjeruju u Boga jer misle da ce ispasti glupi i zatucani,a ne hvataju da su zatucani oni koji slijepo vjeruju u kvazinaucne teorije,a predstavljaju sebe kao racionalno-pragmaticna bica.

Пусти ти сад квазинауку, далеко бисмо отишли у распетљавањима шта је квази...
Него, рече ти нешто да је Дарвин био хашишар.
Ајде неки линк, плиииз... мало да се смејем.

У част хришћанског бога крварило је неупоредиво више људских жртава, но на олтарима свих паганских богова заједно на обема половинама кугле земљине.
А. Шопенхауер, Свет као воља и представа

Поздрав, видимо се касније :)
On je bio antihriscanin i nije ni cudo sto je ovako pricao. A uz to je bio i mizantrop,a ovdje se sjekira za ljude :hahaha:

Јел то има везе с теоријом хаоса?
Nema. Eliot je prvi primetio da se vrednost akcija kreće po nekim pravilima, a ne slučajno, kao što se verovalo pre njega. Meni je najinteresantniji rezultat da vrednost akcija mnogo više zavisi od ubeđenja trgovaca nego od stvarne vrednosti kompanije.

Теоретски је тако, у пракси не видимо пад броја верника или посећености верских манифестација.
Да видимо ми колико су грамзиви политичари сами опасност за себе. Што рече неко стрпња ми је дубља од наде.
Ovde se hoće strpljenja. Promena opšteprihvaćenih stavova dozreva i menja se kako dozreva i menja se generacija. Hipici iz šezdesetih postali su najgori konzervativci u periodu zrelosti.

Извини, о којој држави причаш?!?
Колико знам у Србији то јес покушала министар-ка, а да је прошло без скандала и да јој је успело...
Да ти нису у страху превелике очи?!?
Skandalozno je da je takva osoba uopšte dobila položaj ministra (da ne kažem ministarke :lol: )1

Ако ти је највећи проблем религија, а не систем и политичари, онда очигледно живиш у незнању.
Istini za volju, problemi Srbije baš ni malo me ne pogađaju. Kako raste zatucanosti i nacionalizam, sve manje me interesuju i problemi Srba.
Moja zemlja je nestala sa globusa. Iz raznih razloga, a koliko se sećam, jedan od njih bio je da su Slovenci pravili sokove.

Него реци ти мени, пре него ти објасним зашто се шири незнање, имаш ли неки емпиријски податак. Рецимо - колико омладинаца у Србији не зна Дарвинову теорију зато што су већ сазнали нешто на вероунаци, па их није занимало да ово знају. Пази, колико њих не зна шта је Дарвин тврдио само из тог разлога!?
To svakako nije bio razlog na koji sam mislio ja. :eek:

Zazijavalo:
Ja vidim versku zatucanost. Recimo, kada ministar prosvete izbaci teoriju evolucije iz školskog programa i to prođe bez skandala.
YHWH:
To nije zatucanost,nego izbacivanje kvazinaucne teorije iz skola da ne sramoti nauku i ne zatupljuje ljude.
Cuj, Zazi, logika protiv neznanja je slabo oruzje. Odustani, jer on ne zna sta je to evolucija generalno, a nekmoli Darvinova Teroija evolucije. O logici i da ne govorimo.

Ako obratis paznju, videces da on ne zna ni sta pise u njegovoj jedinoj enciklopediji - Bibliji.:bye:

Pa,da,ljudi uglavnom ne vjeruju u Boga jer misle da ce ispasti glupi i zatucani,a ne hvataju da su zatucani oni koji slijepo vjeruju u kvazinaucne teorije,a predstavljaju sebe kao racionalno-pragmaticna bica.
Treba preformulisati.
Ljudi uglavnom ne veruju u boga jer vide da su glupi i zatucani oni koji im tog boga agresivno naturaju vitlajući krstovima, kolutajući očima i pljujući po svemu što predstavlja ljudsko saznanje.

Cuj, Zazi, logika protiv neznanja je slabo oruzje. Odustani, jer on ne zna sta je to evolucija generalno, a nekmoli Darvinova Teroija evolucije. O logici i da ne govorimo.

Ako obratis paznju, videces da on ne zna ni sta pise u njegovoj jedinoj enciklopediji - Bibliji.:bye:
Nekad nije bilo ovih modernih digitalnih kamera. U fotoaparat je trebalo da turiš film, pa da ga razviješ i tek onda od toga napraviš fotografiju.
I tako... sad puštam da se eksponira. :lol:

Treba preformulisati.
Ljudi uglavnom ne veruju u boga jer vide da su glupi i zatucani oni koji im tog boga agresivno naturaju vitlajući krstovima, kolutajući očima i pljujući po svemu što predstavlja ljudsko saznanje.

Твоја Луциферова буктиња није запаљена на сунцу љубави и божанског живота Христовог?

Nije. Zapaljena je trljanjem dva komada suvog drveta. :D
Što pitaš? :kafa:

Не питам већ констатујем. Астрални пожар који изазиваш својим атеистичким ствовима продире ми ко ужарена комета до самог дна душе.

Не питам већ констатујем. Астрални пожар који изазиваш својим атеистичким ствовима продире ми ко ужарена комета до самог дна душе.
O, nije to ništa naročito. Video na Diskaveriju u emisiji o preživljavanju u pustinji. :mrgreen:

Пусти га Ајс, видиш да жали за својом земљом која никада није озбиљно ни функционисала (знаш оно - један човек, један глас)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back