- Poruka
- 77.429
Po ovoj podeli, spadam u agnostike (panteiste)... Ne postoji ni najmanja shansa da me neko ubedi u postojanje Boga kao natprirodnog bica - najblize mom poimanju bozanskog jesu priroda i njene sile.
Šta je priroda po definiciji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Po ovoj podeli, spadam u agnostike (panteiste)... Ne postoji ni najmanja shansa da me neko ubedi u postojanje Boga kao natprirodnog bica - najblize mom poimanju bozanskog jesu priroda i njene sile.
Ne, nego se uplašio smrti.
Ne znam da li sam ja ateista,verujem u boga,ali mozda ne na pravi nacin.Vise me je strah og Njega.
Verujem da postoj "nesto",ali ne pripisujem sve sto se desava Bogu.
Ne znam da li me iko razume,ni sama to ne mogu da definisem.
Isti slucaj. Meni treba neki opipljiv dokaz, ali to sam vise utuvila sebi u glavu, nego sto stvarno mislim tako. Ali, isto tako se plashim, sta ako gresim, pa Bog postoji (eto, i pisem ga velikim slovom, iz postovanja) i onda me kao, kazni sto ne verujem i sta ti ja znam...
Tako da sam tu negde na pola...![]()
Znas kako ako postoji a ti si agnostik a to znaci ne verujes al dopustas mogucnost jer se plasis kazne sta ce ti takav bog koga mozes da prevaris tako lako![]()
Putem religje je najlakše manipulisati ljudima jer njeni predstavnici koriste tačnije su uvereni da imaju monopol na ljudske emocije.Dakle,ratovi jesu vođeni zbog religije.Možda ne direktno,ali mnogi su je koristili kao opravdanje.Da li uopšte znaš da je jedan od inicijatora I krstašktog rata papa Urban II, a on je bio šta?Zatim šta još imamo na meniju ah da vartolomejsku noc,tridesetogodišnji rat.U ovo ne bih da svrstam onu masu progonjenih,mučenih i spaljenih Jevreja i žena.Videti pod Torkemada koji je bio šta?I to nije sve,ali nadam se da ćeme kolege ateiste dopuniti.E ovo je dobro ratovi se vode zbog religije
krstaški ratovi- ma da šibamo muslimane malo što ne priznaju Isusa, ne treba da se pljačka malo (nego puno), ala templari (masoni)
turci krenu na srbe, zato što nisu muslimani-ma njima nije trebalo carstvo, bogastvo evrope, oni to onako zbog religije
napoleon krene na svet hrišćanski-ma on to onako protestanti vs katolici, zbog religije
hitler takodje- ma on to sto ne voli pravoslavne - komunističke ruse
bombardovanje srbije-ma šta oni zaostali pravoslavni religiozni srbi....
malo po africi- treba ih naučiti religiji
![]()
Razumela bih te kad bi stavio neki zarez.
Pa, otprilike, ali, ja i ne zelim da prevarim Boga, zelim da me nesto prelomi, da verujem ili ne... (nemoj samo da obolim sad zbog ove izjave pa da cekam Bozansko spasenje)
Razumela bih te kad bi stavio neki zarez.
Pa, otprilike, ali, ja i ne zelim da prevarim Boga, zelim da me nesto prelomi, da verujem ili ne... (nemoj samo da obolim sad zbog ove izjave pa da cekam Bozansko spasenje)
Putem religje je najlakše manipulisati ljudima jer njeni predstavnici koriste tačnije su uvereni da imaju monopol na ljudske emocije.Dakle,ratovi jesu vođeni zbog religije.Možda ne direktno,ali mnogi su je koristili kao opravdanje.Da li uopšte znaš da je jedan od inicijatora I krstašktog rata papa Urban II, a on je bio šta?Zatim šta još imamo na meniju ah da vartolomejsku noc,tridesetogodišnji rat.U ovo ne bih da svrstam onu masu progonjenih,mučenih i spaljenih Jevreja i žena.Videti pod Torkemada koji je bio šta?I to nije sve,ali nadam se da ćeme kolege ateiste dopuniti.
Isti slucaj. Meni treba neki opipljiv dokaz, ali to sam vise utuvila sebi u glavu, nego sto stvarno mislim tako. Ali, isto tako se plashim, sta ako gresim, pa Bog postoji (eto, i pisem ga velikim slovom, iz postovanja) i onda me kao, kazni sto ne verujem i sta ti ja znam...
Tako da sam tu negde na pola...![]()
Sutra - odoh sad da lalam,a spisak je podugacak![]()
Moze da te lomi samo da ne verujes,tesko ces se vratiti na pravi put...salim se.
Eto,ja verujem jos manje...i to postovanje,ili strah,kako god hoces,pocinje da mi bude svejedno...i pocela sam da pisem bog malim slovom...
Pa sad ti vidi,a sve zbog toga sto sam ovde vec neko vreme i citam skoro sve sto ovi "vernici" pisu...i kontam da necu da budem kao oni.
To znam sigurno,ostalo mi i dalje nije jasno.
Dano bez straha.U slučaju i da postoji on sigurno nije takav kako su ga opisali primitivni i zatucani čobani iz bronzanog doba.
E, isto, verujem (hehe) da i kad bih verovala, ne bih verovala tako kao ti "vernici"...
Ovo je već umirujuće, hvala!![]()
Putem religje je najlakše manipulisati ljudima jer njeni predstavnici koriste tačnije su uvereni da imaju monopol na ljudske emocije.Dakle,ratovi jesu vođeni zbog religije.Možda ne direktno,ali mnogi su je koristili kao opravdanje.Da li uopšte znaš da je jedan od inicijatora I krstašktog rata papa Urban II, a on je bio šta?Zatim šta još imamo na meniju ah da vartolomejsku noc,tridesetogodišnji rat.U ovo ne bih da svrstam onu masu progonjenih,mučenih i spaljenih Jevreja i žena.Videti pod Torkemada koji je bio šta?I to nije sve,ali nadam se da ćeme kolege ateiste dopuniti.
P.S
Odakle ti to da muslimani ne priznaju carpentera.Priznaju ga,ali kao proroka.
a kakva je to nova vera/
Da, onda je bilo dosta religioznih ateista (ironičan sam) koji su manipulisali religiozno nepismenim ljudima.
Ovo za Isusa si u pravu, ali je nebitno ono šta sam hteo da kažem.
Činjenica je da su tada ljudi bili uopšte nepismeni, a šta ćemo za danas, kako danas opravdavati ratove gde ateizam (rokfeleri i rotšildsi i soroši... su ateisti ili vernici) nije kriv.
I uostalom šta ko ima da meri ko je kriv za ratove kad je svim normalnim ljudima jasno da su se ratovi UVEK vodili i uvek će se voditi radi novca, zemlje...materijalnog bogastva, a neki izgovor će se uvek naći.
A tebi kolege ateisti ne trebaju da dopunjavaju (ili trebaju).
Inace upravo procitah gore reklamu - "Cilibarske bebi ogrlice za bezbolno izbijanje zubica i jaci imunitet" - WTF
a kakva je to nova vera/
Ciga je na samrti i poziva svoja dva sina da im saopsti poslednju volju -
"Ostavljam obama baraku!"
Inace upravo procitah gore reklamu - "Cilibarske bebi ogrlice za bezbolno izbijanje zubica i jaci imunitet" - WTF
U potpisu papa Urban II Inocentije Nicifor
Ne mogu da verujem da ću se ovaj put složiti sa tobom što tiče pojedinih
ratova.Konretno mislim da je uzrok ono što si naveo i što sam boldovala.
P:S
Da trebaju da dopune moje pisanje.Nemam ja novca na bacanje da konstatno kupujem tastature.Ja sam ateista shodno tome sam i materijalista.![]()
Dano pise ti da je pol:muski,a napisala si pomislila,negde je greska
Kako mislis gde,pa ispod avatara a iznad lokacija:Hart Beat
a to mozes da popravis u korisnickom profilu.
Sad je tebi kao pukla guma na autoputu a ja sam kao stao da ti pomognem da je zamenis,hihi ali dragoljupce smeh hihi