Ateizam

Да ли је то важно, дрога је дрога и зна се зашто служи. Зар ти није то мало чудно, да су баш у тим крајевима кугле земаљске настале све вере, трагедије, митови, дивови, богови и полубогови. Нисам набројао све али и оволико ти може бити од користи ако се за то интересујеш.

Imas recimo Aboridzine na drugom kraju sveta i njihovu mitologiju,Doba Sanjarenja kada su duhovi izleteli iz podzemlja i formirali sve na zemlji,ne znam sta su oni koristili,ali zvuci zabavno,problem je kod nas sto smo mi resili da ubijemo sve mitove,nije ostao vise nijedan,tuzno...

Bilo bi dobro makar tu zirafu pretvoriti u mit,da nam ostane barem jedan :)

Hm... Uozbiljite se malo. :)

U čemu je problem?
drugar vujadin ima dva čvrsta ubeđenja po kojima ga pamtim. Jedno je da Biblija počinje Jevanđeljem po Jovanu i drugo da je nemoguće da postoji žirafa. Kao što vidiš, on me ne demantuje, samo odbija da mi kaže kako to i zašto to. Moja pretpostavka je da to ima veze sa temom Ateizam. Naime, svi ateisti veruju da žirafa postoji, makar i da je nisu videli uživo.

Imas recimo Aboridzine na drugom kraju sveta i njihovu mitologiju,Doba Sanjarenja kada su duhovi izleteli iz podzemlja i formirali sve na zemlji,ne znam sta su oni koristili,ali zvuci zabavno,problem je kod nas sto smo mi resili da ubijemo sve mitove,nije ostao vise nijedan,tuzno...

Bilo bi dobro makar tu zirafu pretvoriti u mit,da nam ostane barem jedan :)

Da, ali ako oćemo da sačuvamo mit o žirafi, treba da ubijemo žirafu. :confused:

većina ljudi su kao ovce, ne razmišljaju, povodljivi su, sebični, zato je potrebna religija koja će da pripreti ako ne budu dobri da će da stigne kazna

:rotf::rotf::rotf:

na ovo moram da se smejem :rotf:

Jedino sto ljude moze da obuzda su ljudski zakoni a religija samo moze da izazove na zlocine

većina ljudi su kao ovce, ne razmišljaju, povodljivi su, sebični, zato je potrebna religija koja će da pripreti ako ne budu dobri da će da stigne kazna

Ovde si u pravu skroz.
Uz preciziranje da je glavni zadatak religije da ih nauči da ne razmišljaju, da budu povodljivi i sebični na ispravan način. U suprotnom će ih stići kazna.

Не знам како су Жирафа, Абориђини и митска бића повезани са атеизмом, а да јих ја нисам нигде помињао?

Ovde si u pravu skroz.
Uz preciziranje da je glavni zadatak religije da ih nauči da ne razmišljaju, da budu povodljivi i sebični na ispravan način. U suprotnom će ih stići kazna.

Зар то не каже и људски закон, који чак одређује и какву и колику казну?

Znam do ono shto oni kazu nije istina. Znam da su svi oni laz, kao i njihovi bogovi. Svako ima drugachiji pogled na svet, a ja mislim da smo svi mi nedovoljno mocni kao takvi, da bi nasha slika takvih stvari uopshte bila blizu " stvarnoj " slici. Onome shto zaista jeste, iliti. Ako tako neshto uopshte postoji. E sada, ja slutim da ( ne smem da kazem znam ) postoji neshto vece / mocnije / bolje / kako god od ljudi, ali mislim da nije blizu ( po ljudskim standardima ) ... A to moje mishljenje se bazira na predpostavci da ne postoji aposolutno nishta, tj. da je sve beskonachno... Ako to nije tachno, onda je moguce da ne postoji nishta vece od nas...

'Bro jutro, omladinke, omladinci, i Vujadine.

Evo i mene na ovom podforumu, i to odmah na ovoj bezbozhnichkoj, satanistichkoj, i ustashkoj temi.

Chek da je prvo okadim za svaki sluchaj :
smajlianimatedpop-1.gif

E takoc.

Agnosticizam i ateizam - cho'ek sve lepo objasnio :

Bertrand Russell:
As a philosopher, if I were speaking to a purely philosophic audience I should say that I ought to describe myself as an Agnostic, because I do not think that there is a conclusive argument by which one prove that there is not a God. On the other hand, if I am to convey the right impression to the ordinary man in the street I think I ought to say that I am an Atheist... None of us would seriously consider the possibility that all the gods of Homer really exist, and yet if you were to set to work to give a logical demonstration that Zeus, Hera, Poseidon, and the rest of them did not exist you would find it an awful job. You could not get such proof. Therefore, in regard to the Olympic gods, speaking to a purely philosophical audience, I would say that I am an Agnostic. But speaking popularly, I think that all of us would say in regard to those gods that we were Atheists. In regard to the Christian God, I should, I think, take exactly the same line.

Nemam nameru da prevodim, na cirilicu josh manje.

Takodjer :

main.php

Back