Ateizam

зашто би нас убеђивао, пусти нас да живимо у лажи.

Iz tvoje laži niko te ne može isterati. z:)
Problem je kada se širi okolo. Zmajevi, vaskrsnuća, ljudi koji lete na metli i hodaju po vodi. Kao u Hariju Poteru. z:mrgreen:

www.teorijaevolucije.com sajt je koji na popularan način iznosi opštepoznate činjenice. Verovatno je nastao zato da udžbenike biologije ne zamene "Spisi o Vaseljenskim saborima". Ili "Hari Poter i plameni pehar". z:shock:

Problem je kada se širi okolo. Zmajevi, vaskrsnuća, ljudi koji lete na metli i hodaju po vodi. Kao u Hariju Poteru. z:mrgreen:

www.teorijaevolucije.com sajt je koji na popularan način iznosi opštepoznate činjenice. Verovatno je nastao zato da udžbenike biologije ne zamene "Spisi o Vaseljenskim saborima". Ili "Hari Poter i plameni pehar". z:shock:

а ти игнориши моје постове, то је врло једноставно.

Ah, doslovno tumacenje. Ovo je uzrok jako velikog broja problema koji nastaju izmedju ne samo vere i nauke, vec i unutar same vere, pa i izmedju vere i drugih sfera ljudske misli. Reci da Biblija sadrzi istinu je jedna stvar; tvrditi da Biblijske reci doslovno sadrze istinu je nesto sasvim drugo, i veoma problematicno.

Reci Isusove, iz Jevandjelja po Luki (glava 21):

29 I kaza im priču: Gledajte na smokvu i na sva drveta;
30 Kad vidite da već poteraju, sami znate da je blizu leto.
31 Tako i vi kad vidite ovo da se zbiva, znajte da je blizu carstvo Božije.
32 Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

Glava 21 u stihovima koji prethode navedenim (procitaj celu) opisuje dolazak Carstva Nebeskog. Znaci, ako je verovati Isusu, "ovaj narastaj" - narastaj kome Isus govori ove reci - nece proci pre nego sto dodje Carstvo Nebesko?

Ali taj narastaj je davno prosao!

Pa onda imas po Jovanu, 21:22, . Pa onda po Mateju, glava 24, opet kaze da "ovaj narastaj nece proci". Pa onda Pavle, Korincanima poslanica prva, glava 10:

11 Ovo se pak sve događaše ugledi njima, a napisa se za nauku nama, na koje posledak sveta dođe.

Na njih je posledak sveta dosao? Na njih kojima Pavle ovo pise?

Ima mnogo drugih ovakvih stihova, koji ukazuju da su pisci ocekivali dolazak Carstva u toku svojih zivota - pre prakticno dve hiljade godina.

Da li je, sad, po tebi Isus lagao kada je rekao da "ovaj narastaj nece proci" dok ne dodje Carstvo Bozje na Zemlju? Ako tumacis Bibliju doslovno, nema drugacijeg objasnjenja. Lepo pise "narastaj nece proci".

Ili mozda reci ponekad u Bibliji ne znace ono sto znace doslovno u svakodnevnom govoru? Ako reci "ovaj narastaj nece proci" ne nose doslovno znacenje - zasto onda onih sedam dana moraju da doslovno

Sta sa ovime, u Otkrovenju, 6:

13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

Zvezde nebeske padose na Zemlju? Najmanja zvezda je hiljadama puta veca od Zemlje! Jedan crveni superdiv bi mogao da proguta planetu Zemlju lakse nego sto okean guta zrno peska. Pogledaj sledeci video:

Zvezde ce "pasti na Zemlju", doslovno?

Meni se cini da se mozda radi o metaforama, o poetskom jeziku kojim Bog komunicira sa ljudskom dusom?

(Ne znam da li si ikada cuo za doktrinu "Bozanske Adaptacije" - rani hriscanski filozof Origen daje jednu verziju u svojoj knjizi "O Osnovnim Principima". Ideja je da se Bog otkriva ljudima polako, i kroz analogije i blede ideje, zato sto ljudi nisu u stanju, niti su psiholoski spremni, da razumeju punu istinu ili shvate punu velicinu Bozanskog bica. Otud, otkrovenje u Bibliji je samo jedan korak u konstantom traganju za istinom o Bogu, i ne predstavlja konacnu verziju.)
Видим да си прионуо да изучаваш свето писмо. Да нећеш да се монашиш?

Original postavio @sale@ Pogledaj poruku
моја ВЕРА нема сукоб са НАУКОМ, али поједине науке имају сукоб са "мојом" ЛОГИКОМ.

A da nije malo obrnuto.Da možda ''tvoja'' logika nema sukob sa pojedinim naukama...
felix.gif

зар ти сматраш да ја не мислим својом главом?

Qq...
2mw5iio.gif
да ми је неко други рек'о да атеисте муче хришћански Васељенски сабори
свашта би му изговорио...

Qq...
2mw5iio.gif

Mučili bi i ateiste, kada bi bili jedini izvor informacija o biologiji. Ovako, za sada su zabavni. Meni lično naročito onaj deo kada je Nikolaj, budući sveti Nikola, nagovoren od svetg duha, probao da se fizički obračuna sa svojim teološkim protivnicima. z:lol:

Qq...
2mw5iio.gif

I ja se pridružujem čuđenjuz:shock:
Od juče je zazi počeo pisati kontradiktorne postove (mislim kontra sam sebi) te jesam za nauku (u redu) te nisam za nauku (opet u redu) ali sada proučava Vaseljenske saborez:cry:
Da njega nisu oteli vanzemaljci ili TERORISTI pa neko drugi piše postove pod njegovim imenom???z:plez::sanke:

Od juče je zazi počeo pisati kontradiktorne postove (mislim kontra sam sebi) te jesam za nauku (u redu) te nisam za nauku (opet u redu) ali sada proučava Vaseljenske saborez:cry:
Da njega nisu oteli vanzemaljci ili TERORISTI pa neko drugi piše postove pod njegovim imenom???z:plez::sanke:

под хитно га мораш примити у организацију :) да се рехабилитује.

Šta ti ono beše cilj STOLA? z:mrgreen:

Aj da objasnim dugomislećima. Nauka je kao konj. Ne može da se jaše dok ne doraste. Jerbo joj deformišeš kičmu. Nauka sa "sedlastim leđima" nije baš na ceni.
A inače, ja sam onaj koji procenjuje koja nauka vredi (za mene), a koja je palamuđenje. z:((

Što se tiče Vaseljenskih sabora, ako ideš u lov na jelene rogate, treba da znaš di piju vodu. I tamo namestiš čeku. z:mrgreen:

Poslednja izmena:
Mučili bi i ateiste, kada bi bili jedini izvor informacija o biologiji. Ovako, za sada su zabavni. Meni lično naročito onaj deo kada je Nikolaj, budući sveti Nikola, nagovoren od svetg duha, probao da se fizički obračuna sa svojim teološkim protivnicima. z:lol:

Па ето, решили смо проблем... не морате да зовете мононуклеозу чак из "Аризоне"(хе,хе,хе) да нам овде отвара научЕЊачке видике... него се лепо забављајте... ево, ја се са вама супер забављам...

a084.gif

п.с. А 'ел знаш да је онај Мендел што је поставио основе ДНК био аугустински фратар......ахахахааааааааа.............:rotf::rotf::rotf:

Aj da objasnim dugomislećima. Nauka je kao konj. Ne može da se jaše dok ne doraste. Jerbo joj deformišeš kičmu. Nauka sa "sedlastim leđima" nije baš na ceni.
A inače, ja sam onaj koji procenjuje koja nauka vredi, a koja je palamuđenje. z:((

Što se tiče Vaseljenskih sabora, ako ideš u lov na jelene rogate, treba da znaš di piju vodu. I tamo namestiš čeku. z:mrgreen:

To je u redu ako si član STO!z:p
Oćeš u članstvo?z:poz:

Па ето, решили смо проблем... не морате да зовете мононуклеозу чак из "Аризоне"(хе,хе,хе) да нам овде отвара научЕЊачке видике... него се лепо забављајте... ево, ја се са вама супер забављам...

a084.gif

п.с. А 'ел знаш да је онај Мендел што је поставио основе ДНК био аугустински фратар......ахахахааааааааа.............:rotf::rotf::rotf:

Znam da je Mendel bio fratar. Pokušao je da dobije dozvolu od biskupa da proučava razmnožavanje životinja. Ova zabavica bila mu je naravno uskraćena, pa se okrenuo grašku.
I njegov skromni članak objavljen u jednom malom specijalizovanom listu lako je mogao da prođe neprimećen. Ali to ne znači da se genetika u inače ne bi razvila.

A inače, ja sam onaj koji procenjuje koja nauka vredi (za mene), a koja je palamuđenje. z:((

Ах, опет си ме разочарао... чему овако приземна поређења са тамо неком рагом... мени наука данас више личи на:

Pegasus at the spring, Apulian red-figure vase
C4th B.C., Tampa Museum of Art

јер и онако покрадосте у тој јеволуцији комплетну митологију народа света...

Ах, опет си ме разочарао... чему овако приземна поређења са тамо неком рагом... мени наука данас више личи на:

Pegasus at the spring, Apulian red-figure vase
C4th B.C., Tampa Museum of Art

јер и онако покрадосте у тој јеволуцији комплетну митологију народа света...

Jes. I to što kažeš. A ideju za svemirski brod ukrali smo sa freske u Visokim Dečanima. z:mrgreen:

Jes. I to što kažeš. A ideju za svemirski brod ukrali smo sa freske u Visokim Dečanima. z:mrgreen:

Ех, шта би тек рекли такви "тумачи" када би видели илустрације псалама Давидових(148.) у Леснову-Злетово...

п.с. То су произвољна тумачења, у Дечанима су насликане персонификације Сунца и Месеца.

Poslednja izmena:
Ех, шта би тек рекли такви "тумачи" када би видели илустрације псалама Давидових(148.) у Леснову-Злетово...

п.с. То су произвољна тумачења, у Дечанима су наслинаке персонификације Сунца и Месеца.

Te "personifikacije" jedino sigurnosne pojaseve nisu imale. z:mrgreen:
Viš, to je problem kad zagledaš samo formu stvari. Promakne ti suština, a suština evolucije je u sitnicama koje se nagomilavaju.

Te "personifikacije" jedino sigurnosne pojaseve nisu imale. z:mrgreen:
Viš, to je problem kad zagledaš samo formu stvari. Promakne ti suština, a suština evolucije je u sitnicama koje se nagomilavaju.

Не можеш верску форму а и суштину да поистовећујеш са научном - једино ако нисте замислили науку као нову религију.-

Back