Ateizam

Sta je za tebe greh? Po kom kriterijumu svodis ili ne svodis nesto pod greh?

E, da, ovo je pravo i dobro pitanje za sve ucesnike (i vernike i ateiste) sta smatraju pod grehom?

Ja znam kao hriscanin da postoji 7 smrtnih grehova, znam i 10 zapovesti, ali zar ne smatrate da postoje i grehovi po srcu, nesto cega se covek postidi i-ili gorko kaje, a da ne mogu da se podvedu ni pod jedan "smrtni" greh?

Ne cini li vam se da su oni podjednako vazni?

Poslednja izmena:
E, da, ovo je pravo i dobro pitanje za sve ucesnike (i vernike i ateiste) sta smatraju pod grehom?

Ja znam kao hriscanin da postoji 7 smrtnih grehova, znam i 10 zapovesti, ali zar ne smatrate da postoje i grehovi po srcu, nesto cega se covek postidi i-ili gorko kaje, a da ne mogu da se podvedu ni pod jedan "smrtni" greh?

Čini mi se da nešto zbog čega se samo stidiš (a ne i kaješ) ne spada u greh. Verovatno je jedna od onih stvari "koje su ilegalne, imoralne ili goje": z:)

Nema greha - ali ima zlocina.

Npr za mene ne bi bio greh da pozelim komsijinu zenu z:lol:

Gospod je rekao/nemozete verovati Bogu i mamonu/znaci mozete verovati smo jednome.Ako neverujemo u Boga-onda verujemo u Bozijeg protivnika/mamona/.Ako Gospod/u novo zavetu/tako kaze znaci da svako veruje i od Boga mu je dat dar izbora u koga ce da veruje, jer Gospod nikoga ne prisiljava da veruje u Boga.To znaci da nepostoje ateisti-vec oni koji neveruju u Boga a to su bezboznici.

Gospod je rekao/nemozete verovati Bogu i mamonu/znaci mozete verovati smo jednome.Ako neverujemo u Boga-onda verujemo u Bozijeg protivnika/mamona/.Ako Gospod/u novo zavetu/tako kaze znaci da svako veruje i od Boga mu je dat dar izbora u koga ce da veruje, jer Gospod nikoga ne prisiljava da veruje u Boga.To znaci da nepostoje ateisti-vec oni koji neveruju u Boga a to su bezboznici.

Све си лепо и тачно описао! :klap::klap::klap:

Ne mozete verovati i jednom i drugom, ali postoje ljudi koji ne veruju u postojanje ni jednog ni u drugog. Razliak je izmedju poverenja sto jeste verovanej bogu ili djavolu i neverovanja u nesto.z:)

onda mi biva kao i svima nama, smrt i nistavilo, ali ako sam u pravu, ?
Онда си на правом путу. z:lol:

Све што се родило мора и да умре. Тако да нас смрт све чека.
А ништавило? Шта би то могло да буде? Постоји ли ништавило?

Онда си на правом путу. z:lol:

Све што се родило мора и да умре. Тако да нас смрт све чека.
А ништавило? Шта би то могло да буде? Постоји ли ништавило?

ja ti mogu pripovedati o raju i paklu, ? ali reci ti meni sta me ceka ako nije istinito ono u sta ja verujem.?

ja ti mogu pripovedati o raju i paklu, ? ali reci ti meni sta me ceka ako nije istinito ono u sta ja verujem.?
Не знам. Како ја то могу да знам? А и да имам неке претпоставке, с којим правом те смем убеђивати да је то истина?

Back