Ateizam

Ne znam da li sam ja ateista,verujem u boga,ali mozda ne na pravi nacin.Vise me je strah og Njega.
Verujem da postoj "nesto",ali ne pripisujem sve sto se desava Bogu.
Ne znam da li me iko razume,ni sama to ne mogu da definisem.
Dete mi uci veronauku,zato sto mislim da je korisna za njega,otvara neke nove vidike,uci ih postovanju...vodim decu u crkvu,kad stignem.Ne radim nedeljom i praznicima,ali nisam bas sigurna da ja verujem,mozda vise zbog toga sto sam vaspitana da verujem.
Moja sestra ide svake nedelje u crkvu,redovna pricest,ispovedala se...Ja to ne mogu.
Neki ljudi pocnu da veruju kada im se nesto desi,to mi je malo licemerno.

onda nisi ateista......to su ljudi koji samo veruju u ono sto vide i mogu da dodirnu

Sta sad ajde da ne citamo ono sto ateisti pisu na temi ateizam:lol:

Sto se ti Pando stalno plasis za vernike i religiju?
Zato sto SPC gubi na znacaju, zato sto zapad propagira ateizam, zato sto se vec u razvijenim zemljama oko trecina stanovnika izrazava kao ateisti, trecina veruje u visu silu, a trecina su vernici pa unutar njih hiljadu i jedna podela od verovanja u apple pie do Shive?

то би значило да се савремени сукоб цивилизација, који сеје ратове, смрт, разарања и досад невиђену пљачку у историји, одвија између две културе- атеистичке и исламске. између једне која не верује у Бога, и друге која верује у ''бога''.. ако ништа, бар хришћани неће бити одговорни за суноврат света или свеопшти нуклеарни рат.

то би значило да се савремени сукоб цивилизација, који сеје

ратове, смрт, разарања и досад невиђену пљачку у историји, одвија између две културе- атеистичке и

исламске. између једне која не верује у Бога, и друге која верује у ''бога''.. ако ништа, бар

хришћани неће бити одговорни за суноврат света или свеопшти нуклеарни рат.

odakle ti ideja da se radi o ateističko/islamskim sukobima?
i otkad se zapad izjašnjava kao ateistički orijentisan?
možda si mislio na katoličko/islamske sukobe?
a hrišćanstvo ima isuviše dodirnih tačaka sa obe od ovih vera, pripadale su jednoj, sećaš se? :)

novo doba je neka treća tema.
za sunovrat sveta, ako ćemo se pozivati na religije, je odgovoran onaj koji ga je takvog i stvorio.
direktno, ili indirektno, zar je bitno?

јок, они верују да је теорија закон а и да се све дешава случајно.

oduvek su vernici bolje znali u šta ateista verije. :mrgreen:

ako je ova tvoja tvrdnja na konto teorije evolucije, nisu ateisti ti koji je doživljavaju kao
istinu... što se mene tiče, ništa dalje od pretpostavke ne može da ode, a što se tiče kreacionizma,
ništa dalje od bajke. čak ni u domen s.f. ne mogu da je svrstam.
u slučajnosti ne verujem, sve se dešava sa razlogom, akcija/reakcija... to što božje prste ne mešam
u celu priču nema veze sa mojom neverom.

sada možeš da sklapaš psihološki profil jednog ateiste na osnovu podataka iz prve ruke. :)

Poslednja izmena od moderatora:
BTW, ateizam je ideologija. Evolucija je ateistička religija koja služi umirivanju savjesti. Da citiram Dokinsa:
"Tеорија еволуције је дала кључни допринос томе да се атеиста осећа морално спокојан".

odakle ti ideja da se radi o ateističko/islamskim sukobima?
i otkad se zapad izjašnjava kao ateistički orijentisan?

možda si mislio na katoličko/islamske sukobe?
a hrišćanstvo ima isuviše dodirnih tačaka sa obe od ovih vera, pripadale su jednoj, sećaš se? :)

novo doba je neka treća tema.
za sunovrat sveta, ako ćemo se pozivati na religije, je odgovoran onaj koji ga je takvog i stvorio.
direktno, ili indirektno, zar je bitno?

само сам се надовезао на @Henri Miler:

''...zato sto zapad propagira ateizam, zato sto se vec u razvijenim zemljama oko trecina stanovnika izrazava kao ateisti, trecina veruje u visu silu, a trecina su vernici pa unutar njih hiljadu i jedna podela od verovanja u apple pie do Shive?''

BTW, ateizam je ideologija.

i šta s tim?
ni hrišanstvo nije otišlo dalje... s tim što je celu ideju komercijalizovalo.

Evolucija je ateistička religija koja služi umirivanju savjesti.

šta si sad rekao, znaš li? :lol:

Da citiram Dokinsa:
"Tеорија еволуције је дала кључни допринос томе да се атеиста осећа морално спокојан".

citiraj ga, samo ga vernici i citiraju... :lol:

Kako ono bješe? :lol:

Nisu gluposti.Ako pogledaš koliko zagriženo ateisti brane nedokazanu teoriju...biće ti jasno da im je ona postala religion.

ne pada mi na pamet da gubim vreme demantujući kojekakve gluposti.
kada budeš imao šta da kažeš, bez izvođenja proizvoljnih i pogrešnih zaključaka, ti se javi...
a do tada uživaj u svojoj veri i ne brini za tuđu... da li ideologiju ili religiju, to ni ti sam više ne znaš.

...koja služi ispiranju mozga i moralnom uniženju čovjeka...

Znam.Paradoksalno,ali ateisti su sebi napravili religiju. :)

"Koljite sve, bog će prepoznati svoje".

Čuvena izjava hrišćanskog sveštenika kao odgovor na pitanje vojnika kako da prepozna "prave" hrišćane, a kako jeretike.

Ako su ateisti "moralno uniženi" i "umiruju savest", onda se ovakvi vernici kao prasci valjaju u moralnom blatu.

Back