Ateizam

Krajnje je vreme, uvazeni panda, da pocnes da citas ono sto pise a ne sto vidis tim svojim himalajskim ocima. Gde si ti procitao da sam ja rekao da “vernici podrzavaju kreacionizam, …”. To vec prelazi svaku meru pristojnosti i civilizovan nacin opstenja. Zaboravi, nisi na Himalajima. Prvo, nisam rekao “vernici”, vec da se neko izjasnio da je “vernik”. Ako je taj neko vernik, on svakako nece podrzati postavku da je zemlja stara 4,5 milijardi godina, niti ce podrzati Darvinizam. Pokusaj da se ponasas kao mudri Kinezi i zen budisti. Razmisljas kad pises. Kad govoris gluposti to se brzo zaboravlja, ali kada nesto stavis na papir, to stoji kao cvrst argument.
Ti tvrdis da vernik mora da podrzi kreacionizam, zatim rekao si da treba popovima zabraniti da iznose "obmane" pritom se nisi ogranicio na kreacionzam, vec si govorio i o zivotu posle smrti, sto nema veze sa kreacionizmom, vec hriscanstvom kao religijom.
Na taj nacin si povezao hriscanstvo i kreacionizam.
Zatim si otisao korak dalje i rekao da Caliburn koji je slovenski paganin, posto je vernik mora da podrzava kreacionizam, tako da si svoju izjavu prosirio da vernik podrzava kreacionizma, bez obzira na religiju kojoj pripada.
Stvarno bi treba da povedes racuna sta pises, ovo nije tvoj licni dnevnik, ovo citaju i drugi ljudi. ;)

Moje pitanje “A, ko poistovecuje kreacionizam i religiju?” i nadalje ostaje neodgovoreno. Bas kao i pitanje upuceno tvom vernom podrzavaocu Carliburnu o dva HILJADUGODISNJA kontinuirana rata. Od njega, doduse, i ne ocekujem ozbiljan odgovor. Kako je moguce da neko ko je neozbiljan pruzi ozbiljan odgovor, odnosno da se od takvog forumasa ocekuje ozbiljna rasprava. On ne moze da se odlepi od kvalifikacije “ateisticka dogma” i “ateistiki talibani” To su mu glavni i jedini "neoborivi aduti". Klinacko ponasanje, zar ne?:rtfm::rtfm::rtfm:
Caliburn nije moj verni podrzavaoc, vec osoba koja ima svoje misljenje i ima oblasti u kojima imao razlicite poglede.

Uzgred, Caliburne, da li bi se udostojio da nam objasnis sta su to vampiri i sta znaci verovati u vampire i sta uopste znaci verovati u tvom recniku, posto slutim da ta rec nema isto znacenje za tebe i ostali deo populacije. Hvala.

Poslednja izmena:
Ateistička dogma na delu.
Primetili smo - zbog toga si još uvek nezalica.
Uvazeni autor sam sebi persira! Ko sebe ne ceni ne ceni ni druge!
Uzgred, primetio sam da i sa elementarnom matematikom imaš problema. Zanimljivo. :think:
Eto, Caliburn je primetio da sam neznalica jer ne znam ni za HILJADUGODISNJE rotovanje Germana i Slovena, niti za IHLJADUGODISNJE kontinuirano ratovanje Srba sa Grcima. Mora se zapamtiti ovaj izuzetnovazan detalj - ratovanje sa Grcima.Evo, sada ce Caliburn (samo sto nije) da nam nabroji bar po dvadesetak takvih ratova iz oba hiljadugodisnja perioda.

Vazna napomena. Zahvaljujuci meni, Hogaru Straznom, otkrivena je jos jednu genijalnost uvazenog kolege Caliburna. On je ekspert za ELEMENTARNU MATEMATIKU. Evo, sada ce da nam demonstrira tu svoju ingenioznost.

Caliburne, sta bi ti bez mene. Da nije moje malenkosti niko ne bi znao kakav si ekspert i sveznalica.I ono sto je najbitnije, ti sve primecujes. Tvom oku (sokolovom) nista ne moze da promakne. Imas strahovitu moc “primecivanja” svojstvenu samo crnomantijaskim magovima, astrolozima, prorocima i dokazanim vernicima.

Budi mi lepo pozdravljen!
Iskreno tvoj,
Hogar Strasni

Krajnje je vreme, uvazeni panda, da pocnes da citas ono sto pise a ne sto vidis tim svojim himalajskim ocima.
'ajde da čitamo šta piše.
Gde si ti procitao da sam ja rekao da “vernici podrzavaju kreacionizam, …”.

Na primer:
:lol::hahaha::rotf:Kreacionizam i kreacionisti na (zlo)delu.!
Taj uvazeni gospodin se vec izjasnio da je vernik, pa bi se moglo zakljuciti da ne pobija kreacionizam.
Ako je taj neko vernik, on svakako nece podrzati postavku da je zemlja stara 4,5 milijardi godina, niti ce podrzati Darvinizam.
I tako dalje... :bye:

od svih slovenskih pagana koje ja znam :rtfm: :mrgreen: :bye:

Tvoje pitanje nije bilo upuceno meni, vec Koacenku.
Zašto si onda odgovarao na njega pitanjem? :per:

Molio bih statistiku za ovo. :ceka:
Na osnovu pukog broja grupa u kojima se okupljaju slovenski pagani širom slovenskog sveta, kao i na osnovu delovanja tih grupa, ovo je više nego očigledno.

Molio bih statistiku za ovo. :ceka: Ovo boldovano je rekla-kazala.
To je izjavio jedan od osnivača udruženja "Ateisti Srbije", na ovo podforumu, a i na njihovom zvaničnom forumu, pa se njima obrati za statistiku. :bye:

Moze li ovo na srpskom? :dontunderstand:
Jeste na srpskom.

Kako jadno. :thumbdown: I posle kazes da ne generalizujes i da se tvoji stavovi ne odnose na sve ateiste.
Nemas nijedan dokaz da ateizam na ovo utice. Srozavas se u mojim ocima, ovo je cista demagogija i propaganda. Tako sam i ja mogao da uzmem nekog nacistu sa Stormfronta. Zaista sramota kako jedno radis a drugo govoris.. :thumbdown:

Piše lepo "jedan od više načina", zar ne? :rtfm:
Za toliko si pismen, da možeš da shvatiš šta to znači. Osim toga, ti si sebe naveo kao primer delovanja ateizma, zar ne?
Eto i ja sam naveo primer. U čemu je problem? :dontunderstand:
Uzgred, u vezi Stormfront-a i budla na njemu sam ti već odgovorio, te mi nije jasno zbog čega to ponovo potežeš. :dontunderstand:

Uzgred, Caliburne, da li bi se udostojio da nam objasnis sta su to vampiri i sta znaci verovati u vampire i sta uopste znaci verovati u tvom recniku, posto slutim da ta rec nema isto znacenje za tebe i ostali deo populacije. Hvala.
U mom rečniku? Ne, nego kao pojam u slovenskoj religiji.
A to što oni koji ne poznaju slovensku religiju imaju neko sopstveno mišljenje o vampirima i onda sebi daju za pravo da nešto o tome komentarišu... to je njihov problem.

Eto, Caliburn je primetio da sam neznalica jer ne znam ni za HILJADUGODISNJE rotovanje Germana i Slovena, niti za IHLJADUGODISNJE kontinuirano ratovanje Srba sa Grcima. Mora se zapamtiti ovaj izuzetnovazan detalj - ratovanje sa Grcima.Evo, sada ce Caliburn (samo sto nije) da nam nabroji bar po dvadesetak takvih ratova iz oba hiljadugodisnja perioda.
A šta ja da ti radim što nisi učio istoriju u osnovnoj školi? :dontunderstand:

Cccc Caliburne nemoj me razocaras sad :evil:
Jacobe, sada se javljaš na jedan primer delovanja ateizma, a propustio si da prokomentarišeš strane i strane?! :eek:

A zbog čega bih ja svoje slobodno vreme podređivao ateisti? :dontunderstand:
Kad napišem tekst postaviću ga.

I onaj kineski filozof te pitao isto, a verujem da su mnogi ovde zeljni da te cuju...
E aj malo potkrepi tvoje tvrdnje, za tebe treba poseban tretman i za sve da se pojasni, objasni, nacrta, a kad tebe neko nesto pita samo vrdas....

Poslednja izmena od moderatora:
Покушајте да не сводите дискусију на лични ниво, ружно звучи и не доприноси неком сазнању о теми.
Хвала на разумевању.

'ajde da čitamo šta piše.

Na primer:

I tako dalje... :bye:

Zašto si onda odgovarao na njega pitanjem? :per:

Na osnovu pukog broja grupa u kojima se okupljaju slovenski pagani širom slovenskog sveta, kao i na osnovu delovanja tih grupa, ovo je više nego očigledno.

To je izjavio jedan od osnivača udruženja "Ateisti Srbije", na ovo podforumu, a i na njihovom zvaničnom forumu, pa se njima obrati za statistiku. :bye:

Pazi statistika udruzenja Ateisti Srbije :lol: jako pouzdano, a tek zvanicni forum, ne zato sto je to obican forum nego je ZVANICNI to ima posebnu tezinu:hahaha::lol::rotf:

Jacobe, sada se javljaš na jedan primer delovanja ateizma, a propustio si da prokomentarišeš strane i strane?! :eek:

Nisam pratio sve, ali mi zasmetalo sto izjednacavas ateizam i osnovnu kulturu, sto nema veze jedno sa drugim.

Osnovna kultura je znati kako da razgovaras sa sagovornikom, a odsutnost ili prisutnost iste nije uslovljen religijom ili nemanjem religije, tako da se cudim tvojoj izjavi jer znam da umes da pravis tu razliku.:think:

Uvazeni autor sam sebi persira! Ko sebe ne ceni ne ceni ni druge!

Vazna napomena. Zahvaljujuci meni, Hogaru Straznom, otkrivena je jos jednu genijalnost uvazenog kolege Caliburna. On je ekspert za ELEMENTARNU MATEMATIKU. Evo, sada ce da nam demonstrira tu svoju ingenioznost.

Caliburne, sta bi ti bez mene. Da nije moje malenkosti niko ne bi znao kakav si ekspert i sveznalica.I ono sto je najbitnije, ti sve primecujes. Tvom oku (sokolovom) nista ne moze da promakne. Imas strahovitu moc “primecivanja” svojstvenu samo crnomantijaskim magovima, astrolozima, prorocima i dokazanim vernicima.

Budi mi lepo pozdravljen!
Iskreno tvoj,
Hogar Strasni

I ti tvrdis da Srbi i Grci nikad nisu ratovali a nisi zilot? :think::think::think:

Zanimljivo

Nisam pratio sve, ali mi zasmetalo sto izjednacavas ateizam i osnovnu kulturu, sto nema veze jedno sa drugim.
Osnovna kultura je znati kako da razgovaras sa sagovornikom, a odsutnost ili prisutnost iste nije uslovljen religijom ili nemanjem religije, tako da se cudim tvojoj izjavi jer znam da umes da pravis tu razliku.:think:
A ne, ne, ne... ne izjednačavam, samo navodim primer. Uzgred, sad tek shvatam zašto pominješ osnovnu kulturu. Navikao sam da su ateistički talibani nesposobni za artikulisanu i razumnu komunikaciju, pa više ne obraćam pažnju. Mislio sam na ono što stoji iza njegovih izjava.
Odnosno, ne smeta meni što on vređa, nego što ne zna. :rtfm:

I ti tvrdis da Srbi i Grci nikad nisu ratovali a nisi zilot? :think::think::think:

Zanimljivo
Jeste zilot, ali ateistički. :mrgreen:

A ne, ne, ne... ne izjednačavam, samo navodim primer. Uzgred, sad tek shvatam zašto pominješ osnovnu kulturu. Navikao sam da su ateistički talibani nesposobni za artikulisanu i razumnu komunikaciju, pa više ne obraćam pažnju. Mislio sam na ono što stoji iza njegovih izjava.
Odnosno, ne smeta meni što on vređa, nego što ne zna. :rtfm:

Jeste zilot, ali ateistički. :mrgreen:

:hahaha::lol::rotf:kad TI to kazes?!

Znaci ipak nije samo o slovenskoj religiji, nego i o njenim vernicima. :ok: Drugo, kako bi broj slovenskih pagana koje ti znas onda mogao da bude relevantan kao odgovor na primedbu da dogmatizma, nekriticnosti i neprosvecenosti ima i medju slovenskim paganima? Jer, ako govoris nacelno samo o slovenskoj religiji, zasto se razmeces poznavanjem fakultetski obrazovanih pagana?

Ti tvrdis da vernik MORA da podrzi kreacionizam,…
Laz. To nisam tvrdio. Izmisljas, kao i obicno. Nemoralno. Rekao sam da ako je NEKO vernik, “on svakako nece podrzati postavku da je zemlja stara 4,5 milijarde godina, niti ce podrzati Darviznizam.” Nisi posten, po obicaju:per: podmeces nereceno.

… zatim rekao si da treba popovima zabraniti da iznose "obmane" pritom se nisi ogranicio na kreacionzam, vec si govorio i o zivotu posle smrti, sto nema veze sa kreacionizmom, vec hriscanstvom kao religijom.
O cemu ti to govoris? Totalno si omanuo. To nema veze sa mojim pitanjem! Hej, covece, dodji k sebi.

Na taj nacin si povezao hriscanstvo i kreacionizam.
To nije odgovor na moje pitanje koje glasi:”ko poistovecuje kreacionizam i religiju”

Zatim si otisao korak dalje i rekao da Caliburn koji je slovenski paganin, posto je vernik mora da podrzava kreacionizam, tako da si svoju izjavu prosirio da vernik podrzava kreacionizma, bez obzira na religiju kojoj pripada.
Stvarno bi treba da povedes racuna sta pises, ovo nije tvoj licni dnevnik, ovo citaju i drugi ljudi. ;)
Prvo, uopste me ne interesuje koje je vere taj tvoj Caliburn. Drugo, nije tacno da sam rekao da “MORA DA PODRZAVA KREACIONIZAM. Kako te nije sramota da stalano iznosi lazne citate. Trece, kazes da ovo nije “moj licni dnevnik”. Zar ti sa tvojih tri i nestot hiljada postova nisi se preselio i na njemu obitaavas i danju i nocu. Pitam se da li ti uopste i spavas??? Ja na ovom pdf imam nesto malo iznad stotinu. Ti si ga uzurpirao, a ne ja. Ti spavas na njemu, a ne ja. .

Caliburn nije moj verni podrzavaoc, vec osoba koja ima svoje misljenje i ima oblasti u kojima imao razlicite poglede.
Caliburn ne citira moje vec tvoje postove, Caliburn ne potpisuje moje, vec tvoje postove kao da su njegovi, jer on sto posto isto misli kao i ti. Caliburn ne podrzava moje vec tvoje postove. On ti dodje kao back up, kao i ti njemu.

Odgovor na moje pitanje bi morao da bude samo jedna evenutalno dve reci. Panda, ti :bye: ovde prosipas budalastine koji nisu odgovor. Uz to mi pripisujes ono sto nisam napisao. Nemoralno do zla boga-oca i jos gore majke.

Hogarius:
“A, ko poistovecuje kreacionizam i religiju?” i nadalje ostaje neodgovoreno. Bas kao i pitanje upuceno tvom vernom podrzavaocu Carliburnu … itd. itd.
:bye:

Zanimljivo
Kolega, pre nego sto das tako bleskast komentar, morao bi da procitas malo vise nego taj jedan jedini post. Lenjost ne opravdava pogresne zakljucke. Inace, sam komentar je vise nego detinjast. :rtfm::rtfm::rtfm:

Izvini, mozda i ti tvrdis da su Srbi vodili hiljadugodisnji kontinuirani rati sa Grcima? I kojim Grcima? Da li pretendujes da znas sve ratove Srba protiv Grka? Da li i ti tvrdis da su Germani i Sloveni kontinuirano ratovali hiljadu godina? Mogao bi da me prosvetlis sa brojnim podacima koje ja ne znam?

Poslednja izmena:
Laz. To nisam tvrdio. Izmisljas, kao i obicno. Nemoralno. Rekao sam da ako je NEKO vernik, “on svakako nece podrzati postavku da je zemlja stara 4,5 milijarde godina, niti ce podrzati Darviznizam.” Nisi posten, po obicaju:per: podmeces nereceno.

O cemu ti to govoris? Totalno si omanuo. To nema veze sa mojim pitanjem! Hej, covece, dodji k sebi.

To nije odgovor na moje pitanje koje glasi:”ko poistovecuje kreacionizam i religiju”
Nemam obicaj da lazem, pa ni sad to nisam uradio, vec ti vise i ne znas sta govoris, osim sto se trudis da uvredis i omalovazis sve svoje sagovornike.
Prvo, uopste me ne interesuje koje je vere taj tvoj Caliburn. Drugo, nije tacno da sam rekao da “MORA DA PODRZAVA KREACIONIZAM. Kako te nije sramota da stalano iznosi lazne citate. Trece, kazes da ovo nije “moj licni dnevnik”. Zar ti sa tvojih tri i nestot hiljada postova nisi se preselio i na njemu obitaavas i danju i nocu. Pitam se da li ti uopste i spavas??? Ja na ovom pdf imam nesto malo iznad stotinu. Ti si ga uzurpirao, a ne ja. Ti spavas na njemu, a ne ja. .
:lol:
Caliburn ne citira moje vec tvoje postove, Caliburn ne potpisuje moje, vec tvoje postove kao da su njegovi, jer on sto posto isto misli kao i ti. Caliburn ne podrzava moje vec tvoje postove. On ti dodje kao back up, kao i ti njemu.
:roll: On to ne radi zbog mene, vec zato sto se slaze samnom u izlozenom.
Odgovor na moje pitanje bi morao da bude samo jedna evenutalno dve reci. Panda, ti :bye: ovde prosipas budalastine koji nisu odgovor. Uz to mi pripisujes ono sto nisam napisao. Nemoralno do zla boga-oca i jos gore majke.
Odgovor si dobio i nije budalastina i ne prepisijem ti nista vec zelis da svedes diskusiju na vredjanje, sto meni nije svojstveno, pa ti ne mogu uzvratiti istom merom. :bye:

Nemam obicaj da lazem, pa ni sad to nisam uradio, vec ti vise i ne znas sta govoris, osim sto se trudis da uvredis i omalovazis sve svoje sagovornike.

:lol:

:roll: On to ne radi zbog mene, vec zato sto se slaze samnom u izlozenom.

Odgovor si dobio i nije budalastina i ne prepisijem ti nista vec zelis da svedes diskusiju na vredjanje, sto meni nije svojstveno, pa ti ne mogu uzvratiti istom merom. :bye:

Bitno da se bar vas dvojca slazete:lol:

Za svaki slučaj, da ne bi neko uzeo tvoju budalaštinu za ozbiljno:
:bye:
To jos uvek nije odgovor. Napisi argumente i daj reference? Na UTube moze da postavi video zapis kome god se prohte. Kad navodis reference, pokusaj da izbegnes Corovica, jer je on rezimski istoricar. I stil mu je kao tvoj - ocajan. Bilo bi dobro nekog stranog, objektivnog. Ja sam na tvoje gluposti i budalstine odgovarao stranicama, pa valjda si i ti toliko pismen da bi mogao da navedes bar jednu stranicu sa cinjenicama. Jest da ti je stil ubistven; pises kao da si zavrsio osnovnu skolu, ali to ovog puta necu da ocenjujem.:hahaha::per::lol:

Prvo, uopste me ne interesuje koje je vere taj tvoj Caliburn.
Zaista?
Pogledajmo zajedno:
19.04.2010., 13:34
Jedno indiskretno pitanje: od kada si ti hriscanin? I zashto si se opredelio, ako si sam odlucivao, za svetosavsko-pravoslavno-hriscanstvo, a ne sa katolicizam? Ili, kojim slucajem, za protestantizam?:worth::cool:
21.04.2010., 10:06
Od kada si ti hriscanin? I zashto si se opredelio, ako si sam odlucivao, za svetosavsko-pravoslavno-hriscanstvo, a ne sa katolicizam? Ili, kojim slucajem, za protestantizam?
21.04.2010., 22:30
od kada si ti hriscanin? I zashto si se opredelio, ako si sam odlucivao, za svetosavsko-pravoslavno-hriscanstvo, a ne sa katolicizam? Ili, kojim slucajem, za protestantizam?
22.04.2010., 10:50
Dakle, kako si ti postao hriscanin,… ?
15.05.2010., 11:43
Dakle, nisi hriscanin! Musliman? Budista? Hare Krishna? Paganin? Angostik? Ateista?
:hahaha:
Šta si mislio, da će ti ovakve laži proći tek tako? :dontunderstand:

Drugo, nije tacno da sam rekao da “MORA DA PODRZAVA KREACIONIZAM. Kako te nije sramota da stalano iznosi lazne citate.
Videli smo da si upravo to implicirao. :bye:

Back