Stvar je onoga ko cita da donosi zakljucke. Ja tu ne vidim da bi se taj engleski pojam “straw man arg ument” logicki uklopio u moj gore citiran tekst. Svoj obrazlozeni stav sam izneo u prethodnom postu. Samim tim nema potrebe da se donose "implicitni" zakljucci.
Vidi ovako... iznosiš stav da su sve religije iste, a onda nastaviš tiradu protiv hrišćanstva, prebacujući svim vernicima ono što čini deo hrišćana.
To jeste "straw man" argument.
Što se tiče netolarnaciji prema religiji, u pravu si. Nema potrebe da se donose bilo kakvi implicitni zaključci, kada si ti sam bio više nego eksplicitan.
Osim proizvoljne kvalifikacije, ne vidim ni jedan argument ili kontraargument. Naravno, ako sam pogresno ocenio da si hriscanin, ja ti se izvinjavam. Razumem te, jer bih se i ja ljutio da me neko proglasi hriscaninom ili teistom bilo koje fele.
Da ponovimo lekciju iz istorije, koja se obrađuje u srednjom školi, iako se neki njeni dleovi mogu naći i u gradivu za osnovnu školu (s obzirom da pomenutu lekciju očito nisi savladao, prirodno je sledilo moje pitanje u vezi načina na koji si završio srednju školu... ili beše da li si je završio uopšte...

).
Period neolita je trajao do polovine IV milenijuma pre nove ere, mada je u nekim regionima trajao i duže, čak do II milenijuma pre nove ere.
Prvi zabeleženi monoteizam je slučaj kulta boga Atona, sunčevog diska sa rukama, koji je ustanovio faraon Amenofis IV, kasnije znan kao Ahen-aton u XIV veku pre nove ere,
u kasnom bronzanom dobu, a ne neolitu. Smatra se da se koreni judaizma pojavljuju u XIII veku pre nove ere, a da je judaizam ustanovljen kao monoteizam tek u VIII i VII veku pre nove ere, i to na teritoriji kraljevstva Judeje (otuda i naziv).
Drugim rečima, tvoja tvrdnja o avramskim religijama kao o proizvodu neolita je potpuna budalaština.
No, istini za volju, bio si u pravu kada si prvobitno tvrdio da možeš dosta da pišeš na tu temu. Moja je greška što sam tu tvrdnju shvatio kao da imaš nešto pametno da napišeš, a ne samo da lupetaš.
Ne vidim da su demonstracije potvrdile tvoj proizvoljan zakljucak. Gde ti, na primer, vidis u ovoj konstataciji “smejanje”.
U porukama koje sam naveo. Slobodno nastavi da odbijaš da prihvatiš činjenice.
Time samo potkrepljuješ moju tezu o ateističkoj dogmi.
Nadam se da nisi umislio da cu pamtiti tvoje versko opredeljenje.
Naravno da nisam. Ono što jesam umislio, posle dužeg ubeđivanja od strane pojedinih racionalnih i razumnih ateista na ovom podforumu, je da možda grešim u vezi postojanja ateističke dogme. Međutim, s obzirom da si u startu krenuo da mi se obraćaš kao hrišćaninu, a da nisi imao baš nikakvog razloga za to, to nam jasno govori da nisam pogrešio.
Naravno, kriticki gledam na taj tvoj pokusaj diskvalifikacije. Onda kada je bilo aktuelno, ti nisi nasao za shodno da reagujes svojim “kontraargumentima”, vec sada, izvan konteksta, kada sam skoro i zaboravio da sam s tobom vodio diskusiju, raspravu.
Rano si se setio da gledaš na nešto kritički.

Dakle, tvoj glavni argument je što poruku nisam napisao kada je tebi to odgovaralo?!
Pa ti si dečko poster za sve ateističke dogme koje sam naveo. Neprocenjivo!
Zadržao sam tvoju poruku u celini, kao ilustraciju za lokalne ateiste, kako ne treba da se ponašaju, da ne pominjem svu silu gluposti, netačnih tvrdnji i brkanja vera, nauke, silovanja logike, itd. koje si izneo.
Sačekaću da vidim da li će ateisti sada reagovati.
Ako ti je nešto nejasno, a ti slobodno pitaj.
Dakle, nisi hriscanin! Musliman? Budista? Hare Krishna? Paganin? Angostik? Ateista?
Ukoliko tvoj stav nije invarijantan u odnosu na veroispovest sagovornika, to je jasan pokazatelj da ti stav nije ispravan.
Uzgred, bilo ti je već rečeno koja je moja veroispovest.
Da ponovim, ZABRANITI DA PROPOVEDAJU LAZNA OBECANJA,jer je na nivou vracanja, gatanja, itd. itd. To je obicno varanje gradjanina. To je isto kao i kada je obecam da cu nekome obezbediti posao ako mi da odredjenu sumu novca, a od toga nema ama bas nista. Onda se ja gonim po sluzbenoj duznosti, jer obmanjujem lakoverne i neluke.
Ako neki hrišćanin sveštenik iznosi svoje verovanje u zagrobni život i pri tome iznosi i skup pravila koje je potrebno poštovati da bi se ostvario taj zagrobni život, da bi mogao da tvrdiš i učiniš ovde napisano morao bi prvo da, van svake razumne sumnje, dokažeš da je zaista reč o prevari, tj. da rečeni zagrobni život ne postoji i da se ne može ostvariti poštovanjem iznetog skupa pravila.
Ja zaista ne znam na koji bi način to mogao da učiniš... možda ti znaš, mada sam skeptičan po tom pitanju, imajući u vidu elementarno neznanje koje si demonstrirao tvrdnjom da su avramske religije nastala u periodu neolita.
Iz tvoga izlaganja se vidi da se ti ne slazes sa ucenjem crkve i da neka njena ucenja i prakse smatras stetnim. I da zelis da ogranicis crkvi pravo da ih iznosi. Tako da sto se tice moje izjave da ti zelis da odredis religiji sta moze da kaze i sta ne moze, to stoji i to ponovo potvrdjujes. Tako da ne vidim kako sam ti to podmetuno i kako sam nesto izmislio.
Slažem se.