nordic_warrior
Elita
- Poruka
- 18.286
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Problem je što ateisti izvode apriori zaključak da Bog, kad bi postojao, ne bi stvorio ovakav svet, nego nekakav kakav bi oni željeli. U tom pogledu misle da Bog ne bi napravio čoveka koji je sposoban da ubija druge ljude i nanosi im razna zla. Zato odbacuju svaku pomisao da Bog postoji. Međutim, činjenica je da ljudi poseduju slobodnu volju. Njima je dato da rade sve što im se, po toj slobnoj volji, prohte. Ali, sve što bi željeli ne mogu počiniti, jer svaka njihova radnja lančano podleže sankcijama. Zašto žmurite na činjenice da se svako zlo kažnjava, a svako dobro nagrađuje. Kad je tako, da li bi se to moglo spontano, samo od sebe i slučajno događati? Primeri su svukuda, u svakodnevnom životu i ne mogu se negirati.stnco:Važi, ali ako ti bolje razmisliš mogao bi zaključiti da je lopove, masovne ubice, prevarante i drugi ljudski šljam, stvorio Bog i podario im uvrnut um, zbog kojeg su takvi kavi jesu. Šta ćemo sada? Najbolje je skloniti Boga daleko i od jednih i drugih a prepustiti nauci (genetici) da reši pitanje genija i budala.
ristob:Slažem se. Tvoja majka priroda , koja o svemu brine, je isto ono što ja nazivam Bog.
ristob:Slažem se. Tvoja majka priroda , koja o svemu brine, je isto ono što ja nazivam Bog.
crow:a gde je tu Jesha Karpenter???
Kapernaum:Prvi ljudi su odabrali da ŽELE VIŠE ZNANJA NEGO ŠTO IM JE BOG DAO, ŽELELI SU DA BUDU POPUT BOGA, slušajući savet onoga koji je to prvi pokušao, Sotone, koji im se podmetnuo u obliku Zmije - pojeli su jabuku, misleći da je samo jabuka, a unutra je bio i otrovni crv.
ristob:Možete vi to nazvati kako god hoćete, ali treba da priznate da su ljudi (a ne Bog) počinitelji zla i da dobro spašava čoveka, a zlo ga vodi u propast. Dobro i zlo nisu jednostrane kategorije kako ih neki vide.
vujadin:Зашто изврћеш моје речи, ја нисам рекао да се Бог сматрао Фараоном него Фараон као Бог а не у том смислу који ти наводиш него у смислу атеисте, и понашао се као да је он све створио и да све зависи од њега. Не видим зашто ја то теби треба да објасним кад ти то знаш боље него ја.
crow:znachi vladar apsolutista je dokaz da je jesha karpenter bog? :shock:
Aja kazem da mi tvoja logika nije jasna
i pitam za objashnjenje
ne izvrcem nishta!
ako ocesh, objasni, ako necesh, ignorishi...
al nemoj da vrdash i da odgovarash na pitanja koja me ne interesuju.