Ateizam

Šakal:
Hm...očigledno ti promiče suština...nije problem u tome kako i zbog čega Božidar kažnjava...ni koliko...ni kakva je kazna...problem je u tome što uopšte i kažnjava...jer On je taj koji treba da oprašta,da voli,da ljubi...svu svoju decu i bez razlike... Njega ne treba da zanimaju i iteresuju ljudske strasti...podele,rase...da li su ili nisu vernici...On treba da voli i oprašta...svima...a ne da kažnjava kako bi nekome nešto dokazao...kao na primeru Jova...a što se Sodome i Gomore tiče...pa upravo zbog tog primera...da ne kažem događaja mnogi ljudi su postali ateisti...da je bilo deset pravednih!!!Kakva glupost!Ne tvoja...već Biblijska glupost... Ako su matori grešili...pa što onda taj dobročinitelj ne pruži deci šansu?Zašto ih osudi pre prvog greha...ili su grešni zbog greha svojih roditelja?No...nek bude i tako...ali...ne mogu da ne pljunem na sve to...pa šta mu je stoka bila kriva...svinje,ovce,krave...šta su mu ptice bile krive...zbog čijih to greha i njih pomlati???
Ako su tada Sodoma i Gomora stradale...zašto kasnije nisu stradali recimo...Rim ranije i mnogi gradovi kasnije?
E sad si pokazao koliko si citao Bibliju, i koliko vrede tvoje reci.
1.Bog je coveka stvorio po svom liku, znaci, kao i mi, i On moze da se iznervira. Ljudi iz starog zaveta su imali svu slobodu, i sta su postali? Znas li sta se desavalo U Sodomi i Gomori? Razvrat, prostitucija, otimacina, kradja, mrznja, ubistva... Bog je morao da odreaguje na to i, sravnio ih je sa zemljom.
2.Rodjenjem, deca primaju grehe svojih roditelja, a krstenjem ih se oslobadjaju. Mislis li da su prostitutke svoju decu krstavale?
3.Bog voli i prasta. Voli svu Svoju decu, a prasta onima koji Ga za to iskreno zamole.
4.Zasto nije stradao Rim? Pa, da si procitao Bibliju, znao bi da je Bog dao obecanje narodu da nikada vise nece poplaviti ili na bilo koji nacin unistiti narod. Zato posle svake kise vidimo dugu, koja nas i Njega podseca na obecanje.
5.U Starom zavetu pise "Oko za oko, zub za zub", Novi zavet je "Zavet ljubavi". Ovo, valjda ne moram da ti pojasnim.

I, procitaj knjigu pa komentarisi, lakse je kad bar nesto znas.

Izgleda da sam napravila gresku. Svratila sam na "Kreacionizam" i primetila sam da znas sve ovo sto sam malopre napisala. Oprosti.

Ali mi sada nije jasno zasto uopste pitas kada znas?

Sehnsucht:
Pa i ima slobodnu volju. Stvorio je i tebe, pa ne verujes u njega. Tvoja slobodna volja.
Ma nije me stvori on sestro, nego su mi se mama i tata igrali u krevetu pa im se omaklo.
Zato pazi šta radiš, nemoj posle da nas ubedjuješ kako je Božiji sin a ti devica.

Sehnsucht:
E sad si pokazao koliko si citao Bibliju, i koliko vrede tvoje reci.
1.Bog je coveka stvorio po svom liku, znaci, kao i mi, i On moze da se iznervira. Ljudi iz starog zaveta su imali svu slobodu, i sta su postali? Znas li sta se desavalo U Sodomi i Gomori? Razvrat, prostitucija, otimacina, kradja, mrznja, ubistva... Bog je morao da odreaguje na to i, sravnio ih je sa zemljom.
2.Rodjenjem, deca primaju grehe svojih roditelja, a krstenjem ih se oslobadjaju. Mislis li da su prostitutke svoju decu krstavale?
3.Bog voli i prasta. Voli svu Svoju decu, a prasta onima koji Ga za to iskreno zamole.
4.Zasto nije stradao Rim? Pa, da si procitao Bibliju, znao bi da je Bog dao obecanje narodu da nikada vise nece poplaviti ili na bilo koji nacin unistiti narod. Zato posle svake kise vidimo dugu, koja nas i Njega podseca na obecanje.
5.U Starom zavetu pise "Oko za oko, zub za zub", Novi zavet je "Zavet ljubavi". Ovo, valjda ne moram da ti pojasnim.

I, procitaj knjigu pa komentarisi, lakse je kad bar nesto znas.
1. A šta je sa slobodnom voljom čoveka?
2. I tako postadoše svi bezgrešni.
3. Zar pratšta i ubicama, lopovima.....?
4. Ej, ovo prvi put čujem. A šta ćemo kad posle kiše nema duge ili kada se jave dve (znaš ona niža koja nastaje zbog jedne totalne refleksije i ona viša koja se javlja zbog dve totalne refleksije, hej, govorim ti o disperziji svetlosti na kapima kiše, a ne o Božijem obećanju)?
Ha, ha, ha, pa čak i dugu, koju može da stvori svaki klinac na sunčanom danu pored neke česme, upotrebiše kao Božiji znak.
5.

Hm...moram izpočetka...&%$%#&"%...:evil:

Hm...svim mojim postovima do sad,pa i pomenutim sam sigurno dokazao da sam poznavaoc pomenutog štiva...što se i ne može reći za tebe...(biću mnogo blaži nego u onom koji je otišao ko zna gde)

Mnogo toga si strpala u ovo pa ću ja to malo rasčlaniti,nadam se da ćeš ukapirati...
1. a) Čitajući Bibliju nisam naišao na taj podatak,mislim da je rečeno po svom 'obličju' a ne 'liku' i pri tom se misli na telo,na ljudsko telo.
b) Bog je personifikacija dobrote,svega što je dobro pa u tom slučaju mislim da je čist luksuz to što se povremeno iznervira...to više priliči ljudima a ne njemu...višoj svesti...pa čak i zbog ljudskih strasti i grešaka...
c) Znam šta piše u Bibliji da se dešavalo u tim gradovima,tad je na scenu trebala da stupi Božija MILOST a ne Božiji BES!

2. Ovde si izrekla neverovatno veliku glupost a to ćeš videti iz mog sledećeg pitanja... Ako je tačno da deca rođenjem preuizimaju i grehe svojih roditelja a dobro znamo da su svi ljudi grešni... Znaš li kada je Đizaz kršten? Da pojasnim jer nisam siguran da ćeš ukapirati,ako je Đizaz rođenjem pokupio i roditeljske grehove...kako je onda mogao tolike godine grešan propovedati i promovisati svoju nauku?

3. Hm,ma da,kako da ne...ako se još i Crkva uz određenu svoticu založi...ma uspeh tj. oprost zagarantovan...a ako si još kojim slučajem i pravoslavac...ma tu se ponekad oprost dobija i preko veze...ybg. Srpska posla...nebeskog naroda...

4. E ovde si se tek izglupirala...toliko da neću ni da komentarišem...a ti ako se sad uhvatiš za to...onda ćeš od sebe napraviti još veću budalu o ti poznavaoče Biblije...!

5. a) A da ti ovo ''oko za oko...'' nije malo u suprotnosti sa onim pod tri...''Bog voli i prašta''...? Usput,to pod tri ti je i u suprotnosti sa onim pod 1c...
b) Novi Zavet je poruka ljubavi?Hm...ma da...a šta je onda Stari Zavet?Poruka mržnje?

U pravu si,lakše je komentarisati i diskutovati kada nešto znaš,zato nemoj se upuštati u neke teške diskusije jer ti je nivo znanja izuzetno nizak...ubuduće,kad kreneš u neku diskusiju na nekoj od tema...prvo se informiši,pročitaj šta je sve pisano na istoj a kad kreneš da se kačiš sa nekim...obavezno pročitaj šta je taj neko sve pisao i napisao...ne kreći na planinu bez opreme...

Ne kacim se, samo dajem svoje misljenje.
Nije mi cilj da te ubedim da sam u pravu. Ako Bog da, jednoga dana ces i sam shvatiti.
Nisam rekla da je Stari Zavet poruka mrznje vec da u njemu vazi pravilo "Oko za oko, zub za zub", a da je Novi Zavet zasnovan samo na ljubavi i prastanju.
A, sto se tice pitanja, pitaj neko svesteno lice, ponovice ti sve ovo.

I, zamolila sam, bez vredjanja. Nije tesko biti fin.

PS. Ne vredi da se kacim sa tobom kada tako usko gledas, porazgovaraj sa svestenikom, ili profesorom veronauke, dobices informacije iz prve ruke i uvideces sta si napisao u prethodnoj poruci.

Hm...izgleda da moram ponoviti nešto što već i ptice na grani znaju...:lol:
O ti poznavaoče Biblije,trenutno diskutuješ sa osobom koja je napustila Teološki fakultet...ybg. svi mi pravimo pogrešne izbore ponekad...kao ti sad,a lepo sam ti rekao da se informišeš...
A to da nije teško biti fin,to si u pravu,samo,što se te svoje izjave i tog tvog pravila nisi pridržavala u svom prvom postu?Ja kao i uvek...samo reagujem...:razz: :arrow: :twisted:

Šakal:
Hm...izgleda da moram ponoviti nešto što već i ptice na grani znaju...:lol:
O ti poznavaoče Biblije,trenutno diskutuješ sa osobom koja je napustila Teološki fakultet...ybg. svi mi pravimo pogrešne izbore ponekad...kao ti sad,a lepo sam ti rekao da se informišeš...
A to da nije teško biti fin,to si u pravu,samo,što se te svoje izjave i tog tvog pravila nisi pridržavala u svom prvom postu?Ja kao i uvek...samo reagujem...:razz: :arrow: :twisted:
Izvinila sam se vec, ako zelis jos jednom, oprosti.
Da li smem da pitam, koji je razlog? Ne moras da odgovoris, umem da budem previse radoznala, iako mi nije cilj da zavirujem u tudju intimu.

Sehnsucht:
Izvinila sam se vec, ako zelis jos jednom, oprosti.
Da li smem da pitam, koji je razlog? Ne moras da odgovoris, umem da budem previse radoznala, iako mi nije cilj da zavirujem u tudju intimu.

Hm...ok. lep gest i primirje je sklopljeno...:lol:
Pazi sad,postoje mnoge stvari koje možeš da ukapiraš tek kad si okružen sa njima...reći ću ti samo ovo...previše sam dobar i pošten da bih postao svešteno lice...pošten pre svega prema samom sebi...pa onda i prema drugima...
Ne želim da podrivam tvoju niti bilo čiju veru ali okovi religije su previše teški za slobodoumnog čoveka...

Da se umesam
Prvo istoriju koristiti da se opravdaju “obecanja “ iz Biblije su izlisne .
Bog nije pedsonifikacija dobra negde u bibliji stoji”ja sam onaj koji jeste”
To je jedano od onih teskih pitanja bozijeg imena .
Druga greska je u tome Sto je Isus bio besgresan od ovaplocenja,
poceo je da propoveda tek posle krstenja u Jordanu
Trece novi zavet nije zasnovan samo na ljubavi ne mogu da citiram mrzi me.

Šakal:
Hm...ok. lep gest i primirje je sklopljeno...:lol:
Pazi sad,postoje mnoge stvari koje možeš da ukapiraš tek kad si okružen sa njima...reći ću ti samo ovo...previše sam dobar i pošten da bih postao svešteno lice...pošten pre svega prema samom sebi...pa onda i prema drugima...
Ne želim da podrivam tvoju niti bilo čiju veru ali okovi religije su previše teški za slobodoumnog čoveka...
Volela bih da jednom cujem pricu o svemu tome. Sasvim pogresnu sliku sam stekla o tebi. Nemoj mi zameriti.

posto beba nije svesna nicega oko sebe, a ponajmanje greha svojih roditelja, ostaje joj samo da umre u bolovima i mukama...
a verovatno ce neko (crkva, bog, pop) da gledaju to i budu izuzetno zadovoljni, zato sto je neko upravo okajao svoje grehe...

@ sakal
Cudi me tvoj stav da je verovanje u bibliju protivno zdravom razumu.
Zapadna kultura (kojoj mi pripadamo) je uzgradjena na njoj, nas moral, umetnost, sve to je u biskoj vezi sa biblijom. Tu su izvori monoteizma, biblija je u osnovi naseg duhovnog zivota hteli ili ne.
Cini mi se da bibliji postavljas pitanja na koje ona ne odgovara .
Mozda su pitanja pogresna

Back