Ateizam je SEKTA !!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majko rodjena sta sve necu cuti...ateisti su sektasi ....hahah mora da je moje obavestenje o toj radikalonj promeni se zagubilo u posti.
Kako mi je samo slatko kako si ti to nama lepo nabrojala ko su to veliki ateisti sto su bili zlocinci....mora da si zaboravila da listujes sve zlocine u ime religije ....mada nemoj da se trudis nemas toliko vremena i mislim da bi serveri kolapsirali...
Veruj sta zelis ako ti daje neku spiritualnu benificiju....ali uzdrzi se od tipicnog religioznog sudjenja onima koji ne veruju ono sto i vi....

Ateizam je sekta, ocepio se od religije. Jako je smesno opravdavati zlocine ateista, ''zlocinima'' religije.

"Ateizam je sekta, ocepio se od religije. Jako je smesno opravdavati zlocine ateista, ''zlocinima'' religije"

Hehehe ima jedna negativna posledica toga sto nisam religiozna...sada vise ne znam kako da izrazim cudjenje....na upecatljiviji nacin kao boze moj npr.
Well tako mi atoma....mora da se salis ...oni nisu izvrsili zlocine zbog toga sto su bili ateisti vec losi ljudi....dok su ovi iz druge grupe ekskluzivno ih obavljali za svrhu religije .....obavljaju ih jos i danas mislim citamo mi vesti kada se ne sastajemo u nasim "sektama" gde planiramo svetsku dominaciju.
Lazi, kriminala, hipokratije, moralna nedela koja ne samo da nisu u kodeksu sa crkvenim , negi i sa nekim intinktom koji pokupimo samo zbog toga sto smo zivi ....well ima ih vise nego sto mozemo ikada da nabrojimo....jer kako se ono kaze ljudi koji zive u staklenim kucama ne smeju da bacaju kamenje....Oni koji su se odrekli religije....su to uradili jer im nema smisla ono sto su ucili kao deca...ne prolazi rigorozniji test kritickog razmisljanja......ja kada sam bila mala verovala sam svemu sto sam videla u Diznijevim bajkama ...da li to znaci da sada kada sam odrasla i ne verujem da sam pripadnik anti-Dizni sekte?

Those who cavalierly reject the Theory of Evolution, as not adequately supported by facts, seem quite to forget that their own theory is supported by no facts at all. Like the majority of men who are born to a given belief, they demand the most rigorous proof of any adverse belief, but assume that their own needs none.

tumblr_m199h4eEUI1r8lgk4o1_500.jpg

Poslednja izmena:
"Ateizam je sekta, ocepio se od religije. Jako je smesno opravdavati zlocine ateista, ''zlocinima'' religije"

Hehehe ima jedna negativna posledica toga sto nisam religiozna...sada vise ne znam kako da izrazim cudjenje....na upecatljiviji nacin kao boze moj npr.
Well tako mi atoma....mora da se salis ...oni nisu izvrsili zlocine zbog toga sto su bili ateisti vec losi ljudi....dok su ovi iz druge grupe ekskluzivno ih obavljali za svrhu religije .....obavljaju ih jos i danas mislim citamo mi vesti kada se ne sastajemo u nasim "sektama" gde planiramo svetsku dominaciju.
Lazi, kriminala, hipokratije, moralna nedela koja ne samo da nisu u kodeksu sa crkvenim , negi i sa nekim intinktom koji pokupimo samo zbog toga sto smo zivi ....well ima ih vise nego sto mozemo ikada da nabrojimo....jer kako se ono kaze ljudi koji zive u staklenim kucama ne smeju da bacaju kamenje....Oni koji su se odrekli religije....su to uradili jer im nema smisla ono sto su ucili kao deca...ne prolazi rigorozniji test kritickog razmisljanja......ja kada sam bila mala verovala sam svemu sto sam videla u Diznijevim bajkama ...da li to znaci da sada kada sam odrasla i ne verujem da sam pripadnik anti-Dizni sekte?

tumblr_m199h4eEUI1r8lgk4o1_500.jpg

Hehehehehe Diznijeve bajke zamenula si ateistickim bajkama kako dobri Staljin pobedjuje....

Ja se time ne bih hvalila...:think:
Ne znam kakvu hvalu ti vidiš u tome... to je samo najobičnija konstatacija, koja pokazuje koliko bogovi i komercijalna religija mogu biti nevažni u životima ljudi.

Engleska reč atheism je prvi put osmišljena tek 1568 godine kada je prvi put naznačena u The Oxford English Dictionary. Do tada pojam ateist nije postojao. Pre toga oni koji nisu verovali u Boga su se nazivali drugačije.
Pojam je postojao još u staroj Grčkoj kao pežorativ za "nevernike", tj. one koji odbacuju Zevsa & Co. To što je reč uvedena u engleski rečnik kasnije, ne znači da vekovima pre toga nije bilo ljudi koji ne veruju mantijašima, šamanima, guruima, i ostalim šarlatanima.
U kamenom dobu ? Znali su jer su citali Marx-a ?
Razumeš se tu u Marxa k'o Maritza u ****....
Ateizam je sekta, ocepio se od religije. Jako je smesno opravdavati zlocine ateista, ''zlocinima'' religije.
oTcepila si se ti od pameti, sestro.... cela tvoja konstrukcija se bazira na pogrešnoj premisi, da je Džozef Smit bio svetac a ne prevarant najobičniji kome ni rođena žena nije verovala.

Ne znam kakvu hvalu ti vidiš u tome... to je samo najobičnija konstatacija, koja pokazuje koliko bogovi i komercijalna religija mogu biti nevažni u životima ljudi.

.

Da, da, toliko "nevazni" da ih "ne ispustaju iz usta" danima, mesecima, pa cak i godinama.

Meni da je nesto toliko nevazno, ne bih pricala (ni pisala) o tome.

koji mrze sve sto nije pravoslavno...

Fundamentalista (u smislu mrzitelja) ima svuda i u svim religijama i "religijama". I van religije.

Poslednja izmena:
Bilo je tu vise manijaka Lenjin,Staljin,Trocki,Hruscov,Breznjev,Pol Pot,Mao Ce,Tito,Enver Hodza...Koji su drzali pola sveta i sprovodili ateizam u praksi genocid.
To sto pricas o religioznim fanaticima, to ne znaci da su svi takvi i ne opravdava ateiste.

Pa ni ne kažem da su svi vernici takvi jer nisu. Manijak je manijak, bez obzira na to da li veruje u boga/bogove ili ne i to što veruje/ne veruje može samo da mu služi kao sredstvo ili izgovor da u delo sprovede svoje bolesne planove, nikako kao uzrok. Staljin nije ubijao zato što je bio ateista, već zato što je bio poremećen.

Ne bih se složio.
U ovoj zaostaloj zemlji većina ljudi svoje razmišljanje svodi na lokalni nivo.
Zašto svaki srbin mora biti pravoslavac? -Zato što je Patrijah Pavle tako rekao?
Ja sam srbin, živim u pravoslavnoj porodici. Ali, ne bavim se toliko time ko je pravoslavac, ko katolik, a ko musliman.
Šta god da je veruje u Boga, u onog istog u kog veruješ i ti. Jedan je Bog. Ali to je dr. tema.
Mislim da svaki čovek ima pravo da odluči u šta će verovati, ili neće. Zašto se ljudi ne rađaju kao vernici?
Zato što je na njima da odluče. :)

Pa ni ne kažem da su svi vernici takvi jer nisu. Manijak je manijak, bez obzira na to da li veruje u boga/bogove ili ne i to što veruje/ne veruje može samo da mu služi kao sredstvo ili izgovor da u delo sprovede svoje bolesne planove, nikako kao uzrok. Staljin nije ubijao zato što je bio ateista, već zato što je bio poremećen.
U njegovoj ideologiji ateizam je bio kamen temeljac, kao ateista krenuo je da istrebljuje vernike i da unistava sve sto je vezano za religiju, sta su tek ateisti radili u kini.. i dan danas rade...

Nema ukidanja... neki od nas Darvindan slave od rođenja. (recimo ja) :mrgreen:

ikona, slavski kolac, molitva i sve ostalo...:) cekaj samo dok javim papa dokinsu

Moraš pažljivije da čitaš... svako vidi ono što 'oće. Vera nije problem. Svako od nas veruje u nešto. Religija je problem, kao otelotvorena zloupotreba jedne vrste vere.

pazljvo ja citam, nego ni ti ni on ne znate latinski pa brkate

Prvi čovekov alat bio je od kamena ili drveta. Nešto kao metal bilo je nazamislivo u to vreme. Malo pre gvozdenog doba, javlja se prvi alat od metala, pa u gvozdenom dobu to postaje učestalije.
Neko X, koji je radio samo kamenom, utripvao je da možda može sa metalom...itd.

Ima još, bili hrišćani, pa neki pripadnici utripovali nešto, pa se takvim stavom oni sektaše od zvanične religije i postaju...pa sektaši. :D

pa nekako naglo tehnologija posle kamena dobila zamah te napravi vavilon ili su 300.000 godina tucali kamen drvetom, dok se jedan nje setio da popusi travu i upali sijalicu:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back