- Poruka
- 19.509
Ako prelistas malo unazad videces da sam napisala da prva svest o ateizmu se javlja u Staroj Grckoj. Oni su imali svoje bogove, prestali su da veruju u njih, odcepili se od matice. Iz cega nastaje filozofija ? Prva covekova svest je religijska. Ti se odvojis od religijske matice, mozes da ides u filozofe,naucnike....u odnosu na religijsku maticu je sekta.Kirenska starogrčka škola nekih 5 vekova pre Isusa stajala je iza doktrine učenja da nema Boga. Po tvojim tvrdnjama to bi značilo da su bili sektaši, zar ne...
Iz mog posta u vezi sa kojim si napisala što si napisala nikako ne može da se zaključi da je sekta filozofski termin.
Izraz sekta je teološkom smislu označava organizovanu versku grupu otcepljenu od bilo koje od poznatih velikih religija.Specifičnost takvih sekti svodi se na njihovo ne prihvatanje osnovnih učenja velikih religija tako što svaka sekta ima svoju doktrinu učenja u vezi sa tim. Tvoja crkva je recimo samo jedna od sekti. Religiozne verske sekte po pravilu imaju svog osnivača. Da ponovim...imaju osnivača. Tvoju sektu je osnovao poljoprivrednik...kako no se zvaše...Bejaše li to onaj koji je u časkanju sa andjelom Moronijem saznao gde treba da preuzme neku knjigu....Onu knjigu koja je pored Biblije pa i više od nje sveta knjiga tvoje sekte.
A ti mi reci da li ateizam ima svog ...osnivača...![]()
Ta Kirenska skola vise ne postoji...., a Bog postoji i dalje.
Moja Crkva LDS je legalno deluje u Srbiji, tako da je nase propovedanje u skladu sa zakonom Srbije.
Naravno da ateizam ima svog osnivaca, kao i sto i religija ima svoga.
Ateizam je samo opozicija Bogu, i nista vise, ne moze da postoji ne zavisno o Boga,a negira ga....
Prelaze oni koji kapiraju i religiju i otpor religiji...
JESTE SRAMOTA-ALI ZNA SE
)