Ateisticki kutak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa recimo o tome kako oni koji veruju utiču na naš zajednički život na razne načine... kad ne bi bilo interakcije između vernika i nevernika, ne bi bilo ni potrebe za nekim posebnim razgovorom... međutim, kad država postavi popa za šefa radiodifuzne agencije, onda je u pitanju veliki problem koji zahteva razgovor. Naravno, nisu svi vernici problem, ali oni na visokim pozicijama u jednoj sekularnoj državi često jesu.

чисто из радозналости, како ти утичеш на живот државе као сорошверник?

чисто из радозналости, како ти утичеш на живот државе као сорошверник?
Ja sa Dž. Sorošem imam onoliko veze koliko ti imaš sa Elvisom Dž. Kurtovićem... ali dobro, ako je tebi lepo da izmišljaš, ti samo udri... mora neko i teorijama zavere da se bavi, bilo bi dosadno da su svi normalni.

U svakom slučaju, sve što sam ikad dobio od njega, ili što dobijem - rado ću ustupiti tebi. Ima da se opariš neviđeno. ;)

Pa recimo o tome kako oni koji veruju utiču na naš zajednički život na razne načine... kad ne bi bilo interakcije između vernika i nevernika, ne bi bilo ni potrebe za nekim posebnim razgovorom... međutim, kad država postavi popa za šefa radiodifuzne agencije, onda je u pitanju veliki problem koji zahteva razgovor. Naravno, nisu svi vernici problem, ali oni na visokim pozicijama u jednoj sekularnoj državi često jesu.[/QUOTE
To je vec odgovor thx

Ja sa Dž. Sorošem imam onoliko veze koliko ti imaš sa Elvisom Dž. Kurtovićem... ali dobro, ako je tebi lepo da izmišljaš, ti samo udri... mora neko i teorijama zavere da se bavi, bilo bi dosadno da su svi normalni.

U svakom slučaju, sve što sam ikad dobio od njega, ili što dobijem - rado ću ustupiti tebi. Ima da se opariš neviđeno. ;)

пошто немам газду поређење ти је... у складу са знањем.

pa to i znači.
i zato se deklarišu tako.

ili si hteo da pitaš zašto neko ne veruje
ili šta nešto treće...

Pa znam da to znaci
ne hteo sam da pitam da li ste vi svi ateisti ovde iste filozofije ili raspraavljate i vi medjusobno o necemu ?
Ili ste samo kao opozicija teistima ,nekoj religiji svim religijama ili cemu vec ujedinjeni protiv prisutnih teista

Pa znam da to znaci
ne hteo sam da pitam da li ste vi svi ateisti ovde iste filozofije ili raspraavljate i vi medjusobno o necemu ?
Ili ste samo kao opozicija teistima ,nekoj religiji svim religijama ili cemu vec ujedinjeni protiv prisutnih teista

ateizam znači samo to.
a verovatno imamo različite poglede na život, ishranu i tako to :D
ja ne doživljavam nikoga ovde kao "protivnika", 'nako pričamo i to je to.

Naravno da i ateisti često raspravljaju o koječemu. Ono što ih povezuje je neverovanje u bogove, ali sve ostalo može biti predmet rasprave i neslaganja.

пошто немам газду поређење ти је... у складу са знањем.
Gazdu imaju kučići, nisam ni rekao da iko od nas ima "gazdu". Tvoja dosadnost se ogleda u tome da stalno trubiš o Sorošu jer je on, kao bogat Jevrej, pogodan materijal za rasplitanje kojekakvih teorija zavere u kojima ti i mozgovi slični tebi - briljirate. Soroš, Obama, Merkelova, NASA i HAARP su glavni krivci što je vama život kobajagi čemeran. Oni svi "vladaju iz senke" sa namerom da vas upropaste, jer nemaju pametnija posla.

da, sve osim toga.

Je l' to ateistički moral, zažmuriti kada to odgovara?
U silnoj želji da se oslobode svih stega, svaki ateista postao je sam svoj Bog, i merilo sveta.
Plakaćete Vi za zrncetom onoga što se ne naziva egocentrizam i tražiti početak, koji je jednak za sve, a kada budete shvatili da se odričete svog Boga svaki put, kada zažmurite pred sobom u nastojanju da sačuvate sebe.
Videteće da je takav Bog slab i prevrtljiv u istoj meri u kojoj je Vaša lična korist gladna i prioritetna.

Pa znam da to znaci
pa teisti ateiste dozivljavaju uvek kao opoziciju. a ateisti samoodgovaraju na takav stav istim takvim stavom. uglavnom to su ili-ili strane
sizif kaze
Ono što ih povezuje je neverovanje u bogove, ali sve ostalo može biti predmet rasprave i neslaganja.
a u boga? :lol: sta je sa onima izmedju? oni izmedju (koji boga ne dozivlajvaju kroz dogm) su nasuprot i jedinh i drugih ili?
p.s. ja se lepo slazem sa ateistima, ali sa zagovaraocima dogme nikako :mrgreen:

Pa znam da to znaci
pa teisti ateiste dozivljavaju uvek kao opoziciju. a ateisti samoodgovaraju na takav stav istim takvim stavom. uglavnom to su ili-ili strane
sizif kaze
Ono što ih povezuje je neverovanje u bogove, ali sve ostalo može biti predmet rasprave i neslaganja.
a u boga? :lol: sta je sa onima izmedju? oni izmedju (koji boga ne dozivlajvaju kroz dogm) su nasuprot i jedinh i drugih ili?
p.s. ja se lepo slazem sa ateistima, ali sa zagovaraocima dogme nikako :mrgreen:

Dobro, to sam napisao u množini jer svaki vernik ima neku predstavu i ideju o tome šta je to "Bog". Nema "između"... svi vernici su negde između, jer konsenzus o tome šta je "Bog" ne postoji.

Naravno, ateisti ne veruju u postojanje ni jedne od tih predstava Boga (ili bogova, ako su politeisti u pitanju)

=
dr.Separator;22774960]Pa dobro, za to je potrebna samo jedna sitnica, opiši proces Božjeg stvaranja, kako je teklo stvaranje planeta i zvezda, kako je nabavio materijal i kako je napravio zakone fizike i problem rešen :D

U pravu si, sve se svodi na jedno: ti si ubedio sebe u neku priču o stvoritelju koji će da ti sudi a potpuno ignorišeš realnost. Kao na primer kad dođe daltonista i ubeđuje me da je zid sive boje iako svi ljudi odreda govore da je crven. I džaba, možete da se ubeđujete s njim koliko hoćete, za njega će taj zid uvek biti siv. Tu rasprave nema. Džabe ti ja govorim da sve o nauci i istraživanjima kad ti ne želiš da proveriš to, ti samo hoćeš da održiš svoj sistem verovanja. Ja tu ništa ne mogu.

ја сам *убедио себе* у причу о Створитељу,а ти си убедио себе да неки *научник* зна шта прича кад те убеђује да си родом од мајмуна...ја верујем у Бога а ти у непознатог лика без икаквих доказа...и кад се све ово заврши(не верујеш ваљда да ћеш вечно да живиш?)-откриће се свима нама ИСТИНА(иако нам је дата да јке спознамо и за живота)...е сад ти сам види колико ти је исплативо да верујеш да си настао од мајмуна,поготово ако те то кад умреш води у пакао...да не понављам претходни пост,смараш са својим пресеравањем...забрини се да ли из овог бивствовања као потомак мајмуна одлазиш право на роштиљање у вечност...и за чије бабе здравље то радиш?јер,*ако* постоји Бог и дао ти је Сина ради твог спасења,буди сигуран да постоји и сатана који не желиш да се људи спасавају и да ће свакаквим лагањем и мазањем урадити да се што мање људи спаси....свакако је твоја душа у питању,ја ту ништа не могу...слободан си чинити шта ти воља(али ти није све на корист)....

.... ти си убедио себе да неки *научник* зна шта прича кад те убеђује да си родом од мајмуна....
Jašta... nauka ne funkcioniše...kakav bre pozitivistički metod... zato ljudi masovno umesto kompjutera radije koriste golubove pismonoše, umesto deterdžentom gaće peru kamenom na potoku, umesto da lete avionom, oni jašu na magarcu, a umesto lekara kad su bolesni, oni idu kod popova da im čate nad glavom i isteruju đavole. Isto tako, DNK - to ništa ne postoji, to je sve zavera. Geologe plaćaju direktno ovi iz CIA da lažu o starosti zemlje. Sve je to globalna zavera usmerena protiv tebe.

Aj sad se vrati gore u planinu da vidiš jesu li ti sve ovce na broju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back