Ateisticki kutak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jašta... nauka ne funkcioniše...kakav bre pozitivistički metod... zato ljudi masovno umesto kompjutera radije koriste golubove pismonoše, umesto deterdžentom gaće peru kamenom na potoku, umesto da lete avionom, oni jašu na magarcu, a umesto lekara kad su bolesni, oni idu kod popova da im čate nad glavom i isteruju đavole. Isto tako, DNK - to ništa ne postoji, to je sve zavera. Geologe plaćaju direktno ovi iz CIA da lažu o starosti zemlje. Sve je to globalna zavera usmerena protiv tebe.

Aj sad se vrati gore u planinu da vidiš jesu li ti sve ovce na broju.

ало чобане,то што причаш мобилним и имаш компјутер НИКАКО НЕ ДОКАЗУЈЕ ДА СИ ПООСТАО ОД МАЈМУНА!или ти баш инсистираш на томе?you must learn this lesson fast!and learn it well!чобане....

ало чобане,то што причаш мобилним и имаш компјутер НИКАКО НЕ ДОКАЗУЈЕ ДА СИ ПООСТАО ОД МАЈМУНА!или ти баш инсистираш на томе?you must learn this lesson fast!and learn it well!чобане....
Ovde je čoban jedino onaj ko ponavlja kao pokvarena ploča da smo "nastali od majmuna", jer to ni jedan naučnik ne tvrdi, niti ima veze sa životom. To je kao da ja tebi kažem da si glup jer veruješ da bradonja sedi na oblaku, i da sveti Ilija baca gromove. El razumeš sad ili da prevedem na čobanski?

Ono što ja tvrdim je da rezultati nauke potvrđuju da POZITIVISTIČKI EPISTMOLOŠKI METOD RADI, a da mantijaški metod (dogma) - ne radi. Ti nemaš ni jedan validan razlog kojim bi objasnio zašto si u pravu ti a ne đainisti ili muslimani, a NAUČNI METOD jeste jedinstven i za muslimane i pravoslavce i đainiste. Dakle, tvoje saznanej se bazira na pismenoj i usmenoj mitologiji, koja nema ama baš nikakve osnove ni u čemu što smo o svetu saznali pozitivističkim metodom. Čak i da je znanje o bogu sasvim transcedentalno i van pozitivizma, TI OPET NEMAŠ ni jedan valjan dokaz zašto je tvoje znanje BOLJE od hiljadu drugih koja postoje o bogovima i drugim mitološkim bićima. Ja kao ateista ne vidim za šta se ti držiš osim za tradiciju, a vrlo je malo verovatno da ćeš ti kad umreš da odeš u hrišćanski raj, a da će stari Grk da ode u Had. El ti sad malo jasnije šta ti pričam, ili ti je i dalje maglovito?

ne jedem burek, nego ovo što kupim kod njih kad moram, curi mast
Ma zezam se ja, ne volim ni ja previše masno. Maksimum koji podnosim je onaj kod Anđelka u Balkanskoj, a Tripkovića nešto ne gotivim preterano, mislim da se mlogo komercijalizovao. :)
похвално је да браниш газду...
која год ти земља драга...
ал заборави на ову више.
Ovoj zemlji ja svaki mesec isplatim bar nekoliko penzija, poštujem zakone, gajim decu i ponosim se što sam Srbin. A ti? Kako ti izražavaš ljubav prema Srbiji? Iz fotelje, pismenim putem? Cool.

=

ја сам *убедио себе* у причу о Створитељу,а ти си убедио себе да неки *научник* зна шта прича кад те убеђује да си родом од мајмуна...ја верујем у Бога а ти у непознатог лика без икаквих доказа...и кад се све ово заврши(не верујеш ваљда да ћеш вечно да живиш?)-откриће се свима нама ИСТИНА(иако нам је дата да јке спознамо и за живота)...е сад ти сам види колико ти је исплативо да верујеш да си настао од мајмуна,поготово ако те то кад умреш води у пакао...

Znači, i dalje se bezpogovorno držiš bajke i dalje odbijaš da sam proveriš da li su istiniti dokazi nauke pa da sam zaključiš šta je istina a šta ne?
OK

scaled.php

забрини се да ли из овог бивствовања као потомак мајмуна одлазиш право на роштиљање у вечност..

Roštilj, kažeš? Pa s obzirom da sam gurman, to i ne zvuči toliko loše :per:
Uzgred, ako završiš i raju, kako ćeš provoditi večnost? Hoćeš li sa Džisusom igrati PlayStation i pijuckati Lav pivo? Ne znam koliko je to dobro, s obzirom da Džisus ima magične moći pobediće te svaki put, pa makar ti igrao sa Barselonom a on sa FK Jagodinom, smorićeš se brzo :confused:

=dr.Separator;22788794
]Znači, i dalje se bezpogovorno držiš bajke i dalje odbijaš da sam proveriš da li su istiniti dokazi nauke pa da sam zaključiš šta je istina a šta ne?
OK

scaled.php

које си ти то *доказе* показао па мени спочитаваш веру у бајке???!о чему си то *доказе* изнео??!???ја колико видим, само празнба лапрдања и ВЕРУ ДА ПОСТОЈЕ *ДОКАЗИ* имаш....то се рођо одавно зове *идолопоклонство*...само си златно теле заменио квази науком....

Roštilj, kažeš? Pa s obzirom da sam gurman, to i ne zvuči toliko loše :per:
Uzgred, ako završiš i raju, kako ćeš provoditi večnost? Hoćeš li sa Džisusom igrati PlayStation i pijuckati Lav pivo? Ne znam koliko je to dobro, s obzirom da Džisus ima magične moći pobediće te svaki put, pa makar ti igrao sa Barselonom a on sa FK Jagodinom, smorićeš se brzo :confused:

шта рећи а не расплакати се.....

[t

које си ти то *доказе* показао па мени спочитаваш веру у бајке???!о чему си то *доказе* изнео??!???ја колико видим, само празнба лапрдања и ВЕРУ ДА ПОСТОЈЕ *ДОКАЗИ* имаш....то се рођо одавно зове *идолопоклонство*...само си златно теле заменио квази науком....

:eek:

:bye:

=Sizif;22784750]Ovde je čoban jedino onaj ko ponavlja kao pokvarena ploča da smo "nastali od majmuna", jer to ni jedan naučnik ne tvrdi, niti ima veze sa životom. To je kao da ja tebi kažem da si glup jer veruješ da bradonja sedi na oblaku, i da sveti Ilija baca gromove. El razumeš sad ili da prevedem na čobanski?
не разумем...па од чега тврдиш да си постао?од неке амебе пре зилион година?а она,од чега је она постала?
Ono što ja tvrdim je da rezultati nauke potvrđuju da POZITIVISTIČKI EPISTMOLOŠKI METOD RADI, a da mantijaški metod (dogma) - ne radi.
...шта си хтео рећи само ти знаш....
Ti nemaš ni jedan validan razlog kojim bi objasnio zašto si u pravu ti a ne đainisti ili muslimani,
не знам шта су ти ђаинисти(нити ме занима) али муслимани верују (бар тако кажу) у Стари Завет и такође верују да ће опет доћи Исус Христос...зашто га дочекују некрштени и чиме их је то мухамед преварио да то раде(иако су упозорени на ђавола и његове варке у Светом Писму)-питање је за њих...ја и тврдим да сатана има безброј лажи да скрене човека од спасења...ислам је свакако један од њих(као и тај ђаинизам,свакакве секте,јереси и остала уподобљавања и обмане разних демона)...
a NAUČNI METOD jeste jedinstven i za muslimane i pravoslavce i đainiste. Dakle, tvoje saznanej se bazira na pismenoj i usmenoj mitologiji, koja nema ama baš nikakve osnove ni u čemu što smo o svetu saznali pozitivističkim metodom. Čak i da je znanje o bogu sasvim transcedentalno i van pozitivizma, TI OPET NEMAŠ ni jedan valjan dokaz zašto je tvoje znanje BOLJE od hiljadu drugih koja postoje o bogovima i drugim mitološkim bićima. Ja kao ateista ne vidim za šta se ti držiš osim za tradiciju, a vrlo je malo verovatno da ćeš ti kad umreš da odeš u hrišćanski raj, a da će stari Grk da ode u Had. El ti sad malo jasnije šta ti pričam, ili ti je i dalje maglovito?
па ако очекујеш чешање ушију од Вере-онда је свакако боље не играти се са тим...нека свако себи постави питање шта тражи....ако тражи ИСТИНУ(тј нешто што важи и јуче и данас и заувек) свакако ће дођи до православља као јединог пута....ако човек не схвати да је у стању пада (и не сматра да му је потребно спасење)-онда тешко да ће прихватити хришћанство ...тешко да ће се чувати од демонских и ђавољих обмана.......али свако добија оно шта тражи...и ниси ти атеиста...трако нешто не постоји јер је човек,ма шта дарвин и остали папани попут њега причали-првенствено духовно биће....ти си само верски фанатик у божанство звано наука...зато и седиш на форуму религија по цео дан....

Poslednja izmena:
нисам ни очекивао бољи доказ од тебе од смајлија...

To je ako nisi shvatio odustajanje od daljeg razgovora. Ti ne želiš da saznaš istinu, već želiš da nastaviš sa verovanjem u bajke. Da si hteo da nešto novo naučiš i proveriš da li su ti verovanja ispravna ili ne, na pr kada je evolucija u pitanju, otišao bi na internet, ukucao teorija evolucije u Google i našao sve informacije. Evo na primer mogu da postavim link ka sajtu gde ti je sve objašnjeno, ali smem da se kladim da ti nećeš ništa iščitati http://www.teorijaevolucije.com/
Tako da, kad nemaš znanja a prozivaš nauku i pripisuješ joj svašta, onda jedino što možeš da očekuješ je da ti se ljudi podsmevaju, hebiga...:(

To je ako nisi shvatio odustajanje od daljeg razgovora. Ti ne želiš da saznaš istinu, već želiš da nastaviš sa verovanjem u bajke. Da si hteo da nešto novo naučiš i proveriš da li su ti verovanja ispravna ili ne, na pr kada je evolucija u pitanju, otišao bi na internet, ukucao teorija evolucije u Google i našao sve informacije. Evo na primer mogu da postavim link ka sajtu gde ti je sve objašnjeno, ali smem da se kladim da ti nećeš ništa iščitati http://www.teorijaevolucije.com/
Tako da, kad nemaš znanja a prozivaš nauku i pripisuješ joj svašta, onda jedino što možeš da očekuješ je da ti se ljudi podsmevaju, hebiga...:(

јооојјј,а рекао сам одавно да одустајем од даљег губљења времена са тобом...само ти уживај у исчитавању мајмунског порекла.....као што рекох...слободна воља...

јооојјј,а рекао сам одавно да одустајем од даљег губљења времена са тобом...само ти уживај у исчитавању мајмунског порекла.....као што рекох...слободна воља...

Putuj Igumane! :D

edit:
Ups, izgleda da sam neki prorok:

ali smem da se kladim da ti nećeš ništa pročitati http://www.teorijaevolucije.com/
(

Poslednja izmena:
....не знам шта су ти ђаинисти(нити ме занима) али ...ако тражи ИСТИНУ(тј нешто што важи и јуче и данас и заувек) свакако ће дођи до православља као јединог пута....
Kada bi ti samo shvatio koliko je besmisleno ovo iznad, mi ne bi ni vodili ovaj razgovor. U prevodu - ti i ne znaš koje sve religije postoje, ni šta tvrde, ni koliko su neke starije od hrišćanstva - ali znaš da je pravoslavlje jedino tačno. (jer si slučajno rođen u kraju gde pravoslavni mantijaši imaju monopol)

To je mnogo glup stav, majke mi.

Kada bi ti samo shvatio koliko je besmisleno ovo iznad, mi ne bi ni vodili ovaj razgovor. U prevodu - ti i ne znaš koje sve religije postoje, ni šta tvrde, ni koliko su neke starije od hrišćanstva - ali znaš da je pravoslavlje jedino tačno. (jer si slučajno rođen u kraju gde pravoslavni mantijaši imaju monopol)

..за разлику од твог да је само мајмунска религија исправна...

да не улазим много у причу али нека те разувери да сам ту јер *сам рођен у крају где су православни мантијаши* то што ја данашњу и овакву СПЦ не сматрам за Православну(тј Христову).....из више разлога...узгред,не знам ни какве све сплачине и гомна постоје ни каквог су укуса, али немам намеру да их пробам да би то сазнао....поготово не кад имам одличан ресторан у крају (фигуративно речено)

Poslednja izmena:
да не улазим много у причу али нека те разувери да сам ту јер *сам рођен у крају где су православни мантијаши* то што ја данашњу и овакву СПЦ не сматрам за Православну(тј Христову).....из више разлога...узгред,не знам ни какве све сплачине и гомна постоје ни каквог су укуса, али немам намеру да их пробам да би то сазнао....поготово не кад имам одличан ресторан у крају (фигуративно речено)
Ne možeš porediti izbor religije i izbor restorana. Ne postoji ništa loše u tome da svako jede u restoranu koji mu je najbliži... međutim, kada se radi o događajima nakon smrti koju većina religija na neki način objašnjava, nekako je intuitivno i logično da ne može biti više restorana. Ono što se desi sa bušmanom u Africi, desiće se i sa pravoslavcem u Srbiji. A zanimljivo je da obojica misle da su samo oni u pravu, naravno - posmatrač sa strane zna da je to nemoguće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back