"When you talk to God it’s prayer, but when God talks to you it’s schizophrenia. . . . God may have his reasons, but he sure seems to employ a lot of psychotics to carry out his job orders."
Fox Mulder
Fox Mulder
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoces da kazes da si citirao onakobezveze i kao vernik se ne slazes sa tim?Ajde ne vrdaj sada,smesno je.
Tvrdnja da su ateisti nemoralni jer nema boga koji ih plasi pa samim tim odvraca od zla je toliko besmislena,neinteligentna da ne kazem glupa da stvarno ne mogu da verujem da je Dusko Radovic to napisao.
Doduse,imao je on jos bisera,ali dobro.
Moral je u coveku,ne u Crkvi,moralni ljudi i bez cike odozgo znaju da razlikuju dobro od loseg.
zasto se ateisti toliko trude da dokazu da boga nema ?
O kakvom popu atesti ti zapravo govoris ?Nek ovo bude moj prilog mudrosti popa ateiste koji mari za novcem a ne za Bogom.
Jos kad bi se crkva pridrzavala ove filozofije, gde bi nam bio kraj. Kad ne bi naturala svoje lazi i iluzije ostalima, vec ih pustala da sami odluce.Jednostavno, niti ateisti niti religiozni ili religijski lideri znaju svrhu, smisao, cilj ali ni način funkcionisanja života. A sve to ipak postoji i sve to svaki pojedinac mora otkriti sam za sebe.
Stvarno?Oni koji su neko zrno peska ostavili na obalama života, ma kako veliki bili na svojim poljima delovanja i rada, nikako ne znači da mogu biti vodilja ostalim ljudima u smislu razumevanja života.
Eto, sve sto treba da uradite, jeste da se skupi vas nekoliko, i da zamolite boga da zavlada blagostanje na zemlj! Zasto to ne ucinite! Zar vi vernici volite da gledate kako narod pati! I vi ste mi neki humanisti!Čovek stalno govori Bogu šta On treba da uradi za "dobrobit" njega-čoveka ali je problem što čovek ne sluša ono što mu Bog uistinu govori.[/qupte]
Again I say to you, that if two of you agree on earth about anything that they may ask, it shall be done for them by My Father who is in heaven. For where two or three have gathered together in My name, I am there in their midst. (Matthew 18:19-20 NAS)
Onaj ko nauci da oslusne intuiciju, taj sigurno nece verovati u nekakve bajke koje veze s' mozgom nemaju.Onaj ko nauči da oslušne intuiciju i ko ume pratiti "budne snove" i naizgled slučajne dogadjaje taj zasigurno zna ko stoji iza svega toga.
Sa moje tacke gledista, pre bih rekao, da je to zato sto sasvim jasno shvatam da smo mi ljudi pripadnici jedne vrste organizma. Da smo svi mi hemiski i bioloski isti, jednaki. Da se ne delimo na grupe i grupice koje se razlikuju po svojim tumacenjima neke bajke koja je napisana pre 2000 godina.moraju na neki nacin da opravdaju sebe
da dokazu sami sebi da su u pravu
Postovanje onim vernicima koji ne smaraju pricom o postojanju boga nego zive svoj zivot, i pustaju ateiste da slobodno zive svoj.postovanje onim ateistima koji ne smaraju sa pricom da Bog navodno ne postoji nego zive svoj zivot, i pustaju da slobodno i vernici zive svoj zivot
U fazi u kojoj su ljudi poceli da se klanjaju bozanstvima.a cime ateisti objasnjavaju zlo i u kojoj fazi evolucije se ono pojavilo ?
a cime ateisti objasnjavaju zlo i u kojoj fazi evolucije se ono pojavilo ?
Samo ko ce to da ponavlja po ko zna koji put.Zlo je veoma relativan pojam ...
Samo to da kazhem .
Samo ko ce to da ponavlja po ko zna koji put.![]()
pa ajde ponovi jos jednom, ne znam gde ste to pisali pre.. ne mogu sad sve da citam
a cime ateisti objasnjavaju zlo i u kojoj fazi evolucije se ono pojavilo ?
pa ajde ponovi jos jednom, ne znam gde ste to pisali pre.. ne mogu sad sve da citam
Kao sto rece bullet zlo je relativna stvar. Imas li ti neku definiciju zla? Sta je to po tebi zlo.
Ono sto je tebi zlo, nekome je mozda dobro.
Generalno gledano, izreka koja kaze: "Ne cini drugome sto sebi ne zelis" bi mozda bila najbolji vodic protiv zla. Upravo zato sto je zlo subjektivna stvar, i razlikuje se od pojedinca do pojedinca.
Naprimer ti mozda mislis da je monogamija dobra stvar, medjutim muslimani zastupaju poligamiju i za njih je to dobra stvar. Ti bi se verovatno nasla uvredjena kada bi tvoj partner imao seksualni odnos sa drugom zenom, dok muslimanske zene nemaju tu "kocnicu" u mozgu obzirom na sredinu u kojoj su odrasle. Drugim recima drugaciji uslovi zivota su drugacije oblikovali njihov mozak i percepciju dobra i zla.
``Moral je u coveku,ne u Crkvi,moralni ljudi i bez cike odozgo znaju da razlikuju dobro od loseg``
Tako je, Ali postoje i moralni ljudi i sa cikom odozgo , koji nisu moralni samo zato sto vera tako nalaze, nego zato sto su sami shvatili sta je dobro i sta lose.
Zlo je relativan pojam.
Nauka sa druge strane postavlja principe koji važe za sve, bez obzira kojoj veri, rasi, naciji ili polu pripadali.
I ovo je glavni i najveći problem. Ne samo tvoj, nego društva uopšte.
Avramske religije nude instant objašnjenja, veoma jednostavna i lako razumljiva, pod uslovom da u ista veruješ, ne dovodiš u sumnju, ne preispituješ, ne postavljaš pitanja.
Sve što ti nije jasno: "Čudni su putevi Gospodnji." i nema diskusije.
Sta je po tebi sustina religije?Meni stvarno mnoge stvari isto nisu jasne, i ja dovodim dosta toga u pitanje ali za razliku od vas ne smatram da je ijedna religija ( ako se gleda samo njena sustina ) steta osim ako se ne zloupotrebi.
Nasuprot religiji, nauka je objektivno postmatranje okoline. Znaci stvari su jednostavno takve, i ne mogu biti drugacije. Ako je istina da cepanje atoma, izaziva naglo oslobadjanje velike kolicine energije, to je jednostavno tako. Ne mozes kriviti nauku zato sto neki pojedinci zele da takve stvari iskoriste u lose namere.Ali u tom slucaju stetna je i nauka.
i generalno gledano ta izreka ispala direktno iz biblije
Zlo je veoma relativan pojam, ali mislim da se vecina dela nasilja nastaju iz straha da smo u opasnosti (pre svega materijalnoj), i da neravnomerna raspodela sredstava za zivot dovodi do porasta kriminala. Vidi sam primer, amerika kao "naj,naj" zemlja pliva u kriminalu jer za jednog sto dobro zivi barem dvoje jedva prezivljavaju. A sad pogledaj neku zabit u africi gde svi imaju isto, da li i tamo stalno kradu jedan od drugog i ubijaju se (unutar zajednice)?a cime ateisti objasnjavaju zlo i u kojoj fazi evolucije se ono pojavilo ?
Ne slazem se. I religija i nauka pokusavaju da objasne svet oko nas, samo sto se religija zasniva na slepom verovanju dogmama, dok nauka na objektivnoscu, znanju i razumu. To su dva puta to istog cilja-znanja. Jer ma koliko covek bio neobrazovan on ipak zeli da zna, jer neznanje stvara strah i nesigurnost. A niko ne zeli da zivi u strahu.Prema tome religija je laz, nauka je pokusaj da se dodje do istine.
mislila sam na to da ne mogu da citam to sta ste pisali na forumu do sada...
Meni stvarno mnoge stvari isto nisu jasne, i ja dovodim dosta toga u pitanje ali za razliku od vas ne smatram da je ijedna religija ( ako se gleda samo njena sustina ) steta osim ako se ne zloupotrebi. Ali u tom slucaju stetna je i nauka.
"We have discovered the most terrible bomb in the history of the world. It may be the fire destruction prophesied in the Euphrates Valley Era, after Noah and his fabulous Ark.”
Harry Truman, writting about the atomic bomb in his diary
"I knew what I was doing when I stopped the war... I have no regrets and, under the same circumstances, I would do it again."
Letter from Harry Truman to Irv Kupcinet (unsent), (5 August 1963)
Cemu onda cika odozgo?...
To sto postoji cika odozgo ili ne (kako ti mislis) ne znaci da ne mozes da razmisljas da li je nesto dobro ili lose. Misliti da vernici slepo veruju u nesto bez razmisljanja je potpuno pogresno, to ti je najobicnija predrasuda.
Zlo je veoma relativan pojam, ali mislim da se vecina dela nasilja nastaju iz straha da smo u opasnosti (pre svega materijalnoj), i da neravnomerna raspodela sredstava za zivot dovodi do porasta kriminala. Vidi sam primer, amerika kao "naj,naj" zemlja pliva u kriminalu jer za jednog sto dobro zivi barem dvoje jedva prezivljavaju. A sad pogledaj neku zabit u africi gde svi imaju isto, da li i tamo stalno kradu jedan od drugog i ubijaju se (unutar zajednice)?
Sam strah od siromastva stvara stres, stres stvara jos veci strah i tako nastaje lancana reakcija koja cesto zavrsava tragicno. religija ima veoma dobru poziciju tu, drzi potlacene mirnima i smanjuje zelju za obrazovanjem tako da bogati istaju bogati a siromasni samo dobijaju onoliko koliko da prezive.
Jeste, i zato ti otvoris novi zavet i procitas --
ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za tijelo svoje, u što ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i tijelo od odijela ?
Pogledajte na ptice nebeske kako ne siju, niti žnju, ni sabiraju u žitnice; pa otac vaš nebeski hrani ih. Nijeste li vi mnogo pretežniji od njih ?
.....i odmah ti bude lakse))