- Poruka
- 77.429
Točno, niti je Isus Bog, a niti je razapet na križ.
raselovac?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Točno, niti je Isus Bog, a niti je razapet na križ.
Jehovini svedoci ne priznaju mučeničku i sramnu Hristovu smrt na krstu,ne priznaju Ga za Spasitelja i Otkupitelja koji je svojom smrću na krstu preuzeo na sebe sve grehe naše.Ono što smo mi zaslužili Hrist je podneo i vi to sad hoćete da mu osporite.Na jadan i bedan način tumačite Bibliju i izvrćete njene stihove.
Biblija je davno u Psalmu br 22 u 16 stihu kazala na koji način će umrijeti Božije jagnje.
"Opkoliše me psi mnogi četa zlikovaca ide oko mene,probodoše ruke moje i noge moje".
Sam Isus je rekao apostolu Petru u jevanđelju po Jovanu u 21 poglavlju 18 stih kako će i Petar završiti svoj život.
"Zaista zaista ti kažem,kad si bio mlad opasiva si se sam i hodio si kuda si hteo a kada ostariš ,širićeš ruke svoje i drugi će te opasati i odvesti kuda nećeš" a sledeći stih lepo kaže
"A ovo reče pokazujući,kakvom će se smrti proslaviti Bog.I rekavši ovo reče mu (Petru)hajde zamnom"
dakle oba su završila na krstu .
Danas pišu mnogi plaćenici za novac svakojake gluposti po nalogu sotoninih sinova
Jovan 20:17 Reče joj Isus.ne dohvataj se do mene jer se još ne vratih k ocu svojemunego idi k braći mojoj i kaži im vraćam se k ocu svojemu..
Na isti način je mogao biti pribijen i na stup, tako da ne potvrđuješ razapinjanje na križ ovim stihovima.
raselovac?
Zapravo tvoji stihovi nisu ispravni.Na isti način je mogao biti pribijen i na stup, tako da ne potvrđuješ razapinjanje na križ ovim stihovima.
Zato ti sebe nazivaš mudrim logičarem?Rimljanima 12:16 - O drugima mislite onako kako mislite i o sebi! Ne mislite visoko o sebi, nego neka vas privlači ono što je ponizno! Nemojte sami sebe smatrati razboritima!
Zar nemate oči da vidite da je ovo pokušaj kompromitovanja Biblije?
A mozda je ipak nosio cijeli krst ? Zaboravljas da je on bio bog .Zapravo tvoji stihovi nisu ispravni.
Zaista se tu i tamo pojavljuje izraz "drvo" u normalnim biblijama, ne tvojoj, a pojavljuje se i krst. Kao što sam to već objasnio par puta bresmrtnoj u svakoj njenoj forumskoj reinkarnaciji, oba izraza su ispravna u konkretnim okolnostima.
Prvo, Isus do Golgote nije nosio krst, već prečku, patibulum, što bi rekli stari Latini.
Da je nosio "drvo" bio bi problem. Drvo o koje može biti obešen čovek prevazilazi njegovu moć da ga nosi. Zatim, bile bi potrebne dve muške nadnice da se to drvo ukopa i fiksira.
Ne, ne. Drvo je već bilo tamo. I to drvo je vertikala krsta. I to ne jedno, već bar tri.
A Isus (odnosno SImon) dovukao je prečku.
Pazi sad. Kažnjenik je pričvršćivan na prečku na zemlji, a onda je dizan zajedno sa njom i prečka je fiksirana na vertikalu. Krst postoji u prostoru tek kada je kažnjenik gore. Kada ga skinu, skinu ga sa patibulumom i ostaje samo vertikala - stub.
Razmuzenije?![]()
Rimljanima 12:16 - O drugima mislite onako kako mislite i o sebi! Ne mislite visoko o sebi, nego neka vas privlači ono što je ponizno! Nemojte sami sebe smatrati razboritima!
Zapravo tvoji stihovi nisu ispravni.
Zaista se tu i tamo pojavljuje izraz "drvo" u normalnim biblijama, ne tvojoj, a pojavljuje se i krst. Kao što sam to već objasnio par puta bresmrtnoj u svakoj njenoj forumskoj reinkarnaciji, oba izraza su ispravna u konkretnim okolnostima.
Prvo, Isus do Golgote nije nosio krst, već prečku, patibulum, što bi rekli stari Latini.
Da je nosio "drvo" bio bi problem. Drvo o koje može biti obešen čovek prevazilazi njegovu moć da ga nosi. Zatim, bile bi potrebne dve muške nadnice da se to drvo ukopa i fiksira.
Ne, ne. Drvo je već bilo tamo. I to drvo je vertikala krsta. I to ne jedno, već bar tri.
A Isus (odnosno SImon) dovukao je prečku.
Pazi sad. Kažnjenik je pričvršćivan na prečku na zemlji, a onda je dizan zajedno sa njom i prečka je fiksirana na vertikalu. Krst postoji u prostoru tek kada je kažnjenik gore. Kada ga skinu, skinu ga sa patibulumom i ostaje samo vertikala - stub.
Razmuzenije?![]()
Zato ti sebe nazivaš mudrim logičarem?![]()
ma ne lupetaj, pitam te jesi li raselov sledbenik?
jel se stidis da kazes
Ne, ja sam Kristov sljedbenik i Božji svjedok.
Niti jedan Jehovin Svjedok nije Rusellov sljedbenik, niti je to ikad netko od nas tvrdio, nego isključivo Isusov i Jehovin.
Jeste. Donekle. Znači gredu. Ne obavezno uspravnu. Kada pogledaš Novi zavet (neki normalan, ne bruklinski falsifikat) videćeš da se pojavljuje tamo gde Isus nosi ... nešto. To... nešto je patibulum - prečka. Vertikala je, rekosmo, bila već ukopana na Golgoti. Isus zaista nije nosio ceo krst, već samo horizontalnu gredu.Grčka riječ koja je u mnogim suvremenim prijevodima Biblije prevedena imenicom “križ” (u NS: “mučenički stup”) glasi staurós. U klasičnom grčkom jeziku ta se riječ odnosila na uspravnu gredu ili kolac...
a ti bi potom odma pocela da verujes u OCA ha haPredpostavljam da bi trebalo u stilu:Oprosti im oce,ne znaju sta cine.
Ali sve u svemu,cast izuzecima,vecina i nije cula tu poruku,te je i ne primenjuje pri svom obracanju!
a ti bi potom odma pocela da verujes u OCA ha ha
licemerna zeno sram te bilo
1. Korinćanima 15:24 - Potom će (Isus), na kraju, nakon što uništi svaku upravu i svaku vlast i silu, predati kraljevstvo svojem Bogu i Ocu.
Jasno se vidi da je Isusov Otac i njegov Bog, zar ne ?
Jasno se vidi da je Isusov Otac i njegov Bog, zar ne ?
Moj ti je savjet da se prvo informiraš o onima o kojima želiš pisati.
Grčka riječ koja je u mnogim suvremenim prijevodima Biblije prevedena imenicom “križ” (u NS: “mučenički stup”) glasi staurós. U klasičnom grčkom jeziku ta se riječ odnosila na uspravnu gredu ili kolac. Kasnije se počela koristiti i za stup za pogubljenje koji je imao poprečnu gredu. Biblijski priručnik The Imperial Bible-Dictionary to priznaje dajući sljedeće objašnjenje: “Grčka riječ za križ, [staurós], zapravo se odnosila na stup, uspravnu gredu, odnosno kolac, na koji se moglo nešto objesiti ili koji se mogao koristiti za iskolčivanje [ograđivanje] zemljišta. (...) Čak su i Rimljani riječ crux (od kojeg je izvedena naša riječ križ) po svemu sudeći prvobitno koristili za uspravnu gredu” (uredio Patrick Fairbairn, London, 1874, svezak 1, stranica 376).
Je li na takvoj napravi pogubljen i Božji Sin?
Vrijedi zapaziti da Biblija za tu napravu koristi i riječ xýlon. Zanimljivo je da se niti u Grčko-hrvatskom rječniku Stjepana Senca (Zagreb, 1910, stranica 643) niti u Grčko-hrvatskom rječniku Novoga zavjeta Rudolfa Amerla (Zagreb, 2000, stranica 125) za tu riječ ne daje značenje “križ”, već se, između ostalog, navode izrazi: odsječeno drvo za gorivo ili građu, drvo, stablo, stup, greda, balvan, brvno, štap, klade za kažnjavanje robova. Značenje “križ” navodi se samo u rječniku Majnarića i Gorskog (Zagreb, 1983, stranica 286), no uz napomenu “poz. [pozniji, kasniji]”, koja pokazuje da je to značenje riječ xýlon poprimila tek kasnije. Zato se u Djelima apostolskim 5:30 i 10:39, gdje se ta riječ javlja u Bibliji, u prijevodima kao što su JB i Ša, 2006, koristi riječ “drvo”.
U knjizi The Non-Christian Cross stoji: “U izvornom grčkom tekstu brojnih spisa od kojih se sastoji Novi zavjet nema ni jedne jedine rečenice koja bi barem neizravno dokazivala da je stauros na kojem je umro Isus bio išta drugačiji od običnog staurosa, a još manje da se sastojao, ne od jedne grede, nego od dvije grede pribijene jedne na drugu u obliku križa. (...) Naši su nas učitelji naveli u veliku zabludu time što su riječ stauros preveli s ‘križ’ kad su grčke crkvene dokumente prevodili na naš materinski jezik i time što su to potkrijepili dodajući riječ ‘križ’ u rječnike kao da je to značenje riječi stauros, a da nisu podrobno objasnili da to ni u kojem slučaju nije bilo osnovno značenje te riječi u vrijeme apostola i da je to postalo njeno osnovno značenje tek dugo nakon toga, a to je postalo, ako je uopće postalo, samo zbog toga što se, unatoč pomanjkanju čvrstih dokaza, iz ovog ili onog razloga smatralo da je taj stauros na kojem je Isus pogubljen bio upravo takvog oblika” (John Denham Parsons, London, 1896, stranice 23-24).
Dakle, postoje jaki dokazi da je Isus umro na uspravnom stupu, a ne na križu, kako se to obično prikazuje.