Ateisti pitaju vernike

Krst sam po sebi nema nikakvu Biblijsku vrednost , nego Isus koji je umro zbog naših grehova je prava vrednost.
Biblija sama sebe tumači tako da joj nisu potrebni nikakvi tumačai ma ko oni bili. Spasitelj sveta kaže svakom svom učeniku da proučava sam za sebe a učitelj je On sam.Od svih učitelja najveći je Isus i od Nega treba učiti.
To što je u otpaloj crkvi krst uveden kao relikvija nema nikakve veze sa Biblijom.

Poslednja izmena:
Krst sam po sebi nema nikakvu Biblijsku vrednost , nego Isus koji je umro zbog naših grehova je prava vrednost.
Biblija sama sebe tumači tako da joj nisu potrebni nikakvi tumačai ma ko oni bili. Spasitelj sveta kaže svakom svom učeniku da proučava sam za sebe a učitelj je On sam.Od svih učitelja najveći je Isus i od Nega treba učiti.
To što je u otpaloj crkvi krst uveden kao relikvija nema nikakve veze sa Biblijom.

Галатима, глава 6

14. А ја Боже сачувај да се чим другим хвалим осми крстом Господа нашег Исуса Христа, ког ради разапе се мени свет, и ја свету.

Филибљанима, глава 3

18. Јер многи ходе, за које вам много пута говорих, а сад и плачући говорим, непријатељи крста Христовог;
19. Којима је свршетак погибао, којима је Бог трбух, и слава у сраму њиховом, који земаљски мисле.
Коринћанима посланица прва

17. Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповедам јеванђеље, не премудрим речима, да не изгуби силу крст Христов.
18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.

prazna rečenica i ništa više
bez ljutnje iz načina na koji prihvataš Bibliju vidi se koliko si zelen

Tumacenja jevandjelja iz kojih se izvlace razna nacela etike od samog pocetka su u domenu apsurda pa kao posledicu takvog stanja imamo da ih jedino siromasni pamecu mogu razumeti i slediti, ostali uopste ne zele da trose vreme na apsurd.

Poslednja izmena:
Галатима, глава 6

14. А ја Боже сачувај да се чим другим хвалим осми крстом Господа нашег Исуса Христа, ког ради разапе се мени свет, и ја свету.

Филибљанима, глава 3

18. Јер многи ходе, за које вам много пута говорих, а сад и плачући говорим, непријатељи крста Христовог;
19. Којима је свршетак погибао, којима је Бог трбух, и слава у сраму њиховом, који земаљски мисле.
Коринћанима посланица прва

17. Јер Христос не посла мене да крстим, него да проповедам јеванђеље, не премудрим речима, да не изгуби силу крст Христов.
18. Јер је реч крстова лудост онима који гину; а нама је који се спасавамо сила Божија.

Pa valjda treba da uzvisimo Hrista a ne krst na kojem je on bio razapet?

Ocu reci krst je nebitan jer jer to bio nacin izvrsenja kazne kao danas Elektricna stolica :)

Isus je bitan a ne predmeti koje je koristio ili sl ;)

Pa naravno da je bitan, ali ti kazem da je i krst bitan.
Ako si procitao bibliju onda mozes znadi da su cak i ubrusi bili osveceni apostolima i lecili bolesne cak i njihova sena je imala moc isceljenj, a zamisli jedan krst na kome je Isus raspet, danasnji krstovi se osvecuju u crkvipa takodje su mocno oruzije u borbi protiv necastivih u kombinaciji sa verom naravno.

Svi ti krstovi danasnji koji se prave kod kineza :lol: nemaju nikakvu moc ;)

+ Bog ne podrzava idole i predmete nacinjene ljudskom rukom :)

Znaci Boziji duh ili sila nikada ne mogu obitavati u idolu ili necim sto Bog mrzi i ne priznaje :)

Ljudska verovanja da ali Bozija volja ne ;)

Pa naravno da je bitan, ali ti kazem da je i krst bitan.
Ako si procitao bibliju onda mozes znadi da su cak i ubrusi bili osveceni apostolima i lecili bolesne cak i njihova sena je imala moc isceljenj, a zamisli jedan krst na kome je Isus raspet, danasnji krstovi se osvecuju u crkvipa takodje su mocno oruzije u borbi protiv necastivih u kombinaciji sa verom naravno.

Možda danas i ima ljudi koji isceljuju poput apostola ali to je prava retkost,i to mogu da rade samo u slučaju ako čovek odbaci greh.To što se danas radi sa krstom i ostalim relikvijama je čista magija i cirkus.

Možda danas i ima ljudi koji isceljuju poput apostola ali to je prava retkost,i to mogu da rade samo u slučaju ako čovek odbaci greh.To što se danas radi sa krstom i ostalim relikvijama je čista magija i cirkus.

Svako od Hriscana treba da ima neki dar Duha Svetoga ,bilo to pripovedanje,proricanje ,isceljivanje itd,na zalost mi smo zakopali nase talente.
Sto se tice relikvija nisu nikakva magija i cirkus, jer da je tako, i relikvije i sudovi koji su korisceni u starom zavetu bi isto to bili.
Ali naravno oni su isto bili osvecivani a svestenici su imali posebna pravila i zakone date od Boga sta kako treba ciniti.
Tako i danas, samo sto se sve vrti oko Hristove licnosti.
A govorim toko da razumes ako si verni, jer ako si ateista onda ti nista nije sveto i uzalud diskutujem sa tobom.

Back