Mislim da je dovoljno.Svrha ovoga pitanja je da pokazem da se ja i ti uopste ne razlikujemo,i ti i ja smo vjernici.
Ih, ta nemojte kasti!

Svrha pitanja bila je pokazati da evolucija nije moguća jer je navodno proces usložnjavanja koji se tobož suprtostavlja procesu degradiranja o čemu navodno govori drugi zakon termodinamike.
tako da ispada da se ti i ja razlikujemo poprilično, jer ja znam o čemu govorim, a ti ne znaš o čemu govoriš.
Pitanje je samo po sebi veoma tesko ali ti si se ipak upustio u raspravu kako bi dokazao svoja uvjerenja.
Nije teško pitanje i kao što vidiš, na njega je krajnje lako odgovoriti (što ne znači obavezno da si ti razumeo odgovor). Teško je kada neko poput tebe pokušava da govori o nečemu o čemu nema pojma. takav jedan odmah se zapetlja kao pile u ku.činu.
A ja se nisam upustio u raspravu nego sam ti ukazao da su te loše naučili to što su pokušali da te nauče. Ali, nema veze. To ne razumeju ni tvoji učitelji. A i kako bi? Gomila biviših prodavaca osiguranja, bolničara, portira. prodavaca kokica i drugih koji bi odjednom da glume intelektualce.
Ja pokusavam da te uvjerim u Boga a ti mene u nauku.
Pre će biti da ti pokušavaš da uveriš mene da drugi zakon termodinamike glasi "perpetuum mobile druge vrste nije moguć, izuzev kada je u pitanju bog".
zapitaj se zasto bi potrosio i sekund na nesto sto smatras glupim ako ne pokusavas propovjedati nauku.
Nauka se uči. Ne propoveda se. A svaki napor oko kršenja kreacionističkih gluposti vredi.
ti vjerujes u sve iznesene naucne dokaze a ja u kreacionisticke.
naučni dokazi nisu iznošeni u ovoj raspravi.
tvoja biblija je porjeklo vrsta a Bog slucajnost.
Zamisli... nisam pročitao Poreklo vrsta.

A o statistici i verovatnoći očigledno znam više nego ti.
jedina razlika izmedju tebe i mene je sto sam ja vjerovao u te tvoje price i ucio prucavao,dok sumljam da si ti barem jednom procitao sveto pismo.
Nisam pročitao ni Sveto pismo. Proičitao sam samo Zlatokosu i tri medveda. Tako sam naučio da medvedi nikada nisu posumLjali da im je Zlatokosa pojela večeru, mada im je situacija bilo sumNjiva. Još da sam pročitao i Crvenkapu, siguran sam da bih danas umeo svaku rečenicu da počnem velikim slovom.
Prvi put kada sam ga procitao nisam razumio 60%,narednim prucavanjma to se smanjlo na 30% pa na 20% i sada sam na 10%.ne mozes nikada doci do nule.Ti ne zelis da vjerujes u boga jer on te ogranicava.od kako sam postao pravi vjernik prestao sam pusiti,konzumirati alkohol,lagati,MRZITI,razumjem lude oko sebe i saosjecam se sa njim,postao sam human.
Nisi ti postao human, nego subotar.