ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
Shvatio sam nedostatak kiseonika (u mozgu). Lično ne verujem da će ljudi rešiti pitanje besmrtnosti bolje od Boga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uklanjanjem gena starosti imaju šansu (i svi ostali) da večno ostanu deca, a to je verovatno iskonski čovekov san. Nisam ni ja baš prestar i preozbiljan; i ja se osećam dosta mladalački i volim zdravi humor. Što se tiče Boga, ozbiljan sam prema Njemu koliko ste vi ozbiljni prema nauci. Ja ne omalovažavam nauku, jedino skrećem pažnju da treba, u komp-genetičkoj eri, najstrožije voditi računa o zloupotrebi naučnih dostignuća, jer su posledice nesagledive po čovečanstvo, a mogućnost kontrole veoma reducirana.
Interesantno! Hvala na slikovitom objaŠnjenju, jer ja sam ipak samo praktičar, ali ovo mi daje potpuniju sliku.
--
U Srbiji i RS u BiH, pokreću se neki radovi (koje i ja pokušavam da uzmem) što se tiče referentne mreže, gravimetrijskih, astronomskih opažanja i određivanje geoida, tako da mi svaka slika potencijalnih, sferoidnih i fiz.površi zemlje znači i u teoretskom pogledu !
Hvala još jednom!
Da naravno da smo svi ljudi od krvi i mesa sa svim svojim vrlinama i manama. Ali dobro neke stvari nikada necemo moci da promenimo.To je ponekad i prednost , zar ne? Bavim se istrazivanjima u oblasti gasnih elektricnih proboja inertnih gasova pod malim pritiscima. Neznam koliko si upucen u tu problematiku verovatno si nesto citao tome. Trenutno pokusavam da skrpim simulaciju jednog takvog u Ne gasnoj diodi na pritisku od 1mbar-a i polja reda ~20eV/mm. Neznam koliko ce ti to znaciti za dalji rad ali ako imas pitanja vezanih za eksperiment i teoriju vezanu za ovu oblast fizike rado cu pokusati da ti dam smisaon odgovor naravno ako ga znam.
Pozdrav svim gradjanima Slobodnog Sveta.
Batka
Shvatio sam nedostatak kiseonika (u mozgu). Lično ne verujem da će ljudi rešiti pitanje besmrtnosti bolje od Boga.
Bog je rešio pitanje besmrtnosti. To pitanje je značajnije za naš ovozemaljski život nego za onaj posle. Pokušajte da se saživite (ali istinski) sa mišljenjem da smrt ne postoji, da prihvatite i ubedite sebe da smrti apsolutno nema. Tek tada ćete shvatiti šta je pravi život! To je opium vernika. A to je od Boga.proximo:Da, kiseonik nas i ubija a bez njega ne mozemo da zivimo. Jako tuzna i kontradiktorna cinjenica. ;-)
Bog ce resiti pitanje besmrtnosti??? Hoce, kada mu vratimo zabranjenu vocku.
proximo:Jedan od postova bice posebno za tebe. Opisacu Sferne koordinatne sisteme, mozda ti nesto od toga bude korisno.;-)
ristob:Bog je rešio pitanje besmrtnosti. To pitanje je značajnije za naš ovozemaljski život nego za onaj posle. Pokušajte da se saživite (ali istinski) sa mišljenjem da smrt ne postoji, da prihvatite i ubedite sebe da smrti apsolutno nema. Tek tada ćete shvatiti šta je pravi život! To je opium vernika. A to je od Boga.
A kome si ovo napisao?bata79:Ne zamaraj sebe nepotrebnim obavezama . Zadnjih par nedelja mi je prosla kroz ruke skoro cela kolekcija radova u Physical Review a, b,...vezanih za ovu temu , gomila knjiga casopisa monografija jer sam ga bio ufitiljio sa nekim od koeficijenta vezanih za procese na povrsinama cevi i efikasnim presecimaza pobudu,bla bla truc tako da nesto novo zaista ne bih mogao da podnesem. Salim se naravno ako naletis na nesto zanimljivo ali gledaj da ima grafikone i tabela sa egzaktnim vrenostima slobodno posalji moj imail je argobata@yahoo.co.uk. Unapred sam zahvalan, mislim da kod kuce imam u elektronskom obliku imam tvoju omiljenu knjigu pa cu Ti je prvom prilikom poslati .
Pozdrav
Reč sam namerno upotrebio da naglasim da je samo ateisti upotrebljavaju u ovom kontekstu, dok vernicima ništa ne znači.Insect:Opium?! Zalim, ne volim da se uljuljkavam drogama u neku pseudo idilu. Kako sto vec nekoliko puta pomenuh ranije, probajte vi da se sazivite sa idejom da smrt ipak postoji i da nakon svega nema vrata raja niti oblaka ili andjelcica vec samo nistavilo odnosno bolje reci nepostojanje. Nije li to zastrasujuca pomisao? Ali sta ako je istinita?
On jeste jer je to njegova tema. Inače, mi smajlike 8-)bata79:Dobro de bez varnica molim Vas 8-) . Kakva tucasta vam bre pada na pamet samo na neku stetu mislite
. Mislio sam da je Proxi Boss na ovim stranama pa shodno tome sve sto nije upuceno eksplicite nekom drugom ide njemu. Dakle bilo je namenjeno njemu. Mada mozete da je shvatite i univerzalno namenjenu svima kojima dopadne pod ruku neki zanimljiv rad .
Pozdrav
v.v.ilic:On jeste jer je to njegova tema. Inače, mi smajlike 8-)![]()
upotrebljavamo kada smo ljuti. Ove:
:-D
![]()
kada se šalimo.
Šta će tebi ona tri gore?:-?
![]()
Pa zašto ristob da zavaravamo sebe? To zavaravanje je svojstveno vama vernicima. Meni ne treba šarena laža o besmrtnosti. Ja sam više za Frojdovu izjavu: "Ako hoćeš da živis navikni se na smrt" ("si vis vitas para mortem", ili tako nekako).ristob:Bog je rešio pitanje besmrtnosti. To pitanje je značajnije za naš ovozemaljski život nego za onaj posle. Pokušajte da se saživite (ali istinski) sa mišljenjem da smrt ne postoji, da prihvatite i ubedite sebe da smrti apsolutno nema. Tek tada ćete shvatiti šta je pravi život! To je opium vernika. A to je od Boga.
Ništa ti ovo nije vajda. V.V.Ilić će i tebe nekim smajlijem, pa ćeš i ti da se navikneš na ove "ozbiljne" komentare, na ozbiljnoj temi.bata79:![]()
Dobro de gledaj na svet sa vedije strane.
![]()
![]()
Bre samo nesto zanovetate te ovo te ono. Ili isuvise citas izmedju redova ili pak to uopste ne radis Opusti se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Neće. Lepo si se izrazio u gornjem prilogu.stnco:Sada će neki smajli, od strane Ilića, da me zvekne.
E, ovi smajlici su već bolji. Navići ćeš se ti na našu komunikaciju.bata79:![]()
Dobro de gledaj na svet sa vedije strane.
![]()
![]()
Bre samo nesto zanovetate te ovo te ono. Ili isuvise citas izmedju redova ili pak to uopste ne radis Opusti se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Čekaj malo!!!:-D :-D :-D Sve traje, gde žuriš? :-DSnowblind:Nemoj me zajebavati
Da li bi mogao da prevedes taj tekst?
Hvala
![]()
Nova je u stvarnosti dupla zvezda. (Ovaj termin ne mogu da prevedem kako ga nauka definiše jer ne znam).