Astronauti govore

@arsphiltron (da ne citiram tvoje gluposti)

Zamjenjuješ teze. Ti si taj koji tvrdi da je sve domislio i sve shvatio i da sve znaš. Po tvojoj logici, sad bi trebalo da se ubiješ. Ono što nikako ne shvataš i nikad i nećeš sjedeći u svom mračnom uglu je da se istine svijeta ne mogu spoznati na način koji ti koristiš.

Što se tiče eksperimenata, oni ne postoje i nikada nisu ni postojali. Laž o tim eksperimentima vjerovatno nisi ti izmislio, samo si to negdje pročitao i prenosiš dalje. Sada, kad te pitam da kažeš barem naziv eksperimenta, ti i dalje izvrdavaš nekim opštim pričama o potrebi da se svako potrudi i sam pronađe.

Evo, obaćavam da ću pronaći i prevesti i ovdje okačiti čitav taj naučni rad, samo mi reci kako se zove.
Jel' to dovoljno truda s moje strane? Mislim da je i više nego dovoljno, ali neće doći do toga jer ti nemaš pojma o čemu pričaš i ne postoji takav eksperiment.

Najbolje da mi lepo kolektivno odemo na mesec i vidimo na "face of the place" ili na licu mesta sta su tamo sve ostavili.

Ako nadjemo ostatke hamburgera i praznu kutiju malbora, meni ce biti dovoljno.
Ja cak mislim da bi nasli i praznu flasu votke, al ne smem nista da tvrdim....

Samo da se dogovorimo za benzin

:)

@arsphiltron (da ne citiram tvoje gluposti)

Zamjenjuješ teze. Ti si taj koji tvrdi da je sve domislio i sve shvatio i da sve znaš. Po tvojoj logici, sad bi trebalo da se ubiješ. Ono što nikako ne shvataš i nikad i nećeš sjedeći u svom mračnom uglu je da se istine svijeta ne mogu spoznati na način koji ti koristiš.

Što se tiče eksperimenata, oni ne postoje i nikada nisu ni postojali. Laž o tim eksperimentima vjerovatno nisi ti izmislio, samo si to negdje pročitao i prenosiš dalje. Sada, kad te pitam da kažeš barem naziv eksperimenta, ti i dalje izvrdavaš nekim opštim pričama o potrebi da se svako potrudi i sam pronađe.

Evo, obaćavam da ću pronaći i prevesti i ovdje okačiti čitav taj naučni rad, samo mi reci kako se zove.
Jel' to dovoljno truda s moje strane? Mislim da je i više nego dovoljno, ali neće doći do toga jer ti nemaš pojma o čemu pričaš i ne postoji takav eksperiment.

Opet bezobrazluk na delu...ja ne tvrdim da sam sve domislio, sve shvatio, da sve znam. To ti tvrdis da ja tvrdim, da je to moj stav, moje vidjenje. Ja nigde nisam decidirano i prepotentno poput tebe tvrdio da ja sve znam, da znam sta je tacno a sta ne, kao i da tvrdim da nesto postoji ili ne. Moras da shvatis da ako nesto nisi procitao u novinama, na netu, cuo na radiju, video na tv-u - to ne znaci da se to nije dogodilo(a sujeta cini cuda).

Sto se tice experimenata, tamo medj' mojim glupostima sam ti napisao da kada proucavas nauku, moras istovremeno imati u vidu nekoliko pogleda na nauku...istorijski, filozofski...pa tako mozes da krenes od pocetka razbijanja dogme o c kao najvecoj brzini. Ako si se nekada bavio teslom i njegovim radom (ali bez idiotske predrasude - ajnstajn je naucnik, tesla pronalazac), mogao si da saznas da je on prvi uspeo da stvori brzine vece od c. E sada, naravno da ti necu dati link, nego ako te interesuje mozes da se sam potrudis i pronadjes.
A sto se bolda tice, pogledaj samo koliko si zadojen...ti nisi uspeo da nadjes nista i automatski to ne postoji...ako imas takav pristup u zivotu, onda za tebe postoji zaista mali broj stvari na ovom svetu.
Experimenti postoje...i ne, necu ti dati njihova imena, jer je vise nego ocigledno da si se potrudio da maknes mozda mali prst i nista vise...evo ti ime....Günter Nimtz...pa odatle mozes dalje sam. Samo nemoj ko svaba da se istripujes da je to jedino ime koje imam i koje znam, vec ti je to za zamajac, ako te interesuje da se posvetis temi.
Naravno, kao i svemu ostalom, i ovoj temi treba prici sa tacke nulte percepcije, a ne imati debilno nadobudan i nadmen stav da se sve zna, sve je otkriveno, a sve ostalo se mora uklopiti i ukalupiti po onome za sta se vec zna da je tacno.
Ajde ustvari da ti malkice olaksam, pa cu ti dati jos jedno ime....Peter W. Milonni.
Ako na osnovu ova dva imena ne uspes da nadjes ono o cemu sam ti pricao...onda ti nema pomoci, majstor jodo, moraces na neki crash course za napredno pretrazivanje inrterneta.

Dobićeš jedan kazneni zbog korištenih izraza u prethodnom postu.

Sad si se sam upetljao.

Günter Nimtz je cijeli radni vijek proveo na Univerzitetu u Kelnu i nikada nije radio neke eksperimente na Prinstonu niti bilo gdje van Njemačke.

Sto se tice experimenata, tamo medj' mojim glupostima sam ti napisao da kada proucavas nauku, moras istovremeno imati u vidu nekoliko pogleda na nauku...istorijski, filozofski...

pa sto onda ne prikazes ekperiment u kome se pobija tvrdnja o zvedama.

E sada, naravno da ti necu dati link, nego ako te interesuje mozes da se sam potrudis i pronadjes.

naravno da neces.
zona sumraka ne objavljuje svoje tekstove na internetu.

Experimenti postoje...i ne, necu ti dati njihova imena
naravno da neces.
zona sumraka ne objavljuje svoje tekstove na internetu.

Samo nemoj ko svaba da se istripujes da je to jedino ime koje imam i koje znam, vec ti je to za zamajac, ako te interesuje da se posvetis temi.

pa ti nista i ne znas.
to si pokazao jedno milion puta.

Naravno, kao i svemu ostalom, i ovoj temi treba prici sa tacke nulte percepcije

naravno.
zato je tebe mrzelo da sam probas onaj eksperiment sa fotografisanjem neba.
pokvaren ti je aparat....hehehe

Dobićeš jedan kazneni zbog korištenih izraza u prethodnom postu.

Sad si se sam upetljao.

Günter Nimtz je cijeli radni vijek proveo na Univerzitetu u Kelnu i nikada nije radio neke eksperimente na Prinstonu niti bilo gdje van Njemačke.

Ok, ajde da pokusam drugaciji pristup...

Dragi maestro Jodo,

u svom postu nigde nisam napisao da je gunter bio na prinstonu niti bilo gde van Nemacke, a ako vec zelis da pricas, onda te molim da LEPO procitas sta je napisano, a ne da po sopstvenom nahodjenju shvatas sta sam ja hteo da kazem.
Zarad boljeg razumevanja gore izrecenog ponovicu deo mog posta koji se odnosi na guntera:

...evo ti ime....Günter Nimtz...pa odatle mozes dalje sam.

Ja sam se iskreno ponadao da ces biti u stanju da krenes sam dalje, ali sam ti zbog izvesne doze skepticizma(mog) dao i drugo ime, sa ciljem da uradis povezivanje tackica...aka connecting the dots, ali izgleda da to nije pristup koji se moze, u ovom slucaju, koristiti i meni je jako zao zbog toga.

Ok, ajde da pokusam drugaciji pristup...

Dragi maestro Jodo,

u svom postu nigde nisam napisao da je gunter bio na prinstonu niti bilo gde van Nemacke, a ako vec zelis da pricas, onda te molim da LEPO procitas sta je napisano, a ne da po sopstvenom nahodjenju shvatas sta sam ja hteo da kazem.
Zarad boljeg razumevanja gore izrecenog ponovicu deo mog posta koji se odnosi na guntera:

Ja sam se iskreno ponadao da ces biti u stanju da krenes sam dalje, ali sam ti zbog izvesne doze skepticizma(mog) dao i drugo ime, sa ciljem da uradis povezivanje tackica...aka connecting the dots, ali izgleda da to nije pristup koji se moze, u ovom slucaju, koristiti i meni je jako zao zbog toga.

Nisi napisao da je bio van njemačke, ali mi pričamo o navodnim eksperimentima rađenim van njemačke, i ti mi u toj priči daješ dva imena, a ni jedan od njih nikada nije radio u tim laboratorijama gdje su vršeni ti tvoji eksperimenti. Svakim postom i novim 'podatkom' koji daš sve se više upetljavaš.
Ja i dalje tvrdim da ti eksperimenti nikada nisu postojali (ili, ako jesu, nisu ispitivali to što ti tvrdiš). Pošto nemam običaj tražiti nešto što niti postoji, niti znam kako se zove, ti si na potezu da navođenjem imena eksperimenta ili davanjem linka dokažeš svoju tvrdnju. Ili da jednostavno priznaš da ne znaš, da si to negdje pročitao ali da ne možeš da se sjetiš gdje, ili nešto slično. Samo, molim te, ne podmeći više pogrešne podatke.

Jaooo...pa koliko nekome treba da shvati....nisam, i necu te direktno uputiti na experiment, to sam ti vec rekao, a ti veruj, misli i smatraj sta hoces i kako hoces...a ova ti je najjaca:
Ja i dalje tvrdim da ti eksperimenti nikada nisu postojali

i savrseno se poklapa sa onim sto sam vec rekao:
Moras da shvatis da ako nesto nisi procitao u novinama, na netu, cuo na radiju, video na tv-u - to ne znaci da se to nije dogodilo(a sujeta cini cuda).

Jaooo...pa koliko nekome treba da shvati....nisam, i necu te direktno uputiti na experiment, to sam ti vec rekao, a ti veruj, misli i smatraj sta hoces i kako hoces...a ova ti je najjaca:

i savrseno se poklapa sa onim sto sam vec rekao:

Veoma je teško shvatiti nekoga ko daje neki podatak u svakom desetom postu, a i taj bude pogrešan. Ili ko u dvije različite teme zastupa različita stanovišta u vezi istih stvari.

Nisi mi odgovorio kako si se to zeznuo s imenima i povezao pogrešne ljude s pogrešnim mjestima. Ma, znam, morao si dati neka imena a nadao si se da mi nećemo moći da se snađemo ili da će nam koljena zaklecati od silnih titula pa nećemo ni provjeriti o čemu se radi.

Ljudi koje si pomenuo NISU vršili eksperimente o kojima govorimo jer NIKADA NISU BILI u tim laboratorijama.

Ok, jodo, ajd' kad moram ovako. Naravno da znam da sam ti dao imena ljudi koji nisu radili pomenute experimente i koji nikada nisu bili u tim laboratorijama, ali sam to uradio sa odredjenom namerom i odredjenim ciljem - a to je da pokusas da sagledas celu sliku(oko konkretne price o c), a ne da dajes svoj sud na osnovu par izolovanih linkova.
Moj je pokusaj bio da te uputim na sve aspekte price o brzini vecoj od c, a ne da suvoparno pogledas same experimente i onda sudis o njima iskljucivo na osnovu onoga sto (ne)znas.
Vec sam ti napomenuo da je u odredjenim teslinim radovima nedvosmisleno pokazano i dokazano da je on u svojim experimentima postigao brzine vece od c...pa od njega krece timeline...pa u nekom trenutku tu se pojavljuje gunter, koji nije direktno, ali jeste na odredjeni nacin, povezan sa experimentima o kojima pricam. Naravno, nije samo tu gunther u pitanju, ima njih jos dosta koji su se od tesle pa naovamo bavili tom problematikom.
I necu vise o ovome da pricam, jer mi nije poenta da ti ja dam direktan link - a ti odmah taksativno da nabrajas - ovoje tacno, ovo nije. Poenta je da se upoznas sa temom iz svih mogucih uglova, sa svih mogucih strana, a to neces postici tako sto ces sedeti, zahtevati link i pricati da nesto ne postoji samo zato sto ti nisi cuo za to.

a iz kog mrtvog ugla je ovo slikano pa nema zvezda?

126444main_iss_assembly_3a.jpg

space-station-iss-orbit.jpg

hmmmm
eto jos jedne misterije....

Ok, jodo, ajd' kad moram ovako. Naravno da znam da sam ti dao imena ljudi koji nisu radili pomenute experimente i koji nikada nisu bili u tim laboratorijama, ali sam to uradio sa odredjenom namerom i odredjenim ciljem - a to je da pokusas da sagledas celu sliku(oko konkretne price o c), a ne da dajes svoj sud na osnovu par izolovanih linkova.
Moj je pokusaj bio da te uputim na sve aspekte price o brzini vecoj od c, a ne da suvoparno pogledas same experimente i onda sudis o njima iskljucivo na osnovu onoga sto (ne)znas.
Vec sam ti napomenuo da je u odredjenim teslinim radovima nedvosmisleno pokazano i dokazano da je on u svojim experimentima postigao brzine vece od c...pa od njega krece timeline...pa u nekom trenutku tu se pojavljuje gunter, koji nije direktno, ali jeste na odredjeni nacin, povezan sa experimentima o kojima pricam. Naravno, nije samo tu gunther u pitanju, ima njih jos dosta koji su se od tesle pa naovamo bavili tom problematikom.
I necu vise o ovome da pricam, jer mi nije poenta da ti ja dam direktan link - a ti odmah taksativno da nabrajas - ovoje tacno, ovo nije. Poenta je da se upoznas sa temom iz svih mogucih uglova, sa svih mogucih strana, a to neces postici tako sto ces sedeti, zahtevati link i pricati da nesto ne postoji samo zato sto ti nisi cuo za to.

A zašto bi ti mene upućivao na to i ubjeđivao da brzina svjetlosti nije granica. Kada i gdje sam ja tvrdio da jeste? Nekoliko puta u raznim temama čak sam napominjao da se ajnštajnova teorija naziva teorijom zato što nije dokazana za opšti slučaj. Da je dokazana, zvala bi se Ajnštajnov Zakon.

Što se tiče zvijezda, nemoguće ih je snimiti ako se u isto vrijeme snima i neki mnogo svjetliji objekat. Za snimanje zvijezda potrebno je koristiti veoma duge ekspozicije (mjeri se sekundama pa aparat mora stajati na stalku i okidati se daljinski) i/ili super-osjetljive filmove kakve ne možeš naći u radnji.

ja sam citao da nije nikada ni bilo leta na mesec nego da je sve to snimano u nekom studiju na beverli hilsu

razlog toga je pakost amerikanaca koji su hteli da prevazidju ruse posto su oni prvi obleteli oko zemlje pa su odlucili da oni odu na mesec....

pisalo je i da ako su sleteli na mesec zasto se nevidi krater od te letelice na povrsini meseca a sigurno nije nestao jer na mesecu nema niti vetra niti nesto slicno....

pisalo je za jos neke greske koje su napravili u studiju ali nemogu sad da se setim....

isto tako i kada su ljudi pitali nil armstronga kako je biti na mesecu? on je samo pogledao u svoja stopala i zaplakao....

zatim jos neki tip koji je isao s njima u studio je rekao da nista od toga sa letom na mesec nije istina i rekao je da ce za godisnjicu sletanja na mesec reci sve o tome a 3-4 dana pre godisnjice je iznenada nestao a vlada samo:whistling:

verujem i da ima jos mnogo takvih prica koje vlada pokusava da zataska kao i tela vanzemaljaca koje su otkrili neki fameri i cia im je zabranila da pricaju o tome:think:

Ma videle guske slona i pomislile "vanzemaljac", a on je tu "unaokolo negde" postojao mnogo pre tih istih gusaka....isti ti je takav slucaj i sa ljudima......Vanzemaaaaaljcciiiiii,..... ljudi su bre vrlo arogantna i agresivna vrstva. Uzmi za primer kratku analizu Svih zivih bica na Zemlji....nakon toga, sledi --Pitanje: Da li postoji neka vrsta na ovoj planeti koja zeli sve za sebe, i istrebljenje ama bas svih drugih vrsta, kao i licnu dominaciju u svojoj vrsti, a u medjuvremenu ratuje sa svojom vrstom i ubija njene sledbenike? .....Mislim da, nazalost, znate odgovor....Jednostavno, "alienima" se ne isplati dilovati sa "ljudima", bas iz tog razloga: E, aj` da nam date tehnologiju tako dobrog putovanja kroz svemir, e koja oruzja posedujete, e a kako ste vi produzili zivot vama tj. kojim lekovima, i kako da se ne ostari.....fuj....na Zemlji stoji natpis :"hiper-kancerogeno".....

Naravno da nismo sami u svemiru. Bilo bi to ogromno traćenje materijala i prostora.
Samo, da li je neko od 'njih' stigao i na Zemlju?
Nemoguće je dokazati da nije, a dokazati da jeste može samo neko ko ima takve dokaze. Niko od onih koji se skitaju po ovom forumu nema takve dokaze ili, ako ih ima, ne želi ih iznijeti. Sve ovdje (na ovom podforumu) iznesene pozitivne tvrdnje zasnovane su na vjerovanju a moje mišljenje o dokazivanju nečega putem ličnog vjerovanja već znate.

Back