@arsphiltron (da ne citiram tvoje gluposti)
Zamjenjuješ teze. Ti si taj koji tvrdi da je sve domislio i sve shvatio i da sve znaš. Po tvojoj logici, sad bi trebalo da se ubiješ. Ono što nikako ne shvataš i nikad i nećeš sjedeći u svom mračnom uglu je da se istine svijeta ne mogu spoznati na način koji ti koristiš.
Što se tiče eksperimenata, oni ne postoje i nikada nisu ni postojali. Laž o tim eksperimentima vjerovatno nisi ti izmislio, samo si to negdje pročitao i prenosiš dalje. Sada, kad te pitam da kažeš barem naziv eksperimenta, ti i dalje izvrdavaš nekim opštim pričama o potrebi da se svako potrudi i sam pronađe.
Evo, obaćavam da ću pronaći i prevesti i ovdje okačiti čitav taj naučni rad, samo mi reci kako se zove.
Jel' to dovoljno truda s moje strane? Mislim da je i više nego dovoljno, ali neće doći do toga jer ti nemaš pojma o čemu pričaš i ne postoji takav eksperiment.
Opet bezobrazluk na delu...ja ne tvrdim da sam sve domislio, sve shvatio, da sve znam. To ti tvrdis da ja tvrdim, da je to moj stav, moje vidjenje. Ja nigde nisam decidirano i prepotentno poput tebe tvrdio da ja sve znam, da znam sta je tacno a sta ne, kao i da tvrdim da nesto postoji ili ne. Moras da shvatis da ako nesto nisi procitao u novinama, na netu, cuo na radiju, video na tv-u - to ne znaci da se to nije dogodilo(a sujeta cini cuda).
Sto se tice experimenata, tamo medj' mojim glupostima sam ti napisao da kada proucavas nauku, moras istovremeno imati u vidu nekoliko pogleda na nauku...istorijski, filozofski...pa tako mozes da krenes od pocetka razbijanja dogme o c kao najvecoj brzini. Ako si se nekada bavio teslom i njegovim radom (ali bez idiotske predrasude - ajnstajn je naucnik, tesla pronalazac), mogao si da saznas da je on prvi uspeo da stvori brzine vece od c. E sada, naravno da ti necu dati link, nego ako te interesuje mozes da se sam potrudis i pronadjes.
A sto se bolda tice, pogledaj samo koliko si zadojen...ti nisi uspeo da nadjes nista i automatski to ne postoji...ako imas takav pristup u zivotu, onda za tebe postoji zaista mali broj stvari na ovom svetu.
Experimenti postoje...i ne, necu ti dati njihova imena, jer je vise nego ocigledno da si se potrudio da maknes mozda mali prst i nista vise...evo ti ime....Günter Nimtz...pa odatle mozes dalje sam. Samo nemoj ko svaba da se istripujes da je to jedino ime koje imam i koje znam, vec ti je to za zamajac, ako te interesuje da se posvetis temi.
Naravno, kao i svemu ostalom, i ovoj temi treba prici sa tacke nulte percepcije, a ne imati debilno nadobudan i nadmen stav da se sve zna, sve je otkriveno, a sve ostalo se mora uklopiti i ukalupiti po onome za sta se vec zna da je tacno.
Ajde ustvari da ti malkice olaksam, pa cu ti dati jos jedno ime....Peter W. Milonni.
Ako na osnovu ova dva imena ne uspes da nadjes ono o cemu sam ti pricao...onda ti nema pomoci, majstor jodo, moraces na neki crash course za napredno pretrazivanje inrterneta.