Astrologija : Za i Protiv

Ovnovi se ne hvalisu! :evil:

Hahaha moram ovo da prokomentarisem. Tata mi je ovan,to je bez prestanka "Ja, ja, ja!" Ceo dan se on nesto hvali, on je najbolji, najpametniji, on sve najbolje zna Neverovatno nesto, vec se svi u kuci smejemo :lol:
I kad je tema o nekom drugom, on je odmah skrene u pravcu "Ja".

Sto se tice teme, danas se asistent na fakultetu bas uhvatio astrologije, kako je ovo 21. vek i kako moramo da se modernizujemo a ne da trazimo savete od astrologa. :lol:

Sto se tice teme, danas se asistent na fakultetu bas uhvatio astrologije, kako je ovo 21. vek i kako moramo da se modernizujemo a ne da trazimo savete od astrologa. :lol:
Уколико то није уско повезано са темом вежби, рекао бих да је асистент заслужио укор за траћење вашег времена, и умањење плате за 10%.

Mislim da se radi o pogresnom tumacenju.Na nekom astro forumu pisala je zena da joj je astrolog rekao:mogucnost gubitka deteta,ustvari je bilo kratko razdvajanje od majke dok nakon razvoda nije dobila starateljstvo.
I meni je moj astrolog,dok me nije licno upoznao,znao pogresno protumaciti neka desavanja,ne nesto drasticno,ali...kad se desi,odbacuju se svi sinonimi.

da vidis, zato i ne treba cackati po tome, nego pustiti da ide zivot. drugo, niej svaki momenat povoljan da se pogleda neciji horoskop, jer mozda je bas horoskop astrologa u tom periodu nepovoljan za tumacenje horoskopa ili odredjeni astrolog nije kompatibilan sa onim ciji horoskop radi.

Znači, proučavanjem neba mi možemo da izračunamo gde će se koja planeta nalaziti u budućnosti ( a i gde je bila u prošlosti) ali nikako ne možemo da izračunamo koja individua treba da se čuva prehlade a koje će biti uspešna na poslu. Jedino što astrolozi mogu da urade jeste da napišu horoskop koji će manje-više odgovarati svim čitaocima.

Dzabe to kazes. Njima treba da se nacrta gde i kako prave logicke greske, a oni bez iskrene zelje za ucenjem nema sanse to da skapiraju. ;)

Fakat ocekujes od nekoga ko je spiskao godine verujuci u ova sra nja da tek tako naglo promeni misljenje.

Nema sanse bato. Idemo zatucani do kraja.

Svakako. Problem i jeste kada naivna sirotinja počne da stavlja neke papire astrolozima u džep.
Naravno tu spada i ostala bagra koja budućnost predvidja iz pasulja, šoljice kafe, kugle itd.

uvek će biti ovaca za šišanje. a za to ne možeš da kriviš astrologiju, niti astrologe.
bila bi možda realnija tvoja kritika da si rekao da su ti ljudi uslovljeni egzistencionalnim pitanjima. ovako, niko ih ne tera da daju pare kojekavim 'gatarama'?
i ne možeš da porediš nešto što se graniči sa naukom sa gledanjem u tabane.

edit: nije ta sirotinja nimalo naivna, se dok očekuje da mu zvezde, ili šta već reše problem. to se zove malo drugačije, ali neću da vređam nikoga.

uvek će biti ovaca za šišanje. a za to ne možeš da kriviš astrologiju, niti astrologe.
bila bi možda realnija tvoja kritika da si rekao da su ti ljudi uslovljeni egzistencionalnim pitanjima. ovako, niko ih ne tera da daju pare kojekavim 'gatarama'?
i ne možeš da porediš nešto što se graniči sa naukom sa gledanjem u tabane.

edit: nije ta sirotinja nimalo naivna, se dok očekuje da mu zvezde, ili šta već reše problem. to se zove malo drugačije, ali neću da vređam nikoga.

Ja nisam reko da su astrolozi krivi što su ljudi ovce (bar veliki deo njih) već su krivi zato što ih šišaju. A ljudi koji traže savete astrologa ( pored silnih psihologa, lekara, naučnika itd) više su nego naivni.

Po pitanju da li je astrologija nauka ovde je sve rečeno, da ne prekucavam:

1. DA LI JE ASTROLOGIJA NAUKA?

I sami astrolozi nemaju usaglašen stav o ovom pitanju i, sudeći po pismima koja ste nam do sada poslali, oni daju tri odgovora. Idemo redom.

a) Velik broj astrologa tvrdi da astrologija jeste nauka. Njih moramo da razočaramo: nije! A evo zašto.

Šta god da radite morate da poštujete neka pravila. Ne možete vi skočiti u bazen i reći da igrate fudbal. Fudbalski savez vam tu igru neće priznati i reći će vam: "Što se nas tiče, vi možda igrate vaterpolo, ali fudbal svakako ne". Ako vam je, dakle, stalo da vašu igru drugi prepoznaju kao fudbal, morate da poštujete pravila o fudbalu (fudbal svakako ne možete igrati u vodi).

Isto tako, ako vam je stalo da nauka, ili mi koji se bavimo njenom popularizacijom, priznamo vašu delatnost za nauku, morate poštovati pravila nauke. Morate raditi po naučnim metodama, morate stvarati naučne hipoteze i teze, a na osnovu naučnih dokaza morate stvarati naučne teorije.

Ako vi tvrdite da nebeska tela utiču na sudbinu čoveka na takav način da vi tu sudbinu možete da pročitate - javite čime to ta tela tako utiču na čoveka, objasnite kako, na koji način utiču i za sve to izvedite naučne dokaze. Imajte na umu da nisu svi dokazi naučni.

b) Drugi odgovor astrologa glasi: nije nauka, astrologija je umetnost.

U redu, što se nas tiče slažemo se: nije nauka! Istina, sa takvom tvrdnjom imaćete velik problem s umetnicima, ali u to nećemo da se mešamo.

c) Treći odgovor glasi: astrologija nije nauka, ona je nešto više. Dobro, ali šta "više" to nam još niko nije javio. U svakom slučaju, slažemo se: nije nauka.

Uzgred, hajde se već jednom dogovorite ko od vas govori u ime astrologije, jer mnogi od vas imaju različit stav o nekim suštinskim karakteristikama astrologije. Verujte, niko vas neće ozbiljno shvatiti ako vi ni sami niste na čisto šta astrologija jeste.
izvor: astronomski magazin

Ja nisam reko da su astrolozi krivi što su ljudi ovce (bar veliki deo njih) već su krivi zato što ih šišaju. A ljudi koji traže savete astrologa ( pored silnih psihologa, lekara, naučnika itd) više su nego naivni.

Po pitanju da li je astrologija nauka ovde je sve rečeno, da ne prekucavam:

pa ovce i jesu za šišanje, zar ne?

ovde je gde tačno? može linak?
osim toga, gde sam ja to rekla da je astrologija nauka?

Osti,vec smo pisali da se astronomija i astrologija ne slazu.

Da li ce osoba pre odlaska na hiruski noz koji ce mu seci organe svratiti do astrologa da vidi u koju bolnicu da ode ako se vec odluci za bolnicu,ili izabere opciju da se leci travama,svakom je dato da izabere.

Imas pravo da ne budes ovca i da ides kod lekara na vakcinu ali ne preteruj sa osudama jer sve ima svoju granicu.Svako dobro.

Covek ukoliko ne veruje u astrologiju,a dodje na ovu temu napise u svom postu da ne veruje i ako ga ne mrzi tu svoju viziju obrazlozi,kao sto sa druge strane astrolozi i oni koji su bili kod astrologa pisali o svim onim stvarima koje su pogodjene.

Ukoliko je covek razuman,napisace jedan ili dva posta,ukoliko nastavi iz posta u post da dokazuje kako je astrologija prevara,mi cemo videti da nesto sa tom osobom nije u redu i da je tisti neki vid unutrasnjeg nezadovoljstva.

Ima ih na svim podforumima a ne samo ovde,muskarci su uglavnom dokolicari i neradnici koji ne znaju sta ce sa sobom,a zene su emotivno nestabilne koje nemaju partnera jer im nijedan ne valja.

Неки аргументи имају *дивну* особину да се могу пинг-понговати између страна које их размењују са сврхом да истакну своје поенте које су међусобно опониране. Разлику чине они аргументи са којима се то не може. :)

mi cemo videti da nesto sa tom osobom nije u redu i da je tisti neki vid unutrasnjeg nezadovoljstva.

pa nezadovoljan sam, itekako sam nezadovoljan kad vidim glupe ljude. i ti si nezadovoljan kad vidis svoje dete kako ne kapira neke stvari sto te motivise da mu uvek isponova objasnjavas.

sasvim normalna pojava, veruj mi, i da sam na tvom mestu ne bih je tek tako otpisivao. ;)

pa ovce i jesu za šišanje, zar ne?

ovde je gde tačno? može linak?
osim toga, gde sam ja to rekla da je astrologija nauka?

Ovce jesu, ali ljudi ne. Varati naivne ljude jeste humano koliko i ubijanje bespomoćne životinje.
evo linka:

http://www.astronomija.co.rs/nauka/4805-astrologija-konaan-obraun.html
http://www.astronomija.co.rs/nauka/1413-dragi-astrolozi.html

Па кажем: јашта! Ко жели да се обмањује да астрологија "не ради", не вреди итд. широко му поље. Има других потфорума.

Ova tema je baš i napravljena da bi se vodila rasprava izmedju pristalica i protivnika astrologije.
Ukoliko je covek razuman,napisace jedan ili dva posta,ukoliko nastavi iz posta u post da dokazuje kako je astrologija prevara,mi cemo videti da nesto sa tom osobom nije u redu i da je tisti neki vid unutrasnjeg nezadovoljstva.

Ima ih na svim podforumima a ne samo ovde,muskarci su uglavnom dokolicari i neradnici koji ne znaju sta ce sa sobom,a zene su emotivno nestabilne koje nemaju partnera jer im nijedan ne valja.

Pa forum i služi za to da neko brani svoj stav, 1-2 ili 30-40 posta, svejedno. Ja ću da branim svoj stav da je astrologija prevara sve dok mi ne dosadi ili dok neki junak ne pobije moje argumente i dokaže da astrologija nije prevara, mada sam siguran da to nikom neće poći za rukom.

Ova tema je baš i napravljena da bi se vodila rasprava izmedju pristalica i protivnika astrologije.
О, да, неки људи не могу да се помире с тиме што астрологија постоји. Рекао бих да због тога ова тема постоји, да мало испразне своје вентиле и оду кућама да раде нешто пеметније (ману се ћорава посла...).

О, да, неки људи не могу да се помире с тиме што астрологија постоји. Рекао бих да због тога ова тема постоји, да мало испразне своје вентиле и оду кућама да раде нешто пеметније (ману се ћорава посла...).

Da znaš da ne mogu se pomiris s tim. Većina ljudi i ne pripada ovom veku, najbolje da su se rodili u starom Vavilonu pa da uživaju u čarima astrologije, nije ovo vek za njih. Usput, ja sam već kući, a na forumu provodim deo slobodnog vremena.

Miso sine pa ti nikada nisi naucio da diskutujes nije ni cudo sto ti strastvena zelja za diskusijom izgleda kao gubljenje vremena. :lol:

To da li cu ja da pisem 1, 5, 10, 20 ili 100 postova je sasvim nebitno za temu tojest to uopste ne odredjuje validnost mojih tojest nasih argumenata tako da se ovakvim predvidivim i debilnim postovima samo sluzis logickim zabludama koje i klinci od 13 godina mogu da provale. ;)

Poslednja izmena:

Back