Astrologija: Eksperiment

Evo pogledala sam ... Ali nema tu neke velike razlike, mislim ne menja ti se podznak ili tako nešto a ostalo su nijanse ... sigurno ima nekih promena ali ne bi trebalo da je ništa drastično.

I šta sad ... ? :roll: Mislim, ja nisam u toku s tim šta ti je on rekao (a još manje na osnovu čega) ... i šta je sad drugačije u odnosu na ranije. :|

pa rekao mi je mnogo toga netachnog (prvi put)... izmedju ostalog da mi se redovno deshavaju kvarovi, gubici (na kradju je mislio), da mi preti opasnost u saobracaju, da chak i sa zdravljem imam problema, da se sa majkom ne slazem, i josh dosta stvari za koje zaista mogu da tvrdim da nisu tachne...

drugi put sam ga pitala (negde u septembru chini mi se) da mi pogleda samo u vezi posla i ljubavi hoce li biti kakvih deshavanja sa naznakom da mi je posebno bitno ovo u vezi posla poshto od toga zavisi i mesto boravka... odgovorio je da cu na poslovnom planu imati pozitivna deshavanja vec u oktobru a i da tada postoji mogucnost da se zaljubim... na ljubavnom polju se nishta nije desilo ali na poslovnom se odigralo kako je i rekao...

Pa nije to baš sve tako crno/belo ... da li je nešto dobro ili loše.

Kažeš "prvi put", a šta je bilo drugog puta ?

pa ne bih se bash slozila sa ovom tvojom gornjom konstatacijom... po reakciji vishe forumasha na astrologiji u vreme postavljanja moje natalne karte, odlichno se secam da su istu okarakterisali bash kao crnu... sam astral me zato i pitao da li zelim javno tumachenje... zato me josh uvek i zanimaju sva moguca tumachenja moje karte, odnosno, da li je moguce da svi vide neke negativne aspekte a da se to josh nije odrazilo na stvari za koje tvrde da bi moralo da jeste...

Nisam ni mislio da se otvara na ovom podforumu. Mislio sam da se ovde uporede te dve natalne karte sa tom vremenskom razlikom. Da vidimo kakve to drasticne promene moze imati na pojedinca, kao i da vidimo koliko se razlikuju tumacenja, jer je prvi put bilo neuspesno :)

hm... drugog tumachenja u stvari i nije bilo jer je ispalo da sam za pogreshno tumachenje sama kriva (poshto sam dala pogreshno vreme) :lol:
medjutim, moram da dodam da se u medjuvremenu jedan komentar u vezi mojih selidbi pokazao kao tachan pa je on bio povod za ova moja nova pitanja astralu...

pa ne bih se bash slozila sa ovom tvojom gornjom konstatacijom... po reakciji vishe forumasha na astrologiji u vreme postavljanja moje natalne karte, odlichno se secam da su istu okarakterisali bash kao crnu... sam astral me zato i pitao da li zelim javno tumachenje... zato me josh uvek i zanimaju sva moguca tumachenja moje karte, odnosno, da li je moguce da svi vide neke negativne aspekte a da se to josh nije odrazilo na stvari za koje tvrde da bi moralo da jeste...
Ajoj, da se sad ne upuštamo u filozofske rasprave šta je dobro a šta loše i da li je "dobro" uvek dobro ... na to bi se svodilo. Onda nikome ne bi trebalo tumačiti natalnu kartu jer u svakoj imaš tragičnih :shock: aspekata. Jedno je reći - ovo je dobro, ovo može biti problem, ovo jeste problem ... a drugo davati kvalifikacije i to uglavnom subjektivne... o generalizaciji da ne pričam. Rekoh - relativno, i kraj priče.

Nisam ni mislio da se otvara na ovom podforumu. Mislio sam da se ovde uporede te dve natalne karte sa tom vremenskom razlikom. Da vidimo kakve to drasticne promene moze imati na pojedinca, kao i da vidimo koliko se razlikuju tumacenja, jer je prvi put bilo neuspesno
Već sam rekla, ovde ne bi trebalo da ima drastičnih razlika u tumačenju.
Inače, van ovoga, i jedan minut može da presudi u nekim slučajevima.

Mislim, ako te zanima uopšte. :lol:

Ajoj, da se sad ne upuštamo u filozofske rasprave šta je dobro a šta loše i da li je "dobro" uvek dobro ... na to bi se svodilo. Onda nikome ne bi trebalo tumačiti natalnu kartu jer u svakoj imaš tragičnih aspekata. Jedno je reći - ovo je dobro, ovo može biti problem, ovo jeste problem ... a drugo davati kvalifikacije i to uglavnom subjektivne... o generalizaciji da ne pričam. Rekoh - relativno, i kraj priče.

ne morash da se ljutish elle shto ne mozesh da objasnish zashto je njih najmanje 5-oro tamo na astrologiji moju natalnu kartu smatralo negativnom bez imalo davanja mogucnosti da se ona vidi tj. protumachi drugachije... da si samo napisala ZA TEBE moja natalna nije ni crna ni bela kraj priche bi vec bio ranije...

Ne ljutim se :-D Otkud ti to... ? tako je zvučalo, I guess :-?

Jasno je meni zašto je tebi više ljudi reklo ne znam šta, i zašto ti je Astral rekao ono za nesreće i da se ne slažeš s majkom i sl. ali nisam htela da širim u beskraj priču. Ovde niti se iko u to razume, a ni za tebe ne znam koliko vredi da ti objašnjavam jer prosto ne znam na kom ti je nivou znanje iz astrologije. Šta vredi da otkucam 350 redova i objašnjenja zašto je ova konjunkcija onakva, a kod tebe se tumači ovako ili onako, a onaj položaj onakav i sl. ako npr ni tebe to ne zanima nego te zanima samo gotovo tumačenje. Kapiraš ? :wink:
I, gde su ta tumačenja, koja je to tema ?

I, ja sam samo htela da kažem da je u globalu glupo reći "loša natalna karta" (kao i "dobra") i objasnila sam zašto a mi se izgleda uopšte ne kapiramo :|

ok... mozemo da predjemo tamo na temu "molba"... u pravu si u vezi pisanja o konjukcijama, ono meni ne bi nishta znachilo... shto se tiche tih tumachenja ne secam se svih, ali astralovo (i od neptunijanke takodje) je na temi planetarni uticaji i pisana su pre godinu dana, mislim da je u pitanju 01.10.2006 poshto sam to skoro chitala opet...:)
i tvoja poslednja rechenica mi se dopada jer je neshto shto sam ochekivala da chujem kao odgovor na pitanje koje me zanima vec godinu dana a glasi da li je moguce da postoji samo jedan nachin na koji natalna karta moze da se tumachi...

Naravno da postoji više "načina" da se tumači natalna karta (ja bih pre rekla uglova gledanja, kad se kaže "način" to zvuči kao da ima 1000 "pravila" od kojih su pola međusobno kontradiktorna) ali ako ti neko kaže da ti je natalna karta loša, to nije tumačenje, nego njegov lični utisak o njoj.

Tumačenje treba da podrazumeva da ti taj neko kaže nešto iole smisleno i određeno, što se uklapa u neku realnost, počevši od tvog karaktera i okolnosti u skladu sa kojima možeš očekivati ovo ili ono ili sve od toga ili ništa od toga ... a ne da te ubedi da treba da zabiješ glavu u pesak narednih 40 godina zato što si rođena pod nesrećnom zvezdom (ne kažem da ti je to neko rekao ;) tek ću da vidim šta je pisano ali ovako kako si opisala, tako mi je zvučalo... ili si ti to tako shvatila, ne znam) ... čak i onda kad negiraš ono što je rečeno.

A za ono "dobro" i "loše" sam rekla da je filozofski jer to nije samo pitanje astrologije već i gledanja na život. To je subjektivna kategorija.

Pogledaću tu temu a mi nastavljamo kucanje na Astrologiji :D

eto... poshto je experiment u kom sam ja uchestvovala obavljen da saopshtim rezultate... elle mi je svojim tumachenjem pokazala da postoji vishe uglova iz kojih se moze posmatrati odnosno tumachiti jedna natalna karta i mogu da kazem da nakon tog njenog posta na astrologiju gledam drugachije... vip... se u sve to ukljuchila sa opet sebi svojstvenim nachinom tumachenja, u kom sam se pronashla u ogromnoj meri, cirka 80%... konachno, sem do sada vidjene zabave, nakon razmenjenih postova sa njih dve, u astrologiji vidim i zanimljivost i dozvoljavam sebi da verujem u neke mogucnosti iste...:D

Back