proximo:
Astral, nismo deca. Tvrdis da na osnovu planeta mozes odrediti karakter, ja ti kazem pokazi i objasni mi kako.
Рекох ти, крени сам у истраживање, па ако ти негде запне, онда питај. А немој тражити комплетан туторијал на форуму. То би био гаргантуански посао.
proximo:
Ja sam bio fer i kad sam rekao da cu raditi big bang odradio sam par tema i na kraju sam stao jer nema svrhe kad se rezultati izvrcu. Ajde ti meni objasni ( rekao si da znas znanje ) sta radis i kako radis i pokazi mi na primeru. Ja cu ti dati datum i ti mi lepo u detalje objasni sta radis i zasto. Necu te prekidati.Kad zavrsis naci cemo nekog drugog astrologa na nekom drugom forumu koji ne zna ni tebe ni mene i dacemo mu isti datum pa onda jos jednog i jos jednog dok ne promenimo recimo 5. Ono sto zelim da vidim hocete li svi isto reci i hocete li nesto od toga pogoditi.
Чак и да дамо 100% идентично тумачење, ти ћеш можда бити фасциниран, али опет нећеш разумети, све док је сам не провериш. Ја сам се уверио у њену истинитост за свега пар дана користећи само сунчев знак, а све остало је била надградња и некакве финесе и наравно увек има нових ствари да се науче. Е сад, рецимо да теби треба десет пута више времена, мислим да то није много за издвојити да се провере оне најуочљивије ствари: дакле Сунце и Месец у знаку и пољу, подзнак, планете у 1. и 10. пољу. Ако те то не задовољи (иако би требало бити сасвим довољно), ти крени мало дубље у материју, па проучи и друге планете и показатеље и види како се манифестују код тебе или код теби блиских особа. Тако ћеш најлакше и најбоље проверити да ли је астрологија истина.
proximo:
Ako meni nije bilo mrsko da ti pisem onolike postove i to koliko vidim za dzabe, ispostuje me makar toliko i objasni astrologiju.
Posteno?
Не може се астрологија објаснити некоме, ако он само пасивно посматра, без жеље да сам прочита и истражи неке ствари. Што се тиче космологије, ја сам је у великој мери испоштовао (јер ме између осталог и јако занима) и доста сам читао на ту тему да бих могао да учествујем у расправи и критикујем неке ствари. Ако не знам неке детаље, онда питам или на други начин сазнам. Е сад, кад си ти у питању, не треба ништа да читаш, већ хоћеш да ти други све "од нуле" објашњава и да то поткрепи експериментом по могућству уз коришћење неког мерног инструмента. А заборављаш де је астрологија на првом месту наука о човеку и његовом односу са другима, дакле психологија и да ниједан експеримент не може бити независан од онога ко исти спроводи, дакле његовог знања и талента. П.С. Независност експеримента и учесника, није никаква гаранција да се добијени резултат неће интерпретирати на начин како некоме одговара, а тога нажалост има пуно у свим природним наукама. Тако да, ако је човек објективан и непристрасан и заиста тражи истину, онда ће свака провера бити валидна, а не само строго формализовани експерименти попут оних у физици или хемији.