ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E srce moje....:heart:
Nego jel ti se svidela Vrnjačka Banja?
Ja sam bila davno tamo i sećam se da je mnogo lepa, sad je sigurno još lepša....

Dopalo mi se to što je grad sa dosta zelenila i naravno park im je baš sredjen i lep.
Dosta je živ grad ali nisam ipak ja tip za banje.
Najviše sam vreme provodila u šetnji i bazenu koji je u hotelu ..... dobro malo sam i ono ..... sauna, masaža i te gluposti :D

Dopalo mi se to što je grad sa dosta zelenila i naravno park im je baš sredjen i lep.
Dosta je živ grad ali nisam ipak ja tip za banje.
Najviše sam vreme provodila u šetnji i bazenu koji je u hotelu ..... dobro malo sam i ono ..... sauna, masaža i te gluposti :D
pa to i jeste baš za odmor
Znajući te kakva si aktivna, baš je dobro što si bila tamo
E sauna...nešto me odbija u onoj vreloj pari....a imam drugaricu Finkinju, njima su kao i Rusima saune tradicija
I one su u posebnim drvenim kolibama i mlate se prućem dok se pare
elem, dobro se popari u sauni i onda onako polugola izađe i valja se po snegu
a nije baš mlada

Eeee.. nije to to...
Razlika je kao kada ćaskaš na nekoj klupi u parku, po prijatnom proletnjem danu
I kada ćaskaš u nekoj zagušljivoj sobici, jer vas napolju ljudi uznemiravaju.
Pa sa nekim nekompatibilnim sagovornikom mi ne bi prijalo ni rajsko ostrvo, a sa dragim mogu i u neprivlačnom prostoru
Mada je sloboda izražavanja nezamenljiva
ali se retko ukaže prilika
zato se i prilagođavam

:bye:

ja sam sveprisutna.. :lol:

Sa druge strane, imamo isfrustrirane pojedince ogromnog ega, želje za validacijom i uzdizanjem sebe, koji sede za svojim računarima kao zapeta puška i jedva čekaju da neko negde napravi jednu ovakvu grešku. Tog momenta oni su presrećni što su dobili priliku da još jednom uzdignu sebe iznad ostalih i da izmasturbiraju po sopstvenoj sujeti.

http://www.istokpavlovic.com/blog/internet-i-pravopis-srpskog-jezika/

:bye::zag:

samo pozdravče...zabrinuta-jako-najjače moguće!

volela bih(bez sve šale) da naši astrolozi kažu koju reč oko ove opšte najezde azilanata..kako nam se piše (Srbiji, narodu) šta kažu planete?:think:

volela bih(bez sve šale) da naši astrolozi kažu koju reč oko ove opšte najezde azilanata..kako nam se piše (Srbiji, narodu) šta kažu planete?:think:

Pisano je o tome odavno u kontekstu Plutona u Jarcu, a takođe je pisano i nedavno.

o'lol:
jedva čekaju da neko negde napravi jednu ovakvu grešku

Apsolutno sam saglasan s tim, kao što sam saglasan i sa tim da postoje ljudi koji ne kapiraju zbog čega je napisano ono što je napisano u kontekstu napisanog kako bi razumeli poentu napisanog. Kada je nekome loš Merkur, tu se malo toga može učiniti da se popravi komunikacija s drugima, a iznad toga i pisanje koje je osnovna kultura pismenih ljudi.
Internet je pod jakim uticajem Blizanaca koji vladaju Simbolima, odnosno Jezikom i Komunikacijom u generalnom smislu. Iz tog razloga pojedincima koji žele da nekoga nadjačaju vređanjem, a ne znaju kako da napišu prostoproširenu rečenicu, možemo slobodno ostaviti na domenu ispravljanja jer nam nije bitno da zaista ulazimo duboko u raspravu i time prolongiramo prepucavanje, a kada neko ko ne zna da promeni reč kroz padeže, koji predstavljaju edukaciju petog razreda osnovne škole, onda zaista ne bi trebalo da se trudi oko ispravljanja svojih krivih Drina. Ako to shvatiš, onda ćeš možda i razumeti da neko ko ima jak ego u stvari ne može da prihvati svoju grešku već se trudi svim metodama, a i uvredama, da dokaže kako je u pravu - te oslovljava sagovornika kroz deminutiv jer nema konkretnih argumenata da uzvrati udarac jer, eto, ulazi u borbu koju ne može da dobije, kao ti u ovom slučaju. :mrgreen:

Mislim da je ovo bio prvi put da sam bilo koga ispravljao na planu gramatike, ali mi je drago da je to tebi zapalo toliko za oko da si pronašao i članak koji je napravio filozofiju oko toga nekoliko dana nakon što se cela stvar zatišala, a da te lično provedem kroz osme razrede osnovnih škola i pokazao na šta liči jedan kontrolni zadatak osmaka koji i dalje mešaju štampanu ćirilicu i latinicu sigurno bi zaigrao drugo kolo.

2mmh005.jpg

Deca bolje znaju engleski nego maternji jezik. Što ne možemo reći i za odrasle koji, primera radi, predstavljaju Srbiju na profesionalnom nivou.

2posbwn.jpg

Ako ti misliš da je u redu da stoji jedan ovakav natpis u centru grada, ja ti aplaudiram. :klap:

Primetio sam i da ljudi pogrešno koriste izraz sujete, kao što pogrešno koriste izraz sudbine.
Da bi sujeta zaista poradila u čoveku isti bi trebalo da se vodi lažima, odnosno neistinom, te da se vodi sopstvenim iluzijama u kontekstu onoga o čemu piše i projektuje na druge koristeći ih kao svoju osnovu gde želi trenutak slave. Upravo je tvoj post savršen primer sujete i licemerja jer smatraš da sam egopata zato što sam u par navrata ispravio osobu koja je očigledno grešila i koja nije mogla da prihvati svoju grešku. Svoj stav si racionalizovao još jednom vrstom sujete koja je prikazana u blogu.
Neprihvatanje greške je upravo poenta koju sam uspešno dokazao jer se direktno odnosi na pređašnju diskusiju ''o novcu i sreći'' koja uprkos svim mojim naporima nije uopšte dolazila do dotične koja se nije ni trudila da razume o čemu sam pisao već terala kontru tražeći podršku drugih, čija se tema ponovo koristi kako bi ti mogao da sagledaš stvari sa realnije perspektive imajući sve činioce i varijacije na tu temu u prvom planu. Naravno, pod uslovom da želiš i možeš to da učiniš bez da se uvrediš i automatski oslovljavaš nekoga egopatom jer ume da se uspešno brani i odbrani.

Ako želiš da vodiš ovu apsolutno nebitnu diskusiju samo izvoli, ja te neću sprečavati u tvojim unapred neuspelim pokušajima da dokažeš kako si u pravu. Možeš jedino naići na istomišljenike koji bi te možda podržali, možda ne, jer su se opekli u obračunu sa mnom. Što se pravopisa tiče nisi nimalo u pravu jer je standard opao najviše u poslednjih sedamdeset godina te je doneta odluka u prosveti da se deci ne gledaju gramatičke greške na finalnom testu osnovne edukacije što je sramota za Srbiju.

2jahu2g.jpg

Da imamo roditelje koji bi poveli računa o vaspitanju svoje dece, a ne da im sa osamnaest meseci starosti stavljaju mobilne telefone i tablete u ruke, možda bi imali iole pametniji svet u kojem bi bilo manje ljudi koji na pozicije za koje nisu kvalifikovani dolaze preko veza i političkih stranaka, a oni koji su fakultetski obrazovani ili magistrirali moraju da idu u druge države. To je ideja jer naočigled nebitne stvari u stvari vuku druge koje deluju bitnije.

Ukoliko je ''biti sujetan'' ekvivalent neprihvatanju ljudske gluposti, možeš me slobodno oslovljavati jednim od najsujetnijih ljudi sa kojima si ikad imao prilike da komuniciraš (ne)posredno. Da si rekao da ti nisu potrebni kosinus i sinus u životu pa i da razumem, ali ovde ideš protiv osnovne kulture koja definiše srpski narod koji je uveliko drastično potonuo na planu generalne edukacije. :bye:

Poslednja izmena:
I sad neki tamo što pogrešno upotrebljavaju izraze sujeta i sudbina treba da se nađedu prozvani.... :namcor:

Ja baš volim sujetne likove. :heart: S njima mož da se igraš kako hoćeš. :aha2: I zabavni su.

Jupiter u Devici, Sloboda za Poslovnog Roba.

Stižu prava Radne klase.

ejeddl.jpg

Pravo na godišnji odmor dobija na snazi više no ranije. Pravo na veću platu, bolji standard. Jedini problem Pluton u Jarcu koji će prodrmati tu regulaciju kada Jupiter dođe u Vagu, a Uran napravi opoziciju iz Ovna.

Lavovi gube svoj optimizam koji im je doneo Filozofski Jupiter u roku od šest meseci. Prethodnih dvanaest meseci su potencirali druženje i mogućnost velike zarade u nedavnoj prošlosti. Jupiter dolazi da pita Device ''kada ćete da se nasmejete tuđoj sreći''...

Hm ... Jezik jeste živ, tj. promenljiv, ali to ne podrazumeva njegovu degradaciju.

Setih se jednog kardiologa iz doma zdravlja koji je, zezajući se na račun polupismene pacijentkinje, usvojio reč "infrakt" umesto "infarkt". Ali namerna greška vremenom se odomaćila. Počeo je da koristi "infrakt" u komunikaciji sa svima, pa i sa kolegama. Džabe ispravljanje; više nije mogao da je se oslobodi ... I onda se desilo da je konkurisao za posao u nekoj priv. klinici, gde bi bio bolje plaćen i gde ga je čekala bolja karijera. U molbi je, sticajem okolnosti, više puta napisao "infrakt". Odbijen je, pod obrazloženjem da je neprihvatljivo da stručnjak ne ume da napiše/izgovori reč koja se tiče njegove profesije.

Tako bih da mi neko "oda tajnu" značenja reči glupost ...:aha:

a moglo je biti mrve ljudskosti u veličini kojom se zrači i ostaviti linak ka temi za koju postoji interesovanje..

i, zašto toliko bodu i bole tudje predrasude u ubedjenja..zar to nije deo unikata svakog JA... nepotrebno osporavati tudja iskustva...

a da JESI i da JESAM..to stoji :)

- - - - - - - - - -

Hm ... Jezik jeste živ, tj. promenljiv, ali to ne podrazumeva njegovu degradaciju.

Setih se jednog kardiologa iz doma zdravlja koji je, zezajući se na račun polupismene pacijentkinje, usvojio reč "infrakt" umesto "infarkt". Ali namerna greška vremenom se odomaćila. Počeo je da koristi "infrakt" u komunikaciji sa svima, pa i sa kolegama. Džabe ispravljanje; više nije mogao da je se oslobodi ... I onda se desilo da je konkurisao za posao u nekoj priv. klinici, gde bi bio bolje plaćen i gde ga je čekala bolja karijera. U molbi je, sticajem okolnosti, više puta napisao "infrakt". Odbijen je, pod obrazloženjem da je neprihvatljivo da stručnjak ne ume da napiše/izgovori reč koja se tiče njegove profesije.

sada ću ja biti drky :hahaha: Borkitj, cicuško..ovdenak (h)fali jedno majušno a :mrgreen::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back