ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OK%20Louise%20Schack%20Elholm%207991456%20-%2006_12_2007%20-%20For%C3%A6ldre%20p%C3%A5%20Christiansborg%20-%20STORMLY%20HANSEN%20JESPER

Strelčevski osmeh deteta, mesnato lice Raka, Jupiter u Raku, oči Venera Vaga. :think:

Edit :

HEVI METAL

Poslednja izmena:
BONES_c0-165-4872-3004_s561x327.jpg

Kako ga dražesno coka u vilicu pokojnu...Sreli su se nakon toliko vekova. Da lobanja može da govori tražila bi da umre. :mrgreen::heart:

Pronađena lobanja i nazvana vrsta Homo naledi.

web_infographic_homonaledi.jpg

"Rising Star Cave" :sad2:

Može za svakog, ali neke stvari su očiglednije za određeni znak astrologa. Primera radi, lako prepoznam osobe od Device pa naviše preko intuicije. (govorim o prvim kućama)

iskreno, to je deo astrologije koji me ne zanima... da li se zaista moze na osnovu fizichkog izgleda odrediti nechiji horoskopski znak i sl. mi je nevazno, mozda zato shto verujem da jednostavno geni odredjuju nash izgled, pa ne vidim shta tu ima da se trazi u astrologiji...

iskreno, to je deo astrologije koji me ne zanima... da li se zaista moze na osnovu fizichkog izgleda odrediti nechiji horoskopski znak i sl. mi je nevazno, mozda zato shto verujem da jednostavno geni odredjuju nash izgled, pa ne vidim shta tu ima da se trazi u astrologiji...

I genetsko nasleđe se vidi u natalu. Bolesti, beneficije, tendencije itd, krv nije voda što se kaže. Tako je i u astrologiji. Uran i Neptun transcedentalno dovode do ''plastificiranja'' da tako kažem jer prevazilaze biološku osnovu (Bik). Vidim u budućnosti velike ratove i surove vladare zbog genetike. Ljudima će braniti neovlašćeno ''razmnožavanje''...

Sve što predstavlja personu, kakva jeste, šta ima i šta potencijalno dobija se vidi u natalu. Minđuša, oblik, boja. Svaki segment tela, oblika, odevnog materijala itd nose svoju simboliku i povezuju se sa određenim stvarima veoma precizno.

Ono što se ne može precizno utvrditi jeste tuđ horoskop (natal) na kontu natala rođaka (tipa uža porodica) jer se onda ne dobija jasna slika o rođaku već kako osnovni natal doživljava rođaka, što najčešće nije prava slika o rođaku.

Na primer sa tvog natala da gledam natal kćerke, neću dobiti precizne podatke već ono šta se od kćerke očekuje jer je veoma izražen domen Raka i Meseca kod tebe, a mislim da sam pisao da su cigarete štetne za Blizance epohalno. Znak koji baš, baš mora da izbegava cigarete. Meni je, recimo, Mars u Škorpiji doneo strahovitu odlučnost da momentalno prestanem i nikada više ne zapalim cigaretu iako sada pri povratku Saturna imam veliku želju da ponovo zapalim. Neće moći. :mrgreen:

Što ne piješ čaj k'o svako Rakić čeljade? :mrgreen: Kada te posmatram preko intuicije, vidim te kao Raka. Pozdrav, gužva na poslu. Stig'o mi Saturn, idem da ga bičujem. :cool:

Greška br 1:
želiš da učiš astrologiju, a imaš otpor prema nečemu manje-više evidentnom.
Ako zanemarimo one opise iz glupih ženskih časopisa tipa klasifikacija po znacima, to ti je jedna od prvih lekcija natalne astrologije ( prvo polje-Ascendent-gde se nalazi vladar Asc-a, kakve aspekte prave planete iz prvog polja (ako ih ima tu) i vladar Ascendenta...
To ti je recimo, dobra vežba- posmatraš ljude i konstatuješ za sebe, ako ima prilike i uveriš se da li si bila u pravu, ako si pogrešila, opet dobro za početnika-bar se zanima i uči.
Osnovno je da treba da naučiš astrološki da posmatraš, čak i banalne situacije tipa: krenula si u banku da podigneš kredit, a srela si prosjaka koji te je zaustavio (Saturn)-setiš se sopstvenih aspekata u natalu sa tim Saturnom.
Jedan u moru primera...

I genetsko nasleđe se vidi u natalu. Bolesti, beneficije, tendencije itd, krv nije voda što se kaže. Tako je i u astrologiji. Uran i Neptun transcedentalno dovode do ''plastificiranja'' da tako kažem jer prevazilaze biološku osnovu (Bik). Vidim u budućnosti velike ratove i surove vladare zbog genetike. Ljudima će braniti neovlašćeno ''razmnožavanje''...

Sve što predstavlja personu, kakva jeste, šta ima i šta potencijalno dobija se vidi u natalu. Minđuša, oblik, boja. Svaki segment tela, oblika, odevnog materijala itd nose svoju simboliku i povezuju se sa određenim stvarima veoma precizno.

Ono što se ne može precizno utvrditi jeste tuđ horoskop (natal) na kontu natala rođaka (tipa uža porodica) jer se onda ne dobija jasna slika o rođaku već kako osnovni natal doživljava rođaka, što najčešće nije prava slika o rođaku.

Na primer sa tvog natala da gledam natal kćerke, neću dobiti precizne podatke već ono šta se od kćerke očekuje jer je veoma izražen domen Raka i Meseca kod tebe, a mislim da sam pisao da su cigarete štetne za Blizance epohalno. Znak koji baš, baš mora da izbegava cigarete. Meni je, recimo, Mars u Škorpiji doneo strahovitu odlučnost da momentalno prestanem i nikada više ne zapalim cigaretu iako sada pri povratku Saturna imam veliku želju da ponovo zapalim. Neće moći. :mrgreen:

Što ne piješ čaj k'o svako Rakić čeljade? :mrgreen: Kada te posmatram preko intuicije, vidim te kao Raka. Pozdrav, gužva na poslu. Stig'o mi Saturn, idem da ga bičujem. :cool:

interesantno, ali meni teshko za poverovati, no valjda cu jednom biti u stanju da sama proverim sve navedeno...;)

hm, ochekujem da iskoristi svoje potencijale najbolje shto moze jer bi bila shteta to da ne uradi, ali i u suprotnom, nije tragedija, dovoljno je jaka i vec ima sve shto je potrebno za zivotnu borbu...

hehe, pushim neshto jache od dve pakle dnevno i ne pada mi na pamet da ih ostavim...:)

au, ni kada sam bolesna chaj ne pijem, kakav crni chaj, moja picja su kola i kafa...:p

- - - - - - - - - -

Greška br 1:
želiš da učiš astrologiju, a imaš otpor prema nečemu manje-više evidentnom.
Ako zanemarimo one opise iz glupih ženskih časopisa tipa klasifikacija po znacima, to ti je jedna od prvih lekcija natalne astrologije ( prvo polje-Ascendent-gde se nalazi vladar Asc-a, kakve aspekte prave planete iz prvog polja (ako ih ima tu) i vladar Ascendenta...
To ti je recimo, dobra vežba- posmatraš ljude i konstatuješ za sebe, ako ima prilike i uveriš se da li si bila u pravu, ako si pogrešila, opet dobro za početnika-bar se zanima i uči.
Osnovno je da treba da naučiš astrološki da posmatraš, čak i banalne situacije tipa: krenula si u banku da podigneš kredit, a srela si prosjaka koji te je zaustavio (Saturn)-setiš se sopstvenih aspekata u natalu sa tim Saturnom.
Jedan u moru primera...

evo je moja kriticharka...:zag:

hehe, al tachno sam znala shta od tebe sledi...

ti bre zeno ovde nedostajesh...

teshko za poverovati

Uf, ma jok. Stvari stoje prosto, u stvari. Ne treba praviti grešku tako što se astrologija odvaja od čoveka u smislu ''Planete su gore, čovek je dole''. To je miskoncepcija čovekove odlučnosti i jedna od najgorih mana astrologije u generalnom smislu jer se stvara efekat poput spoja dva ogledala te onda čovek misli da je sebi pomogao, a u stvari se samo izgubio u mislima jer nije doveo do akcije da se pokrene. Upravo zbog tog efekta astrolozi sebi nisu u stanju da precizno odrade natalnu kartu zbog toga što su u nemogućnosti da validno sagledaju sopstvene mane. Često susrećem one koji tvrde svim silama da su u stanju, ali sa apsolutnom sigurnošću znam da nisu.
U stvari treba gledati paralelno ili, još bolje, jednako. Ukoliko se Čovek i nebeska tela posmatraju kao jedan entitet, stvara se najjasnija slika o samom čoveku iz perspektive drugog čoveka (astrologa).

Vera ili nevera tu ne igraju nikakvu ulogu jer se tu ništa ne pitaju pred jasno opipljivim faktorima koje jedna natalna karta pokazuje. Vera je u tom principu apstraktan pojam koji se ne bazira na istini onog što je astrološki opipljivo. U Astrologiji ne postoji ''verovati'' u nešto. To ili jeste ili nije, vera je suvišna. Zbog toga je astrologija bazirana na logičnom. Logika je ključni element astrologije jer simboli donose presudnu reč.

Iz tog razloga apsolutno sve što (ne)postoji se može sagledati astrologijom iz perspektive astrologa s obzirom da simboli donose prividno neograničen opseg (ne)potvrdnih manifestacija u skladu astrološkog znanja. To znači da se Znaci Zodijaka (NIKAKO sazvežđa) zajedno sa planetama (nebeskim telima preciznije), odnosno kućama, dele na sve što je čoveku (ne)zamislivo.

Kada kažem sve, mislim na bukvalno sve. Od atoma do beskraja. ''Zašto se čuje grebanje u zidu, zašto nešto izjeda parket, zašto onaj lik ne napuni gorivo onoliko koliko kažem, Zbog čega uvek izgubim čačkalice'' su sve pitanja na koje astrologija može da da odgovor ukoliko to želiš da vidiš. Sve sa čim stupaš u kontakt je astrološki definisano do mere fatalizma, ali je lepše živeti u svetu gde verujemo u slučajnosti. :mrgreen:

ALI, da li to može da se protumači na JASAN način je pod znakom pitanja (???) jer sve znanje zavisi od toga koliko je astrolog sposoban da logički razmišlja. Zbog toga jedan astrolog ne može isključivo sam da funkcioniše, odnosno da dolazi do rešenja. Nadopunjivanje mora da postoji.
Ukoliko je astrolog isključivo samouk, informacije dobija sa viših sfera postojanja gde se ne vodi logikom već percepcijom.

Tu se vrši podela na to kako koji astrolog razmišlja ili shvata astrologiju i moguće je da se podeli na tri osnovne grupe, sticanje znanja (Strelac), intuicija (Škorpija) i više sfere (Vodolija, Ribe). Sva tri oblika se mogu trenirati, ali neki ljudi će imati prednost u određenim sferama ukoliko im je životna tombola to i dodelila :mrgreen:

(Ostalo mi je još tri poruke :mrgreen: a ja ih trošim na ovo :hahaha: mada nije mi žao...)

Gle, žene ne piju čaj :think: Cigarete i kafa, fantastično društvance :mrgreen: :heart:

Poslednja izmena:
a danas tek nedelja... :(

- - - - - - - - - -

pa ja ću dumrem

- - - - - - - - - -

ili da se pijem i uradim nešto čega će me biti sramota da se setim

- - - - - - - - - -

zabole me

- - - - - - - - - -

sad bolje malo da ćutim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.