Aritmija

ja sam pre 5 godine imala 68 kg ugojila sam se 32kg ,imala sam i pre ekstrasistole ali nisu biole ceste trcala sam po sat vremena,voyzila rolere sad ,strah me da zivim ljudi moji.
ako si zdrava, sve u redu sa srcem za sada, onmda nema druge, fali ti nesto od minerala vitamina, jedes mozda isto, ali metabilizam sporiji, ili jedes vise, a ne nalazis to

znaci kreni sa nekim multivitaminima gde ima selena [ako ge nema u podneblju odakle beremo crni luk, badava, ne dobijamo ga ishranom, a on ti garantovano fali odatle aritmija], pa vidi neki magnezijum da se lepo opustis, i onda redom... kada pomenu stitnu i tsh/t4, svima nam fali jod, negde @jolemisa pise slana voda, halo, da se slogiramo od pritiska? i tebi fali jod

ali je problem sto ljudi ne doziraju pravilno, pocnes sa dodacima gde ima joda, kelp na primer

Poslednja izmena:
otkucaji 97876
v otkucaji 39 0,04%
normalni otkucaji 97837 99,96%
stimulisani otkucaji 0
BBB 0
Spoj 0
AFib 0
Atrijal.treperenje 0
artefakti 0,34%
MInimal. SF 41bmp
MAks.SF 132bmp
SF 69bmp
Dnevna 74bmp
NOcna 60bmp
otkucaji u tahikardiji 43
otkucaji u bradikardiji 184

VENTRIKULARNI DOGADJAJI
V ektopicni otkucaji 34
Kupleti 0 tripleti 0, Mono 0,Poli 0
Izolovani V 5
Bigeminija 0
Trigenimija 0
VT0
Najtezi VT 0
NSVT 0
Salvo 0
IVR 0
SUPRAVENRIKULARNI OTKUCAJI
Pauza 0
Tahikardija 2
Najtezi SVT 16,4 sek sa 133bmp
BRadikardija 3
Najteza bradikardija 110,1 sek sa 43 bmp
SVES 35
SV kuplet 1
SV triplet 2
PSVT 0
Nepravilan ritam 0
SV otkucaji 43 0%
N SV otkucaji 97794 99,96%

ako si zdrava, sve u redu sa srcem za sada, onmda nema druge, fali ti nesto od minerala vitamina, jedes mozda isto, ali metabilizam sporiji, ili jedes vise, a ne nalazis to

znaci kreni sa nekim multivitaminima gde ima selena [ako ge nema u podneblju odakle beremo crni luk, badava, ne dobijamo ga ishranom, a on ti garantovano fali odatle aritmija], pa vidi neki magnezijum da se lepo opustis, i onda redom... kada pomenu stitnu i tsh/t4, svima nam fali jod, negde @jolemisa pise slana voda, halo, da se slogiramo od pritiska? i tebi fali jod

ali je problem sto ljudi ne doziraju pravilno, pocnes sa dodacima gde ima joda, kelp na primer
FUNKCIJA STITNE JE DOBRA ANTI TG JE POVISEN,DG TIREOIDITIS. MISLIS DA SELEN POMAZE

FUNKCIJA STITNE JE DOBRA ANTI TG JE POVISEN,DG TIREOIDITIS. MISLIS DA SELEN POMAZE
dobra funkcija, a upaljena? kazu da pomaze, a jod da navodno ne smes, jer navodno sa njim rizikujes, mada mozda ti bas on fali, sto ce pre biti slucaj, znas engleski? ako znas:
Iodine deficiency can cause thyroid disorders like hypothyroidism and goiter, which can lead to thyroiditis
tako da ja ne smem da te savetujem da uzimas jod kao ja, jer nisam doktor, a selen smem, jer pise da trebas, ja ga uzimam godinama izmedju 50 i 100 mcg [mikrograma] dnevno, u raznim suplementima, stavlja se u svaki multivitamin, neophodan je za srce i svasta nesto jos; takodje ako bi uradila analizu d vitamina, isto bi mozda pokazalo da ti fali, znam zene, kojima je prepisan i to maksimalna doza, ja uzmem 5000 IU
znaci kazu, uzmi aspirin, brufen, steroide, a znaju da oni NE LECE, JA NJIH NE PIJEM... pazi, mozda imas neku infekciju, pa ce te proci, ali kako ja to da znam?>ne mogu nikako.

How do you calm thyroiditis?

AI Overview
To calm thyroiditis, you can take anti-inflammatory medications, such as aspirin or ibuprofen, or try short-term steroid therapy. You can also try these self-care tips:

• Reduce stress: Try meditation, creative activities, or other ways to relax.

• Eat a healthy diet: Eat a balanced diet with lots of fruits, vegetables, and whole foods.

• Get enough sleep: Avoid caffeine and alcohol before bed, and try to exercise during the day.

• Take supplements: Consider taking selenium, which helps regulate thyroid hormone metabolism.
Hoces jos? Evo, kazu vecina moze, ali nekima moze da nasteti, znaci da vas plase, moze da te prodje samo od sebe, a moze za godinu dana da ti daju hormone za stitnu:

How do you clear thyroiditis?
Silent thyroiditis often goes away on its own within 1 year. The acute phase usually ends within 3 months. Some people develop hypothyroidism over time. They need to be treated for a while with a medicine that replaces thyroid hormone.

Is iodine bad for thyroiditis?
High iodine intakes are well tolerated by most healthy individuals, but in some people, excess iodine intakes may precipitate hyperthyroidism, hypothyroidism, goiter, and/or thyroid autoimmunity.

Poslednja izmena:
dobra funkcija, a upaljena? kazu da pomaze, a jod da navodno ne smes, jer navodno sa njim rizikujes, mada mozda ti bas on fali, sto ce pre biti slucaj, znas engleski? ako znas:
Iodine deficiency can cause thyroid disorders like hypothyroidism and goiter, which can lead to thyroiditis
tako da ja ne smem da te savetujem da uzimas jod kao ja, jer nisam doktor, a selen smem, jer pise da trebas, ja ga uzimam godinama izmedju 50 i 100 mcg [mikrograma] dnevno, u raznim suplementima, stavlja se u svaki multivitamin, neophodan je za srce i svasta nesto jos; takodje ako bi uradila analizu d vitamina, isto bi mozda pokazalo da ti fali, znam zene, kojima je prepisan i to maksimalna doza, ja uzmem 5000 IU
znaci kazu, uzmi aspirin, brufen, steroide, a znaju da oni NE LECE, JA NJIH NE PIJEM

How do you calm thyroiditis?

AI Overview
To calm thyroiditis, you can take anti-inflammatory medications, such as aspirin or ibuprofen, or try short-term steroid therapy. You can also try these self-care tips:

• Reduce stress: Try meditation, creative activities, or other ways to relax.

• Eat a healthy diet: Eat a balanced diet with lots of fruits, vegetables, and whole foods.

• Get enough sleep: Avoid caffeine and alcohol before bed, and try to exercise during the day.

• Take supplements: Consider taking selenium, which helps regulate thyroid hormone metabolism.
Hoces jos? Evo, kazu vecina moze, ali nekima moze da nasteti, znaci da vas plase, moze da te prodje samo od sebe, a moze za godinu dana da ti daju hormone za stitnu:

How do you clear thyroiditis?
Silent thyroiditis often goes away on its own within 1 year. The acute phase usually ends within 3 months. Some people develop hypothyroidism over time. They need to be treated for a while with a medicine that replaces thyroid hormone.

Is iodine bad for thyroiditis?
High iodine intakes are well tolerated by most healthy individuals, but in some people, excess iodine intakes may precipitate hyperthyroidism, hypothyroidism, goiter, and/or thyroid autoimmunity.
JEL SI I TI IMALA ARITMIJE

JEL SI I TI IMALA ARITMIJE
ja sam musko sredovecan, nisam, ali uzimam selen vec decenijama, dobar je za srce, treba nam, i pise ti iznad da bi trebala da bi smanjila taj tiroiditis, upalu, sada ti je funkcija dobra, ali nismo proroci, ako me razumes... selen mislim da trebas, imas ga u raznim multivitaminima, deluje sa e vitaminom

ja sam musko sredovecan, nisam, ali uzimam selen vec decenijama, dobar je za srce, treba nam, i pise ti iznad da bi trebala da bi smanjila taj tiroiditis, upalu, sada ti je funkcija dobra, ali nismo proroci, ako me razumes... selen mislim da trebas, imas ga u raznim multivitaminima, deluje sa e vitaminom
JAO IZVINI NEMAM POJMA DA SI MUSKO :andjeo::andjeo::andjeo::kiti?::kiti?: NE ZNAM JAKO SAM UPLASENA

DA ,ENDOKRILOG JE REKAO JER SU SVI PARAMETRI NORMALNI SEM ANTI TG JOJI JE 390 A TREBA 116

DA ,ENDOKRILOG JE REKAO JER SU SVI PARAMETRI NORMALNI SEM ANTI TG JOJI JE 390 A TREBA 116
ma, nemas razloga da se plasis, ja kao laik mislim da ti fale razni vitamini, minerali, pa navedoh selen i vitamin d, magnezijum opusta, i b-kompleks su protiv stresa, znaci uzmes neke multi, i d ili ispitaj prvo, ili odmah uzmi i njega, samo ako ti bas fali, lekar bi ti ga prepisao u mega dozama, a vrlo je verovatno da ti fali ako imas dg tiroiditis, vidi

How to lower anti-TG levels?
1. A diet change
  1. There is some evidence that following a gluten-free diet can help lower thyroid antibodies. ...
  2. Regarding diet, there is a general consensus that iodine in excess can wreak havoc on thyroid function. ...
  3. It has been shown that individuals with autoimmune thyroiditis generally have lower levels of Vitamin D.
ja inace pijem d vitamIn od 5000 IU, pitaj da ti ga ispita, mozda ti lekar prepise i vece doze, rekoh da znam zene kojima bas fali, i prepisan im je D

Poslednja izmena:
DA LI NDKO MOZE DA KAZE DA LI HOLTER DOBAR otkucaji 97876
v otkucaji 39 0,04%
normalni otkucaji 97837 99,96%
stimulisani otkucaji 0
BBB 0
Spoj 0
AFib 0
Atrijal.treperenje 0
artefakti 0,34%
MInimal. SF 41bmp
MAks.SF 132bmp
SF 69bmp
Dnevna 74bmp
NOcna 60bmp
otkucaji u tahikardiji 43
otkucaji u bradikardiji 184

VENTRIKULARNI DOGADJAJI
V ektopicni otkucaji 34
Kupleti 0 tripleti 0, Mono 0,Poli 0
Izolovani V 5
Bigeminija 0
Trigenimija 0
VT0
Najtezi VT 0
NSVT 0
Salvo 0
IVR 0
SUPRAVENRIKULARNI OTKUCAJI
Pauza 0
Tahikardija 2
Najtezi SVT 16,4 sek sa 133bmp
BRadikardija 3
Najteza bradikardija 110,1 sek sa 43 bmp
SVES 35
SV kuplet 1
SV triplet 2
PSVT 0
Nepravilan ritam 0
SV otkucaji 43 0%
N SV otkucaji 97794 99,96%

ma, nemas razloga da se plasis, ja kao laik mislim da ti fale razni vitamini, minerali, pa navedoh selen i vitamin d, magnezijum isto opusta, i b su protov stresa, znaci uzmes neke multi, i d ili ispitaj prvo, ili odmah uzmi i njega, samo ako ti bas fali, lekar bi ti ga prepisao u mega dozama

1. A diet change
  1. There is some evidence that following a gluten-free diet can help lower thyroid antibodies. ...
  2. Regarding diet, there is a general consensus that iodine in excess can wreak havoc on thyroid function. ...
  3. It has been shown that individuals with autoimmune thyroiditis generally have lower levels of Vitamin D.
DOBILA SAM I VITAMID D PARAMETAR DA ODRADIM ALI SAM PRVO URADILA PARAHORMON CEKAM REZULTAT PRE DVE GODINE JE BIO NA GRANICI ,ZNAS STA JE NAJGORE STO NEKAD OSETIM KAO DA UBRZA PA POHRTAVA I DVA OTKUCAJA ODJEDNOM,NEKAD NAPRAVI JASNU PAUZU,TU PAUZU DOZIVIM KAO NEKOLIKO SEKUNDI DESILA MI SE BAS KAD SAM NOSILA HOLTER ALI NA HOLTER PISE DA PAUZE NEMA

ma, nemas razloga da se plasis, ja kao laik mislim da ti fale razni vitamini, minerali, pa navedoh selen i vitamin d, magnezijum opusta, i b-kompleks su protiv stresa, znaci uzmes neke multi, i d ili ispitaj prvo, ili odmah uzmi i njega, samo ako ti bas fali, lekar bi ti ga prepisao u mega dozama, a vrlo je verovatno da ti fali, vidi

1. A diet change
DOK SVES KUPLET 1 I SVES TRIPLET 2

Pa, eto, ako neces da se prvo ispita da li ti fali evo na primer ovde https://www.labomedica.net/vitamin-d/
onda samo kupis taj od 2000 IU, a takodje i https://www.calivita.rs/products/pro-selenium koji je 50 mcg mada tih 50 mcg stavljaju i u multivitamine

inace, ja sam od te firme jos davno kupovao, dok sam ziveo u srbiji, pa po 1 ili po 2 na dan, neces pogresiti
  • Održavanje imunološkog sistemavitamin D pomaže u regulaciji imunog odgovora organizma na različite virusne i bakterijske infekcije.
  • Održavanje zdravlja koštanog sistemavitamin D je ključan za apsorpciju kalcijuma i fosfora u crevima. Ovaj proces je važan za očuvanje čvrstoće i gustine kostiju, sprečavajući razvoj različitih oboljenja, kao što su rahitis i osteoporoza.
  • Pravilna mišićna funkcijadovoljna koncentracija vitamina D u organizmu pomaže održavanju pravilne funkcije i snage mišića.
  • Regulacija hormonavitamin D ima važnu ulogu u regulaciji različitih hormona u organizmu kao što je insulin, što može biti od velikog značaja u prevenciji dijabetesa i održavanju ravnoteže šećera u krvi.
  • Pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistemodržavanje optimalnih nivoa vitamina D može smanjiti rizik od srčanih oboljenja.
  • Uticaj na nervni sistem i mentalno zdravljevitamin D ima ključnu ulogu u pravilnom formiranju nervnog sistema, a nedavna istraživanja su pokazala i pozitivan uticaj na raspoloženje i sprečavanje određenih mentalnih poremećaja, poput depresije.
  • Smanjen rizik od dobijanja određenih oblika rakavitamin D može imati zaštitnu ulogu u prevenciji određenih vrsta kancera, kao što su rak prostate, dojke i debelog creva.
STAVKE 3,6 I 5

da ne čitam celu temu, samo ću brzinski da napišem svoje iskustvo i da se nadam da će biti od pomoći, jer isto mi je u početku sve to bilo jako strašno
krajem 2020. mi se javila aritmija, veoma izražena, noćima nisam mogla da spavam, osećala sam zastoje u otkucajima, puls išao preko 100, upala u začarani krug gde sam zbog toga dobijala napade panike, a oni samo još više pogoršavali stanje
tek nakon par meseci odem u hitnu, kad je tog jednog dana situacija bila nepodnošljiva
ekg pokazuje ves, šalju me hitno kod interniste
internista mi daje hitan uput za holter ekg
e sad tačnih rezultata se ne sećam, ali sam upamtila da od tih nekih 90 hiljada i nešto otkucaja u toku 24h, ja sam imala skoro 5000 nepravilnih
odem privatno kod kardiologa, uz uredan, ergometrija ne pokazuje ništa zabrinjavajuće
doktor misli da postoji mogućnost da sam imala neki miokarditis i da je aritmija posledica toga
prepiše mi antiaritmik i beta blokator, par meseci pakao sa traženjem odgovarajuće doze
premala doza- arimtija ostaje
prejaka doza- ja ošamućena, puls pada na 60, što je meni bilo kao da umirem, jer sam godinama živela sa 90-100 otkucaja
dve godine pila lekove, uz postepeno smanjivanje doze
nakon dve godine odlučim da prekinem da pijem lekove i kažem to svom kardiologu
naravno, u međuvremenu sam prestala da se plašim, naučila da živim sa mogućnošću da ću uvek imati tih problema
uradimo kontrolni holter, sve u granicama normale
kaže mi doktor još mesec dana minimalna doza antiaritmika, pa da prekinem sa terapijom, ali da se javim nakon 3 meseca na kontrolu
prekinula sam sa lekom nakon 15 dana, na kontrolu nisam otišla sve do.. pre par meseci
šta je bitno u celoj ovoj priči? to da sam korigovala način života, više fizičke aktivnosti, zdravija ishrana, više sna itd.
povremeno primetim poneki preskok, ali zaista vrlo retko i to je ono što većina ljudi ima, samo na to ni ne obraćaju pažnju kao što obraćamo mi naplašeni
situacija mi se blago pogorša samo kada sam jaaako premorena, mnogo stresa+loš san
sa doktorom imam dogovor da dođem 2 puta godišnje na kontrolu, na 6 meseci običan pregled, na godinu dana ergometrija zbog mogućeg naslednog faktora za koronarnu bolest, holter po potrebi ako osetim da nešto nije okej
i živim potpuno normalno sada, bez ikakvih ograničenja i najbitnije bez strahova
naravno da ne uzimam olako sve to, ali strah mi svakako ne ide u prilog
redovne kontrole i što zdraviji način života i mislim da nema brige

• Održavanje imunološkog sistemavitamin D pomaže u regulaciji imunog odgovora organizma na različite virusne i bakterijske infekcije.
  • Održavanje zdravlja koštanog sistemavitamin D je ključan za apsorpciju kalcijuma i fosfora u crevima. Ovaj proces je važan za očuvanje čvrstoće i gustine kostiju, sprečavajući razvoj različitih oboljenja, kao što su rahitis i osteoporoza.
  • Pravilna mišićna funkcijadovoljna koncentracija vitamina D u organizmu pomaže održavanju pravilne funkcije i snage mišića.
  • Regulacija hormonavitamin D ima važnu ulogu u regulaciji različitih hormona u organizmu kao što je insulin, što može biti od velikog značaja u prevenciji dijabetesa i održavanju ravnoteže šećera u krvi.
  • Pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistemodržavanje optimalnih nivoa vitamina D može smanjiti rizik od srčanih oboljenja.
  • Uticaj na nervni sistem i mentalno zdravljevitamin D ima ključnu ulogu u pravilnom formiranju nervnog sistema, a nedavna istraživanja su pokazala i pozitivan uticaj na raspoloženje i sprečavanje određenih mentalnih poremećaja, poput depresije.
  • Smanjen rizik od dobijanja određenih oblika rakavitamin D može imati zaštitnu ulogu u prevenciji određenih vrsta kancera, kao što su rak prostate, dojke i debelog creva.
STAVKE 3,6 I 5
DA LI VITAMIN D MORA UJUTRU DA SE VADI ILI

DOBILA SAM I VITAMID D PARAMETAR DA ODRADIM ALI SAM PRVO URADILA PARAHORMON CEKAM REZULTAT PRE DVE GODINE JE BIO NA GRANICI
radi opet "25 OH D3" refers to 25-hydroxyvitamin D3, a metabolite of vitamin D, and "parathormon" is short for parathyroid hormone (PTH); essentially, when 25-hydroxyvitamin D3 levels are low,

imas link iznad cena je

Laboratorijske analize za vitamin D​

Vitamin 25-OH D3 2.000 din
Vitamin D3 3.000 din
Ukupna cena: 5.000 din

,ZNAS STA JE NAJGORE STO NEKAD OSETIM KAO DA UBRZA PA POHRTAVA I DVA OTKUCAJA ODJEDNOM,NEKAD NAPRAVI JASNU PAUZU,TU PAUZU DOZIVIM KAO NEKOLIKO SEKUNDI DESILA MI SE BAS KAD SAM NOSILA HOLTER ALI NA HOLTER PISE DA PAUZE NEMA
ovo stvarno ne znam, nisam doktor

radi opet "25 OH D3" refers to 25-hydroxyvitamin D3, a metabolite of vitamin D, and "parathormon" is short for parathyroid hormone (PTH); essentially, when 25-hydroxyvitamin D3 levels are low,

imas link iznad cena je

Laboratorijske analize za vitamin D​

Vitamin 25-OH D3 2.000 din
Vitamin D3 3.000 din
Ukupna cena: 5.000 din

2023.godine PARATHORMON JE BIO NA DONJOJ GRANICI OD 15 DO 60 JE OPSEG JA SAM IMALA 18

Koji simptomi prate nizak nivo vitamina D?​

Nizak nivo vitamina D u krvi može izazvati različite simptome koji uključuju:

• opštu slabost i osećaj umora
  • bolove u mišićima i kostima
  • česte prelome, krte i tanke kosti
  • promene raspoloženja i depresiju
  • probleme sa snom
  • probleme sa kožom (suvoća, svrab)
  • gubitak kose
  • teškoće sa koncentracijom i pamćenjem
  • povećani rizik od infekcija i bolesti itd.

DA LI VITAMIN D MORA UJUTRU DA SE VADI ILI
ne znam, ali vidi za opseg, kazu sve ispod 20 da ti fali, cak i 21-29 da je nedovoljno

Most experts agree that 25(OH)D of < 20 ng/ml is considered to be vitamin D deficiency whereas a 25(OH)D of 21-29 ng/ml is considered to be insufficient. The goal should be to maintain both children and adults at a level > 30 ng/ml to take full advantage of all the health benefits that vitamin D provides.

Simptomi kada je vitamin D povišen​

Pojava hipervitaminoze D ili povišenog nivoa D vitamina u krvi može prouzrokovati poremećaj u metabolizmu kalcijuma i oštećenje organa i krvnih sudova. Ova pojava je relativno retka, a obično se može javiti kada se uzmu prevelike količine vitamina D putem suplemenata.

Simtomi koji mogu ukazati na suficit vitamina D su:

• mučnina i povraćanje
  • gubitak apetita
  • gubitak telesne mase
  • bolovi u mišićima i kostima
  • problemi sa srcem
  • anemija
  • povišeni nivo kalcijuma u krvi (hiperkalcemija)
  • problemi sa bubrezima
  • problemi sa jetrom itd.

5 STAVKA

Back