Aritmija

je l si pio neki lek za ekstrasistiole
cudi me na holteru samo ves 39 i sves 6 ono sto pise kuplet,bigem,trig,salv ,poli,mono to je sve NULA
Jok. Magnezijum isto. Tj. kad sam uleteo kod kardiologa u ordinaciju imao sam jedno 180 puls od straha. Mislio sam da sam gotov. Zbogom svete. Pa mi je dao 1/4 propranolola da se smirim. 😁
Ma tebi je sad um toliko nadrazen da čak i normalan otkucaj ponekad registrujes kao preskok. Proći će.

Ma stvar je samo u tome što sam to imao pa te razumem. Drugi nisu pa te ne razumeju. Često čak ni doktori.
Ali dosadašnjih koliko već hiljada preskoka te nije ubilo pa zašto misliš da će baš taj sledeći? 😁
Nikad ne znas kad je poslednji,a mozda je taj bas poslednji da ih vise nema ili je fatalan. Jbt pre nedelju dana merim pritisak i donji oko 60 55 ja uzela soli i vode,ujutru takva vrtoglavica ja sam imala pritisak 171 sa 90,mislila sam umrecu da li sam uzela previse soli jer je voda bila bas bas slana.NIkad vise. A otkucaji 60 O.o i nijedan preskok O.o

Nikad ne znas kad je poslednji,a mozda je taj bas poslednji da ih vise nema ili je fatalan. Jbt pre nedelju dana merim pritisak i donji oko 60 55 ja uzela soli i vode,ujutru takva vrtoglavica ja sam imala pritisak 171 sa 90,mislila sam umrecu da li sam uzela previse soli jer je voda bila bas bas slana.NIkad vise. A otkucaji 60 O.o i nijedan preskok O.o
Spavaj! 😁

Prvo i osnovno: Nemoj se leciti na forumu ili po internetu.
Slusaj svoje lekare i uzimaj redovno terapiju koju ti kazu.
Smiri se, polako, I nemoj paniciti.Strah je najveci neprijatelj.
Glavu gore i slusaj sta ti lekar kaze.
Zivot je pred tobom, kakva smrt....
Google daje sve bolje rezultate.
Ranije šta god da napišeš ispadne da je kancer.
A sad i ebolu možeš da osvojiš.

Poslednja izmena:
Vec me sramota da idem kod tri kardiokoga sam bila,svi su rekli isto
Ipak ti idi.
Pokojnom kolegi se sve tako smučilo i digao ruke i prepustio se i sve zabatalio i analize i rezultate i čekaonice i ovi preko reda i ovi zadihani što udju preko veze i neljubazne sestre koje ti spočitavaju njihova administrativna pravila gde ih ja uvek pohvalim da su lepo naučile ali da svoje znanje elaboriraju načelniku a meni treba naučni savet....

POSTOVANI DA LI NEKO MOZE DA MI KAZE KOLIKO JE OPASNO DA SRCE ZASTANE PA NASTAVI,ILI KAO DA ZADRHTI NA 1 2 sek,IMAM 28god zensko sam,imam holesterol 6,01 ldl 4.86 i hdl 1,31 parametri stitne tsh 1,07 a t3 je 22.7 ,osecam nekad i tahikardiju pa sam otisla do hitne gde su mi venski dali presolol tu je spalo na 85 ,doktor mi je dao NEBILET da pijem po potrebi, TA je bio 135 sa 85 a otkucaj 135 ,kardiolog kaze da je srce zdravo O.o ???? UZ je dobaf 3x sam ga radila,holter ekg je bio prosle godine 4 VES a ove je bilo 39 VES i 6 SVES ,tahikardija je bila 153 tu sam radila tj cistila kucu,a bradikardija 36 u spavanju,nekad je osetim dok lezim bude nekad i 50 ,primetila sam pritisak dijastolni bude i 55 nekad 57 60 a gornji 122 125 130 ,najvise me brinu te aritmije jer ne znam sta je a srce zdravo,nakad kad se ono bas prejedem krene da uzlupa dok sedim bude i 90 a kad ustanem 105 110,tu se sva uplasim. JAko me strah smrti.
Dokle god postoji strah od smrti dobro je.
Kada ti svejedno onda je to - to.

Najbolje ćeš pomoći sebi tako što ćeš analizirati situacije i navike posle kojih dolazi do pomenutih stanja.

Ja imam drugi problem tako da za ovaj opisani ne mogu mnogo da pomognem.

Holter ti i nije neko merilo koliko recimo ultrazvuk srca.
EKG je bitan u smislu da znaš da i kad problem postoji nisi kandidat za srčani udar.

Pored srčanog udara tu je često i moždani ako smatraš da je problem sa pritiskom.
Iako postoji zvanični medicinski opseg ipak postoji populacija kojoj je pritisak nizak pa kad dostignu "medicinske vrednosti tipa 120/90" a njima nije dobro nikako.

Ja sam recimo po saznanju da imam hipertenziju (najmanji problem trenutno) nekom svojom logikom zaključio da bi umesto kod kardiologa trebalo da odem kod neuropsihijatra. Međutim mrka kapa žena mislila da vaćarim smirele sa opštim pričama pa rekla da ne dolazim a opet pomoglo je da se ne stresiram bez veze. Ipak odlazak na ultrazvuk srca pokrenulo je lavinu i ubrzo su se volšebno pojavili državni termini za manje od 12h zbog daljih pregleda...

A opet nit si navela godine ni težinu (ni horoskopski znak) i nisi proverila štitastu žlezdu koja takodje može da napravi problem...

Dokle god postoji strah od smrti dobro je.
Kada ti svejedno onda je to - to.

Najbolje ćeš pomoći sebi tako što ćeš analizirati situacije i navike posle kojih dolazi do pomenutih stanja.

Ja imam drugi problem tako da za ovaj opisani ne mogu mnogo da pomognem.

Holter ti i nije neko merilo koliko recimo ultrazvuk srca.
EKG je bitan u smislu da znaš da i kad problem postoji nisi kandidat za srčani udar.

Pored srčanog udara tu je često i moždani ako smatraš da je problem sa pritiskom.
Iako postoji zvanični medicinski opseg ipak postoji populacija kojoj je pritisak nizak pa kad dostignu "medicinske vrednosti tipa 120/90" a njima nije dobro nikako.

Ja sam recimo po saznanju da imam hipertenziju (najmanji problem trenutno) nekom svojom logikom zaključio da bi umesto kod kardiologa trebalo da odem kod neuropsihijatra. Međutim mrka kapa žena mislila da vaćarim smirele sa opštim pričama pa rekla da ne dolazim a opet pomoglo je da se ne stresiram bez veze. Ipak odlazak na ultrazvuk srca pokrenulo je lavinu i ubrzo su se volšebno pojavili državni termini za manje od 12h zbog daljih pregleda...

A opet nit si navela godine ni težinu (ni horoskopski znak) i nisi proverila štitastu žlezdu koja takodje može da napravi problem...
ULTRAZVUK SAM RADILA,DOBAR JE.

EVO I DANAS DOK SAM SEDELA SAMO SAM OSETILA KAO DA 2 OTKUCAJA ZA REDOM NISU BILA PRAVILNA,KAO KAD IZGUBIS DAN KAO DA ZADRHTI SRCE,NE ZNAM NAJBOLJE DA OPISEM KAO DA SU DVA OTKUCAJA PRESKOCILA ZA REDOM,DA LI JE TO FIBRILACIJA ILI BIGEMINIJA,NE ZNAM SAMO SAM OSETILA KAO OSAMUCENOST ODMAH POSLE TOGA MI SE ISLO U TOALET OD STRAHA.

Ti stvarno mislis da nama svima srca rade kao sat? :D

Sad najozbiljnije - zasto mislis da bi ti 3 razlicita kardiologa rekla da je u redu, ako nije?

Ne sumnjam da ti zaista imas i osetis preskoke, ali po tvom pisanju, cini mi se da si previse usredsredjena na to i da te svaki preskok dodatno uznemiri.

Opusti se, preskocice, vazno da se vrati u ritam

Ti stvarno mislis da nama svima srca rade kao sat? :D

Sad najozbiljnije - zasto mislis da bi ti 3 razlicita kardiologa rekla da je u redu, ako nije?

Ne sumnjam da ti zaista imas i osetis preskoke, ali po tvom pisanju, cini mi se da si previse usredsredjena na to i da te svaki preskok dodatno uznemiri.

Opusti se, preskocice, vazno da se vrati u ritam
NE UZNEMIRI ME,NEGO ME PRESTRAVI. :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

EVO I DANAS DOK SAM SEDELA SAMO SAM OSETILA KAO DA 2 OTKUCAJA ZA REDOM NISU BILA PRAVILNA,KAO KAD IZGUBIS DAN KAO DA ZADRHTI SRCE,NE ZNAM NAJBOLJE DA OPISEM KAO DA SU DVA OTKUCAJA PRESKOCILA ZA REDOM,DA LI JE TO FIBRILACIJA ILI BIGEMINIJA,NE ZNAM SAMO SAM OSETILA KAO OSAMUCENOST ODMAH POSLE TOGA MI SE ISLO U TOALET OD STRAHA.
Tako je moja majka jela i u krevet i u krug od kad znam za sebe a samo se ceka sta ce da je snadje i tako 20+ godina se pozdravlja sa zivotom ,kad je zaista bio problem vodeci se tim nemarom za zdravljem, nismo primetili razliku i shvatili ozbiljno i umrla je

Niko ne kaze da ne treba da ide; pitanje je sta ce biti ako i 4. kardiolog kaze da je sve ok?

Ne verujem da ce je to umiriti, bar po onom sto pise ovde. Treba li da ide i kod 5. ili 6....?

Sumnjam da je i ovoj trojici do sad u interesu da lazu zenu da joj nije nista. Postoje drugi uzroci preskakanja srca, i trebalo bi ispitati moguce druge uzroke: stitastu zlezdu, zeludac, status minerala....

Niko ne kaze da ne treba da ide; pitanje je sta ce biti ako i 4. kardiolog kaze da je sve ok?

Ne verujem da ce je to umiriti, bar po onom sto pise ovde. Treba li da ide i kod 5. ili 6....?

Sumnjam da je i ovoj trojici do sad u interesu da lazu zenu da joj nije nista. Postoje drugi uzroci preskakanja srca, i trebalo bi ispitati moguce druge uzroke: stitastu zlezdu, zeludac, status minerala....
I ELEKTROLITE SAM PROVERILA DOBRI SU,EE SAD JA SAM PILA EUROTYROX ZBOG TSH KOJI JE BIO MALO POVISEN I ANTITELA SU BILA POVISENA,A SAD JE TSH NA DONJOJ GRANICI A T3 NA GORNJOJ,PO TOME STO SAM CITALA TO JE HIPERTIREOZA A JA SAM PILALEK ZA HIPOTIREOZU,NE ZNAM DA LI MOZE DA PREDJE IZ HIPO U HIPER

Back