Psi lutalice postaju prava napast i opasnost po građane, a posebno decu, na ulicama gradova širom Srbije.
Upravo sam predsedniku opštine Obrenovac, uputio zahtev za preduzimanje potrebnih mera radi uklanjanja pasa lutalica sa ulica. Broj pasa lutalica, koji krstare u čoporima ulicama Obrenovca jako je veliki, a među istim ima i jako agresivnih. Moj unuk je, zahvaljujući jednom prolazniku izbegao ozbiljnije posledice napada, ali je u njega usađen veliki strah, tako da se pri pojavi većih čopora (ima ih i do jedanaest, pa i više u istim) veoma uplaši, odbija da ide sam do škole,... Pre nekoliko dana, upravo u školi u koju ide moj unuk, jedan učenik je bio žrtva napuštenog vučjaka, intervenisala je i policija, ali se nažalost, na tome sve i završilo!
Volim životinje, ali ovo što se događa prevršilo je svaku meru.
Molim da pomognete utoliko, što bi ste na adresu soobren@absolutok.net uputili po jednu poruku sa npr. samo jednom rečenicom: "Gospodine predsedniče, apelujemo na Vas, da preduzmete sve potrebne mere za uklanjanje pasa lutalica sa ulica Obrenovca!"
Nadam se, da će i ova, u nizu akcija koje želim inicirati, naterati odgovorne u opštini, da ovaj problem hitno i na odgovarajući način reše!
Unapred se svakom od vas zahvaljujem, a spreman sam da podržim sličnu akciju ako je pokrene bilo ko od vas!
Srdačan pozdrav!