Jako sam besna na sve seljake i brdjane koji su se doselili u ovaj grad i istripovali se da im je zivot u stanovima isti kao u kuci, pa josh i potpomazu razmnozavanje lutalica. U mom bloku, tachnije ulazu, imamo jedan ektreman primer kretenizma, gde komshije sa treceg i chetvrtog sprata koji zive sa mnom u vertikali, drze po jednog psa (nevezanog) ispred kucnih vrata. Jadan pas se istripovao da je to njegova teritorija pa laje i rezi na svakog ko pokusha da prodje stepenicama, do sve do extrema gde pored tog lajanja i rezanja stane na donji kraj stepenica, i ne da ti da prodjesh. Vecina stanara (narochito dece) se zgrazavaju nad ovim komshijama, ali niko vec 2 godine nishta ne radi.
Naravno ne trebam da spominjem da postoji veliki problem kada nestane struje, jer da bi bilo ko proshao preko 4 do nekog vsheg sprata treba da sacheka da neko iz tog stana izadje (kad chuje lavez pasa) da bi zadrzao kuche...da bi proshli na gore. Znachi stepenishte nam je apsolutno neuoptrebljivo.
Pored toga (kao da im nije malo pasa u bloku), izgradili su i kucicu za neku zenku psa, koja se okotila, i tu kucicu stavili na sred prolaza prema maksiju...tako da ljudi uopshte vishe ne mogu da prolaze tamo jer ta zenka brani svoje male kuchice. EJ....KUCICA ZA PSA U SRED BLOKA...

Da bi situacija bila josh crnja , pored bloka je svima poznat karton city, pa su u mom bliku migracije pasa u porastu. A hvala bogu u svakom ulazu postoji po par stanara "zashtitnika zivotinja", koji ih redovno hrane, vakcinishu, prave im kucice..itd...BOLESHTINA!
TREBA DA SE NAPRAVI DRUSHTVO ZA ZASHTITU LJUDI I DECE OD PASA LUTALICA I LUDIH KOMSHIJA KOJI SU MIGRIRALI SA NEKE PLANINE!
Desilo mi se pre par godina, na tashmajdanskom parku , dok sam shetala kuche sa bivshim da nas je napalo oko 15 pasa lutalica. Mnozili su se tako ko zna koliko, i onda su bukavlno pocheli da se ponashaju kao u choporu, jedno kuche predvodnik...Rasporede se oko parka, opkole park u shirokom krugu, i onda kad neko naidje, neprimetno se shunjaju i priblizavaju dok te ne opkole i pochnu da laju. Hvala bogu pa je bivshi ostao priseban, razdrao se kad su nam se bash mnogo priblizili i ostavio ih na sigurnom odstojanju. DA sam ja bila tu sama, ko zna kako bih proshla.
Ovo zaista jeste OGROMAN problem, a zashtitnicima zivotinja preporuchujem da te svoje zivotinje bez vlasnika ne drze u stambenim oblastima, nego ako nisu u stanju da ih drze u svom stanu i da se brinu o njima kako treba, nek ih vode u svoje selo odakle su i doshli. Pa nek im tamo prave kucice,i slichne stvari.