APEL ZA POMOĆ - PSI LUTALICE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam ja jednu drugaricu koja se plasi macaka :lol:.Kada vidi macku sva se prepadne i kaze, ogrebace me, one i ujedaju....Meni bude smesno, sta macka moze da ti uradi :lol:. Ne boji se pasa a boji se macke.:lol:To je fobija od macaka.

То не мора да буде фобија од мачака. Ја сам отхранила масу уличних џукаца, усвојила два комада, никада ниејдан пас није зарежао на мене...али мачак којег сам хранила у дворишту из чиста мира ме је ујео!
Хранила сам га пар година, долазио је повремено да се мази...једном сам га нахранила, чучнула, он ми је скочио у крило и почео да преде, ја сам га мало помазила по глави и врату, као и увек, и он ме је одједном крвнички ујео за зглоб на руци и побегао!
О тада више немам поверења у мачке и избегавам их. То је јаче од мене. Мачка има јако оштре зубе и чини ми се да би ми одгризла парче руке да нисам скочила и истресла је из крила!:(

Алал је већ рекла о томе како треба реаговати у случају да вас напада пас.

''Кера која лаје не уједа'' - то је само делимично тачно. Лавеж је средство упозорења, он показује и да је пас амбивалентан према вама, и напао би, и не сме. Из те његове збуњености може лако да уследи напад.
Пас који режи је опаснији, то је отворена претња.
Кажу да када пас хоће сигурно да нападне, он то чини у тишини. Та ситуација је најопаснија.

Да, заборавих да кажем да ово не причам из главе, него парафразирам др Дезмонда Мориса, доктора филозофије, управника лондонског зоолошког врта и човека који је написао броје књиге о понашању и човека и животиња.

Он каже да уколико се суочите са псом који изгледа као да ће вас напасти:
- никако га не гледати у очи, пси се гледају у очи када нападају једни друге, покоран пас скреће поглед од доминантог пса. Ако не желите да са њим делите мегдан да би се утврдило ко је од вас двоје доминантан - онда скрените поглед и тиме му ставите до знања да се повачите и да је он победник.
- не бежати!!!!!!!!!!!! (То је најосновније правило - пас ће увек, инстинктивно, потрчати за пленом који се креће и покушати да га ухвати. То је објашњење и онога што пси воле да јуре аутомобиле који се крећу.)
- стати мирно (у принципу било би згодно и чучнути, да бисте се показали као ситнији од пса, јер они не нападају ако осете да су доминантни, али ја то баш и не бих покушавала)
- не млатити рукама, укипити се, и , кажу, било би добро цвилети као мало штене јер ће их то збунити (одрасли пси не нападају штенце)

То је за случај да сте очи у очи са једним псом. Сукоб са целим чипором је много компликованија ситуација јер они тада фунционишу сасвим другачије, у њима ради свест чопора, више нису поједници. Када су пси у чопору онда губе понашање и свест кућних љубимаца и функционишу као чопор вукова.

То не мора да буде фобија од мачака. Ја сам отхранила масу уличних џукаца, усвојила два комада, никада ниејдан пас није зарежао на мене...али мачак којег сам хранила у дворишту из чиста мира ме је ујео!
Хранила сам га пар година, долазио је повремено да се мази...једном сам га нахранила, чучнула, он ми је скочио у крило и почео да преде, ја сам га мало помазила по глави и врату, као и увек, и он ме је одједном крвнички ујео за зглоб на руци и побегао!
О тада више немам поверења у мачке и избегавам их. То је јаче од мене. Мачка има јако оштре зубе и чини ми се да би ми одгризла парче руке да нисам скочила и истресла је из крила!:(

Češće će ti se desiti da te ujede mačak nego mačka... Oni umeju da budu 100% ludi! Pre nego što odrastu (da ne kažem u pubertetu) imaju običaj da glume gazde i ako na vreme ne kreneš sa vaspitavanjem stvarno će postati gazda.... Neće umeti da se igra i da te gricka od milošte, neće imati meru, uješće te svaki put kad si mu dosadna sa maženjem ili kad želi da nastaviš sa maženjem... totalno su neartikulisani :) ako im ne staviš do znanja da to tako ne sme...

Evo imam ja jedan savet za one koji se plase pasa i frka im da prodju pored njih na ulici - kad vidite nekog psa u daljini (mislim na ulicnog) a znate da cete se uplasiti od njega i ocekivati da vas napadne, skrenite sebi paznju necim dok prolazite pored psa. Sad ce neko da pomisli da je to malo glupo, ali cinjenica je da cete se onda koncentrisati na nesto drugo (tipa mob. telefon, neko parce papira na kojem nesto pise, i sl.), i necete uci u kontakt sa psom (tj necete ga gledati i pokretima mu davati do znanja da hocete nesto od njega) a da ne spominjem da ga onda necete ni primetiti dok budete prolazili a ni on vas.
Ovo inace vazi za one koji nemaju fobiju od pasa nego im je nelagodno da prodju pored nekog. Fobicarima nazalost lake pomoci nema.
Da jos malo pojasnim u cemu je stvar - ljudi koji se plase pasa obicno na neki nacin reaguju kad treba da se mimoidju sa psom. Ili krecu da se odmicu, obavezno sve vreme drze psa na oku, i generalno prave neke nesvesne neartikulisane pokrete kojima onda skrecu paznju na sebe, i psu ta osoba postaje sumnjiva. Najcesce se desava da pas pocne da laje iz straha, jer ne zna sta da ocekuje. Obicno napadnuta osoba pocinje da vristi, necime pocne da mase i pas onda krece u svoju odbranu (tj tako to njemu izgleda, kao da mora da se brani), koja moze da se zavrsi mirno ili sa ujedom.
Dakle maksimalno ignorisite psa i velika je verovatnoca da ce i on ignorisati vas.
E sad, copori su druga prica. Nastavice se...:)

Češće će ti se desiti da te ujede mačak nego mačka... Oni umeju da budu 100% ludi! Pre nego što odrastu (da ne kažem u pubertetu) imaju običaj da glume gazde i ako na vreme ne kreneš sa vaspitavanjem stvarno će postati gazda.... Neće umeti da se igra i da te gricka od milošte, neće imati meru, uješće te svaki put kad si mu dosadna sa maženjem ili kad želi da nastaviš sa maženjem... totalno su neartikulisani :) ako im ne staviš do znanja da to tako ne sme...

samo mačori i ujedaju....i to baš umeju da zariju zoobe da vam dođe da ga razvalite od batina....al mačor je koorva.... onda se najlepše umiljava ...to ujedanje rade odrasle mačorčine...koje su ili sexoolano stimoolisane...a ne mogu sa čovekom ništa...ili ga iritirate i dosadni ste....tačno tačno... .....

inačke...ovo da će da me poosti obesno kooče ako sam u čoočećem položaju...to ne veroojem.. nema logike....i još da cvilim i šenim...aha.......pa to bi značilo da pod plenom ne podrazoomevaju sebi iste rastom.....ili da velili koocovi ne napadaju manje od sebe, mace, zecove.......nije istina..

sad me malo blam da pricam, al ajde.. bio mlad i lud i neiskusan u picu.. i tako ti se ja nasikam kod druga na oprostajnom i krenem u dvoriste da pisam.. (vc bio zauzet)..i gde cu, jedino mogu da udjem u deo ogradjen zicom gde je jaako opasan pas.. krenem tamo, a svi na mene: nemoj, jesi lud.. ja udjem, sutnem psa, on podvije rep i pobegne u kucicu.. ispisam se ko covek, padnem u blato i jedva se uspuzem uz neku ladu.. al dobro, to nije vazno

Jako sam besna na sve seljake i brdjane koji su se doselili u ovaj grad i istripovali se da im je zivot u stanovima isti kao u kuci, pa josh i potpomazu razmnozavanje lutalica. U mom bloku, tachnije ulazu, imamo jedan ektreman primer kretenizma, gde komshije sa treceg i chetvrtog sprata koji zive sa mnom u vertikali, drze po jednog psa (nevezanog) ispred kucnih vrata. Jadan pas se istripovao da je to njegova teritorija pa laje i rezi na svakog ko pokusha da prodje stepenicama, do sve do extrema gde pored tog lajanja i rezanja stane na donji kraj stepenica, i ne da ti da prodjesh. Vecina stanara (narochito dece) se zgrazavaju nad ovim komshijama, ali niko vec 2 godine nishta ne radi.
Naravno ne trebam da spominjem da postoji veliki problem kada nestane struje, jer da bi bilo ko proshao preko 4 do nekog vsheg sprata treba da sacheka da neko iz tog stana izadje (kad chuje lavez pasa) da bi zadrzao kuche...da bi proshli na gore. Znachi stepenishte nam je apsolutno neuoptrebljivo.
Pored toga (kao da im nije malo pasa u bloku), izgradili su i kucicu za neku zenku psa, koja se okotila, i tu kucicu stavili na sred prolaza prema maksiju...tako da ljudi uopshte vishe ne mogu da prolaze tamo jer ta zenka brani svoje male kuchice. EJ....KUCICA ZA PSA U SRED BLOKA...:roll:
Da bi situacija bila josh crnja , pored bloka je svima poznat karton city, pa su u mom bliku migracije pasa u porastu. A hvala bogu u svakom ulazu postoji po par stanara "zashtitnika zivotinja", koji ih redovno hrane, vakcinishu, prave im kucice..itd...BOLESHTINA! TREBA DA SE NAPRAVI DRUSHTVO ZA ZASHTITU LJUDI I DECE OD PASA LUTALICA I LUDIH KOMSHIJA KOJI SU MIGRIRALI SA NEKE PLANINE!
Desilo mi se pre par godina, na tashmajdanskom parku , dok sam shetala kuche sa bivshim da nas je napalo oko 15 pasa lutalica. Mnozili su se tako ko zna koliko, i onda su bukavlno pocheli da se ponashaju kao u choporu, jedno kuche predvodnik...Rasporede se oko parka, opkole park u shirokom krugu, i onda kad neko naidje, neprimetno se shunjaju i priblizavaju dok te ne opkole i pochnu da laju. Hvala bogu pa je bivshi ostao priseban, razdrao se kad su nam se bash mnogo priblizili i ostavio ih na sigurnom odstojanju. DA sam ja bila tu sama, ko zna kako bih proshla.
Ovo zaista jeste OGROMAN problem, a zashtitnicima zivotinja preporuchujem da te svoje zivotinje bez vlasnika ne drze u stambenim oblastima, nego ako nisu u stanju da ih drze u svom stanu i da se brinu o njima kako treba, nek ih vode u svoje selo odakle su i doshli. Pa nek im tamo prave kucice,i slichne stvari.

Jako mi je zao zbog vaseg unuka i drugog deteta. Razumem vasu zabrinutost i da je problem ozbiljan i da ga naravno treba resiti, ali treba biti svestan da su ljudi krivi zato sto uopste ima napustenih pasa, lutalica na ulicama, a ne ti psi. Takodje ako se vec angazujete oko ovog problema mislim da ne treba da zanemarite i cinjenicu da ce gradske vlasti ako opste i uzmu da resavaju ovaj problem to uraditi na nehuman nacin, najverovatnije! BIlo bi lepo da konaktirate i neko udruzenje za zastitu zivotinja koje bi pazilo da sve prodje dobro i za gradjane i za pse. Najcesce se problem moze resiti uklanjanjem agresivnih pasa, vodja zbog kojih je i copor agresivan, sterilizacijom pitomih pasa, stavljanjem nekih u azil i sl. Ne bi bilo humano kada bi ih sve pobili, odvukli u kafileruije (verujte ne zelite da vidite fotografije iz tih mucilista).

evo nekih linkova drustava za zastitu zivoinja: http://www.orca.org.yu/

http://www.arka.org.yu/

Izvinjavam se, imam jedno pitanje. Pretpostavljam jedesh svinjetinu, piletinu , jagnjetinu, govedinu...itd...Te zivotinje apsolutno nishta nisu nazao uchinile choveku ili deci( ni tebi, ni meni), a mi ih svakodnevno jedemo. Ne razumem odakle vam onda svima , pored chinjenice da ste mesozderi, ideja da ste bolji pred sobom, ili shta vec...time shto cete se zalagati za to da psi lutalice budu u sred centra grada, shto je josh strashnije sad su i u choporima...
Gde je tu logika? Znachi nije vam zao ko zna koliko tona zivotinja koje su zaklane, i uspeshno svarene u vashem zelucu, a zao vam je pasa koji u velikom broju napadaju tudju decu????:confused::confused::confused:

Dobro je poznato da kinezi jedu pse. Ovo nije zajebancija. Ako postoji vishak pasa u tim ustanovama gde drze pse lutalice, nek ih onda prodaju kinezima. I problem reshen, a ljudi su zashticeni.

Da se razumemo , nisam ja neki Hitler, ali ne zastupam lazni altruizam. Ljudi nazalost jedu zivotinje, a psi su takodje zivotinje. Ne vidim razlog zashto neko ne shtiti svinje, ovce, koze, krave od klanja, nego ih sa slashcu jede, dok propoveda kako je zashtitnik zivotinja u gradu, koje josh i ugrozavaju decu i ljude koji su neduzne zrtve!

I shta reci josh????

Devojko ili zeno ne znam da li ti cujes sebe, ali tebi definitivno treba pomoc. To je sve sto mogu da kazem na tvoj poslednji post i recenicu da pse koji su u "visku" treba pojesti.:roll::roll:
Mozda sledece sto treba uraditi je baciti onaj "visak" dece u Africi i Indiji ljudozderima... mislim zaboga, neko pokusava da ih spasi, koji idiotluk i gubljenje vremena...

Ја тада, својој ћерци која се изузетно плаши паса, у тренутку кад се она укочи кад поред ње пролази неки пас, стално говорим:''Пас иде својим послом, не интересујеш га ти и нема преча посла него да се бави тобом! Он тебе не ферма, немој ни ти њега!'':lol:

Значи, треба ићи нормално, мирно и, ко што каже Мачкић, по могућству сам себи скренути пажњу на нешто друго.

Devojko ili zeno ne znam da li ti cujes sebe, ali tebi definitivno treba pomoc. To je sve sto mogu da kazem na tvoj poslednji post i recenicu da pse koji su u "visku" treba pojesti.:roll::roll:
Mozda sledece sto treba uraditi je baciti onaj "visak" dece u Africi i Indiji ljudozderima... mislim zaboga, neko pokusava da ih spasi, koji idiotluk i gubljenje vremena...

Kinezi jedu pse. Rekla sam da pse lutalice u vishku treba isporuchiti lepo kinezima, isto kao shto bi kravu ili prase isporuchio svom seoskom komshiji ako ti je u vishku, da ih on zakolje i pojede. Iako grozno zvuchi, tako je. Jedesh prasetinu, pilice govedinu, jagnjetinu i ne grozish se shto su te jadne zivotinje zaklane. A grozish se da neko zakolje psa i pojede ga, jer je njemu to sasvim normalno kao i tebi da pojedesh shniclu za ruchak. U chemu je razlika????

Inache devojka sam, sasvim prisebna, i izuzetno ogrchena na sve ljude koji podrzavaju chuvanje pasa van stanova...u gradu Beogradu.

Ako imash neko bolje reshenje, ti ga reci. Ja zaista ne znam shta nas u ovom gradu vishe moze spasti od gomile pridoshlih "altruista" koji chuvaju pse lutalice na svakom koraku. A ti psi lutalice su mnogo vishe losheg uchinile odredjenom procentu ljudi i dece nego ijedna zivotinja koju svi imamo svakodnevno na trpezi. A chudno, njih vam nije zao, kad ih jedete?

Ја тада, својој ћерци која се изузетно плаши паса, у тренутку кад се она укочи кад поред ње пролази неки пас, стално говорим:''Пас иде својим послом, не интересујеш га ти и нема преча посла него да се бави тобом! Он тебе не ферма, немој ни ти њега!'':lol:

Значи, треба ићи нормално, мирно и, ко што каже Мачкић, по могућству сам себи скренути пажњу на нешто друго.

hellen ali zashto se non stop sklanjati? Zashto uopshte razmishljati na taj nachin. Chekaj ovo je grad, zna se kako se psi drze...Zar svako pojedinachno treba da razmishlja da li ce mu dete biti ok kad ga pusti napolje zbog chopora lutalica, ili pojedinachnih lutalica. Zashto se sklanjati pred problemom?

Poredish decu u Africi (znachi pripadnike ljudske vrste) sa psima?
Ili sam te ja pogreshno razumela?
A ko ce da spasi sutra moje, tvoje ili nechije dete, od napada lutalica? Znachi ti akcenat na problem koji mora da iskljuchi gradsko neduzno dete koje prodje u najmanju ruku sa ozbiljnim oziljcima, poredish sa neduznim psom. Pretpostavljam da je pomisao da kad napadnuto dete nije tvoje...to i nije neki problem...Zaista...shta je bitnije kad morash da izaberesh izmedju ta dva????

U shta se ovaj grad pretvorio ovo je sramota!

Ljudi koji ne zele da drze pse u svojoj kuci, jer molim te zashto bi, pocheli su da ih drze i razmnozavaju na ulicama Beograda.
I ti meni odgovarash na sve prichom o gladnoj deci u Africi? Pa brate mili ko je ovde lud, i kome zaista treba pomoc? :confused:

Pa recimo da su svi bolesnici i psihopate ovog sveta svoju slavnu karijeru zapoceli prvo sa mucenjem i ubijanjem zivotinja a zatim su presli na ljude. Pitam se koliko bi trebi trebalo da predjes na bacanje viska ljudi ajkulama i krokodilima...
Inace i ljudi su zivotinje, ali su postali suvise sujetni da to sebi priznaju. Ljudska rasa je jedina vrsta koja ne moze da se pomiri sa cinjenicom da svoj zivotni prostor mora da deli sa ostalim zivotinjskim vrstama.
Sta da ti radim... preseli se u pustinju.

hellen ali zashto se non stop sklanjati? Zashto uopshte razmishljati na taj nachin. Chekaj ovo je grad, zna se kako se psi drze...Zar svako pojedinachno treba da razmishlja da li ce mu dete biti ok kad ga pusti napolje zbog chopora lutalica, ili pojedinachnih lutalica. Zashto se sklanjati pred problemom?
Не разумем шта ме питаш.
За добро свог детета (које је јако стегнуто у прусуству било које животиње) покушавам да је научим како да се понаша у ситуацијама које су за њу стресне.
Ја јој не могу рећи:''Ћери, кад год видиш пса на улици - зови шинтере и чекај док га не ухвате!''

Подржавам сваку друштвену акцију која ће довести до умањења паса луталица на улицама, али дете мора да зна како да се постави, за своје добро.

Pa recimo da su svi bolesnici i psihopate ovog sveta svoju slavnu karijeru zapoceli prvo sa mucenjem i ubijanjem zivotinja a zatim su presli na ljude. Pitam se koliko bi trebi trebalo da predjes na bacanje viska ljudi ajkulama i krokodilima...
Inace i ljudi su zivotinje, ali su postali suvise sujetni da to sebi priznaju. Ljudska rasa je jedina vrsta koja ne moze da se pomiri sa cinjenicom da svoj zivotni prostor mora da deli sa ostalim zivotinjskim vrstama.
Sta da ti radim... preseli se u pustinju.

Ja sam ovde postavila vrlo konkretan problem, ne interesuju me filozofska reshenja. Ovo shto si ti napisao par filozofskih rechenica ni u jednom momentu nije odgovor na moj post. Da bih te smatrala da si iole "dostojan" zadate teme, smatram da bi trebao da imash argument. Poshto se svaka konstruktivna rasprava sa ciljem donoshenja nekog reshenja podupire argumentima. Ja u tvom postu ne vidim nikakv argument, i dok ga ne budem videla, necu ni odgovarati na tvoje postove, i prostachke, izuzetno bezobrazne opaske.

Не разумем шта ме питаш.
За добро свог детета (које је јако стегнуто у прусуству било које животиње) покушавам да је научим како да се понаша у ситуацијама које су за њу стресне.
Ја јој не могу рећи:''Ћери, кад год видиш пса на улици - зови шинтере и чекај док га не ухвате!''

Подржавам сваку друштвену акцију која ће довести до умањења паса луталица на улицама, али дете мора да зна како да се постави, за своје добро.

Ok..nisam te onda najbolje razumela...Izvinjavam se...

Ja sam ovde postavila vrlo konkretan problem, ne interesuju me filozofska reshenja. Ovo shto si ti napisao par filozofskih rechenica ni u jednom momentu nije odgovor na moj post. Da bih te smatrala da si iole "dostojan" zadate teme, smatram da bi trebao da imash argument. Poshto se svaka konstruktivna rasprava sa ciljem donoshenja nekog reshenja podupire argumentima. Ja u tvom postu ne vidim nikakv argument, i dok ga ne budem videla, necu ni odgovarati na tvoje postove, i prostachke, izuzetno bezobrazne opaske.

Sacuvaj me boze ljudi kao sto si ti....:roll::roll:

Претерасте га сви!

Поента је склонити псе луталице са улица.

Има људи који имају урођен страх према њима и шта год да их учити или им говорите, они се и даље плаше.

Људи, животиња је животиња!
Главна особина им је непредвидивост!

Ко може да ме убеди да ме неће тамо нека умиљата куца која само спава испред неке зграде ујести?
Нико.

Зато зна се- азили!

Али пошто у овој држави људи немају 'леба да једу, а камоли да се праве азили, мораћемо мало да сачекамо, јер је више него јасно да проблеми постоје на свим странама.

Прво људи, па онда пси луталице.
Обрнуто не може.
Жао ми је.

Takodje u slucaju copora treba prvo da ocenite koji je pas vodja istog i prvo udariti na vodju.Recimo u ovom slucaju jasno je ko je vodja
28k2fqx.jpg

Slikano u Zemunu.

Znaci prvo pripucati na crnoga.

Izvinjavam se, imam jedno pitanje. Pretpostavljam jedesh svinjetinu, piletinu , jagnjetinu, govedinu...itd...Te zivotinje apsolutno nishta nisu nazao uchinile choveku ili deci( ni tebi, ni meni), a mi ih svakodnevno jedemo. Ne razumem odakle vam onda svima , pored chinjenice da ste mesozderi, ideja da ste bolji pred sobom, ili shta vec...time shto cete se zalagati za to da psi lutalice budu u sred centra grada, shto je josh strashnije sad su i u choporima...
Gde je tu logika? Znachi nije vam zao ko zna koliko tona zivotinja koje su zaklane, i uspeshno svarene u vashem zelucu, a zao vam je pasa koji u velikom broju napadaju tudju decu????:confused::confused::confused:

Dobro je poznato da kinezi jedu pse. Ovo nije zajebancija. Ako postoji vishak pasa u tim ustanovama gde drze pse lutalice, nek ih onda prodaju kinezima. I problem reshen, a ljudi su zashticeni.

Da se razumemo , nisam ja neki Hitler, ali ne zastupam lazni altruizam. Ljudi nazalost jedu zivotinje, a psi su takodje zivotinje. Ne vidim razlog zashto neko ne shtiti svinje, ovce, koze, krave od klanja, nego ih sa slashcu jede, dok propoveda kako je zashtitnik zivotinja u gradu, koje josh i ugrozavaju decu i ljude koji su neduzne zrtve!

I shta reci josh????

Butterflies & Hurricane nije pristojno uleteti na temu koju se svi trudimo da uzdignemo sa prepucavackog nivoa istresanja po onome ko misli drugacije i evo na delikatnoj temi vec 4 stranu uspevamo i samo histericno istresti na jako grub nacin svoje misljenje. ja ne mislim isto kao i ti i nemam problema da prodiskutujemo civilizovano i smireno.

ja sam vise puta napisala pa evo jos jednom. niko ne stavlja pse ispred ljudi, ali cinjenica je da i oni imaju neka svoja prava. ovo je kultura u kojoj se psi ne jedu i to je tabu. jelte svaka kultura ima neki. tvoja rasprava o laznom altruizmu i jedenju svinjetine nema nikakve veze sa konkretnim problemom vec je ono sto si zamerila mackicu- puko filozofiranje. u nasoj kulturi, drustvu, pas je covekov prijatelj koji ponekad ima i radnu funkciju (cuvar, lovac, sluzbeni pas) i kao takav se ne jede! sve zivotinje koje si ti navela od uvek imaju funkciju da se odgajaju za ishranu coveka i to je tako, opet nema previse veze sa problemom pasa lutalica.

tvoj problem sa ljudima koji se doseljavaju u gradove iz ruralnih oblasti takodje je iskljucivo tvoj problem i opet nema mnogo veze sa temom. u to takodje ne zelim da zalazim. ali nemam nista lepo da ti kazem o tom tvom stavu-predrasudi.

da naglasim: problem pasa lutalica napravio je covek svojom neodgovornoscu i psi tu stvarno nisu krivi. problem se resiti mora, ali ne postoje laka, brza i humana resenja. u resavanju ovakvih problema na human nacin bi svi trebalo da ucestvujemo. nije u redu pobiti sve pse i zavrsiti pricu. niko ne podrzava nekontrolisano razmnozavanje lutalica, niko ne pravi agresivne copore jer mnogo volimo zivotinje, to su nebuloze. svako ko pokusava da resi ovaj problem zalaze se za sterilizaciju pitomih jedinki, uklanjane agresivnih, azile, udomljavanje napustenih pasa, ali cinjenica je da se ovakvi problemi resavaju postepeno i da psi ne mogu biti sklonjeni preko noci sa ulica.

ja se stvarno ovde ponavljam po ko zna koji put, a tebi da je stalo da vidis kakov je stav "nas ljubitelja" procitala bi pazljivo postove.

Главна особина им је непредвидивост!
sevilja ako ih poznajes nisu nepredvidive...zivimo zajedno-moramo da se upoznamo i edukujemo se o okolini.

helen: da li si za sinterajske "humane" akcije... za kakvo se resavanje problema zalazes?

Ljudi koji ne zele da drze pse u svojoj kuci, jer molim te zashto bi, pocheli su da ih drze i razmnozavaju na ulicama Beograda.

b&h ovo je izuzetno netacno. ljudi razmnozavaju pse po ulici??? ne drze ih na ulici, nego hrane, paze, sterilisu ulicne pse i pokusavaju da rese problem.

gradsko neduzno dete koje prodje u najmanju ruku sa ozbiljnim oziljcima

*** ako seosko bude izujedano, bas te briga je li? po tebi ovim gradom hodaju sve neka napadnuta i izujedana deca. ja ne znam ni jedno. za sve pse koji su u mom naselju napali bilo koga zna se- nisu lutalice nego psi neogovornih vlasnika i zbog takvih vlasnika potruju i pobiju na najgori nacin lutalice. ne kazem da nema agresivnih lutalica, copora, ali zna se kako se takav problem resava. proveri se koji su psi nepopravljivo agresivni i oni se humano uspavaju. ostali se sterilisu, copor se rasformira, neki se stave u azile itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back