aparat za pritisak

Desava se da pokaze 190/120 ...pacijent dodje prepadnut, izmeri predamnom opet ,dobije iste vrednosti, onda ja izmerim klasicnim aparatom i bude 140/90 npr.
Nisam rekla da svi grese ali velika vecina ,ta preciznost s vremenom koriscenja opada i na kraju dobijate neke potpuno nenormalne rezultate.

nas su nekad davno ucili da su najprecizniji i najpouzdaniji oni stari aparati sa uspravnim zivinim stubom (rivarocci), jer digitalni pokazuju gresku i do 30% kod vise uzastopnih merenja.
drugim recima, moguce je da nadjete kvalitetan digitalni aparat za merenje pritiska, ali da se korektno ponasa samo pri prvih par merenja.

ako smem da sugerisem, i ako je vasa majka u mogucnosti, mozda nije lose da ide periodicno u dom zdravlja da joj mere pritisak, ili na neko slicno mesto (moja kewa ide na organizovano merenje pritiska u svoju mesnu zajednicu, blizu je i nema cekanja, a rezultati su kao i kad joj ja merim pritisak, vrlo korektni).

mnogo srece.

dr:
Desava se da pokaze 190/120 ...pacijent dodje prepadnut, izmeri predamnom opet ,dobije iste vrednosti, onda ja izmerim klasicnim aparatom i bude 140/90 npr.
Nisam rekla da svi grese ali velika vecina ,ta preciznost s vremenom koriscenja opada i na kraju dobijate neke potpuno nenormalne rezultate.
Meni se desilo da izmerim pritisak i da pokaze 60/60. A kako ja i inace imam nizak pritisak, ja sam premrla i brzo smo zvali komsinicu koja je lekar i ona mi sa onim klasicnim izmeri 110/70. :shock:
Toliko o elektricnim.

Na internet prezentaciji firme Prizma gledala sam bas neki dan, imaju veliki izbor tih digitalnih ( cena od 3.900 do 8.000 din. ), ali i onaj obicni sa zivom koji se uglavnom koristi u ordinacijama ( 4.200)
Moja majka je ranije kupila onaj najobicniji aparat za merenje pritiska, i radi sasvim ok godinama, a neki dan vidim potpuno isti u prodavnici kineske robe za 500 din :o
Iz iskustva ljudi koji imaju digitalne merace svetovala bih ti da ih ipak ne kupujes.

Moja mama ima problem sa visokim pritiskom, tako da smo u jednom trenutku odlučili da joj kupimo aparat.
Po logici stvari, onaj koji se stavlja na članak ruke je, verovatno, najmanje pouzdan.
Opredelili smo se za neku srednju varijantu, digitalan je, ali stavlja se kao i klasični iznad lakta, pumpica radi na baterje i do sad su sve provere pokazale da je prilično pouzdan. Rezultati su vrlo slični onima koji su dobijeni merenjem u lekarskoj ordinaciji (upravo zbog provere aparata, mama izmeri pritisak pre i posle odlaska kod lekara - rezultati nisu identični, naravno, ali su približni).
Aparat je kupljen u "Prizmi" i ima i adapter za struju tako da ne mora uopšte da radi na baterje.

Back