Antropologija: Kastaneda

Eh da.... evo ga jos jedan prosvetljeni kao i Stalker...ali cekaj malo koliko se secam Stalker je napisao kako mu je njegov covek (neki sveti covek koji ga je vratio hriscanstvu) objasnio da je Kastaneda izgubio jetru u borbi protiv nekog bozjeg sluge...jos je rekao kako zna kako se zove taj sluga ali ne sme da obelodani.
Pa bas nesto pomislih...u *** pa taj Stalkerov sveti covek je bas informisan o ratu demona i boga...hahaha:hahaha:

ne vidim ništa smešno u ovome što si rekao.Ne razumem šta si hteo ovim da kažeš..

zgred kad smo vec kod svetaca...znas li npr. da je Sveti Simeon u stvari Stefan Nemanja...obican drzavnik koji je vladao Srbijom i borio se svim (pa i vojnim) silama za presto - par godina je otisao u manastir i kad je umro postao je svetac koga i danas slave.

Znam .Ono što ljudi ne shvataju jeste da su mnogi svetitelji bili veliki grešnici.Mnogi od njih bili su ubice npr.
Lepota hrišćanstva i Boga koji je ljubav (Boga iz Novog Zaveta) jeste u tome što i najveći grešnik može da postane svetac.Potrebno je samo da se iskreno pokaje.Iskreno pokajanje ne svodi se na reči "kajem se" već ono odrazumeva da je čovek shvatio zašto je ono što je činio bio greh.Potrebno je da čovek zaista nauči tu lekciju.
Postoje mnogi ljudi koji ne mogu u svojim glavama da prihvate da je čovek koji je npr, ubijao u jednom trenutku svog života čak postao svetac.
Njihova je logika: "Ja ne ubijam, ja ne kradem , kako to da ja nisam svetac a on koji je ubujao i krao jeste?"
To je njihova zavist, njihova samovažnost jer su umislili da imaju vrline koje nemaju.
Ponoviću još jednom: svako ima šansu da dosegne savršenstvo bez obzira na svoju grešnu prošlost.
Bog oprašta svima , ljudi su ti koji nisu u stanju da oproste sami sebi za svoje grehove pa zato padaju sve dublje jer pogrešno misle da za njih nema oprosta.

A znas li koja je bila srednjovekovna crkvena parola... "neznanje je moc" - nikako nemojte jesti "jabuku znanja" jer dok god vam je intelegencija zanemarljiva vas bog vas voli.
U srednjem veku su samo svestenici bili intelektualna elita, (a i dan danas vuku pola konaca u politici)...i sve ali bas sve je bilo u sluzbi crkve- od pisaca, kompozitora, slikara pa nadalje.
Da ne pricamo o svetoj ti inkviziciji koja je vekovima tlacila ljude u ime boga - mada danas to ne smeta jednim meksikancima koji padaju u trans i nesvest dok papa u svom 'papamobilu' prolazi njihovim gradom (pogledaj taj prizor - to je fanatizam).

Ti ili nisi pročitao ono što sam odgovorio AkosretnešTerzi ili nisi shvatio?
Kakve veze ima inkvizicija sa izvornim Hristovim učenjem?Kakave veze ima papa sa njim ,kakve veze ima neki pripadnik crkve i njegovo ponašanje?
Ja nisam nijednom rekao kako treba čitati knjige koje je eventualno napisao papa, ili neki inkvizitor.
Ja verujem u Hristovo učenje iz Novog Zaveta i ono što su pisali pojedini hrišćanski svetitelji.Za sada sam premalo knjiga pročitao od ovih drugih(tek sam na samom početku) pa ne mogu lično ništa da preporučim.Novi Zavet s druge strane definitivno preporučujem.

Jesi li ti citao Bibliju (ali onu pravu celu - ne polovicna izdanja)...znas li na koliko se mesta pominje kako narod mora postovati svog vladara u drzavi i moliti se bogu za njega?
A u srednjem veku ako je vladar bio tiranin crkva je savetovala da se ljudi ne bune vec da se u tisini svoga uma mole bogu da da nekog boljeg!!

naravno da narod mora poštovati svog vladara.Ljudi moraju da poštuju sve od vladara do seljaka.ISto tako hrišćani se mole i za svoje neprijatelje(za njih naročito!) zašto se onda ne bi molili i za čoveka od kojeg toliko toga zavisi u jednoj državi(bio on dobar ili loš vladar , sve jedno je).
Ne buniti se ne samo protiv vladara već protiv bilo čega je ključ smirenja.Reč je o neopiranju .Ako se opireš onome što jeste nikada nećeš naći mir (ni ja) .
Mudrost je nekontrolisanje a ne manipulacija.Ako nisi čitao pročitaj od Ekarta Tola "Moć sadašnjeg trenutka" tu je objašnjeno ovo što ti pričam i mnoge druge stvari koje Kastaneda nije objasnio.

Vidim da si procitao knjigu od Serafima Sarovskog i verovatno si pod 'utiskom' ali znas li ti koliko su "pametne" i "prosvetljene" reci Amfilohija Radovica kad ih covek cuje prosto mora da veruje u boga hteo ne hteo...ali isti taj Amfilohije se gurka sa ostalikma i ceka da patrijarh umre nebili sto pre zauzeo stolicu ;)
Svi oni su letacke sluge a da nisu ni svesni toga ali *** sta da se radi hehe...lakse je prepustiti se "bozjoj ljubavi" nego mrdnuti dupe i preuzeti nesta povodom besprekornosti ratnickog zivota.

Ne znam šta je u galvi Amfilohija Radovića pa ne bih da komentarišem.Ono što znam je da niko nije savršen.Svi sveti ljudi borili su se do samog kraja sa svojim grešnim pomislima i delima.Svaki od njih imao je uspone i brojne padove.Važan je na kraju sveukupan rezulatat , stanje čoveka neposredno pred smrt.
Ako je neko celog života bio savršen a pred smrt ga obuzme gnev npr. frustracija, mržnja..taj neće postati svet.
I obrnuto važi..ako je neki čovek celog života grešio ali na kraju "shvati" to što je potrebno da shvati on će postati svetac.
To je opet ona priča o ljudskoj zavisti , ljudi ne mogu da "dozvole" da i veliki grešnici mogu da postanu sveti ljudi, i da je to moguće čak i pred smrt(mada je tako nešto jako malo verovatno)

P.S - evo jednog zanimljivog pitanjca za "vernike":
Ako je bog apsolutno "dobro" - onda sve stvoreno od njega je takodje dobro samo po sebi (jer proistice od savrsenstva)....kako je moguce da je onda bog u savrsenom svetu koji je i sam proistekao od njega uspeo da stvori Lucifera (citaj djavola) kao susto zlo?
U hriscanstvu kazu..."samo bog stvara nesto iz nicega"...e onda ja pitam vas kako je Djavo kao nesavrseno bice uspeo da stvori ZLO koje pre toga nije postojalo.
:hahaha: haha letaci sigurno nisu mislili na ovo kada su nam servirali ideju hriscanstva.

Kartiikeya ti je u nastavku lepo odgovorio.
Reč je o slobodnoj volji
Bog nije stvorio bića koja će biti dobra i koja nemaju drugi izbor osim da budu dobra.
Bog je u svojoj ljubavi dopustio pravo izbora .
Vidiš Bog je stvorio Lucifera ne Satanu.Lucifer nije bio "sušto zlo" kako ti kažeš, baš naprotiv.sva je prilika da je bio jedan od najvećih (najboljih) anđela, ponos i dika :)
Pa ipak on je Božiju ljubav iskoristi na način na koji je iskoristio i postao Satana.
To je u isto vreme i veliko upozorenje za sva bića.Ako je anđeo kakav je bio Lucifer uspeo da padne onda to znači da svako može da padne u svakom trenutku .

Poslednja izmena:
U Bibliji je rečeno da je Bog čovjeka sazdao po svojem liku. A takođe je rečeno i kako je sam Hrist od nas tražio da u svemu po mogućnosti podražavamo Boga i da težimo njegovom savršenstvu (Mt. 5:48).

Problem kod tog podražavanja se pojavljuje onda kada se zapitamo da li je Bog teista ili ateista?
Ako je Bog teista, onda je naša dužnost težnja da postanemo nešto kao idealni teista, ali ako je Bog ateista, onda naprotiv mi moramo težiti idealnom ateizmu.

Da li Bog uopšte može biti teista?
Ako je teista, šta je to u šta on vjeruje?

Po logici svevideće i sveznajuće Božje suštine, Bog ne bi trebao imati nikakvu potrebu za bilo kakvom religioznošću.
Osim toga, kao što je poznato, teista u Bogu vidi uzvišeno biće, kojem se klanja, koje slavi i kojem se moli ... šta bi uopšte moglo biti to čemu bi se Bog-teista mogao klanjati?

Hrišćanstvo nas uči da iznad Boga nema ničega i da je Bog svevišnji. Zbog te svevišnjosti , Bog ne samo da nema potrebu nikome da se klanja, nego čak kada bi se kod njega i pojavila ta želja, on ne bi imao pred kim se klanjati.

Zbog svega ovoga jedini logični zaključak, koji proizilazi je taj da je Bog ateista i da se, shodno činjenici da ne vjeruje u postojanje nikakvog višeg bića nad sobom, on ne klanja ničemu i nikome.

Po prof. Dulumanu ovo gore nije nešto što bi trebalo da uzdrma vjeru teista, naprotiv, oni i dalje treba da vjeruju. Ako je njihova vjera iskrena, ona će ih sve više i više približavati Bogu, a to približavanje nije ništa drugo do približavanje ateizmu.

Ateisti, na drugoj strani, treba i dalje da nastave po starom.
S tim što sada imaju uzor i u Bogu – idealnom, nepokolebljivom i stopostotnom ateisti.

Ne bih se složio (potpuno :lol:) sa Kartiikejom da je ovo što je Golubica napisala(potpuno :lol:) đubre.
Pitanje o tome da li je Bog teista ili ateista jeste besmisleno ali postoji nešto na šta treba ukazati pažnju.
Treba se zapitati kako je nekom palo na pamet da izvede ovakve logičke zaključke koje je Golubica ovde izneala(pretpostavljam da to nisu njeni izvorno zaključci i da se ona sama nije setila tog "problema" već da je to negde pročitala ili čula)
Mislim da iza ovakvog načina razmišljanja koji je golubica pokazala stoji sledeće:
Verovanje da je svako od nas Bog.
Ako je Golubica Bog a Bog se nikome ne klanja onda onda i Golubica ne treba nikome da se klanja :eek:
Da.. šokantno gorda pomisao ali pomisao koja je osnova New age pokreta.
Istu pomisao primetio sam kod Ansa.
Ljudi vi niste Bog i nikada nećete biti pomirite se sa time.
Bog nema kome da se klanja ali mu nije problem da služi bilo kome ili da postrada za nas.
Mi nismo Bog pa prema tome možemo da verujemo i da volimo Boga kao što On voli nas.
Možemo a nemoramo.Možemo i da mu se poklonimo a ne moramo.Imamo slobodnu volju.
Postoje međutim priče da kod Sotone tog izbora nema.
Tužno je da mnogi ljudi omrznu Boga i pređu na drugu stranu tražeći nekakvu slobodu.
Slobode kod Satane nema, tu se zna ko je gazda i svako radi ono što mu se naredi.
Ko završi sa neorgancima shvatiće to , pre ili kasnije.
Bogu služimo iz ljubavi kao što zahvalno dete voli i služi svog roditelja.Satani robujemo bez pogovora.

AkoSretnešTerzu je napisao:
Ne tuguj napasnička stražo :) jer ja ne odbacujem ono što mi je pred nosom nego ono što mi je u nosu:hahaha:. Čitam ja rado i žitija svetaca ali sa velikom dozom opreza, uzmi u obzir da su svi oni odreda polovinu čovečanstva (žensku) zanemarili do nivoa razmnožavanja, samo! To mi nešto nije put svetlosti, :heart:mog.A onaj koji me je naučio istini da je to uspešnija, pametnija polovina sigurno ne jede Kastanedine gaće, znamo kakve, niti mu to izvor iz kojeg znanje crpi može narediti.:dontunderstand: Nisam stekao utisak da stari indijanci, donovi, Huan i Henaro čine nešto što sami nisu u voljni prihvatiti.

oni čine SVE ono što je potrebno da prođu pored Orla.AKo je potrebno da pojedu Kastanedu sa sve gaćama učiniće to :lol: (nije bilo potrebno )
Da li si čitao onu Kastanedinu knjigu u kojoj se ne zna ko koga pokušava da ubije?Dona Soledad svog sina , sin majku , sestrice Kastanedu, Dona soledad Kastanedu, Dona Soledad sestrice..
Doni Soledad falila je potrebna energija da dovrši svoj čarobnjački poduhvat do kraja i bila je spremna da ih pobije sve.Po Don Huanu to je s njene strane u redu , ona ima cilj i sva sredstva su joj dozvoljena.
Pročitaj i "Veštičin san " od Florinde, pročitaj u toj knjizi epizodu sa čovekom koji ubije svoju ženu i malo dete..i koji biva opravdan :eek:
U nagualizmu nema ljubavi..samo korist.Družina je zajedno jer im je to od koristi, to je sve što postoji u predatorskom univerzumu kakav je Kastanedin , korist .
Ne uči Kastanedino delo gubljenju svega ljudskog nego gubljenju ega, samovažnosti. I dozvoli da ti se jadam to je jako teška borba, jer kad sam samo malo moćan da sagledam tu budalu, sa strane :dash: , sve do samosažaljenja a onda se mora:hahaha: ima tu i straha :sad2:.

e baš uči gubljenju svega ljudskog :p :) ..pa Kastaneda to i sam kaže, ali kada ti je ispran mozak to ti se čini uredu.Na to sam mislio kada sam rekao kako sam video da se pojedini ljudi čak pohvale time na forumu.
Kažu nešto tipa:" izgubio sam nešto..svašta je otišlo iz mene.." a govore posle toga kao da su roboti kao da su prazni , nema u njima više ničega.I oni se i time hvale :eek:
Kako to Kastaneda naziva?gubljenje ljudskog oblika..tako nekako.
Hrišćanstvo uči gubljenju ega uz zadržavanje svega izvorno ljudskog.Mi smo ljudi i trebamo da negujemo to ljudsko u nama , ne treba da se pretvaramo u neorgance koji nemaju savest i ne znaju šta je ljubav.

jesi li to uspeo da lociraš poslednje zrno duše koje je nekako odolevalo? :dontunderstand:

ovo je vezano za moju nedoumicu u vezi toga da li postoji neka granica posle koje nema nazad.Meni se to ne sviđa i nebih voleo da je tako (ja bih voleo da za sve postoji to "nazad") ali pitanje je.
Ta poslednja granica je to poslednje zrno duše koje preostane čoveku(simbolično) .Ako izgubi i to onda je izgubio sve ljudsko što mu je Bog dao, izgubio je dušu i postao nešto drugo.
time se eto neki hvale i raduju se svakom koraku koji ih približava toj granici.

Poslednja izmena:
I oni se i time hvale :eek:
Kako to Kastaneda naziva?gubljenje ljudskog oblika..tako nekako.
Hrišćanstvo uči gubljenju ega uz zadržavanje svega izvorno ljudskog.Mi smo ljudi i trebamo da negujemo to ljudsko u nama , ne treba da se pretvaramo u neorgance koji nemaju savest i ne znaju šta je ljubav.

ovo je vezano za moju nedoumicu u vezi toga da li postoji neka granica posle koje nema nazad.Meni se to ne sviđa i nebih voleo da je tako (ja bih voleo da za sve postoji to "nazad") ali pitanje je.
Ta poslednja granica je to poslednje zrno duše koje preostane čoveku(simbolično) .Ako izgubi i to onda je izgubio sve ljudsko što mu je Bog dao, izgubio je dušu i postao nešto drugo.
time se eto neki hvale i raduju se svakom koraku koji ih približava toj granici.

Ja sam bog tvoj i ne imaj drugih idola osim mene.

Ovako se moj odlični prijatelj omaškom izjasnio kada je pokušao da objasni ovu božju zapovest. Umesto da mu se smejem meni je u glavi sevnula misao. Božje zapovesti koje se odnose na ljude poštovati bez pogovora i to presdstavlja čišćenje ostrva tonala, trezvenost, a sve je to uslov za napredak ,duhovni. A onih ostalih pet koje se odnose na boga i kako će ovaj bedni ništavni crv koji se zove čovek odnositi prema bogu ne vrede ništa osim "možda" kao hrana letačima. Letači i neorganska bratija ako me konzumiraju mogu biti sigurni da ja to ne vidim, zato naglašavam "možda". Da nije starih indijanaca i ekscentričnog naučnika ne bih imao takvu misao. Ja bih se mom dobroćudnom prijatelju, koji je bogobojažljivi praktikant pravoslavne dogme i vrlo čestit,samo smejao.
Iskreno nemam se čime pohvaliti u ovoj priči kao što nisam ni primetio da se na ovom i sličnim forumima neko strasno hvali svojim propadanjem i gubljenjem duše ili već. vremena:). Dok me ne poteraju ti tvoji insekti i neorganci koji nemaju savest i ne znaju šta je ljubav tj. dok me strah od njih ne savlada (ne bih bio prvi:)) poštovat ću starozavatne zapvesti i to one koje se odnose na suživot . A one o bogu smatram nebitnim osim možda kao veliku letačku narodnu kuhinju, nešto kao hleb njihov nasušni:per:. Mogu Kastanedina dela da istaknem kao pokretač mog stava ali nemam čime da se hvalim niti bih da ga krivim.

Ovo uzrnljavljavanje duše (parčanje u sitna zrna) pa makar i simbolično mi liči na "skale procene" kao metodu u psihologiji kao materijalističkoj duhovnoj disciplini i kako sad vidim to je vrlo neozbiljan i bahat pristup temi pa bih da prestanem o tome osim ako nemaš još nešto da dodaš.

VOLIM :hahaha:

Da je Bog stvorio coveka svet bi bio puno lepsi,no covek stvori sebi bogove pa Boga prosto da bi opravdao sve gadosti ovog sveta.Naravno Bog stvori nekim cudom Lucifera i eto vam formule za opravdavanje svake nase gadosti.Znam da istina boli i da vecina vas nema snage da je prihvati.Ma da, za sve su krivi Letaci Reptili Demoni Dakini a vi ste jadni cisti.Sve ste to vi i jos gore.Vi ste i bogovi i demoni,vi ih kreirate svakim sekundom svog postojanja.

E moj brate stalkeru nje tebi lako:sad2:: rodio si sebi WWW dete pa sad ne možeš a da ga ne hraniš, a ono neće veselo da jede tvoju novu hranu. :think: taman sam hteo da se otarasim utiska koji mi je ostao od Kartiikeye da je mistika opasan put kad ono ti dolaziš kao živi primer da je u pravu.
Nemoj se izvinjavati. Ako će ti biti lakše, ništa ti ne zameram za tu donhuanovsku stranputicu. :confused: kako da oprostim kada nisam ni zamerio:rumenko:?
Plakao bih i zbog tebe i sebe ali ne mogu od smeha.:hahaha:

Da je Bog stvorio coveka svet bi bio puno lepsi,no covek stvori sebi bogove pa Boga prosto da bi opravdao sve gadosti ovog sveta.Naravno Bog stvori nekim cudom Lucifera i eto vam formule za opravdavanje svake nase gadosti.Znam da istina boli i da vecina vas nema snage da je prihvati.Ma da, za sve su krivi Letaci Reptili Demoni Dakini a vi ste jadni cisti.Sve ste to vi i jos gore.Vi ste i bogovi i demoni,vi ih kreirate svakim sekundom svog postojanja.

Manje-vise: da.

Ja nisam ni bog ni demon ja sam vidiš čovek ili bolje reći potencijal čoveka.
Gde svrstavaš sebe? Da li i ti spadaš u "njih"? u te "njih" što su gori od demona ?

Pa ovde definitivno nisi znao o cemu pricas, ili si jos gore, pokusao da plasiras netacnu informaciju.

Nema smisla da citiras nista, ako ne razumes sta je to pod citatom. Samim tim nikakvo "potkrepljivanje" nije moguce. Ne mozes da potkrepljujes nesto sto si rekao nekim citatom, koji prethodno nisi shvatio.

Da, samo sto to apsolutno nema nikakve veze sa onom gluposcu koju si napisao, da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta". To je nebuloza.

Ne moze nista da "postane istinito". Ono je ili vec istinito, ili nije.
A tek se ne radi o tome da se meni nesto "ne svidja". Jedino sto moze da mi se "ne svidi" je sto neko bahato i bezobzirno prica gluposti o nekim jako vaznim stvarima, o kojima nema pojma..."bezobzirno" prema ljudima koji tako nesto mogu da procitaju i poveruju. To moze samo nadobudan i glup covek.
A ono sto si ti napisao o Izvidjaju Smrti, ne da nije istinito, nego je smesno kako neko moze toliko pogresno da shvati nesto sto je procitao. (pod uslovom da nije namerno pokusao da proturi dezinformaciju, iz kog god razloga.)

Jos gore je sto ti dozvoljavas sebi da pises o necemu o cemu ocigledno nemas pojma. Bilo ko sa bilo kakvim znanjem, nece sebi dozvoliti da pise o necemu sto ne zna. To je vise nego idiotski.

Ne, nego kako ide? Da ti dolazis ovde i pises onakva sranja u koja bi neko mogao da poveruje i dobije totalno iskrivljenu sliku o odredjenoj stvari? Tako nesto ne sme da se radi.
Ide bas tako kako si video.

Mozes slobodno da koristis kakav hoces recnik, meni sigurno to ne moze da smeta.

Mislim, koliko neko mora da je slab, da bi mu "smetao" neciji "recnik"...

:hahaha:

pa ti si bipi-maji. Silna i visokoumna priča, a čim se zagrebe malko po površini, kad ono - mućak. :mrgreen:

Svo tvoje pisanije je satkano od ispraznih želja i htenja da bude onako kako nije. Zaletio si se ko tvrdoglavi ovan, lupio glavom u zid, dobio citat koji jasno potvrđuje šta rekoh i jasno opovrgava ono što ti reče a ti opet glavom u zid :dash: Lupaj brate ako ti se lupa. Al ako laže koza ne laže rog.Imaš crno na belo pa ti zabijaj glavu u pesak ko noj kolko te volja, poriči očigledno.

Šta nisu znali don Huan i don Karlitos?

Istina o „Letačima“

Nekada davno, veoma davno, sva ljudska bića na zemlji su mogla videti čudesna, nepoznata stvorenja. To je bilo vreme kada su ona pristigla iz dubine svemira na našu planetu. Znanje i inteligencija tih nezvanih gostiju su bili toliko superiorni da su ljudi bili šokirani i opčinjeni i odnosili su se prema njima sa strahopostovanjem, kao prema bogovima. To je poreklo svih mnogobožačkih religija.

Pa nije da Huan i Karlos nisu znali za tako nešto:

"Šta su otkrili, don Huane?"
"Otkrili su da imamo doživotnog kompanjona. Imamo grabljivca koji je došao iz dubine kosmosa i preuzeo vlast nad našim životima. Ljudska bića su njegovi zarobijenici.

Grabljivac je naš vladar i gospodar. On nas je učinio poslušnim i bespomoćnim. Ako poželimo da se pobunimo on guši našu pobunu. Ako želimo da delamo nezavisno, on zahteva da to ne činimo."
Aktivna strana beskraj

“Bilo je vreme kada su postali toliko bezobrazni da su se čak javno pokazivali i ljudi su načinili njihove prikaze u kamenu. To su bila mračna vremena; oni su bili svugde. Ali sada je njihova strategija postala toliko inteligentna da mi čak ni ne znamo da oni postoje.”
Susreti s Nagualom

Oni su se predstavili kao dobročinitelji i obećali su ljudima znanje i roditeljsku brigu te sveopšti napredak i blagostanje. Rekli su im da su oni gospodari svemira. Ljudska bića su sve to oduševljeno prihvatila i dobrovoljno su ušla u savez, u “ljubavni odnos” (na nivou eteričke, duhovne energije) sa njima. Ali, nisu znali da vode ljubav sa ljudožderima… Žene su počele da rađaju prvu rasu ljudskih mutanata. O tome malo kasnije. Tada su naši jadni preci počeli da im grade hramove, ogromne figure u kamenu, megalite i piramide i da ih obožavaju i da im se klanjaju. Neki od tih objekata se i danas nalaze svuda po planeti. Bogovi su sišli na zemlju… ... ....

Dobro to je tačno ali za one koji to prate tako nešto nije nikakva novost, niti je to specijalitet crkve da to zna. (Uostalom za demone, ali i anđele! se zna od pradavnih vremena i u hrišćanstvu i u Islamu i u Vedskoj duhovnosti (tu pogotovo). Sve to što ti ovde pričaš David Icke još od 1991(a sada i mnogi drugi, a i mnogi pre njega) mnogo bolje i vrlo dokomentovano opisuje i prikazuje. Al on nema baš pozitivno mišljenje prema crkvi, jer smatra da je i ona izvor i sastavni deo te zavere. Nije da je sasvim u pravu ali nije ni da nije u pravu. Oni (demoni, letači, asure) su se infiltrirali svugde a naročito na položaje gde je moć uticaja i kontrole masa centrailzovana. A to je upravo državni aparat i centralistički organizovane religije (tu katoličanstvo prednjači). Pojedinci demone ne zanimaju puno, zanima ih glupa svetinja koju mogu da okreću u petoparcu po sistemu štapa i šargarepe, i zahvaljujući sistemu savremen demoNokratije, ta svetinja će u svoju kaljugu da uvuče i one koji to neće dragovoljno, već prisilno (bilo grubom silom, bilo ekonomskom prinudom, bilo “kulturno-civilizacijskim” obrascom ovog palog vremena ili na neki peti i deseti način.

Prikazi u liku reptila je recimo u vedskoj duhovnosti poznat od pradavnih vremena, odnosi se na “nage“ (bukvalno reptile, zmije, humanoide koji imaju zmijsko-reptilske karakteristike, i mogu da imaju shape-shifting tj promenu oblika, izvorno su reptili, ali mogu da se prikažu kao ljudi ili u obliku humanoida sa pojedinim reptilskim odlika.) Nalaze se na jednom od 7 nivoa demonskih planetarnh sistema (na naga-loki) koji su niže od zamaljskih planetarnih sistema gde borave uglavnom ljudi. Ali to nisu ni jedini ni “najpaliji” demoni, ima ih puno vrsta. A pored njih tu su i duhovi, sablasti, utvare, fantomi… oni su tu na ovoj planeti i oko nje ali u drugim dimenzijama i u hijerarhiji su niži od demona. No tu su i anđeli tj razne kategorije božanskih bića sa viših planetarnih sistema ovog univerzuma, ali u ovom dobu oni prevlast nad ljudima prepuštaju demonima, jer je to tako po zaslugama stanovništva. Ali demoni nisu izvan njihove jurisdikcije , jer su oni i inteligentniji i moćniji od demona, mada nekada demoni mogu čak i nekima od njih da stvaraju nevolje, toliko su moćni. Demoni nemaju stvarnu vlast nad ljudima, ali zbog dublje svesti i veće inteligencije, mogu da ih vrlo lako zavedu, ako ovi nisu skloni duhovnom, već se oslone samo na svoj um. I td. I sl… ima tu raznih izvora i, kako verodostojnih tako i spekultivnih, ali u svakom slučaju interesantnih.

Izgleda da se bliži vreme raspleta. Ali do njega neće doći bez da prehodno dođe do velikog razaranja i patnje. Ogromna većina stanovništva je beznadno zavedena i uspavane, sedativirane volje da bi mogla ili htela da preduzme nešto iako je to u okvirima njihovih mogućnosti i slobode volje.

Poslednja izmena:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Demoni su nas nekada ulovili pomoću jednog mamca kome mi ne možemo da odolimo.
Taj mamac je - znanje. Mi smo veoma pohlepni za znanjem jer znanje uvećava čovekovo biće i čini ga srećnim. Mi smo radoznala rasa. Ali, postoji i otrovno i iskrivljeno znanje zasnovano na lažima i nepotpunim istinama. To je lepo opisano na početku Biblije gde đavo nudi Evi ZNANJE. U rečima Biblije je Sveti Duh otkrio ljudima istinu ali uglavnom na jedan simboličan način jer On želi da svako ljudsko biće kroz borbu i podvig dođe do potpune spoznaje i oslobođenja od demona, ako to želi. itd. itd.

Bilo bi tu dosta za divaniti, al čini mi se da ti nisi navikao da saslušaš već očekuješ da te slušaju :mrgreen: pa mi se čini da se nećemo razgovarati ;)

A ovo je već poznata priča koje može biti šira ili uža dublja ili plića ali se u suštini svodi (mada mi je najednom mestu vrlo sumnjivo da si zaluto u neku hrišćansku sektu, al nećemo sad o tome... jel de?) no svodi se na vrlo prost zaključak savremenih vodećih hrišćanskih predstavnika u nas: (kao što se logika svodi na "mož da bidne, al ne mora da znači") a to je:

"sve što je od Boga to je u nas, a sve sve što nije od nas to je od đavola"

Iako očigledna stvarnost jednu takvu daltonističku duhovnost (jel, crno-belu) demantuje ipak kad je neko daltonista on je daltonista i gotovo.

Nego de mi reci od oko 2500 hrišćanskih sekti i dve glavne organizovane hrišćanske grupacije(katoličanstvo i pravoslavlje, pa donekle i tri glavne struje protestantizma) koje zaista imaju osnova da bi mogli biti nosioci verodostojnog učenja - ko od njih priznaje nekog drugog da je od Boga osim sebe sama!? Jel se priznaju (prvo te dve glavne grupacije a onda i ostale sekte hrišćanstva) međusobno, da je ona "druga" od Boga i dal priznaju neku drugu, na istim principima i temeljima osnovanu duhovnost? ... ili pak priznaju samo sebe kao JEDINOG od Boga i nikog drugog!

Šta li me tu podseća na letače?! :)

Napasnik:Ključ svetosti je jadan a to je ljubav .

Nema ni slučajnih ni pogrešaka. To onaj izvorni dio nas vrišti.

Napasnik:Koja je razlika između glupana koji "vidi" i glupana koji ne vidi?

Glupan koji vidi više ne mora misliti. Glupan koji ne vidi ništa drugo i ne radi nego samo misli.

Stalker1: Na kraju će im se sve raspasti jer stiže konjica… Jahači su spremni.

Tko im je na čelu?

Stalker1: A što se tiče večnog života, malo su se prevarili, jer će Satana, pakao i njegovi demoni, zajedno sa ljudima koji njemu pripadaju uskoro biti zauvek uništeni.

Kada? Datum, godinu?

Stalker1: Ovo sam doživeo, tu ličnu komunikaciju s Bogom, vatru u srcu i to je van svakog opisa a osećaj sreće je nadzemaljski. I sve što sam mu do sada tražio kao dete - s ljubavlju, smirenošću i poverenjem – dao mi je. I govorio mi je preko anđela.

Ako je komunikacija preko anđela, onda nije lična. Kako znaš da ˝anđeli˝ nisu iluzija koju su stvorili letači?

Stalker1: “Ljudski kalup” je još jedna satanina obmana kojom je prevario stare i nove vidovnjake - vračeve.

Kao i anđeli?

Stalker1: Međutim, pošto satana u sebi nema život i kreativnost, već je “hladan kao arktički vetar” kako to don Huan kaže u jednoj knjizi za silu koja upravlja postupcima čarobnjaka, nameru, taj kalup je nepokretan, smrznut i nema um, ne komunicira sa ljudskim bićem koje ga posmatra.

Dakle, nisi ga vidio. Komunikacija je tu, ali bez riječi. Kao:˝vatru u srcu i to je van svakog opisa a osećaj sreće je nadzemaljski˝. I nije smrznut. Um ima, ali ne i onaj drugi, nama implantirani.

Stalker1: Duh - Gospod Bog je osoba, ličnost s kojom možemo komunicirati, razgovarati i koja odgovara na naše molbe i želje.

Ako je vatra u srcu onda nije ličnost (˝ tu ličnu komunikaciju s Bogom, vatru u srcu i to je van svakog opisa a osećaj sreće je nadzemaljski˝).

Stalker1: A taj Sveti Duh beskrajno voli sva ljudska bića i stvorio ih je za ljubav i večnost i svako ko Ga iskreno i svim srcem traži naći će Ga i pomoću njega će se osloboditi od ropstva demonima – reptilima i imaće večni život.

Bez truda? Znači samo sjednem, volim ga i čekam? Odlično.

Stalker1: Na kraju, hteo bih da se javno izvinim svima koje sam zaveo učenjem Karlosa Kastanede ranije dok sam bio opsednut i obmanut njime. Žao mi je što su možda neke osobe čitajući moje tekstove potpale pod uticaj demona.

Hm, izvinjenje bi trebalo biti malo duže. I uključiti i neke druge stvari. Nije toliki problem što si zaveo ljude ovim učenjem, koliko u tome što se istovremeno, dok si ih ˝zavodio˝, nisi držao njegovih osnovnih postavki. Valjda ćeš sada, djelujući u novom ideološkom okviru biti dosljedniji i predaniji.
I da ćeš, jašući na čelu konjice, biti efikasniji nego što si bio u sukobu s mojim beogradskim bratom.

Izraz beskrajne naklonosti.U dobru i zlu, nerazmrsivo povezani.
Moj brate.

:hahaha:

pa ti si bipi-maji. Silna i visokoumna priča, a čim se zagrebe malko po površini, kad ono - mućak. :mrgreen:

Svo tvoje pisanije je satkano od ispraznih želja i htenja da bude onako kako nije. Zaletio si se ko tvrdoglavi ovan, lupio glavom u zid, dobio citat koji jasno potvrđuje šta rekoh i jasno opovrgava ono što ti reče a ti opet glavom u zid :dash: Lupaj brate ako ti se lupa. Al ako laže koza ne laže rog.Imaš crno na belo pa ti zabijaj glavu u pesak ko noj kolko te volja, poriči očigledno.

Sta ti lupetas? =)

Sem sto ti je egu lakse ovako da pises jer je izgleda 'malo' povredjen...? =)
Sorry zbog toga, ali na onakva sranja mora da se reaguje. Ako si sam izgubljen i ne shvatas nista, to ne znaci da i drugi ljudi treba da budu izgubljeni zajedno sa tobom i da eventualno poveruju u tvoja sranja.

Koji citat "opovrgava" bilo sta sto sam rekao? =)

Tebi je bolje da prestanes da se blamiras sa ovakvim postovima, zato sto svi citati koje si prepisao samo jasno pokazuju da nisi apsolutno nista shvatio iz njih.

Dakle, najveca budalastina koju sam cuo u poslednjih nekoliko godina u vezi ovih stvari je tvoja recenica da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta". :dash::hahaha: Majko mila =)))

Ni jedan jedini citat na ovom svetu ne moze da ima ikakve veze sa ovakvom diletantskom izjavom, nekoga ko ocigledno nema blage veze o cemu prica. Ali tu na scenu stupa "majmun". Glupi covek bi pre da bude uvredjen, i da brani svoj jadni mali ego, nego da pita da mu se pojasni neka stvar koju je pogresno razumeo.

Zato nemoj da si smesan, nego ako vec nisi u stanju da se bavis ovim stvarima, i da pravilno rezonujes stvari i uopste napredujes sa svescu, idi radi obicne vezbe za telo, rekreiraj se, i uzivaj u sklonostima koje si dobio, oporavi svoj ego (posto si trenutno slab da ga prevazidjes) i onda eventualno probaj opet...do trenutka do kad mozda budes bio u stanju da shvatas i razumevas ono sto procitas u knjigama.

Napasnik:Ključ svetosti je jadan a to je ljubav .

Plavi zid: Nema ni slučajnih ni pogrešaka. To onaj izvorni dio nas vrišti.

Napasnik:Koja je razlika između glupana koji "vidi" i glupana koji ne vidi?

Plavi zid: Glupan koji vidi više ne mora misliti. Glupan koji ne vidi ništa drugo i ne radi nego samo misli.

Heh :) a šta znači to što sam napisao jadan umesto jedan?
Kako ključ svetosti može da bude jadan ? Kako ljubav može da bude jadna?
Da li sam ja ustvari jadan?:rumenko:
Ako je moja podsvest umešala tu stvarno prste kao što kažeš onda ne vidim njenu logiku..
ako će izvorni deo u meni da vrišti neka to uradi smislenije da ga i ja razumem :rumenko:

Bilo bi tu dosta za divaniti, al čini mi se da ti nisi navikao da saslušaš već očekuješ da te slušaju :mrgreen: pa mi se čini da se nećemo razgovarati ;)

A ovo je već poznata priča koje može biti šira ili uža dublja ili plića ali se u suštini svodi (mada mi je najednom mestu vrlo sumnjivo da si zaluto u neku hrišćansku sektu, al nećemo sad o tome... jel de?) no svodi se na vrlo prost zaključak savremenih vodećih hrišćanskih predstavnika u nas: (kao što se logika svodi na "mož da bidne, al ne mora da znači") a to je:

"sve što je od Boga to je u nas, a sve sve što nije od nas to je od đavola"

Iako očigledna stvarnost jednu takvu daltonističku duhovnost (jel, crno-belu) demantuje ipak kad je neko daltonista on je daltonista i gotovo.

Nego de mi reci od oko 2500 hrišćanskih sekti i dve glavne organizovane hrišćanske grupacije(katoličanstvo i pravoslavlje, pa donekle i tri glavne struje protestantizma) koje zaista imaju osnova da bi mogli biti nosioci verodostojnog učenja - ko od njih priznaje nekog drugog da je od Boga osim sebe sama!? Jel se priznaju (prvo te dve glavne grupacije a onda i ostale sekte hrišćanstva) međusobno, da je ona "druga" od Boga i dal priznaju neku drugu, na istim principima i temeljima osnovanu duhovnost? ... ili pak priznaju samo sebe kao JEDINOG od Boga i nikog drugog!

Šta li me tu podseća na letače?! :)

Mada licno mislim da je u Adventistima,Jehovinim svedocima,Mormonima ili Nazarenima posto oni obicno serviraju takve ekstremno "otkrovenjske" pricice :worth:

Sta ti lupetas? =)

Nije šta već koga :mrgreen: Nikkog, nikkog :hahaha:

Sem sto ti je egu lakse ovako da pises jer je izgleda 'malo' povredjen...? =)

Nadaj se, nadaj se...

Sorry zbog toga, ali na onakva sranja mora da se reaguje. Ako si sam izgubljen i ne shvatas nista, to ne znaci da i drugi ljudi treba da budu izgubljeni zajedno sa tobom i da eventualno poveruju u tvoja sranja.

Jel imaš ti neki konkretan prigovor il da nastavimo sa ovim tvojim - želje, čestitke i pozdravi i epp :hahaha:

Koji citat "opovrgava" bilo sta sto sam rekao? =)

Taj što nesmeš da ponoviš ili komentarišeš šta je to u njemu pogrešno shvaćeno i kako on izgleda kada se pravilno shvati :mrgreen: Jel se on onda promeni kad se "pravilno" shvati, naravno "pravilo" je onako kako paše tvom egu. Jedinica mere za pravilno će se od sada zvati 1 nikko i ima se uvesti i SI sistem mera.

Tebi je bolje da prestanes da se blamiras sa ovakvim postovima, zato sto svi citati koje si prepisao samo jasno pokazuju da nisi apsolutno nista shvatio iz njih.

Dakle, najveca budalastina koju sam cuo u poslednjih nekoliko godina u vezi ovih stvari je tvoja recenica da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta". :dash::hahaha: Majko mila =)))

Dobro, ako ti kažeš, A jel imaš i neku muzičku želju? Da ti otpevam nešto ili se tvoje želje završavaju sa ovim što si gore izrazio? :mrgreen:

Ni jedan jedini citat na ovom svetu ne moze da ima ikakve veze sa ovakvom diletantskom izjavom, nekoga ko ocigledno nema blage veze o cemu prica. Ali tu na scenu stupa "majmun". Glupi covek bi pre da bude uvredjen, i da brani svoj jadni mali ego, nego da pita da mu se pojasni neka stvar koju je pogresno razumeo.

Zato nemoj da si smesan, nego ako vec nisi u stanju da se bavis ovim stvarima, i da pravilno rezonujes stvari i uopste napredujes sa svescu, idi radi obicne vezbe za telo, rekreiraj se, i uzivaj u sklonostima koje si dobio, oporavi svoj ego (posto si trenutno slab da ga prevazidjes) i onda eventualno probaj opet...do trenutka do kad mozda budes bio u stanju da shvatas i razumevas ono sto procitas u knjigama.

Naravno, naravno sine ne Nebojša :mazi:, samo nemoj da se uzbuđavaš. I probaj sa autosugestijom Emila Couea, kažu da radi, samo ponavljaj dovoljno dugo i samoubedićeš se a možda ni ego više neće da te toliko boli. :)

Ajde, bola okani se ćorava posla ispalio si se pa šta, svak se ispali s vremena na vreme nije to ništa strašno - ajde baci kosku pa da ja i ti nazdravimo sa sokom od šargarepe :pivce: ;)

Jel imaš ti neki konkretan prigovor

Da, samo sto si ti iz nekog razloga slep da ga vidis...i sem sto bauljas izgubljen i nisi u stanju da normalno vodis razgovor, koji deo gluposti koju si izrekao ti nije jasan? =)

Glupost je podsecam jos jednom tvoja izjava da "Stanar nije mogao da izadje iz materijalnog sveta".

Dakle, pitao sam te iz kog to citata iz knjiga sledi ovakvo idiotsko shvatanje? =) Takav citat ne moze da postoji, zato sto je ovo sto si ti zakljucio utter bullshit koji nema nikakve veze ni sa cim iz knjiga. Jednostavno si totalno pogresio temu i nisi shvatio nista.

Isto tako sam te pitao koji to citat opovrgava bilo sta sto sam rekao. To si takodje izbegao da odgovoris i samo si izbulaznio

Taj što nesmeš da ponoviš ili komentarišeš šta je to u njemu pogrešno shvaćeno i kako on izgleda kada se pravilno shvati

Da ti ego nije toliko povredjen, bio bi u stanju da vidis vrlo precizan odgovor u vezi tvog totalno pogresnog shvatanja vezano za Stanara.

Iskopiracu opet, mozda ti ovaj put podje za rukom.

"Stanar je drevni vrac, koji je bio uhvacen i zarobljen u svetu neorganskih bica. Kada je otkrio da moze da im pobegne time sto ce da se pretvori u zenu, to je i uradio, s tim da je od tad ostao non-stop u strahu da ce ovi da ga otkriju i povuku nazad. Dakle, Stanaru je samo trebalo vise (odredjene vrste) energije da bi uspeo da ostane nedostupan neorganskim bicima koja su ga jurila...i to je dobijao od naguala i carobnjaka koji su mu u tom smislu odgovarali, zauzvrat darujuci razne vrste znanja u vezi sanjanja i manipulacije skupnom tackom uopste.
"
Dakle, bilo ko ko iz ovoga ili bilo cega iz knjige "Umece Sanjanja" zakljuci da Stanar "nije mogao da izadje iz materijalnog sveta", je apsolutno nezreo za ove stvari, i stvarno je bolje da se okane cele price, i ode da igra badminton.

Ako ti kojim slucajem ponovo nije jasno, slobodno pitaj.

Bilo ko, ko ima iole znanja i osecaja o ovim stvarima, zna da neko kao sto je Stanar, ni u kom ludilu ne moze da ima problem da "izadje iz materijalnog sveta". Da ste osetili delic znanja koje ima takav carobnjak kao sto je Stanar, znali biste da je tako nesto nemoguce. Takvo ljudsko bice je u stanju da pravi svoje sopstvene "materijalne svetove" a ne da mu bude problem da "izadje iz materijalnog sveta" =))

Kao sto sam rekao, to je isto kao kad bi nekoj strvini od 120 kila, bilo tesko da podigne cackalicu.

Dakle, Kartiikeya, sedi - 1.

Poslednja izmena:

Forum je demokratična forma razmene mišljenja i želim da zamolim da divaniš sa mnom o odnosu znanja, jabuke, Eve i dobrog boga, takođe i tunjavog Adama. Takođe me interesuje i odnos ovog starozavetnog mita naspram učenja don Huana, ja ću svakako praviti paralele a sve u skladu sa svojim znanjem i energijom. Jednako tako ću i prihvatit odgovore tipa: neznalice, glupane, bez žaljenja jer ako je demokratija neka je i demonkratija.:D

Back