Aha, da da da... Igre sa rečiima...

"To jest" znači: To JESTE. ŠIJA, to jest VRAT.
A ti mi reče ovde da vrat i šija nisu uvek isto. To je relativizam, "možda jeste a možda i nije" razmišljanje. Obično takve logičke marifetluke koriste osobe koje ne prihvataju da nisu u pravu jer žele da sačuvaju savršenu sliku koju imaju o samom sebi. Ali to je samo slika, stvarna ali neistinita...
Ne, to nije bila nikakva igra reci, jednostavno nisi uspeo da shvatis prostu stvar, i dzaba ti je sto sad pokusavas da se vadis,
Nije bio nikakav "marifetluk", jednostavno si bio slep da shvatis da "iskustvo tj. znanje" nije iskljucivo znacilo iskustvo = znanje, nego je nabrajalo i jedno i drugo.
Niko ti nije rekao da ovde trebaš opisivati svoja iskustva na 3000 stranica. Ovo je još jedan princip iluzije koji kaže: "Nabaci sagovornku nepostojeću grešku."
Jedino sto nekome ovde mogu da "nabacujem", je njegova sopstvena glupost. Ako ti nije bilo jasno, ponovicu. Ne pada mi na pamet da pricam o svojim licnim skustvima tog tipa, a "pogotovu ne nekom ko samo zbog svoje bedne egomanije trazi tako nesto, kako bi toboze probao da diskredituje tog nekog ili kako bi mu taj nesto dokazao", jos samo kad bih ja bio tolika budala da osecam da treba nekom nesto da dokazem :]
Odlično, dakle slažeš se da opisi iskustava ipak nekima mogu koristiti. Pa sam Kastaneda je napisao knjigu "
Priče o Moći" ! U toj knjizi don Huan kaže da su priče o drugoj pažnji i duhu
neophodne učenicima na putu ratnika. Ali ti tvrdiš SUPROTNO...

Molim te radi onih kojima mogu koristiti, opiši ovde svoja iskustva!
Ne, ja nisam rekao nista suprotno, prilicno jasno sam napisao kome tako nesto moze da sluzi, ali si ti previse uzdrman da bi citao smireno.
Dakle, naravno da su opisi iskustava vazni ucenicima na putu ratnika, sa tom razlikom sto ste ti, Kartikeja i slicni, na svakom drugom putu sem na "putu ratnika", tako da to za vas nema smisla. Mnogima sam odgovorio na privatne poruke, ali par ljudi odavde stvarno bolje da se bavi necim drugim, kad do sad nisu uspeli da shvate nista od ove price.
Eh, kakve veze ima ko je potaknuo ta DUHOVNA iskustva? Nije važno dali nas je pokrenuo don Huan, Isus Hrist, Buda, Pera Detlić ili Paja Patak!
Jako je vazno, zato sto je od tih 3000 stranica koje je napisao, Karlos jedva imao nekoliko iskustava "sam sa sobom", bez uplitanja spoljnih faktora, bilo Don Huana bilo mocnih biljki...Vazno je u smislu da kao sto sam rekao, ja nisam imao ucitelja, vec sam sve sto sam doziveo doziveo sam sa sobom. Psihodelicne ekskurzije sam imao nekoliko puta, i sve u svemu u smislu iskustva koja bi bila interesantna obicnim ljudima na puko opisivanje, toga nema puno. Mnogo je vise onog sto ne moze da se opise.
Ono što je bitno je da smo se osvedočili u postojanje duha. A onaj koji je svedok po prirodi stvari treba i da SVEDOČI. Posvedoči nam šta si video... Ako si video...
Ti izgleda ocekujes neki vizuelni spektakl u trenutku kada neko iskomunicira sa duhom ili biva pohranjen znanjem? =))
Sorry, ali moram da te razocaram, to uglavnom nije tako.
"Sta si video, sta si video"

Video sam ono sto mi je u tom trenutku bilo ispred nosa, samo sto nije toliko bitno.
Ali nema veze, ono što ljude može pokrenuti da sami preduzmu nešto su PRIČE O MOĆI.
Da, to je lepo, samo sto je pitanje zasto i tebe nisu pokrenule...
E ovo što si rekao jasno pokazuje da si ti "fake" sledbenik don Huana i da nemaš pojma a tu se nešto trtiš i puvaš. Jer, don Huan kaže na mnogo mesta u kastanedinim knjigama da nema slobode bez naguala, bez posebnog ljudskog bića koje otvara prolaz u slobodu. To zna svako ko je malo ozbiljnije čitao te knjige.
Ovo ce verovatno biti moj poslednji citat nekog kao sto si ti, jer si ovim iznad lupio pecat na svoju glupost, neiskustvo i neznanje o ovoj temi.
Ali sam odgovor bi bio - Da, nema slobode bez naguala, osim ako i sam nisi nagual.
Aj sad ish.