Antropologija: Kastaneda

E brate Karti, u zadnjim postovima si stvarno zablistao! :hvala:
Pa ajde da ispričam jednu priču kad već tražiš... Malo izveštaja iz prakse posle ovih filozofskih razmatranja o egu nije na odmet. Potrebno je i jedno i drugo, duhovno iskustvo i racionalna analiza tog iskustva.

Eto, Kastaneda piše o dvojniku, energetskom telu, drugom... Koristi više naziva za svetlosno telo. Buđenje svesnosti o tom telu je fascinantan proces. Imam ti ja brate jedan zanimljiv doživljaj u vezi toga. Da ti ugodim, evo "priče iz nepričave":

:hvala:

Da, pouka uvek ide u dva dela, jedan se odnosi na naš um a drugi se tiče čiste praktične spoznaje. Umu stvari moraju biti jasne i posložene... inače se oma oneredi :mrgreen:

Ovo jeste bila priča iz nepričave... :)

Imao sam slično iskustvo sa psima na jednom brdu u Grčkoj (u blizini Janine). Samo bez ovog mističnog dela :hahaha: Mene je spasilo to što sam bio u blizini auta.

Ja ne znam kakve vi "price" ocekujete da cujete...iskustva kog tipa....Ja nisam imao ucitelja da bih mogao da pisem o odnosu u tom smislu i o nekim "dogadjajima". Jedini odnos koji sam imao i koji imam je sa duhom i beskrajem, a o tome nema sta mnogo da se prica. Ne zato sto je nezanimljivo ili nesadrzajno, nego zato sto je to magija, i sto reci nisu napravljene da bi opisale odnos sa tako necim. Iskustva koje reci mogu da opisu su par liga ispod toga.

Nisam imao sitacije kada me bilo sta napada da bih iskoristio neku moc ili magiju u tom smislu, i da bih o tome pricao. Bilo ko ko je doziveo prava pomeranja skupne tacke u svakodnevnoj stvarnosti, zna da o tome nema sta specijalno da se prica, to je nagual. O tome ne moze da se prica.
Jedino sto mogu u tom smislu da ispricam je prvi put kad sam video energiju kako struji univerzumom. Ali vizuelni ili bilo kakav drugi opis toga nije poenta tog iskustva, a to je ono sto ljudi jedino mogu da dobiju odatle...poenta je u osecaju dok to traje i u znanju koje neko dobije, a o takvim dubinama ponovo ne moze da se prica tek tako. Takva prica eventualno ima smisla sa nekim ko je na slicnom nivou svesti i znanja.
Opis tako nekih stvari deluje relativno obicno u odnosu na ono sto stvarno jeste...zato je uglavnom nezahvalno opisivati tako nesto.

Ne mislim da se po iskustvima vezanim za Huanovo učenje neko ovde može meriti sa stalkerom... možda ga prati jedino Danez u tome,... (Ni ove dve dame Zulejka i Zoila (golubica i Hekate) nisu bez iskustva, ali kad imaš žensko telo takva iskustva nisu toliko teška al retko osobama u ženskim telima pomažu na putu trezvenosti...)

Ja nisam imao ni blizu toliko iskustava kao što sam čuo od njih da su imali (a rekao bih da su autentična). No, kad je reč o Huanovom učenju, imao sam dovoljno iskustava (sa sanjanjem, recimo a i nešto manje sa traganjem) da budem 100% siguran da ovaj svet i ja u njemu, nije ni blizu onoga što su nama opisali da jeste!!! No Kastanedin put mistike nije nikako ni jedini, ni najbolji ni najlakši..., vrlo je rizičan i pogodan za one koji polaze iz najdublje tame; ali rizičan jer oni lako zalutaju, pa im može to učenje (iakoprincipijelno kao oblik mistike OK) postati proklestvo, a ne blagoslov. Može da pomogne, naročito traganje može da pomogne... sanjanje je rizično jer uvećava lažni ja.... ako nije praćeno i traganjem...

Mistika je vrlo rizična oblast, naročito za današnje ljude slabog i nečistog srca. Huan je bio oštro svestan toga:

„Misliš li da bi trebalo da odbacim neorganska bića, don Huane?"

Nije mi odgovorio; umesto toga, objasnio je da je ceo svet neorganskih bića stalno ustrojen da podučava. Možda zato što neorganska bića imaju dublju svest od naše, ona se osećaju pozvana da nas uzmu pod svoje.

„Nisam video nikakav razlog da postanem njihov đak", dodao je. „Njihova cena je suviše visoka."

„Koja je njihova cena?"

„Naši životi, naša energija, naša odanost njima. Drugim rečima, naša sloboda."

„Ali čemu oni podučavaju?"

„Stvarima koje odgovaraju njihovom svetu. Isto kao što bismo mi učili njih, kad bismo mogli da ih učimo, stvarima koje odgovaraju našem svetu. Međutim, njihov je metod da uzmu naše osnovno „ja" kao meru onoga što nam je potrebno i uče nas u skladu sa tim. Veoma opasna stvar!"

„Ne vidim zašto bi to bilo opasno."

„Ako neko uzme tvoje osnovno „ja" kao meru, sa svim tvojim strahovima i pohlepom i zavišću, i tako dalje, i tako dalje, i podučava te onome što udovoljava tom užasnom stanju bića, šta misliš kakav će biti rezultat?"

Nisam mogao da uzvratim. Mislio sam da savršeno shvatam razloge njegovog odbijanja.

„Problem sa drevnim čarobnjacima je u tome što su oni naučili predivne stvari, ali na osnovu svojih nepatvorenih nižih jastava", nastavio je don Huan. „Neorganska bića su postala njihovi saveznici i, uz pomoć promišljenih primera, oni su drevne vračeve učili čudima. Njihovi saveznici su izvodili svoja dela, a drevni čarobnjaci su vođeni korak po korak da podražavaju ta dela, ne menjajući ništa u svojoj osnovnoj prirodi."

Mislim da ti Nikko nisi svestan toga. Grabiš za makar-kakvim iskustvom samo da bi se osećao važnim i specijalnim, a ne brineš o čistoti srca. Ovo zvuči grubo (zato izvini), al ja ti to kažem iz dobre namere. Kad se čovek izgubi u mistici, to zna biti gore od smrti! ;)

„Čak ne mogu ni da odmerim veličinu onoga što si učinio", konačno mi se don Huan obratio izražavajući zbunjenost. „Upao si u zamku, ali to nije bila zamka zbog koje sam se brinuo. Ta klopka je bila nameštena samo za tebe i bila je kobnija od bilo čega na šta sam mogao da pomislim. Brinuo sam se da ćeš podleći laskanju ili služenju. Nikad nisam računao da će bića-senke postaviti zamku koristeći tvoj urođeni otpor prema lancima."

„Nisi se ti samo prepustio", rekao je. „Pre četiri nedelje bio si stvarno energetski mrtav. Sada si samo ošamućen. Zbog te ošamućenosti i nedostatka energije ti kriješ svoje znanje. Ti sigurno znaš više od bilo koga od nas o svetu neorganskih bića. Tim svetom su se isključivo bavili drevni čarobnjaci. Svi smo ti rekli da znamo za njega samo kroz njihove priče. Iskreno ti kažem da je više nego čudno što si ti, po sopstvenom pravu, postao još jedan izvor priča čarobnjaka za nas."

Uzvratio sam da mi je teško da poverujem da sam uradio nešto što on nije. Ali nisam mogao da verujem ni da mi se podsmeva.

„Ne laskam ti niti se sprdam s tobom", rekao je vidljivo ljut. „Samo iznosim jednu činjenicu iz oblasti čarobnjaštva. Zbog toga što o tom svetu znaš više od svih nas ne treba da se osećaš ugodno. Nema nikakve prednosti u tom znanju; u stvari, uprkos svemu što znaš, nisi mogao da se spaseš. Mi smo te spasli, jer smo te našli. Ali, bez pomoći izviđača, ne bi čak vredelo ni da pokušavamo da te nađemo. Bio si toliko bespovratno izgubljen u tom svetu da se grozim i same pomisli na to."

Nije zlato sve što sija. Postoje razne kategorije znanja. Ne moraju nužno sve da budu dobre za svakoga. Nekad je bolje ne imati neka znanja nego ih imati. Ponekad znanje ima relativnu vrednosti (u okviru vremena, mesta, okolnosti i za određene osobe), Ali istina o duši je svevažno i apsolutno znanje! Ono je dobro uvek, na svakom mestu, u svim okolnostima i za svaku osobu. ;)

Imati iskustvo ne mora značiti da imamo znanje. Iskustvo i znanje nisu ista stvar mada su povezani. To što Nikko poistovećuje znanje sa iskustvom pokazuje da razmišlja plitko i površno i da se radi o nedovoljno obrazovanoj osobi . Iznošenje kategoričkih tvrdnji bez dublje analize i ispitivanja je obično znak bolesnog, naduvanog ega.

Primeri da iskustvo nije isto što i znanje:

1. Grči filozof Aristotel je pažljivo posmatrao kretanje sunca, smenu dana i noći i došao do čvrstog zaključka da se sunce okreće oko zemlje. Na osnovu svog iskustva bio je potpuno u pravu. Ali svi znamo da se zapravo zemlja okreće oko sunca tako da je njegovo iskustveno znanje bilo pogrešno. Dakle, iskustvo nije znanje. Znanje je kombinacija iskustva, razmišljanja i percepcije. Problem kod iskustva je što ako postoje nevidljivi elementi neke pojave (kao što je u ovom slučaju to okretanj zemlje oko svoje ose), ti elementi koji su zapravo van našeg opažanja nas mogu dovesti do pogrešnih zaključaka.
  2. Alkoholičari, narkomani i ostali zavisnici stalno i iznova doživljavaju iskustvo nesreće i patnje koje im njihovo ponašanje donosi ali im to ne pomaže da dođu do nekog korisnog znanja niti do znanja kako da se izvuku iz toga. Jedino što znaju je da su u nekoj vrsti pakla. Ono što im nedostaje je proširena percepcija vlastite situacije, oni ne vide šta se krije iza te" bolesti" pa s toga nemaju ni pravo znanje.
  3. Egomanijaci, osobe bolesnog i pokvarenog ega stalno imaju iskustvo praznine, očaja, straha, sukoba sa okolinom, svađa... Ali i dalje ostaju egomanijaci, jer nemaju percepciju šire slike. Oni vide samo sebe i svoju opsednutnost vlastitiom nepostojećom važnošću i veličinom te su slepi za druge ljude i za sve što je izvan njihovog nedodirljivog pogleda na svet u kome su oni centar oko koga se sve okreće. Oni traže da se ceo svet prilagodi njima, njihovim prohtevima i shvatanjima umesto da se oni prilagode svetu u kome žive. I tako stalno vrte ista iskustva sukoba sa celim svetom i neznaju ništa.
Jedva čekam da nam Nikko ispriča neko svoje praktično iskustvo iz "druge pažnje", naguala... :ceka:

Dabome. Jedno je ono što je stvarno, a drugo je istinito. Stvarno je sve što ima dejstvo (i iluzija, san, mašta, laž, fatamorgana... svi imaju neko dejstvo - stvarni su!) a istina je ona stvarnost koja je sloboda od takvih iluzornih pretstava o svarnosti. Istina je pod-skup stvarnosti. Jer u stvarnosti postoje i stvari koje nisu istinite, a jesu stvarne, postoje i deluju; dok u Istini nema ništa osim nje same u čistom i neokaljanom obliku..

Ne, nego to sto si ti zakljucio da sam ja poistovetio iskustvo i znanje u onoj recenici, govori o tebi sve sto si napisao u nastavku.
Ti dakle najprostiju recenicu ne mozes da desifrujes, a to je sve zbog tvog povredjenog ega koji zuri i juri da se uhvati za bilo sta sto ce da mu olaksa bol, pa sam sebi upadnes usta zbog neke sitnice. To je jako slabo, veoma jadno stanje svesti. Ego u svom pravom svetlu, da ne kazem mraku.
I ako ti nije jasno do sad - "to jest" ne znaci iskljucivo da neke dve stvari poistovecujes, moj izgubljeni ti. Tu stoji to jest, zato sto 99.9% iskustava o kakvim govorim, podrazumeva dobijanje nekog znanja.
A ako se to kosi sa onim sto su tebe naucili, mozes da odes i da se zalis Aristotelu ili ko god ti je rekao drugacije.

Da, ali ne samo moja, nego bilo cija iskustva takvog tipa. Da si noznim palcem krocio na tu stranu, to bi ti bilo jasno.

Ne znam da li sam igde rekao da sam spreman da na nekom forumu opisujem svoja iskustva kroz 3000 stranica..? Vi ste bas budalasti.

Da, on jeste opisivao neka svoja iskustva kroz 3000 stranica u knjigama, ali ona tebi i ljudima kao ti ne znace nista. Ona mogu da znace samo nekom ko je osetio iste stvari, ili eventualno mogu da koriste nekom koga ce zainteresovati da krene da istrazuje neke stvari.
Ali to kako ih je on recima "opisao" kako je mogao, svejedno ne obuhvata 0.5% onoga sto su ta iskustva zapravo bila i sto su njemu znacila, niti mogu da "opisu" znanje koje je dobio kroz neka od njih.
Drugo, veliki deo tih opisanih iskustava je bio potaknut Don Huanovim manevrima, ili sa druge strane psihodelicima, o kojima ja nemam nameru da govorim na nekom glupom forumu, pogotovu ne nekom ko samo zbog svoje bedne egomanije trazi tako nesto, kako bi toboze probao da diskredituje tog nekog ili kako bi mu taj nesto dokazao. Interesantno. To mozes, ali sa svojim drugarima, na tvom nivou svesti.

Gresis, njegova iskustva nisu opisiva. On je iskoristio reci koliko god je mogao, ali to ne znaci da je iskustvo opisano. Kao sto rekoh, taj "opis" cini "0.5%" tog iskustva. Opisati iskustvo u pravom smislu je nemoguce. To objasnjenje ne vredi nista nekom ko cita a ko nema nikakvo znanje o tome, niti je iskusio bilo sta slicno, kao sto i samom Karlosu nije vredelo 800 puta kada mu je Don Huan govorio o nekim stvarima, jer jednostavno nije bio na tom nivou da bi mogao da shvati i oseti, a mozda ti ni to nije jasno?

U totalnu slobodu mozes samo sam da se povedes.

To je problem sa ljudskim bicima...svima se svidjaju price o magiji, drugim svetovima, slobodi, ali niko nece prstom da makne i da prestane da bude idiot kao sto jeste, svi bi radije da ih neko preveze do te slobode, a ako im se eventualno ne svidi, da ih vrati.

Nikko ne idi u tu stranu. Em ćeš se osramotiti, em nikakve dobrobiti nećeš steći, a pred nosom ti je.

Ja se ne prepirem, tu sam samo da napravim balans izmedju gluposti i tacnih informacija, zbog ljudi koji bi mogli da citaju ovu temu.
Izgleda ti mozda kao prepirka, ali samo zbog ovih koji ne prestaju sa prvonabrojanim. Sile mraka su uvek agresivne, to ste bar mogli da zakljucite do sad... :]
Zato svet i jeste u ovakvom sranju, jer ih ovi drugi pustaju da rade to sto rade. Ali i to ce da se promeni.

:rotf::hahaha:

Znaš ti biti i šaljiv Nikko :mrgreen:

Zato što kad ne bi bilo prepirke, ne bi bilo ni promene. A svi se slažu da je promena neophodna. :whistling:

Eto ti vrle muške trezvenosti Karti.:) Trezveno se da videti do kakvih promena nas je muška potreba za prepirkom i nadmetanjem dovela... od pamtiveka do danas. Nije nama potrebna promena, potreban nam je balans, da se ne bi klackali više.

Nema tu mnogo priče...što kaže Nikko. Svako svoju slobodu stiče sam...u tišini.

Eto ti vrle muške trezvenosti Karti.:) Trezveno se da videti do kakvih promena nas je muška potreba za prepirkom i nadmetanjem dovela... od pamtiveka do danas. Nije nama potrebna promena, potreban nam je balans, da se ne bi klackali više.

Nema tu mnogo priče...što kaže Nikko. Svako svoju slobodu stiče sam...u tišini.

Ha-Ha. Da bi došla do balansa TJ. ravnoteže, prvo moraš haos i nadmetanje dovesti do krajnosti. Bez tame nema svetla, TJ. svetlo se rađa iz tame, red iz haosa. O tome pišu sve svete knjige i to važi ne samo na kosmičkom nivou već i na individualnom. DIJALEKTIKA.

Toliko o ženskoj trezvenosti. :whistling:

Pa jel sad to znači da ipak postoji lažni i istinski ja?

Zamisli, postoje.

Jel led voda ili nije? :mrgreen:

:ceka:

Neadekvatno poredjenje, zato nisam odgovorio.

A el može malo o onome šta je kazato a ne o onome ko je kazo? :mrgreen:

Jel, budući da to šta je kazato ne menja na stvari bilo ko da je kazao :manikir:

Da, naravno da mislim na to sta je kazato, ali je isto cinjenica da je to dolazilo od tebe i Ans, zbog toga sam rekao da krece da lici na vas po onome sto pise, ne znam sta te tu buni.

Nikko, ama pusti te sitničarske zađevice i ego igre, leba ti... pusti ih neki idu kratko nam je vreme i smrt je svakom za vratom... :super:

To sto ti ne mozes da prodres u sustinu onoga sto citas, je druga stvar. Poenta je da se ljudi zapitaju neke stvari tek kad im se desi neki ekstrem, kao sto je na primer napad copora pasa. Ja sam mu pozeleo da sledeci put bude malo jaci, pa da ga uopste i ne napadnu...i isto tako da se zapita o nekim stvarima i van ekstremnih dogadjaja.

No Kastanedin put mistike nije nikako ni jedini, ni najbolji ni najlakši..., vrlo je rizičan i pogodan za one koji polaze iz najdublje tame; ali rizičan jer oni lako zalutaju, pa im može to učenje (iakoprincipijelno kao oblik mistike OK) postati proklestvo, a ne blagoslov. Može da pomogne, naročito traganje može da pomogne... sanjanje je rizično jer uvećava lažni ja.... ako nije praćeno i traganjem...

Mistika je vrlo rizična oblast, naročito za današnje ljude slabog i nečistog srca. Huan je bio oštro svestan toga

Vec sam ti rekao nekoliko puta, i reci cu ti jos jednom. Bolje da prestanes da citiras bilo sta iz Kastanedinih knjiga, posto ni jednu od tih stvari nikad nisi shvatio.

Mislim da ti Nikko nisi svestan toga. Grabiš za makar-kakvim iskustvom samo da bi se osećao važnim i specijalnim, a ne brineš o čistoti srca. Ovo zvuči grubo (zato izvini), al ja ti to kažem iz dobre namere. Kad se čovek izgubi u mistici, to zna biti gore od smrti!

Vrlo je lepo sto si se zabrinuo, i nemas za sta da se izvinjavas...ali isto bez uvrede, imas o mnogo vaznijim stvarima da brines u vezi sebe samog.
Svaka tvoja linija potvrdjuje da bi trebalo da odustanes od pominjanja bilo cega iz Kastanedinih knjiga, inace ne bi napisao svakakve gluposti i znao bi da se kod pravih ratnika cistota srca podrazumeva...i isto tako ne bi mesao drevne carobnjake sa tako necim. Sve to je izgleda previse za tebe.

Postoje razne kategorije znanja. Ne moraju nužno sve da budu dobre za svakoga. Nekad je bolje ne imati neka znanja nego ih imati. Ali istina o duši je svevažno i apsolutno znanje! Ono je dobro uvek, na svakom mestu, u svim okolnostima i za svaku osobu.

Znanje je znanje. Svako istinsko znanje ne moze a da ne bude dobro za svakoga, pod uslovom da ovaj ima snage i svesti da ga primi i iskoristi. Ako si slab, nije znanje lose, nego si ti los. I naravno da nije bolje "ne imati neka znanja nego ih imati", to kao sto rekoh vazi samo ako je osoba slaba.
Tvoj problem je sto iz nekog razloga odvajas "znanje o dusi" od nekih drugih znanja...pa se "znanja o dusi" manje plasis od ovih drugih, jer "ono je dobro uvek, na svakom mestu, u svim okolnostima i za svaku osobu." :lol: Interesantno.

Nikko ne idi u tu stranu. Em ćeš se osramotiti, em nikakve dobrobiti nećeš steći, a pred nosom ti je.

Na koju stranu da ne idem? Ne znam kako bih mogao da se "osramotim"...da se "osramote" mogu samo ljudi koji deluju iz ega, i to verovatno zbog toga sto nisu sigurni u sebe, sto se osecaju nezasticeno, i sto im treba potvrda sa strane da bi se osetili sigurno i zasticeno.

Zato stalker jedva ceka da ti ili neko slican odgovori na moj post, jer mu je onda mnogo lakse.. :] Foolish Earthlings.

Poslednja izmena:
:orkestar:
I ako ti nije jasno do sad - "to jest" ne znaci iskljucivo da neke dve stvari poistovecujes, moj izgubljeni ti. Tu stoji to jest, zato sto 99.9% iskustava o kakvim govorim, podrazumeva dobijanje nekog znanja.

Aha, da da da... Igre sa rečiima... :) "To jest" znači: To JESTE. ŠIJA, to jest VRAT.
A ti mi reče ovde da vrat i šija nisu uvek isto. To je relativizam, "možda jeste a možda i nije" razmišljanje. Obično takve logičke marifetluke koriste osobe koje ne prihvataju da nisu u pravu jer žele da sačuvaju savršenu sliku koju imaju o samom sebi. Ali to je samo slika, stvarna ali neistinita... :think:

Ne znam da li sam igde rekao da sam spreman da na nekom forumu opisujem svoja iskustva kroz 3000 stranica..? Vi ste bas budalasti.
Eheh, Nikko je zaista pogodan za antomiju "lažnog uma". Niko ti nije rekao da ovde trebaš opisivati svoja iskustva na 3000 stranica. Ovo je još jedan princip iluzije koji kaže: "Nabaci sagovornku nepostojeću grešku."

Da, on jeste opisivao neka svoja iskustva kroz 3000 stranica u knjigama, ali ona tebi i ljudima kao ti ne znace nista. Ona mogu da znace samo nekom ko je osetio iste stvari, ili eventualno mogu da koriste nekom koga ce zainteresovati da krene da istrazuje neke stvari.
Odlično, dakle slažeš se da opisi iskustava ipak nekima mogu koristiti. Pa sam Kastaneda je napisao knjigu "Priče o Moći" ! U toj knjizi don Huan kaže da su priče o drugoj pažnji i duhu neophodne učenicima na putu ratnika. Ali ti tvrdiš SUPROTNO... :think:Molim te radi onih kojima mogu koristiti, opiši ovde svoja iskustva! :worth:

Drugo, veliki deo tih opisanih iskustava je bio potaknut Don Huanovim manevrima, ili sa druge strane psihodelicima, o kojima ja nemam nameru da govorim na nekom glupom forumu...
Eh, kakve veze ima ko je potaknuo ta DUHOVNA iskustva? Nije važno dali nas je pokrenuo don Huan, Isus Hrist, Buda, Pera Detlić ili Paja Patak! Ono što je bitno je da smo se osvedočili u postojanje duha. A onaj koji je svedok po prirodi stvari treba i da SVEDOČI. :whistling: Posvedoči nam šta si video... Ako si video... :think:A kažeš da nemaš nameru da govoriš na nekom "glupom forumu"... E onda sjaši i idi na neki pametan "forum" ili ućuti i pokrij se ušima.

U totalnu slobodu mozes samo sam da se povedes.
E ovo što si rekao jasno pokazuje da si ti "fake" sledbenik don Huana i da nemaš pojma a tu se nešto trtiš i puvaš. Jer, don Huan kaže na mnogo mesta u kastanedinim knjigama da nema slobode bez naguala, bez posebnog ljudskog bića koje otvara prolaz u slobodu. To zna svako ko je malo ozbiljnije čitao te knjige.

To je problem sa ljudskim bicima...svima se svidjaju price o magiji, drugim svetovima, slobodi, ali niko nece prstom da makne i da prestane da bude idiot kao sto jeste, svi bi radije da ih neko preveze do te slobode, a ako im se eventualno ne svidi, da ih vrati.
Super, izverglao si ono što si pročitao da je Kastaneda rekao o ljudskoj inertnosti i lenjosti, ali nisi naveo da to nisu tvoje reči... :think:

Ali nema veze, ono što ljude može pokrenuti da sami preduzmu nešto su PRIČE O MOĆI.

TO JEST (Tj.):

Pošto ti tvrdiš da puno znaš o Toltečkom putu i ratništvu, ajde sad da ti pomognem da nam ispričaš iskustva.

1. Opiši nam kako si prvi put postao svestan svoje svetlosti, energetskog tela, gde se to dogodilo i šta si osetio, video, kakve je to imalo posledice na tebe i okolinu...

2. Ispričaj nam neki svoj doživljaj iz "sanjanja" pošto nema istinskog toltečkog ratnika koji se ne bavi kontrolom snova...

3. Kako ti u svakodnevnom životu primećejuš energetsko telo drugih ljudi, šta si zapazio, kako se štitiš od razmene nepoželjnih vibracija sa njima...

Samo mi nemoj reći da je sve to neopisivo, jer ja ti mogu ispričati gomilu priča iz svog iskustva o tim pitanjima koje sam gore naveo. I ti si morao imati takva iskustva, pre nego što si se "lansirao u svemir" te su tvoja iskustva postala neopisiva nama običnim smrtnicima.

Dakle, da čujemo odgovore. :ceka:

:ceka: :ceka: :ceka::ceka::ceka:

:manikir:

Poslednja izmena:
:orkestar:

Aha, da da da... Igre sa rečiima... :) "To jest" znači: To JESTE. ŠIJA, to jest VRAT.
A ti mi reče ovde da vrat i šija nisu uvek isto. To je relativizam, "možda jeste a možda i nije" razmišljanje. Obično takve logičke marifetluke koriste osobe koje ne prihvataju da nisu u pravu jer žele da sačuvaju savršenu sliku koju imaju o samom sebi. Ali to je samo slika, stvarna ali neistinita... :think:

Ne, to nije bila nikakva igra reci, jednostavno nisi uspeo da shvatis prostu stvar, i dzaba ti je sto sad pokusavas da se vadis,
Nije bio nikakav "marifetluk", jednostavno si bio slep da shvatis da "iskustvo tj. znanje" nije iskljucivo znacilo iskustvo = znanje, nego je nabrajalo i jedno i drugo.

Niko ti nije rekao da ovde trebaš opisivati svoja iskustva na 3000 stranica. Ovo je još jedan princip iluzije koji kaže: "Nabaci sagovornku nepostojeću grešku."

Jedino sto nekome ovde mogu da "nabacujem", je njegova sopstvena glupost. Ako ti nije bilo jasno, ponovicu. Ne pada mi na pamet da pricam o svojim licnim skustvima tog tipa, a "pogotovu ne nekom ko samo zbog svoje bedne egomanije trazi tako nesto, kako bi toboze probao da diskredituje tog nekog ili kako bi mu taj nesto dokazao", jos samo kad bih ja bio tolika budala da osecam da treba nekom nesto da dokazem :]

Odlično, dakle slažeš se da opisi iskustava ipak nekima mogu koristiti. Pa sam Kastaneda je napisao knjigu "Priče o Moći" ! U toj knjizi don Huan kaže da su priče o drugoj pažnji i duhu neophodne učenicima na putu ratnika. Ali ti tvrdiš SUPROTNO... :think:Molim te radi onih kojima mogu koristiti, opiši ovde svoja iskustva! :worth:

Ne, ja nisam rekao nista suprotno, prilicno jasno sam napisao kome tako nesto moze da sluzi, ali si ti previse uzdrman da bi citao smireno.
Dakle, naravno da su opisi iskustava vazni ucenicima na putu ratnika, sa tom razlikom sto ste ti, Kartikeja i slicni, na svakom drugom putu sem na "putu ratnika", tako da to za vas nema smisla. Mnogima sam odgovorio na privatne poruke, ali par ljudi odavde stvarno bolje da se bavi necim drugim, kad do sad nisu uspeli da shvate nista od ove price.

Eh, kakve veze ima ko je potaknuo ta DUHOVNA iskustva? Nije važno dali nas je pokrenuo don Huan, Isus Hrist, Buda, Pera Detlić ili Paja Patak!

Jako je vazno, zato sto je od tih 3000 stranica koje je napisao, Karlos jedva imao nekoliko iskustava "sam sa sobom", bez uplitanja spoljnih faktora, bilo Don Huana bilo mocnih biljki...Vazno je u smislu da kao sto sam rekao, ja nisam imao ucitelja, vec sam sve sto sam doziveo doziveo sam sa sobom. Psihodelicne ekskurzije sam imao nekoliko puta, i sve u svemu u smislu iskustva koja bi bila interesantna obicnim ljudima na puko opisivanje, toga nema puno. Mnogo je vise onog sto ne moze da se opise.

Ono što je bitno je da smo se osvedočili u postojanje duha. A onaj koji je svedok po prirodi stvari treba i da SVEDOČI. Posvedoči nam šta si video... Ako si video...

Ti izgleda ocekujes neki vizuelni spektakl u trenutku kada neko iskomunicira sa duhom ili biva pohranjen znanjem? =))
Sorry, ali moram da te razocaram, to uglavnom nije tako.
"Sta si video, sta si video" :hahaha: Video sam ono sto mi je u tom trenutku bilo ispred nosa, samo sto nije toliko bitno.

Ali nema veze, ono što ljude može pokrenuti da sami preduzmu nešto su PRIČE O MOĆI.

Da, to je lepo, samo sto je pitanje zasto i tebe nisu pokrenule...

E ovo što si rekao jasno pokazuje da si ti "fake" sledbenik don Huana i da nemaš pojma a tu se nešto trtiš i puvaš. Jer, don Huan kaže na mnogo mesta u kastanedinim knjigama da nema slobode bez naguala, bez posebnog ljudskog bića koje otvara prolaz u slobodu. To zna svako ko je malo ozbiljnije čitao te knjige.

Ovo ce verovatno biti moj poslednji citat nekog kao sto si ti, jer si ovim iznad lupio pecat na svoju glupost, neiskustvo i neznanje o ovoj temi.

Ali sam odgovor bi bio - Da, nema slobode bez naguala, osim ako i sam nisi nagual.

Aj sad ish.

Eh, najzad si priznao da ti ustvari i nemaš iskustava na putu ratnika. Rekao si da ti imaš iskustava sa psihodelicima ali svet je pun sjebanih narkomana koji imaju takva iskustva i većina nisu ratnici. Inače, grešiš kad kažeš da ovu temu prate samo nas nekoliko "izgubljenih slučajeva" koji nisu dostojni da pročitaju opis tvojih iskustava. Ovu temu čita puuuuuno ljudi a ne učestvuju svi u raspravi. Ali ti to znaš jer nisi toliko glup koliko se praviš već samo pokušavaš da se izvučeš od priznanja da nemaš nikava iskustva. Ti koristiš priču o don Huanu za neke druge svrhe a ne radi toga što zaista hoćeš da hodaš putem ratnika. Šta ja znam, možda nemaš devojku, ženu... Pa da ostaviš utisak. :cmok:

Ali, ako ja grešim u ovoj proceni tvojih namera, onda molim te u ime STOTINA osoba koje prate ovu temu, napiši aman bre nešto o svojim iskustvima koja su opisiva kao što je to uradio i Kastaneda jer među njima nisu svi glupi i nedostojni kao ja i Karti i ostali koji ovde pišu.

DAKLE:

Među prvim stvarima koje se dešavaju na putu ratnika prema kastanedinim knjigama je "viđenje"- percepcija energetskih tokova univerzuma. Tada ratnik vidi energetsko telo ljudskih bića (svetleće jaje) i ostale fenomene energije svesnosti. To je početak i temelj puta jer niko za sebe ne može reći da je toltečki ratnik i da poznaje to znanje ako nije pre svega vidovnjak. Ja sam ovde na ovoj strani foruma opisao jedno svoje iskustvo sa "viđenjem" energetskih tokova i kako me je Duh doveo do saznanja o nekim primenama energetskog tela. Pošto ti tvrdiš da puno znaš o Toltečkom putu i ratništvu, ajde sad da ti pomognem da nam ispričaš iskustva.

1. Opiši nam kako si prvi put postao svestan svoje svetlosti, energetskog tela, gde se to dogodilo i šta si osetio, video, kakve je to imalo posledice na tebe i okolinu...

2. Ispričaj nam neki svoj doživljaj iz "sanjanja" pošto nema istinskog toltečkog ratnika koji se ne bavi kontrolom snova...

3. Kako ti u svakodnevnom životu primećejuš energetsko telo drugih ljudi, šta si zapazio, kako se štitiš od razmene nepoželjnih vibracija sa njima...

Samo mi nemoj reći da je sve to neopisivo, jer ja ti mogu ispričati gomilu priča iz svog iskustva o tim pitanjima koje sam gore naveo. I ti si morao imati takva iskustva, pre nego što si se "lansirao u svemir" te su tvoja iskustva postala neopisiva nama običnim smrtnicima.

Dakle, da čujemo odgovore. :ceka:

:ceka: :ceka: :ceka:

:manikir:

Poslednja izmena:
Ha-Ha. Da bi došla do balansa TJ. ravnoteže, prvo moraš haos i nadmetanje dovesti do krajnosti. Bez tame nema svetla, TJ. svetlo se rađa iz tame, red iz haosa. O tome pišu sve svete knjige i to važi ne samo na kosmičkom nivou već i na individualnom. DIJALEKTIKA.

Toliko o ženskoj trezvenosti. :whistling:

Pogrešan pristup. Gospodjica dijalektika je učiteljica , a ne *****. koju bi neki da jašu do u beskraj.

Kad jednom naucite da svoju svest okrenete unutar sebe a ne kao do sad oko sebe i kad vasa cula koja vas vezuju sa spoljnim svetom svesno iskljucite ,ostaje vam unutrasnja tisuna.Tad upoznajte svoje srce svoja pluca svoj mozak.Zaronite svojom svescu u neuron upoznajte njegov svet i igre koje se tamo desavaju srescete bezbroj molekula veselih i ljutih sprijateljite se sa kojim veselim da vas pusti unutra.Kad tamo jurnjava atoma e sad ide najtezi deo,da svoju svest provucete kroz mrezu elektrona koji besomucno jure oko jezgra atoma.Kad vam to posle par hiljada pokusaja uspe otkricete novi svemir.Ako ste sakupili dovoljno svesnosti toliko da vam je sile neutrona ne poniste ako imate dovolno vere da vam protoni ne sagore namere ucicete u svet kvarkova cije ce strahovite sle naterati vasu vest da zavibrira frekfencijom subatomskih cestica.Tada postejete jedno sa svm postojanjem, svesni da je sve jedna te ista supstanca koju nase lose kodirane svesti spoznaju i kreiraju kao citav univerzum materjalnog porekla Zato badava trosita vreme sa tim decackim prepirkama.Samo zaronite u sebe tu su svi odgovori samo brinite vecina se udavi u svojoj samodovojnosti zvanoj ego.Ovako ja putujem ka istini OVO JE MOJA BAJKA A KAKVA JE VASA.

Poslednja izmena:
Kad jednom naucite da svoju svest okrenete unutar sebe a ne kao do sad oko sebe i kad vasa cula koja vas vezuju sa spoljnim svetom svesno iskljucite ,ostaje vam unutrasnja tisuna.Tad upoznajte svoje srce svoja pluca svoj mozak.Zaronite svojom svescu u neuron upoznajte njegov svet i igre koje se tamo desavaju srescete bezbroj molekula veselih i ljutih sprijateljite se sa kojim veselim da vas pusti unutra.Kad tamo jurnjava atoma e sad ide najtezi deo,da svoju svest provucete kroz mrezu elektrona koji besomucno jure oko jezgra atoma.Kad vam to posle par hiljada pokusaja uspe otkricete novi svemir.Ako ste sakupili dovoljno svesnosti toliko da vam je sile neutrona ne poniste ako imate dovolno vere da vam protoni ne sagore namere ucicete u svet kvarkova cije ce strahovite sle naterati vasu vest da zavibrira frekfencijom subatomskih cestica.Tada postejete jedno sa svm postojanjem, svesni da je sve jedna te ista supstanca koju nase lose kodirane svesti spoznaju i kreiraju kao citav univerzum materjalnog porekla Zato badava trosita vreme sa tim decackim prepirkama.Samo zaronite u sebe tu su svi odgovori samo brinite vecina se udavi u svojoj samodovojnosti zvanoj ego.Ovako ja putujem ka istini OVO JE MOJA BAJKA A KAKVA JE VASA.

U mojoj bajci nije potrebno isključiti čula koja nas povezuju sa spoljašnjim svetom da bismo bili u stanju unutrašnje tišine :)
Svest može da bude okrenuta ka unutra i ka spolja u isto vreme,da posmatra i jedno i drugo u isto vreme.

U mojoj bajci nije potrebno isključiti čula koja nas povezuju sa spoljašnjim svetom da bismo bili u stanju unutrašnje tišine :)
Svest može da bude okrenuta ka unutra i ka spolja u isto vreme,da posmatra i jedno i drugo u isto vreme.

Stace ti cula dok posmatras onaj silni vatromet medj sinapsama.Telo i um su svakako u funkcuji automatika radi samo svest putuje mikro kosmoom do nulte tacke.

Poslednja izmena:

Back