Antropologija: Kastaneda

:) Pa šta je sad? Zar sam ne reče da se iz tame radja svetlo? Ako je svetlo dobro ne može nešto što ga radja da bude loše.:per: A ako je pak neko gospodar pakla to znači da se više ne nalazi u njemu. Pa je opet dobro.:D I šta fali staroj dobroj zmiji?

Ma... volim i ja vas!

TAMA kao izvor i pricip svemira, ne postoji. Ceo svemir je sastavaljen od svetlosti. Onu svetlost koju ne VIDIMO zovemo tama. Tama je ono što ne primećujemo. Probudite se. :think:

Poslednja izmena:
Sasvim si u pravu...prostor iza rešetaka nije prirodno stanište lavu i to što je na kraju završio tu je tužno. Snimak je postavljen u drugom kontekstu. Žena je umela da uspostavi kontakt sa divljom i pride povređenom životinjom dok je još bila van rešetaka i pomogne joj u datom momentu. To što joj lav pristupa na ovakav način ne znači da je ‚‚pussy‚‚ cat. Prema drugim ljudima se ne ponaša tako. Znači da ju je prihvatio kao člana svog čopora. Ne znam da li si imao priliku da vidiš, lavovi se ponašaju ovako sa pripadnicima svoje vrste.

Životinje se ponašaju instiktivno, ne mogu drugačije. Ali zato mi ljudi možemo, jer smo za najmanje jedan stupanj svesti iznad njih. Tragedija je, vidiš, što mnogi taj divni životinjski instikt doživljavaju kao opsednutost zlim dusima, pa da bi zaštitili svoje stanište rađe pristupaju egzorcizmu u vidu odsecanja šapa, ušiju...i ko zna sve čemu JADNIM životinjama, nego da pomognu kada im je pomoć potrebna.

Lakše je kukati na gradske vlasti, komunalne službe nego sam mrdnuti prstom i dati nešto od sebe. A ovamo kao nosimo reč LJUBAV kao zastavu.

Pa u pravu si i ti ...mene jedino nervira to sto mu je pomogla i sada je zavrsio iza resetaka ...kada odem u beo-zoo vrt pripadne mi muka kada pogledam one nase otromboljene lavove ...ili hijene koje samo sto nisu izvrsile kolektivno samoubistvo koliko se smaraju u svom kavezu 2 X 2...hijena je savrsena mashina prirode koja dnevno prosecno pretrchi 100 km(slovima sto kilometara) ...i ti sada takvog stvora ubacis u kavez ... onom Vuku Bojovicu treba jasno reci da im ili obezbedi prostor podno tvrdjave ili da ih izmesta na ratno ostrvo ... no odoh u off topic ...

...sto se tice chopora kerova i kako izaci na kraj sa njima ...zar nije Don Huan u jednoj dogodovstini sa Karlitom iznenadio planinskog lava tako sto je primenio nerad i sablaznio ga time sto je neocekivano poceo da dubi na glavi ...LOL

...a sada ozbiljno pitanje za ratnike ako uopste dolaze \ovde oko primene rekapitulacije ...nemam pojma kako da pilikom iste zaustavim unutrasnji dijalog ...stalno nesto psiho-analiziram ...ako postoji neki savet bio bih veoma zahvalan ...

Pozz

Pa u pravu si i ti ...mene jedino nervira to sto mu je pomogla i sada je zavrsio iza resetaka ...kada odem u beo-zoo vrt pripadne mi muka kada pogledam one nase otromboljene lavove ...ili hijene koje samo sto nisu izvrsile kolektivno samoubistvo koliko se smaraju u svom kavezu 2 X 2...hijena je savrsena mashina prirode koja dnevno prosecno pretrchi 100 km(slovima sto kilometara) ...i ti sada takvog stvora ubacis u kavez ... onom Vuku Bojovicu treba jasno reci da im ili obezbedi prostor podno tvrdjave ili da ih izmesta na ratno ostrvo ... no odoh u off topic ...

...sto se tice chopora kerova i kako izaci na kraj sa njima ...zar nije Don Huan u jednoj dogodovstini sa Karlitom iznenadio planinskog lava tako sto je primenio nerad i sablaznio ga time sto je neocekivano poceo da dubi na glavi ...LOL

...a sada ozbiljno pitanje za ratnike ako uopste dolaze \ovde oko primene rekapitulacije ...nemam pojma kako da pilikom iste zaustavim unutrasnji dijalog ...stalno nesto psiho-analiziram ...ako postoji neki savet bio bih veoma zahvalan ...

Pozz

Unutrašnji djalog ćeš zaustaviti tako što ćeš ga posmatrati... Nemilosrdno. :mrgreen:

Ajd idi se lepo dogovori sam sa sobom, pa kad se dogovoriš i središ dođi opet :mrgreen:

Mislim da ti prvo treba da se dogovoris oko mnogo prostijih stvari, a to je da li si siguran da si u stanju da razumes srpski jezik dobro.
Da se ne bih vracao 100 puta, i posto mora da ti se crta kao i svakom drugom detetu, evo -

"Ne postoji "pravi" i "lazni" ego deco. Ego je jedan, samo vi imate problema sa njegovim znacenjem.
"Lazni ja" ne moze nikako da bude "aspekt" istinskog ja. To je ono sto vas buni, ne mozete da shvatite da su to dve odvojene stvari. "Lazni ja" je "lazni ja".
I "istinski ja" je "istinski ja"."

Pa jel sad to znači da ipak postoji lažni i istinski ja?

"Zamisli, postoje."

I sta od svega ovoga tebi nije jasno? To jest, sta ti se od ovoga ne slaze, pa te buni?

Dakle, ako nisi shvatio, ego je taj "lazni ja", i on je samo jedan, kao sto je jedan i istinski ja.

Poslednja izmena:
Među prvim stvarima koje se dešavaju na putu ratnika prema kastanedinim knjigama je "viđenje"- percepcija energetskih tokova univerzuma. Tada ratnik vidi energetsko telo ljudskih bića (svetleće jaje) i ostale fenomene energije svesnosti. To je početak i temelj puta jer niko za sebe ne može reći da je toltečki ratnik i da poznaje to znanje ako nije pre svega vidovnjak. Ja sam ovde na ovoj strani foruma opisao jedno svoje iskustvo sa "viđenjem" energetskih tokova i kako me je Duh doveo do saznanja o nekim primenama energetskog tela. Pošto ti tvrdiš da puno znaš o Toltečkom putu i ratništvu, ajde sad da ti pomognem da nam ispričaš iskustva.

1. Opiši nam kako si prvi put postao svestan svoje svetlosti, energetskog tela, gde se to dogodilo i šta si osetio, video, kakve je to imalo posledice na tebe i okolinu...

2. Ispričaj nam neki svoj doživljaj iz "sanjanja" pošto nema istinskog toltečkog ratnika koji se ne bavi kontrolom snova...

3. Kako ti u svakodnevnom životu primećejuš energetsko telo drugih ljudi, šta si zapazio, kako se štitiš od razmene nepoželjnih vibracija sa njima...

Samo mi nemoj reći da je sve to neopisivo, jer ja ti mogu ispričati gomilu priča iz svog iskustva o tim pitanjima koje sam gore naveo. I ti si morao imati takva iskustva, pre nego što si se "lansirao u svemir" te su tvoja iskustva postala neopisiva nama običnim smrtnicima.

Dakle, da čujemo odgovore... :ceka: :ceka:

:D
000203F8.gif

Pa kad si tako prosvetljen sveprisutnim svetlom i spoznao si da tama ne postoji zašto nas onda njome plašiš ? Ha? :)

Tebe plaši svetlo, jer tama ne postoji. Ali to je stara priča. Neki se plaše a neki se raduju. Čini mi se da se ti plašiš. Odlično, strah je korisna stvar, pokretač na buđenje ili apsolutnu smrt. Pa, izvolite u ovom Hotelu California postoje razne usluge... :mrgreen:

Mislim da ti prvo treba da se dogovoris oko mnogo prostijih stvari, a to je da li si siguran da si u stanju da razumes srpski jezik dobro.
Da se ne bih vracao 100 puta, i posto mora da ti se crta kao i svakom drugom detetu, evo -

"Ne postoji "pravi" i "lazni" ego deco. Ego je jedan, samo vi imate problema sa njegovim znacenjem.
"Lazni ja" ne moze nikako da bude "aspekt" istinskog ja. To je ono sto vas buni, ne mozete da shvatite da su to dve odvojene stvari. "Lazni ja" je "lazni ja".
I "istinski ja" je "istinski ja"."

Pa jel sad to znači da ipak postoji lažni i istinski ja?

"Zamisli, postoje."

I sta od svega ovoga tebi nije jasno? To jest, sta ti se od ovoga ne slaze, pa te buni?

Dakle, ako nisi shvatio, ego je taj "lazni ja", i on je samo jedan, kao sto je jedan i istinski ja.

:hahaha: :rotf:
Jesi ti učio logiku u školi?

Sasvim je jasno da si se zapleo u rečeničke kontradikcije. Nije to ništa strašno :mrgreen: Oće to koga nepozna.

Jel to hoćeš da kažeš da ja NISAM, ako ti JESI?:eek::zcepanje:

Pa, izgleda da ti NISI u svetlosti ljubavi iako se tako predstavljaš već u pokvarenoj svetlosti duhovnog otpadnika i razbojnika - stare zmije.

To si jasno pokazala nedavno kad sam ovde napisao kako su besni psi napali dete od 2 godine i teško ga povredili i da nisu naišli neki ljudi oni bi ga rastrgli.

Tvoja reakcija i Golubicina je bila sažaljenje prema pobesnelim psima!! Dok sam to čitao, nisam mogao da verujem jer sam ipak mislio da se iz vaših nadimaka kriju ljudska bića. Ali ne, ono što je stravično je da vas dve niste NI JEDNOM rečju izrazile žaljenje i saosećanje prema jadnom detetu, već ste žalile životinje... Čak je "golubica" dodala zlu energiju na tu priču tako što je napisala kako je moj grad proklet, lutaju tu neki zombi i negativna karma je na delu i mi smo ovde zaslužili da nas rastržu psi... :eek: O nesrećnom detetu koje je ostalo invalid - ni reči, ali je spomenula "jadne pse". Baš joj hvala što me je utešila a zahvalni su joj i mnogi ljudi i žene iz mog grada koji prate ovu temu i jedva čekaju da njoj i njenoj prijateljici iskažu zahvalnost.

Pozdravljam sve čovekoljubive učesnike i pratioce ove teme i želim im puno svetla, ljubavi i radosti života.

Vise ih volim kada su kraljevi savane ...kada ranim jutrom huchu teritorijalni urlik upozorenja nepozeljnima...kada stite teritoriju ...kolju hijene ...vode ljubav sa lavicom 200 puta na dan...a ovaj ovde na klipu uopste nije amazing,vec je jedna obicna "pussy" cat ...kome su nicheovskim jezikom otromboljili svi lavovski(muski) instinkti ...sledeca stvar je da ce da ga stave na neki monocikl na kome ce da balansira ...strava i zasu ...

Da ti nisi nekim slucajem "lav"u horoskopu, kada si toliko iskritikovao ovog macka? :mrgreen:

Back