Antisrpska propaganda

Ima tu istine, što pominješ. Ne sporim. Ali, što se tiče, našeg rukovodstva, a i većine naroda, kao da se ne želi priznati, šta je rađeno, u naše ime. Jednostavno, se nije sazrelo, da se suočimo sa prošlošću. Svi ostali u okruženju, nekako idu napred i sarađuju, samo mi i dalje, idemo, glavom kroz zid, i prisvajamo stvari, koje nisu i ne mogu biti naše. I, onda se čudimo, što nas niko ne voli. Pa kako, da nas voli, kad se uzdižemo i kur.imo. Nemoguće, da su svi drugi u krivu, a mi jedini u pravu. Znači, da je do nas. Pratim sve medije u okruženju, i primećujem, da se svi trude da žive normalno, a mi konstantno u nekoj krizi. Te KiM, te Republika Srpska, te Rusija. Nikako da se krene napred. A, za to je kriva politika, koja nas godinama razgrađuje, kao narod i društvo. Više mi se smučilo, od ovakvog društva i države. Hoću, bre, da živim, i da moja deca, sutra mogu, da imaju normalnu egzistenciju i život, bez suludih ideja i mitomanije. Sad će neko da kaže, da sam autošovinista, a ima nekih, koji me ovde nazivaju i Bošnjom, zbog stavova, koje zastupam.
Vučić se odrekao KKV politike, i postao evrofanatik. Na rečima, doduše. Ali i dalje se mrzi sa susednim narodima.
Dakle, nije poenta u tome da se odreknemo nacionalnih interesa i ciljeva. Poenta je da imamo kvalitetne političare koji znaju kako da ih sprovode a da ne talasaju više nego što treba.

Ta cifra od tri ipo hiljade iz Bratunca je prenaduvana isto kao i ona od osam hiljada u Srebrenici sto barataju muslimani.

Zasto?

Ratni zlocin je samo kad ubijas civile..

I jedna i druga strana je ovde natrpala sve zivo i ljude koji su izginuli tokom borbe i sve su to nagurali zajedno da bi brojka bila sto veca...

Imas jos neko pitanje da postavis,a da usput ne odgovoris ni na jedno ?
Netačno opet, ratni zločin može se desiti i prema ratnim zarobljenicima,
99% žrtava u Potočarima su ratni zarobljenici.

Izvor tanjug

HAG - Bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović potvrdio je pred Haškim tribunalom da je ubijanje muslimanskih zarobljenika posle zauzimanja Srebrenice u leto 1995. godine bilo ratni zločin. "Ne postoji opravdanje. To je ratni zločin", rekao je general Milovanović pošto mu je tužilac Piter Mekloski predočio borbeni izveštaj jedne jedinice Drinskog korpusa VRS u kojem piše da je 14. jula 1995. godine "zarobljeno i ubijeno između 1.000 i 1.500 neprijateljskih vojnika

Evo sta rece poznati general Milovanovic.

Da priupitam ove kvazi patriote sto negiraju zlocin

Jel Milovanovic ovde laze?

Ratni zlocin....a sad nadji nekog pismenog pa da razdvaja pojmove ratni zlocin, genocid, i ciscenje..

Naravno da je ratni zlocin cim ubijas van borbe, mada i u borbi ti mozes da radis sve i svasta...
Nije ravnopravna borba da posaljes jednu specijalnu jedinicu koja je bas specijalna, to nisu Tigrovi Arkana, to su posebne jedinice...na neku obicnu vojnu jedinicu , raju u rovovima...rovovi ce jos i da ih spasu...ali ako nisu rovovi, ima da ih pobijes ko zeceve, nece znati odakle udara...
Stvoris im pometnju , nigde specijalci ne rade tako sto daju odmor protivniku da se sabere, nego udri kad krenes da ne zna odakle seva....
Pocne da talasa i bezi raja, uvek beze da se negde sklone i tu ih cekas, na logiku , njihovu logiku..

Ako imaju kamion doci ce blizu njega ako ne cuju avione, ako imaju stenu , namestice se ispod stene, da mozes jednim rafalom da ih pocistis sa ove strane...
Vecina mislis da je drvece najbolja odbrana, bolja od siblja...jer siblje ogranicava kretanje.....itd itd..
Pa kazem kad sam prvi put dosao u RS , sretnem se sa veteranima, slucajno i kazu mi za reumu , ukocilo ih totalno zbog cucanja u rovovima punim vode...i pitam zna li neko da kopa rovove...za 5 godina rata....ne zna....

Poslednja izmena:
Ta cifra od tri ipo hiljade iz Bratunca je prenaduvana isto kao i ona od osam hiljada u Srebrenici sto barataju muslimani.

Zasto?

Ratni zlocin je samo kad ubijas civile.

I jedna i druga strana je ovde natrpala sve zivo i ljude koji su izginuli tokom borbe i sve su to nagurali zajedno da bi brojka bila sto veca.

Imas jos neko pitanje da postavis,a da usput ne odgovoris ni na jedno ?
Ratni zločin je i kad ubijaš zarobljene vojnike.
Koje je tvoje pitanje,nisi ga postavio?

Ratni zločin je krovni naziv za sve vidove kršenja Ženevske konvencije, i obuhvata od batinanja zarobljenika, dok genocida.
Jel vi znate koliko je ratnih zlocina bilo u tom ex yu ratu, pa preko 2000 sigurno...svaka druga borba je bila ratni zlocin...
To se nalozilo da su kaubojci ili Valter, , jel vam Sarajevo i ponasanje oko barikada dovoljna indicija kakva je psihologija vladala u to vreme...

Ej namerno rokaju po ljudima...i jedni i drugi...

Sam sistem TO nije bio TO , hrvati i srbi glumili da je TO ako neko obuce maskirnu , ej , koji su to bolidi...
Sloba pustio da mu Seselj sa blentama seta po slavoniji , ne znam da li su isli dalje...nisam pratio , nisam hteo da se nerviram, muka mi bilo zbog Sarajeva, emotivno..
Sreca te par naselja nije naselo na komandu povlaci se inace bi bilo jos par stotina ili hiljadu zrtava.....sa srpske strane...

Sloba je uzurpirao svu odbranu , Arkan je probao da uzurpira, cujem neki su se sklanjali , ali su brzo videli sta radi kad se sklone...
Ali tako je kad pricas sa pametnjakovicima...isto je i u ratu i kod elementarnih nepogoda, ako umisle da su pametnjakovici , nema vajde od njih....
To gleda da glumata da je prvi u selu , i onda nema 2 % pameti tu..
Godinama moze tako..ne mesec dana i ukapira da ne ide kako misli..

Poslednja izmena:
Ti i ja smo onda na istoj strani.
Ne znam da je to tako u potpunosti.
Dodikova politika je po meni dobra ali u domenu jačanja Srpske u smislu maksimalnog podržavljenja, i tu se dobro postavlja prema muslimanima, Hrvatima, stranom faktoru. Ume da nađe prijatelje, i ume da napravi odnos prema neprijateima.

Ali na nekim drugim temama, mi se ne sviđa šta radi. Npr. podrška Vučiću koji unštava sve pred sobom od onog što je od Srbije ostalo. Korumpiranost unutar Srpkse npr. i slično.

Jel vi znate koliko je ratnih zlocina bilo u tom ex yu ratu, pa preko 2000 sigurno...svaka druga borba je bila ratni zlocin...
To se nalozilo da su kaubojci ili Valter, , jel vam Sarajevo i ponasanje oko barikada dovoljna indicija kakva je psihologija vladala u to vreme...

Ej namerno rokaju po ljudima...i jedni i drugi...

Sam sistem TO nije bio TO , hrvati i srbi glumili da je TO ako neko obuce maskirnu , ej , koji su to bolidi...
Sloba pustio da mu Seselj sa blentama seta po slavoniji , ne znam da li su isli dalje...nisam pratio , nisam hteo da se nerviram, muka mi bilo zbog Sarajeva, emotivno..
Sreca te par naselja nije naselo na komandu povlaci se inace bi bilo jos par stotina ili hiljadu zrtava.....sa srpske strane...

Sloba je uzurpirao svu odbranu , Arkan je probao da uzurpira, cujem neki su se sklanjali , ali su brzo videli sta radi kad se sklone...
Ali tako je kad pricas sa pametnjakovicima...isto je i u ratu i kod elementarnih nepogoda, ako umisle da su pametnjakovici , nema vajde od njih....
To gleda da glumata da je prvi u selu , i onda nema 2 % pameti tu..
Godinama moze tako..ne mesec dana i ukapira da ne ide kako misli..
I ja sam zgrožen nad zločinima, ali šta sad da se radi, ne vredi do kraja Vaseljene lamentirati nad tim. Dnevni život teče, treba se pobrinuti o tome.

Ne znam da je to tako u potpunosti.
Dodikova politika je po meni dobra ali u domenu jačanja Srpske u smislu maksimalnog podržavljenja, i tu se dobro postavlja prema muslimanima, Hrvatima, stranom faktoru. Ume da nađe prijatelje, i ume da napravi odnos prema neprijateima.

Ali na nekim drugim temama, mi se ne sviđa šta radi. Npr. podrška Vučiću koji unštava sve pred sobom od onog što je od Srbije ostalo. Korumpiranost unutar Srpkse npr. i slično.
Dodik je podržavo i Tadića protiv Vučića.
Jednostavno ne podržava on nekog iz ubjeđenja,nego zato što je ovaj predsjednik Srbije.Predsjednik Republike Srpske mora imat dobre odnose s predsjednikom Srbije ko god to bio.S kim će drugim?

Napiso si da je zločin samo ubijanje civila,i da si i Srbi i muslimani naduvali brojke.
Pa kad ne razumes konotaciju recenice,a ja ne mogu da popunim svaku vasu prazninu u glavi...

Veliki broj ljudi je izginuo u Srebrenici u onim sumama tokom probijanja obruca,dakle nije osam hiljada ljudi streljano to je poenta kao sto to ljudi predstavljaju...kao i cifra u Bratuncu sto je spisak svih ljudi koji su stradali tokom ratnog sukoba na tom podrucu nije ih sve Oric pobio i zaklao...

Dodik je podržavo i Tadića protiv Vučića.
Jednostavno ne podržava on nekog iz ubjeđenja,nego zato što je ovaj predsjednik Srbije.Predsjednik Republike Srpske mora imat dobre odnose s predsjednikom Srbije ko god to bio.S kim će drugim?
To je jasno, ali isto tako, nekad je podržavao opoziciju protiv Miloševića.
Ima tu i zapadnih kurvetina, koje su stale uz Vučića pa Dodik i nije imao prostora za drugu politiku. No, svejedno, meni se to ne sviđa.

I ja sam zgrožen nad zločinima, ali šta sad da se radi, ne vredi do kraja Vaseljene lamentirati nad tim. Dnevni život teče, treba se pobrinuti o tome.
Pa postavili su temu a to je valjda da bi shvatili sta da rade..

Ako zelis da radis nesto protiv propagande, onda radis, non stop....
Kazem iako nisam pr znalac, mene je teze pr uzdrmati , jer ne gledam mnogo pr , tako moze svako.....da smanji uticaj pr...

To je jasno, ali isto tako, nekad je podržavao opoziciju protiv Miloševića.
Ima tu i zapadnih kurvetina, koje su stale uz Vučića pa Dodik i nije imao prostora za drugu politiku. No, svejedno, meni se to ne sviđa.
Blizu si...delimicno to ali nije presudno , vise ga je dohvatio Vucic preko nekih smrdljivih poteza......ali u sustini si nanjusio sta ce biti konopac za Dodika...

Netačno a i to nema nikakve veze sa temom. Tema je antisrpska propaganda i trebalo bi da komentarišeš zašto se u FBiH obilježavaju lažni događaji poput izmišljotine o nekim bijelim trakama.
Nesto razmisljam, u zadnjih 2 godine muslimani su se totalno odmetnuli od nase stvari , to je bila pametna stvar, da rade za svoju zajednicu , ja nemam protiv ni pod vodstvom imama ili kako im se zovu religijske vodje....ja sam video nekog dobra od te male korupcije....licence..

Ali sadsu mnogo u demagogijama i kreiranju afera..

Npr narod isto radi sto vidi da rade politicke vodje...
Dodje kod lekara, lekar srpske nacionalnosti i lansiraju pricu da je vacario devojku perverzno a ne kao lekar...
Sto je poprilicna zaebancija....ionako imaju manjak lekara....pre ce lekari u Banjaluku nego u mislimansko naselje, losiji uslovi rada..

Ali eto to pokazuje da ono pravilo da narod oponasa politicare se pokazuje ispravnim..

Back