aleksije radicevic
Iskusan
- Poruka
- 5.747
Vučić se odrekao KKV politike, i postao evrofanatik. Na rečima, doduše. Ali i dalje se mrzi sa susednim narodima.Ima tu istine, što pominješ. Ne sporim. Ali, što se tiče, našeg rukovodstva, a i većine naroda, kao da se ne želi priznati, šta je rađeno, u naše ime. Jednostavno, se nije sazrelo, da se suočimo sa prošlošću. Svi ostali u okruženju, nekako idu napred i sarađuju, samo mi i dalje, idemo, glavom kroz zid, i prisvajamo stvari, koje nisu i ne mogu biti naše. I, onda se čudimo, što nas niko ne voli. Pa kako, da nas voli, kad se uzdižemo i kur.imo. Nemoguće, da su svi drugi u krivu, a mi jedini u pravu. Znači, da je do nas. Pratim sve medije u okruženju, i primećujem, da se svi trude da žive normalno, a mi konstantno u nekoj krizi. Te KiM, te Republika Srpska, te Rusija. Nikako da se krene napred. A, za to je kriva politika, koja nas godinama razgrađuje, kao narod i društvo. Više mi se smučilo, od ovakvog društva i države. Hoću, bre, da živim, i da moja deca, sutra mogu, da imaju normalnu egzistenciju i život, bez suludih ideja i mitomanije. Sad će neko da kaže, da sam autošovinista, a ima nekih, koji me ovde nazivaju i Bošnjom, zbog stavova, koje zastupam.
Dakle, nije poenta u tome da se odreknemo nacionalnih interesa i ciljeva. Poenta je da imamo kvalitetne političare koji znaju kako da ih sprovode a da ne talasaju više nego što treba.