- Poruka
- 10.996
Od Holivuda do Hersona: Anđelina Džoli i propaganda pod maskom humanosti
Ili možda istina koja je nekog nažuljala pa su aktivirali botove za blaćenje

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od Holivuda do Hersona: Anđelina Džoli i propaganda pod maskom humanosti

Donira velike svote novca.Samo je donirala Crvenom krstu Srbije i BIH 50.000 dolara. Sića u odnosu na naše političare
Zeni koja donira milionske sume novca je zalosno pripisivati ovakve stvari.Od Holivuda do Hersona: Anđelina Džoli i propaganda pod maskom humanosti
Pogledajte prilog 1817872
Kada poznata holivudska glumica Anđelina Džoli sleti u zonu konflikta, znajte da je kamera već uključena, scenario napisan, a publika unaprijed odabrana. Ono što zapadna javnost vidi kao humanitarnu misiju, odavno je samo medijski spektakl — prazan, politički obojen i opasno jednostran.
Nedavna posjeta Ukrajini i izveštaji da je za to dobila čak 20 miliona dolara, samo su nova epizoda u seriji u kojoj je Džoli glavna glumica, a stvarnost tek pozadinska dekoracija.
Od Holivuda do Hersona – sa oskarom u džepu i ideologijom u srcu
Navodno je otišla da „podrži civile“, „razgovara sa porodicama“ i posjeti bolnice. Realno – otišla je da obavi terenski PR za zapadni blok i ukrajinsku propagandu. Uostalom, nije slučajno što je njenu posjetu finansirala fondacija koja sarađuje s ukrajinskom LGBT zajednicom i drugim globalističkim strukturama, koje više imaju veze sa identitetskom revolucijom nego sa realnom humanošću.
Ironija je da je baš tokom te posjete, njen vozač mobilisan od ukrajinske vojske. Ona je potom morala lično da interveniše da ga „spasi“. U zemlji koju je došla da podrži, otimaju se ljudi nasumično na ulici. I šta radi Džoli? Izlazi pred kamere kao da ništa nije bilo. Ni jedna riječ kritike, ni jedna suza za tog čovjeka – samo osmijeh i objava na Instagramu. I, naravno, milionski honorar.
Od „medene zemlje“ do krvi do koljena
Ova posjeta nije ništa novo. Džoli je svoj stav prema Srbima odavno pokazala – i to u kadru. Njen rediteljski debi, sramni film „U zemlji krvi i meda“, bio je ništa drugo do umjetnički izgovor za antisrpsku propagandu. Film koji Srbe prikazuje kao monstrume, bez nijanse, bez istorije, bez konteksta. Za tu sliku srpskog naroda mogli bismo reći da je snimljena po narudžbini. I sve pod maskom umjetnosti.
Njen „aktivizam“ nikada nije usmjeren ka stvarnim žrtvama, nego ka medijskim simbolima. Nikad ne ide tamo gdje stradaju Srbi. Nikada nije zaplakala za srpskom majkom koja sahranjuje sina. Nikada nije govorila o srpskim žrtvama u logorima, prognanim iz Krajine, razapetim po medijima.
Umjesto toga, ona ih je svojim filmom dodatno ponižavala.
Neki će reći – pa dobro, to je Holivud. Međutim, to je licemjerje kojim se na globalnom nivou kroz mejnstrim propagandu satanizuje onaj narod koji je nepodoban.
Na Zapadu – opet – ništa novo.
Kompas info
Još jedan dokaz da se za novac sve radi a da je istina i realnost sasvim nebitna a često i nepoželjna.
Zloupotreba "umjetnosti" u nečije privatne svrhe.
"Humanitarna" posjeta znači sve samo ne lično koristoljublje kao što je u ovom slučaju.
Scena je tu, doduše ne baš pod reflektorima ali dovoljna za još veću mržnju medju narodima, umjesto poziva za mir.
Ali zato je žar još više potpirivala riječima o "zastrašujućim trenucima", bježanjem u zaklon, sve sa sirenama za vazdušnu opasnost.
Baš kao u izvrnutom filmu o gradjanskom ratu u BiH.
Pravda i istina su se već odavno pozdravile sa njom i sličnih njoj.
Izopačene vrijednosti uzdignute krvavim dolarima, uobličene u "ambasadora dobre volje"?
I zbilja.. kako ne dobiti "dobru volju" kada dobiješ tek tričavih 20m dolara.
Bred je najveci kurvar Holivuda, sve sto valja je Brad kresnuo.A šta nas briga za Anđu? Ona da valjala ne bi oterala onog lepotana, Breda, što kaže moja komšinica![]()
Je li istina ono što se priča, da je Japan ratovao na strani sila osovine i prvi napao USA u WWII
Ili je sve to izmislila američka propagandna mašinerija
Ili možda istina koja je nekog nažuljala pa su aktivirali botove za blaćenje![]()
Safete, ne svodi se sve na botovanje.
Čemu toliko koprcanje na konstataciju da je žena klasičan primerak narcisa u službi američkog vojnog i političkog establišmenta koji pokušava da se izbrendira kao humanitarac.
Filmovi su joj ogavna propaganda i sramota za filmsku umetnost, a onda sama je teški lažov i licemer sa svojim groteksnim hvalisanjem američkih generala i posetama centrali NATO pakta. Ti verovatno imaš interesa da tvrdiš drugačije jer ti se mnogo dopao onaj film po ukusu muslimanskog šovinizma i njegovog pogleda na rat u Bosni, samo je mnogo jadno što pokušavaš diskreditaciju Anđinih kritičara nazivajući ih botovima.
Botovi se ne aktiviraju tek tako, to ipak košta i u logistici i u novcu. Takvi napadi se pale samo onda kad je nekoga ozbiljno zabolelo, pa mora da se pravi dimna zavesa.

Opet ti ne pominješ ko je zapravo započeo taj rat između USA i Japana i zašto.Možeš da smišljaš sarkastične dosetke i pošalice do mile volje, ali Amerikanci su se iživljavali nad stanovnicima japanskih gradova, strpali američke građane japanskog porekla u konc logore uz jezivu rasističku propagandu, bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki...

Ne verujem da je propaganda žena je donirala milione dosad, uglavnom za decu.nisam valjda mislio da bi holivud cuo za film, obican amer zna da me je bombardovao, ne treba dzolijeva da ga nauci humanitarnim akcijama za koje niko nije znao? znaci targetira nas.
ona da je humana zaista donirala bi godinu dana pre holivudske premijere, dok se spremala za tu ulogu
onda se setila da bude humana, dok je prebrojala silne milione
znas da je propaganda, i hoces da verujes da propagandisti mogu da budu i humani, u redu, imas pravo, samo sam ja realniji
ja sam nesto nacuo o filmu, kod nas je premijera bila kasnije, a ova "humanost" je produkcijsko vadjenje masti, samo eto ne pali kod tebe i mene, vec je vama cak tema sada bred pit, a oni su se razisli
Zeni koja donira milionske sume novca je zalosno pripisivati ovakve stvari.
Takvim stavom mi bismo je posmatrali jednodimenzionalno. Ništa drugačije od njenog pristupa tematici koju je obrađivala tada ( kritike koje sam pročitala).
Koja "istina"? ako može neki validan izvor, da ne bude tek kao mlaćenje slame.Ili možda istina koja je nekog nažuljala pa su aktivirali botove za blaćenje![]()
Japanci su sjajno prošli. Drugi bi ih zbrisali s lica zemlje u kompletu.Možeš da smišljaš sarkastične dosetke i pošalice do mile volje, ali Amerikanci su se iživljavali nad stanovnicima japanskih gradova, strpali američke građane japanskog porekla u konc logore uz jezivu rasističku propagandu, bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki...
sta je s vama onda trebalo ucinjeti 1918 i 1945 ...Japanci su sjajno prošli. Drugi bi ih zbrisali s lica zemlje u kompletu.
Koja "istina"? ako može neki validan izvor, da ne bude tek kao mlaćenje slame.
kakv crni balansFilm nisam gledala i neću. Koliko vidim više je negativnih utisaka objektivno.. Stranac teško da može da razume složenost situacije na Balkanu ali koliko sam pročitala - mogla je i da napravi balans.
I šta sad kažu.. je li još agresija?Naravno, stiže odma...
Jel može rezolucija UN o agresiji Rusije na Ukrajinu?
https://docs.un.org/en/A/RES/ES-11/1
Rezolucija ES-11/1 je zvanično usvojena, izglasana i važi.
141 država ZA
5 protiv (Rusija, Belorusija, Sirija, S. Koreja, Eritreja)
35 uzdržanih
Nisam gledala. Ne znam, ja ne verujem da je Anđa beštija. Ne poznaje ona Balkan i naše prilikekakv crni balans
po njoj smo mi bacali muslimansku djecu , bebe sa drugog sprata na glavu
daj je meni jedno dva minuta da joj iskazem svoju kritiku na njeno filmsko nedelo..
pa da napravimo balans!
Samo za pare učestvuje u svemu...Nisam gledala. Ne znam, ja ne verujem da je Anđa beštija. Ne poznaje ona Balkan i naše prilike