Dobro ti želiš reć da su za sve ratove i zločine 90-ih krivi Srbija i Beograd ?
Ne, ako hoces kratko , Balkanski ratovi su zajednicki projekat Slobe CIA i Tudjmana, to verovatno mnogi misle i to je tacno...
A konkretno sta je ko od njih radio , e tu nastupa problem, jer mnogi ne veruju da bi Sloba recimo dao zeleno svetlo da Oric slobodno radi sta hoce sa borbenom grupom i to protiv Srba, a njemu je osnovni zadatak da podhebava JNA, da izaziva sto vise krvoprolica izmedju ex yu naroda da bi lakse delili i pljackali sve sto mogu ,
Naredi smenu generala, postavi Sljivancanina koji nemoze da osvoji Vukovar...ajde..
Postavi generala kojem niste culi ime, da salje iz slovenije tehniku kroz hrvatsku preko neobezbedjenih vozova...ej gde to ima, a hrvatska vec imala spegelj VB aferu , i to hajde da ne mesam Slobu jer nije imao kontrolu nad VB , inace bi bilo jos vise pokolja...Srba...
I da ne sirim dalje , moje iskustvo kaze da sta god da napisem neces verovati.,.
To je tako , inteligencija cini coveka podloznim odredjenoj percepciji i onda ta percepcija odredjuje na kojoj si strani..
Ali to nije krivica, to je potpomaganje, huskanje...
Naravno da ce krivicu primiti politicari RSK, jer su oni donosili odluke, a neko ce reci nisu , nego ono sto im Sloba kaze, dobro , ali sloba ih nije terao da oni rade kao izdajnici....jeste terao ih je, e pa kako onda odrediti ko je krivac, naredbodavac ili pijun..
Jel Seselj pozivao ili tacnije zastrasivao Hrvate laznom pretnjom da Srbija zeli da pregazi Hrvatsku , i da osvaja Karlovac....jeste...
A da li je to tacno , nije..
A ko je najvise poverovao tome, blentavi RSK Srbi , bas blentavi , i hrvati...Srbi u Srbiji se smejali tome ili nisu nista ucinili , sto recimo nije pametno , ali ne mozes, probao sam, ne dirajte nam patriotu Seselja...ja kazem otrovan toksican jezik, narativ..ma odhebi ti si izdajica...
Zamalo da izgubim glavu zbog toga sto nisam hteo da glasam za Slobu pa i zbog toga sto prozivah Seselja....da je ratni huskac..zlo za Srbe...
Ali nemozes, Srbi su takvi, kad se dohvate nizbrdice, oni teraju do provalije...ne mozes ti njima tu objasniti nista..
Samo se sklonis pred eksploziju...
bukvalno....posle se pojavis pa nek drugi broje zrtve...
Ne mozes drugacije...mozes ponekad...tako sam ja nekad spasavao stvari , osetim neko ko ima polozaj da je cestitiji i pametniji od ostalih i onda mu skrenem paznju da mu je skladiste municije necuvano....da treba da pojaca makar i pijancima na 4,5 dana da se ne sire price da je kasarna prazna...eto ti jedan mali primer, necu da otkrivam vece stvari...nije moja obaveza, ali 2 coveka da cuvaju 3 magacina i 100 tenkova je mnogo zaebancije ako se ista desi..ja to nisam hteo pa sam cimnuo da mi posalju 10 rezervista samo da piju uz vatricu napolje, da ne cackam mecku sa 100 tenkova i 2 skladista municije a 2 vojnika...