Antiseksualnost

ако је неко (а не сумњам да јесте) потегнуо аргумент да је од природе једино дозвољен секс у сврху репродукције, нежно ћу их подсетити на делфине, који могу да имају секс ради ужитка
A ja cu podsetiti da je covek razumno bice i treba da se vodi razumom, a ne primerom zivotinja.

а супериорност делфина по питању интелигенције у односу на остале врсте је добро позната
Ti onda batali ljudsku kulturu- odecu, arhitekturu, alate, pismo, umetnost, i ugledajuci se na delfine idi zivi u prirodi sa orangutanima.

Svi mi možemo da se sterilišemo, da se amputiramo, da se osakatmo što duhovno ili telesno !
I ore, da uguramo čipove u mozak i mrežne instalacije....

Ali nije to podvig. Veštački Biti tuplji telesnije, a biti duhovno oštriji

Podvig je uskladiti i telo i duh ! Volju i Svest. Ne jedno na uštrb drugog !!

Biti ono što jesi, a ne ono što nisi ?

--

Svi mi možemo da se sterilišemo, da se amputiramo, da se osakatmo što duhovno ili telesno !
I ore, da uguramo čipove u mozak i mrežne instalacije....

Ali nije to podvig. Veštački Biti tuplji telesnije, a biti duhovno oštriji

Podvig je uskladiti i telo i duh ! Volju i Svest. Ne jedno na uštrb drugog !!

Biti ono što jesi, a ne ono što nisi ?

--
A da mi namestite kontra postupak-da bidnem pangla a hiperseksualac?:zskace:
Msm-ybš pamet,samo boli glava,a ne orgazmira...:zima2:

A ja cu podsetiti da je covek razumno bice i treba da se vodi razumom, a ne primerom zivotinja.

прави пример животиња јесу животиње које имају секс искључиво зарад продужетка врсте, делфини су изузетак и по томе су слични човеку
тако да...

?

прави пример животиња јесу животиње које имају секс искључиво зарад продужетка врсте, делфини су изузетак и по томе су слични човеку
тако да...
Prvo i najvaznije- potpuno je nebitno, jer kao sto rekoh- covek treba da se vodi razumom, a ne primerima zivotinja, dal oni bili izuzetak ili pravilo.

Drugo i manje bitno, ako cemo precizmo, nijedna zivotinje nema seks radi produzetka vrste, vec iskljucivo zbog zadovoljstva, one nemaju kognitivne sposobnosti i slobodnovoljnu mogucnost razumnih bica da razumeju i izaberu da imaju seks radi reprodukcije vec su nuzno gonjeni nagonom da traze zadovoljstvo, zato medju dosta zivotinja ima biseksualizma.

nijedna zivotinje nema seks radi produzetka vrste, vec iskljucivo zbog zadovoljstva
због задовољства, кажеш?

Imamo primer mužjaka stenice koji bušenjem stomaka ženke izbacuje spermu direktno u njenu telesnu šupljinu i tako je oplođuje.

Isto tako, neke vrste puževa svojim “ljubavnim strelicama” oplođuju ženke. Pojedini mužjaci ne dozvoljavaju ženkama da pobegnu tokom vođenja ljubavi, pa tako vodeni pauk ima antene, čekinje i kuke koje su “dizajnirane” da drže ženku na oku. Izazivanje bola nije jedini način da se oplodi ženka. Tako mužjak pauka “veže” ženku pre parenje, što mu dođe kao mera bezbednosti, s obzirom da su ženke poznate da jedu svoje partnere.

Tu su i australijski torbari, koji se pare sa svakom ženkom koja im se nađe na vidiku. Oni provode i po 12 sati dnevno u parenju, a na kraju dvonedeljne sezone parenja, mužjaci su toliko iscrpljeni da se često desi i da uginu.

Mužjak panamske zlatne žabe, stoji na leđima ženke u određenom položaju sve dok ona za nekoliko meseci ne izlegne jaja. S obzirom da je u ovakvom položaju teško uhvatiti instekta, mužjaci ove vrste žaba često znaju prilično da gladuju.

све сама задовољства :lol:

Sumnjao muž da ga žena vara i komšiji malom Đokici platio da je
špijunira.
Vratio se sa službenog puta i pita Đokicu šta je video.
-Popeo sam se na drvo i kroz prozor sam video kad je vašoj
ženi došao neki baja...
-I šta je bilo?
-Pustila ga unutra i onda su se još kod vrata poljubili...
-I onda?
-I onda je on skinuo košulju,a i ona bluzu...
-I onda?
-I onda su skinuli i ostalo...
-I onda?
-Ybg,dalje ne znam,svršio sam i pao s drveta...
:zskace:

Sumnjao muž da ga žena vara i komšiji malom Đokici platio da je
špijunira.
Vratio se sa službenog puta i pita Đokicu šta je video.
-Popeo sam se na drvo i kroz prozor sam video kad je vašoj
ženi došao neki baja...
-I šta je bilo?
-Pustila ga unutra i onda su se još kod vrata poljubili...
-I onda?
-I onda je on skinuo košulju,a i ona bluzu...
-I onda?
-I onda su skinuli i ostalo...
-I onda?
-Ybg,dalje ne znam,svršio sam i pao s drveta...
:zskace:

баш дуго памтиш...

тако да...

?

Ova moja cuka a inace je zenka kad god se najede ona mi zaskoci nogu :) a imam i 3 macora ,jedan od njih uvek pokusava da zaskoci drugu dvojicu :) pa vi sad "vidite" :)Tako da verovatno to o seksu kao samo produzetku vrste pada u vodu ne samo kod delfina medju zivotinjama ;) Vec zavisi od stepena razvijenosti svesti.E sad neko to moze zvati i nagonom ali kakav je to nagon kada si sit da spopadas ili u slucaju ca macorima da spopadas seksualno druge macore :)

Ova moja cuka a inace je zenka kad god se najede ona mi zaskoci nogu :) a imam i 3 macora ,jedan od njih uvek pokusava da zaskoci drugu dvojicu :) pa vi sad "vidite" :)Tako da verovatno to o seksu kao samo produzetku vrste pada u vodu ne samo kod delfina medju zivotinjama ;) Vec zavisi od stepena razvijenosti svesti.E sad neko to moze zvati i nagonom ali kakav je to nagon kada si sit da spopadas ili u slucaju ca macorima da spopadas seksualno druge macore :)

животиња, наравно, нема ум, самим тим ни самовест, да би могла слободно да одлучи због чега ће имати секс - због ужитка или репродукције.
ради се о томе је да је у случају делфина природа дозволила ту активност и мимо њене примарне сврхе

Bottlenose dolphins don't just have sex to reproduce. They use sex as a tool for both bonding and intimidation.

Poslednja izmena:
животиња, наравно, нема ум, самим тим ни самовест, да би могла слободно да одлучи због чега ће имати секс - због ужитка или репродукције.
ради се о томе је да је у случају делфина природа дозволила ту активност и мимо њене примарне сврхе

Emocije I inteligencija bez samosvesti je primer ogranicenog uma koji se javlja I kod nekih ljudi.
Dok se jedni pare nagonski bez zelje za potomstvom /lav, medved/ drugi se 'vole' I preuzimaju odgovorno roditeljske obaveze /pomenuti delfini, slonovi, pingvini, jos neke vrste ptica/. Kao I ljudi, neki 'vako neki 'nako.

Sudeci po jednoj vrsti besmrtne meduze koju seksualnost I reprodukcija podmladjuju antiseksualnost nije zdrava.

Ma necu ih sterilisati ,zasto da im uskratim to pravo.Mace mogu da se snadju gde hoce a kucu cu pariti i dobijem puno malih kuca :D O stetnosti i jednog i drugog se moze polemisati...
Takoe šefe! Slobodan sex za životnje! ! !
Ša bi oni-da s prcaju na angro ,a jadne cuke i mace kajne?
Kretena brate...Pušt zveri nek uživaju u životu...i ovako-ša
imaju od života-živi ko pas!
Ajd se vi nemojte kresati...Ustvari počinjem da sumnjam u ove
koji zagovaraju kastracije i sl....Njima bi valjalo malo...hm...

Nemoj više varvarski da Nas zastupaš.... Vidiš kako su ovi ostali filozofi civilizovani (samo kad su uštrojeni)

---
Psssttt.... nemoj nikom reć
Ja bi obrnuti experiment,
Ako bi se pitao, Ja bi operacijom ne otklonio, već montirao 4 mooda najvećem nabeđenom filozofu,....z:shock:.... da vidim da li bi mu pala i jedna filozofska :zlud: misao osim ....khmmm ......:zblesav:

:hahaha::rotf::hahaha1:

Nemoj više varvarski da Nas zastupaš.... Vidiš kako su ovi ostali filozofi civilizovani (samo kad su uštrojeni)

---
Ako bi se pitao, Ja bi operacijom ne otklonio, već montirao 4 mooda najvećem nabeđenom filozofu,....z:shock:.... da vidim da li bi mu pala i jedna filozofska :zlud: misao osim ....khmmm ......:zblesav:

Nema vise one tvoje matematike.

---

Otisao covek kod lekara i ustanove pregledom da ima 3 jajca :)
I sada on da se pohvali , seta parkom i sedne do jednog crnca,pa mu kaze:
Covece znas li ti da nas dvojica zajedno imamo 5 jajca ?
a ovaj mu odgovori:
Sta ti imas samo jedno :)

---

Pozdravljam kontrakastraciju!
Presađivanje je mama!
(Sam da ne čuje veca da moš imati duplo-odmah bi tražila donora-ne za sebe,nego mene da muči..:znamiguje:)

Poslednja izmena:

Tako misli i moja zena. I stalno vodim bitku sa njom oko sterilizacije kuce.Macke su u dvoristu i setaju gde hoce,ponekada odu pa ih nema po nedelju dana i ako ih hranimo.Ali kuca je u kuci,cak i spava sa nama u krevetu...Psi su privrzeni gazdama dok macke to nisu ,ko ih hrani one ce mu prilaziti...Znam sve rizike i dobre strane ali jednostavno ne mogu se opredeliti za steriizaciju kuce.Ko sam ja da joj uskratim to pravo Bogom dano.Druga je stvar ako upadne u tih 25% sanse za tumore zbog hormona.A kako bi se nosio sa tim da se desi ,to bi vreme pokazalo,znam da mi ne bi bilo prijatno ni malo cak naprotiv deo mene bi nestao sa njom, ali vreme koje nam je dato bar bi proveli potpuni...Ne znam sta bi jos pisao...

Znam sve rizike i dobre strane ali jednostavno ne mogu se opredeliti za steriizaciju kuce.Ko sam ja da joj uskratim to pravo Bogom dano.

Ако се определиш за стерилизацију кучета бојиш се да тиме не увредиш бога?

тако да у случају кује која није стерилисана и мачора који нису кастрирани - нагон је ван контроле, заскакаће било шта/кога - ногу, дрво, јастук, друге животиње небитно које врсте, и не видим зашто видиш ишта позитивно у томе? вероватно не знаш колико то може да штети њиховом здрављу

Ја никада нисам чувао кућне љубимце. Али јесу људи око мене, па тако знам да се мачке паре непрестано,. Какав фебруар ...какве сезоне? Сваких пар недеља мачка је била скотна и доносила мачиће. Ужас.

Тако да је стерилизација када се ради о мачки оправдана. Што се тиче мачора мислим да то није потребно зато што мачор тиме никоме не смета. А и бизарно је на неки начин чувати пса или мачора "кастрата" .

Ако се определиш за стерилизацију кучета бојиш се да тиме не увредиш бога?

Ја никада нисам чувао кућне љубимце. Али јесу људи око мене, па тако знам да се мачке паре непрестано,. Какав фебруар ...какве сезоне? Сваких пар недеља мачка је била скотна и доносила мачиће. Ужас.

Тако да је стерилизација када се ради о мачки оправдана. Што се тиче мачора мислим да то није потребно зато што мачор тиме никоме не смета. А и бизарно је на неки начин чувати пса или мачора "кастрата" .
Kućni ljubimci se ne"čuvaju"-žive u porodici kao članovi s negde manje,negde više prava i beneficija...
Moji dobiju klopu pa nek žive kako im se hoće...Pse ne vodim na povodac,povodac im moj glas-uz nogu...
Mačorćine isto uz nogu,ali svoju!z:((:hahaha:
Ali kad se vraćam odnekud i psi i maćori trče pred mene...:mazipsa::maca:Veca i deca JOK!z:(

Poslednja izmena:

Back