Antinauka

Nisu to razlike u beskonačnostima, već u 'brzinama' kojima te funkcije teže u beskonačnost.....
Tako se i izraz besk/besk rešava preko DERIVACIJE......
http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node117.html

Jeste, kako da ne!
Samo ako dva puta primeniš Lopitalovo pravilo onda se radi o 'ubrzanju'. :eek:
A šta ako Lopitalpvo pravilo primeniš 3, 4...i više puta na isti izraz?
Šta ćemo onda staviti pod navodnicima? :think:

Ah da, postoje i mnogi ('jednostavni') izrazi tipa beskonačno/beskonačno za koje
uopšte nije potrebno primeniti Lopitalovo pravilo.

Još i ovo: postoje i neodređeni izrazi tipa beskonačno - beskonačno (i drugi)
koji navode na pomisao da postoje mnoge različite beskonačnosti.

A opšte je poznato da su brzine i ubrzanja (bez navodnika) derivacije isključivo po vremenu.

Izgleda da je taj Kantor pametan čovjek kada je zaključio da ne postoji samo jedna beskonačnost nego da ih ima koliko hoćeš i to da nisu međusobno jednake, što ja i govorim na svim forumima ali badava jer nitko to ne razumije osim iznimaka poput tebe. Pozdrav :kpozdrav:

Đavo će ga znati!
Kažu da je imao ozbiljne psihičke probleme ali možda je
i to karakteristika pametnih.

Šta je tu potrebno dokazivati?

Mislim da je problem u nečem drugom.
Imam utisak da ti misliš da postoji samo jedna beskonačnost.Da je beskonačnost po tebi nešto kao broj.

Još je Kantor rekao da ne postoji samo jedna beskonačnost, postoje beskonačno beskonačnosti i da
one nisu međusobno jednake. Pritom se ovo odnosi i na beskonačno male i beskonačno velike
veličine.

Постоји просторна бесконачност, па временска бесконачност, бесконачност у маси, енергиј и чему све већ не. Савршенство је бесконачно, живот је вечан
Ако је кантор имао логику попут нашег теодора онда је могуће да кад се од бесконачности одузме бесконачност да се добије број већи од нуле.
Никола Тесла је рекао да је математика као музика а да Ајнштајн фалшира. Тако у кад компонујеш ти можеш да ставиш свакакве ноте и да кажеш ово је музика. Али није; музика мора да буде хармонична да би била музика. Тако се у математици могу одузимати бесконачности и да опет имамо математику и резултат: али нема хармоније.
Ето толико о Кантору и Теодору

Bilo bi dobro da pročitaš temu od početka.

Poslušao sam te.

Ne smatram sebe za nekog ko je dokučio pojam beskonačnosti. Moje skromno
znanje o tome je iz onoga što su me učili u školi i na fakultetu ali je pitanje
koliko sam ja i to pravilno shvatio.

Koliko znam i Matematika nije još raščistila sa ovim pojmom.

Dakle ono što su mene učili je da je dokazano da je:

c26c105004f30c27aa7c2a9c601550a4183b1f21
* a =
-a =
i tu ja nemam šta dokazivati, čak sam i stvorio sliku
u svojoj glavi zašto je to tako.

Ja samo prenosim tvrdnju i dokaze Kantora da postoje beskonačno mnogo beskonačnosti.

Na osnovu toga iznosim svoj skromni sud da beskonačnosti kojima teže 2 različite
funkcije (2 izraza) su najverovatnije različite pogotovu ako je njihov količnik (razlika)
različit od jedinice (odnosno razlika nije jednaka nuli).

Poslednja izmena:
Постоји просторна бесконачност, па временска бесконачност, бесконачност у маси, енергиј и чему све већ не. Савршенство је бесконачно, живот је вечан
Ако је кантор имао логику попут нашег теодора онда је могуће да кад се од бесконачности одузме бесконачност да се добије број већи од нуле.
Никола Тесла је рекао да је математика као музика а да Ајнштајн фалшира. Тако у кад компонујеш ти можеш да ставиш свакакве ноте и да кажеш ово је музика. Али није; музика мора да буде хармонична да би била музика. Тако се у математици могу одузимати бесконачности и да опет имамо математику и резултат: али нема хармоније.
Ето толико о Кантору и Теодору

Ne radi se o tome. Radi se o beskonačno mnogo beskonačnosti "istog tipa" (ako mogu ovako da se izrazim).

Dokazano je da je skup realnih brojeva (koji je beskonačan) veći od skupa prirodnih brojeva (koji je takođe beskonačan).
Dve različite beskonačnosti u jednom primeru.

Poslušao sam te.

Ne smatram sebe za nekog ko je dokučio pojam beskonačnosti. Moje skromno
znanje o tome je iz onoga što su me učili u školi i na fakultetu ali je pitanje
koliko sam ja i to pravilno shvatio.

Koliko znam i Matematika nije još raščistila sa ovim pojmom.

* a =
-a =

Ja samo prenosim tvrdnju i dokaze Kantora da postoje beskonačno mnogo beskonačnosti.

Na osnovu toga iznosim svoj skromni sud da beskonačnosti kojima teže 2 različite
funkcije (2 izraza) su najverovatnije različite pogotovu ako je njihov količnik (razlika)

I onda je u tim beskonačnostima različiti razmak između brojeva ili šta?
Ajnštajnove relativističke kontrakcije dužina?:zcepanje:

- - - - - - - - - -

Ne radi se o tome. Radi se o beskonačno mnogo beskonačnosti "istog tipa" (ako mogu ovako da se izrazim).

Dokazano je da je skup realnih brojeva (koji je beskonačan) veći od skupa prirodnih brojeva (koji je takođe beskonačan).

znaći, beskonačno + beskonačno je npr. 1,5 puta beskonačno?

I onda je u tim beskonačnostima različiti razmak između brojeva ili šta?
Ajnštajnove relativističke kontrakcije dužina?:zcepanje:

- - - - - - - - - -

znaći, beskonačno + beskonačno je npr. 1,5 puta beskonačno?

Po tome bi ispalo da je 50 posto beskonacnije od beskonacnog,sto je samo po sebi besmisleno.To je izgleda ista Teodorova matematika po kojoj je beskonacno plus metar- za metar duza beskonacnost od prve.:)

* a =
-a =
Upravo smo o tome i govorili.

Već je pomenuto, u ovom slučaju se radi o brzini postizanja te beskonačnosti:
Nisu to razlike u beskonačnostima, već u 'brzinama' kojima te funkcije teže u beskonačnost.....

Проблем је у логики а не у математики, Можемо ли као скуп да гледамо нешто што нема коначан број.
Као кад би рекли да у бесконачном свемиру има више звезда него галаксија. бројимо бабе и жабе и кажемо да у бесконачном свемиру има више жаба.
Бесконачност реалних бројева упоређујемо са бесконачношћу природних бројева. И то су као бесконачности истога типа, Оће, али мало морген
Ја признајем да сам глуп али ово не могу да прогутам.

Poslednja izmena:

Postoje i u stvarnosti prostorne beskonačnosti različitih duljina, ali pošto se to ne može dokazati treba sačekati da ljudska civilizacija dosegne taj viši nivo svijesti da bi to shvatila.

Dok tog vremena neka se zna da sam ja to već davno znao.

A to znači da se beskonačnost može dijeliti na MANJE veličine ali koje su također beskonačne ali i toliko manje za koliko smo s beskonačnom veličinom dijelili, ali ne mogu to svi razumjeti, barem ne u ovom trenutku, ali jednom hoće jer to je tako i nikako drugačije. :pivce:

Ako sam dobro razumio- to bi otprilike znacilo da u prostornoj beskonacnosti ima tisucu puta vise metara,negom kilometara?

Проблем је у логики а не у математики, Можемо ли као скуп да гледамо нешто што нема коначан број.
Као кад би рекли да у бесконачном свемиру има више звезда него галаксија. бројимо бабе и жабе и кажемо да у бесконачном свемиру има више жаба.
Бесконачност реалних бројева упоређујемо са бесконачношћу природних бројева. И то су као бесконачности истога типа, Оће, али мало морген
Ја признајем да сам глуп али ово не могу да прогутам.

Ili ipak oće? A ako skup prirodnih delimo na skup parnih i neparnih ili prirodnih, deljivih sa 2, 3, 5, 7, 11 itd?

Ili ipak oće? A ako skup prirodnih delimo na skup parnih i neparnih ili prirodnih, deljivih sa 2, 3, 5, 7, 11 itd?

Шта хоћеш да кажеш? да су парни и непарни бројеви скупови истог типа само зато што су бројеви? Па ту ту логику се и Теодор заплео.
Скуп природних бројева није истог типа као скуп природних дељивих са неким бројем, Све су то скупови посебног типа и не могу се упоређивати кад је реч о бесконачности.
То је оно са бабама и жабама, Можемо рећи да је скуп природних бројева дељивих са два бесконачан и да је скуп дељивих са три исто бесконачан. Тип је да су дељиви са два, а други тип је дељив са три. То нису бесконачности истог типа.

Poanta je u tome da i metara i kilometara u prostornoj beskonacnosti ima- beskonacno.

Pa je samo što kilometara ima tisuću puta manje, haha, to ti matematika dokazuje.

Što ćemo sada je li?

Imaš dva beskonačna skupa brojeva od kojih je jedan čak tisuću puta veći.

I to dokazuje da SAM U PRAVU glede Teodorovog paradoksa.

Nema na čemu, zato sam tu da te nešto naučim! :hvala:

Pa je samo što kilometara ima tisuću puta manje, haha, to ti matematika dokazuje.

Što ćemo sada je li?

Imaš dva beskonačna skupa brojeva od kojih je jedan čak tisuću puta veći.

I to dokazuje da SAM U PRAVU glede Teodorovog paradoksa.

Nema na čemu, zato sam tu da te nešto naučim! :hvala:
Ili ipak dokazujes da ni nakon 5 godina otkad trabunjas po forumima, nisi shvatio pojam " beskonacnost"?:zcepanje:

Шта хоћеш да кажеш? да су парни и непарни бројеви скупови истог типа само зато што су бројеви? Па ту ту логику се и Теодор заплео.
Скуп природних бројева није истог типа као скуп природних дељивих са неким бројем, Све су то скупови посебног типа и не могу се упоређивати кад је реч о бесконачности.
То је оно са бабама и жабама, Можемо рећи да је скуп природних бројева дељивих са два бесконачан и да је скуп дељивих са три исто бесконачан. Тип је да су дељиви са два, а други тип је дељив са три. То нису бесконачности истог типа.

A kakva je to 'tipska' razlika između beskonačnog skupa parnih i neparnih brojeva?
Ustvari ti propagiraš Teodorovu logiku?

Ili ipak dokazujes da ni nakon 5 godina otkad trabunjas po forumima, nisi shvatio pojam " beskonacnost"?:zcepanje:

Pa sam si napisao da u beskonačnosti ima TISUĆU PUTA VIŠE metara nego kilometara.

Sada iz toga napravi dva skupa, jedan sa svim metrima a jedan sa svim kilometrima.

Oba skupa su beskonačna ali onaj sa metrima ima TISUĆU PUTA VIŠE članova nego skup sa kilometrima, sam si to priznao u svom postu.

Onda tko NE SHVAĆA beskonačnost i logiku ti ili ja? :bye:

Pa sam si napisao da u beskonačnosti ima TISUĆU PUTA VIŠE metara nego kilometara.

Sada iz toga napravi dva skupa, jedan sa svim metrima a jedan sa svim kilometrima.

Oba skupa su beskonačna ali onaj sa metrima ima TISUĆU PUTA VIŠE članova nego skup sa kilometrima, sam si to priznao u svom postu.

Onda tko NE SHVAĆA beskonačnost i logiku ti ili ja? :bye:

Svaki pismen covjek uvido bi da sam to postavio kao pitanje,a ne kao svoju tvrdnju,ili priznanje da je tome tako.Ja u svom skromnom znanju dozvoljavam mogucnost da nesto ne znam i da mi nesto nije jasno,za razliku od tebe,forumske lude koja se na svim forumima postavljak kao autoritet koji ce nesto objasniti,dok je svima vidljivo i znano da nemas pojma i da trabunjas bedastoce!:hahaha:

A kakva je to 'tipska' razlika između beskonačnog skupa parnih i neparnih brojeva?
Ustvari ti propagiraš Teodorovu logiku?

Parni su Yin a neparni Yang. Numerologiju u šake! :zcepanje:

P.S. Pitagorejci su parne brojeve smatrali deljivim, kratkovekim, ženskim i ovozemaljskim, a neparne nedeljivim, muškim i nebeskim.

Svaki pismen covjek uvido bi da sam to postavio kao pitanje,a ne kao svoju tvrdnju,ili priznanje da je tome tako.Ja u svom skromnom znanju dozvoljavam mogucnost da nesto ne znam i da mi nesto nije jasno,za razliku od tebe,forumske lude koja se na svim forumima postavljak kao autoritet koji ce nesto objasniti,dok je svima vidljivo i znano da nemas pojma i da trabunjas bedastoce!:hahaha:

Doveo sam te u kut i sada nemaš kuda pa se jeftino izvlačiš, stvarno kukavički, ali već mnogo puta viđeno.

Back