Božji karakter smo upoznali tokom kampanje jevrejskog GENOCIDA nad Jerihonom i narodom Hanana.
Šta reći ?
Verujem da isti bog aminuje i genocid nad palestincima dole u Gazi .
Da se kladimo da sada neki jevrejski pisar slaže novo jevanđelje u kome opisuje kako su se stanovnici Gaze "odali bludu i razvratu" i kako ih je bog za to kaznio istrebljenjem i proterivanjem sa teritorije Izrailja.
Savest se jevrejska mora oprati, zbog budućih pokolenja, bog mora imati jako dobar razlog zašto je izraelcima "naredio" da genocidiraju braću semite - druge vere.
Tako da si verujem razumeo da božji karakter KREIRAJU SILEDŽIJE KOJI OSVAJAJU I OTIMAJU TUĐE, kako bi oprali savest i KRV NA SVOJIM RUKAMA PRIPISALI BOGU.
Da si pažljivije čitao Bibliju video bi da Bog prvo upozorava ljude da ne greše, da se poprave da ih ne bi stiglo zlo koje čine.
Postoje zakoni života, nešto poput akcije i reakcije, i kad dugo jedan narod radi nešto pogrešno to se nakupi i kreće reakcija na to.
Ti narodi su ubijali svoju decu i prinosili na žrtve nekim nazovi bogovima, zapravo demonima, Onaj ko je jači ladno je ubijao slabijeg i otimao sve njegovo.
Kasnije je i sam Jevrejski narod stradao na isti način kada je počeo da radi zla i veća od tih zala koja su radili ti narodi.
Bogu nije milo da se istrebi neki narod, to nam pokazuje i priča o Joni i Nineviji. Bog je preko proroka opominjao narode da ne greše jer će da ih istrebi.
Sodomu i gomoru bog nije mogao da zatre sve dok koji je bio pravedan nije izašao iz njega. I kako se Lot ustezao anđeli su ga bukvalno izgurali iz grada.
Jedan pravednik je čuvao ceo grad od uništenja da duh Božiji nije mogao da sprovede pravdu.
Zakoni koje je postavio moraju da se izvršavaju. A oni kažu da ono šta seješ to i žanješ. Oko za oko, zub za zub. ko ubije i sam mora biti ubijen.
To je pravda starog zaveta do Isusa Hrista koji tu menja neke stvari.
Sprovođenje zakona ne radi Bog otac, prvo lice Božanskog bića, nego je to posao trećeg lica koje je duh Božiji.
Ali Bog preuzima na sebe odgovornost i kaže ja ću vas istrebiti iako on tu više ništa ne može da promeni.
Jer onog trenutka kad nam je dao slobodnu volju on je sebi vezao ruke da više ništa ne može da uradi da bi nas zaštitio kad dođemo pod udar zakona,
To što duh Božiji koristi Jevrejski narod da istrebi ove narode koji su doveli do takve reakcije u tom trenutku. A kakvo bi oružje Bog mogao da koristi protiv otpalih naroda da bi se zadovoljila pravda? da pošalje lavove na njih? Ne može, ljudi su spremniji od lavova i to ne bi uspelo.
Kasnije kada je jevrejski narod došao pod udar zakona duh Božiji koristi druge narode za zadovoljenje pravde i skoro istrebljuje jevrejski narod,
Ali ti želiš da vidiš kako je Bog zao i to si i našao.
U prvom i Drugom svetskom ratu po glavi stanovnika najviše je stradalo srba, Da li misliš da mi svojim ponašanjem nismo doveli do toga. Da je Bog nepravedan što je postavio zakone života koji nas skoro istrebiše.