Anksioznost

Mislim da sam ja najvise od svojih prijateljica i za kafu i za izaci, one se zavukle u kucu kao bakutanerke, gledaju nekakve turske serije, ja sam uvijek bila za landranje, bez obzira sto sam bila bas dobar student, previsila vani, i sad na partije, sad me recidiv loma koči i zimska depra ( kao ciklotimija) inace bih isla na svaku žurku, kao do recidiva. Prosle godine na sve i jednu pozorisnu predstavu, na koncert…. Nista propustila nisam. Sad skoro samo na Zimzograd otvaranje, i nista drugo sem dugo šetati s psom.
ja ti kazem da si ti mentalno zdrava., a ovi da su svi bolesnici, koji te savetuju, umesto ti njih
\
jel nisam rekao izopacenici, i zamenise teze? naravno da jesamm ali ti biras njima da verujes, i pijes sedative, i ja bih se drogirao, ali me mrzi da se bakcem sa nezljenim efektima

posle 5 godina, a za to vreMe si bila GAP
sad ti racunas sta je 5 nasuprot 25., ali su te svejedno slagali
20 godina da ja kljucam lekove. debljam se i sl, i dodjem na forum, pomozite mi?

bolje da ti ne repliciram, tebe su prevarli, ti si zdrava mentalno, zdravija oid svih nas, samo imas taj fizicki problem jer si operisana
Ma imam hbnu anxsioznost, vise ne pomaze 1/2 rivotrila, moram nekad čvaknuti još 1/4. I ad pijem max dozu, on me ne dize samo smanjuje anksiozu.
Meni nedostaje posla da se zaokupiram na poslu, nedostaje mi izazova, monotono mi, pa cu morati napraviti neku pizdariju- tek tako da se nesto desava 😁

Ma imam hbnu anxsioznost, vise ne pomaze 1/2 rivotrila, moram nekad čvaknuti još 1/4. I ad pijem max dozu, on me ne dize samo smanjuje anksiozu.
Meni nedostaje posla da se zaokupiram na poslu, nedostaje mi izazova, monotono mi, pa cu morati napraviti neku pizdariju- tek tako da se nesto desava 😁
caccajuci jednog drugog clana morao sam da procitam i ovo
ono zadne sto si napisala ucazuje samo na jedno
ti si sasvim ok , ali n e d o s t a j u ti dve stvari , a to su
da te neco presamiti preco colena i dobro ti pokloni erotsci twerc slap i dobar sexs da se oznojis da ne znas caco ti je ime , da ne znas gde se nalazis
to tebi nedostaje
godine nisu bitne , sasvim ok si

ja sam na adi ciganliji tako divljao kolima davno, dok me nije interventna jedinica savatala, i pocnu da me lemaju, nogama kao "vezanu vrecu" vezbajuci na meni karate, full contact, sta vec treniraju... ja stanem u gard, blokiram udarce... odjednom oni ugledase grupu koja je pravila vece pizdarije, i samo odjurise za njima kao za vecim izazovom, a ja ostadoh sam sa svojom ludom srecom nepovredjen

Znamo da je tražio od Avrama da žrtvije sina.

Šta bi ti uradio kad bi bio na Avramovom mestu ?
Ta žrtva koju je Avram hteo da ispuni se ogleda u tome da sam ja žrtvovao sve svoje, i tako sam ispunio ono šta je Avramova žrtva predstavljala.
Kad bi se u mom umu pojavila misao ili glas koji bi me nagovarao da žrtvujem dete onako kako je Avram hteo, ja bih znao da je taj glas od đavola a ne od Boga jer je mene već Bog poučio kako da se odreknem svega svoga.

Otkud sad ti znaš ŠTA JE BOGU MILO ?
Pa Isus je govorio o tome, čitaj jevanđelja.
A kad kroz jevanđelja upoznaš Božiji karakter onda ti je lako da znaš šta je Bogu milo i u situacijama koje nisu u jevanđeljima opisane.

posle 5 godina, a za to vreMe si bila GAP
sad ti racunas sta je 5 nasuprot 25., ali su te svejedno slagali
20 godina da ja kljucam lekove. debljam se i sl, i dodjem na forum, pomozite mi?

bolje da ti ne repliciram, tebe su prevarli, ti si zdrava mentalno, zdravija oid svih nas, samo imas taj fizicki problem jer si operisana
Ako je ona već zdravija od svih nas onda dobro slušaj šta priča, kako bi uz nju i ti ozdravio i počeo ispravno da razmišljaš.
Ali ne, ti je prozivaš za njeno ispravno mišljenje.
Trebalo bi prvo da shvatiš da se tvoja bolest ogleda i u tome što ti zdravo mišljenje izgleda kao bolesno i nelogično. A tvoje nazdravo mišljene ti izgleda kao ispravno.
Zato se psihičke bolesti teško leče, jer bolesnome njegovo mišljenje izgleda jedino moguće ispravno mišljenje.

Poslušna:ajde kako mislis da ti pomognu ovi koji su svi mentalno neuravnotezeni? ja ne bih smeo da se pouzdam u njih, vidis da samo baljezgaju gluposti, provociraju me da ih klepim po usima
Bolesnom čoveku zdravo mišljenje izgleda kao glupost. to je veliki problem koji je moguće rešiti jedino ako bolesnik poveruje da je način na koji rezonuje pogrešan. Onda on počinje da traga za ispravnim načinom i otkriva da one stvari koje je njegov um proglašavao glupostima su zapravo putevi mudrosti.

e, pa ne moze "i jare i pare", sta bi ti "dizanje"? nemoj da te se to tvoje divno dete postidi;
muzicka pauza, moze?
The drug famously called "Mother's Little Helper" was Diazepam, better known by its brand name Valium, a tranquilizer popular in the 1960s, inspiring the Rolling Stones song of the same name about a housewife's reliance on pills for anxiety.

What is a serious side effect of clonazepam?
you bruise easily, feel tired, have nosebleeds and have breathlessness – this could be a sign of blood problems. you notice mood changes such as talking more than usual or feeling overexcited, restless, irritable or aggressive – these side effects are more likely in children or if you're over 65.

What to avoid when taking Rivotril?
You should not take central nervous system depressants, such as sedatives, tranquilizers, and hypnotics, while taking Rivotril®. These medicines have the potential to increase the effects of Rivotril resulting in severe effects including coma and death.

Ako je ona već zdravija od svih nas onda dobro slušaj šta priča, kako bi uz nju i ti ozdravio i počeo ispravno da razmišljaš.
Ali ne, ti je prozivaš za njeno ispravno mišljenje.
Trebalo bi prvo da shvatiš da se tvoja bolest ogleda i u tome što ti zdravo mišljenje izgleda kao bolesno i nelogično. A tvoje nazdravo mišljene ti izgleda kao ispravno.
Zato se psihičke bolesti teško leče, jer bolesnome njegovo mišljenje izgleda jedino moguće ispravno mišljenje.
covece, ona se sedira decenijama sto cine domacice jos od 60-ih godina 20. veka opevane u pesmi THE rolling stones-a, sto postavih malocas
i onda pita, a sta ce sa "dizanjem"?
on me ne dize samo smanjuje anksiozu.
zapravo su jos nacisti provalili da jedne droge daju ovima koji idu na front za dizanje, a druge domacicama, za spustanje

i sad dodjes ti, @Гром -e, i samo filozofiras u prazno, a konkretno nista ne kazes... ja sam pokusao sa sofijim da vidimo taj odnos anskioznost vs depresija, ali se ispostavilo da je ova "depra" samo 1 simptom od 131 anksioznosti, pa kako to, pitam ja - Dr. Soka, knjiski moljac, kaze da ja ne razumem spregu, ali ne nudi objasnjenje

odgovori nesto konkretno umesto sto filozofiras, doprinesi temi, na primer
You should not take central nervous system depressants, such as sedatives, tranquilizers, and hypnotics, while taking Rivotril®.

Poslednja izmena:
Ta žrtva koju je Avram hteo da ispuni se ogleda u tome da sam ja žrtvovao sve svoje, i tako sam ispunio ono šta je Avramova žrtva predstavljala.
Kad bi se u mom umu pojavila misao ili glas koji bi me nagovarao da žrtvujem dete onako kako je Avram hteo, ja bih znao da je taj glas od đavola a ne od Boga jer je mene već Bog poučio kako da se odreknem svega svoga.

Pa Isus je govorio o tome, čitaj jevanđelja.
A kad kroz jevanđelja upoznaš Božiji karakter onda ti je lako da znaš šta je Bogu milo i u situacijama koje nisu u jevanđeljima opisane.
Božji karakter smo upoznali tokom kampanje jevrejskog GENOCIDA nad Jerihonom i narodom Hanana.

Šta reći ?

Verujem da isti bog aminuje i genocid nad palestincima dole u Gazi .

Da se kladimo da sada neki jevrejski pisar slaže novo jevanđelje u kome opisuje kako su se stanovnici Gaze "odali bludu i razvratu" i kako ih je bog za to kaznio istrebljenjem i proterivanjem sa teritorije Izrailja.
Savest se jevrejska mora oprati, zbog budućih pokolenja, bog mora imati jako dobar razlog zašto je izraelcima "naredio" da genocidiraju braću semite - druge vere.

Tako da si verujem razumeo da božji karakter KREIRAJU SILEDŽIJE KOJI OSVAJAJU I OTIMAJU TUĐE, kako bi oprali savest i KRV NA SVOJIM RUKAMA PRIPISALI BOGU.

vas dvojica, ne skrecite sa ove teme, a o avramu smo pisali ovde, pa idite na tu temu, a i o jhvh smo na religiji diskutovali, ovde mu nije mesto, drzite se ove teme, molim lepo

Avramove muke

to je tvoja interpretacija, ali je pise tako? ne pise ja ti lepo kazem da je takav tamo bio obicaj da se deca zrtvuju, avram se tamo doselio., i sta ce, "kud svi turci tu i mali muja" - ja to tako shvatam, i to sam tumacenje negde procitao

Božji karakter smo upoznali tokom kampanje jevrejskog GENOCIDA nad Jerihonom i narodom Hanana.

Šta reći ?

Verujem da isti bog aminuje i genocid nad palestincima dole u Gazi .

Da se kladimo da sada neki jevrejski pisar slaže novo jevanđelje u kome opisuje kako su se stanovnici Gaze "odali bludu i razvratu" i kako ih je bog za to kaznio istrebljenjem i proterivanjem sa teritorije Izrailja.
Savest se jevrejska mora oprati, zbog budućih pokolenja, bog mora imati jako dobar razlog zašto je izraelcima "naredio" da genocidiraju braću semite - druge vere.

Tako da si verujem razumeo da božji karakter KREIRAJU SILEDŽIJE KOJI OSVAJAJU I OTIMAJU TUĐE, kako bi oprali savest i KRV NA SVOJIM RUKAMA PRIPISALI BOGU.
Da si pažljivije čitao Bibliju video bi da Bog prvo upozorava ljude da ne greše, da se poprave da ih ne bi stiglo zlo koje čine.
Postoje zakoni života, nešto poput akcije i reakcije, i kad dugo jedan narod radi nešto pogrešno to se nakupi i kreće reakcija na to.
Ti narodi su ubijali svoju decu i prinosili na žrtve nekim nazovi bogovima, zapravo demonima, Onaj ko je jači ladno je ubijao slabijeg i otimao sve njegovo.
Kasnije je i sam Jevrejski narod stradao na isti način kada je počeo da radi zla i veća od tih zala koja su radili ti narodi.
Bogu nije milo da se istrebi neki narod, to nam pokazuje i priča o Joni i Nineviji. Bog je preko proroka opominjao narode da ne greše jer će da ih istrebi.
Sodomu i gomoru bog nije mogao da zatre sve dok koji je bio pravedan nije izašao iz njega. I kako se Lot ustezao anđeli su ga bukvalno izgurali iz grada.
Jedan pravednik je čuvao ceo grad od uništenja da duh Božiji nije mogao da sprovede pravdu.
Zakoni koje je postavio moraju da se izvršavaju. A oni kažu da ono šta seješ to i žanješ. Oko za oko, zub za zub. ko ubije i sam mora biti ubijen.
To je pravda starog zaveta do Isusa Hrista koji tu menja neke stvari.
Sprovođenje zakona ne radi Bog otac, prvo lice Božanskog bića, nego je to posao trećeg lica koje je duh Božiji.
Ali Bog preuzima na sebe odgovornost i kaže ja ću vas istrebiti iako on tu više ništa ne može da promeni.
Jer onog trenutka kad nam je dao slobodnu volju on je sebi vezao ruke da više ništa ne može da uradi da bi nas zaštitio kad dođemo pod udar zakona,
To što duh Božiji koristi Jevrejski narod da istrebi ove narode koji su doveli do takve reakcije u tom trenutku. A kakvo bi oružje Bog mogao da koristi protiv otpalih naroda da bi se zadovoljila pravda? da pošalje lavove na njih? Ne može, ljudi su spremniji od lavova i to ne bi uspelo.
Kasnije kada je jevrejski narod došao pod udar zakona duh Božiji koristi druge narode za zadovoljenje pravde i skoro istrebljuje jevrejski narod,
Ali ti želiš da vidiš kako je Bog zao i to si i našao.
U prvom i Drugom svetskom ratu po glavi stanovnika najviše je stradalo srba, Da li misliš da mi svojim ponašanjem nismo doveli do toga. Da je Bog nepravedan što je postavio zakone života koji nas skoro istrebiše.

Poslednja izmena:
ja ti kazem da si ti mentalno zdrava., a ovi da su svi bolesnici, koji te savetuju, umesto ti njih
\
jel nisam rekao izopacenici, i zamenise teze? naravno da jesamm ali ti biras njima da verujes, i pijes sedative, i ja bih se drogirao, ali me mrzi da se bakcem sa nezljenim efektima
Jesam mentalno zdrava samo imam neurotski poremecaj

Jesam mentalno zdrava
da se bojis Boga ne bi ti padale na pamet pizdarije da pravis, jer strah Gospodnji je pocetak mudrosti, a ti ces jos malo da obrukas tog divnog sina koga imas!
nismo deca vise, nema droga za dizanje tebi, nego se saberi i priberi! idi i placi, a izbij sebi iz glave pizdarije
samo imam neurotski poremecaj
to svi imamo, laki je malo neurozan, ako si gledala maratonce
znaci nemas:
  • Examples: Epilepsy, Alzheimer's, Parkinson's, Multiple Sclerosis (MS), stroke, migraines, autism, ADHD, brain tumors, cerebral palsy, peripheral neuropathy.
  • Symptoms: Vary widely but can include motor issues (tremors, weakness), sensory problems (numbness, vision loss), cognitive changes (memory, confusion), seizures, or sleep disturbances.
nego bi da budes razmazena, nas da plasis da ces da pravis pizdarije:

pa nadji neki smisao u zivotu, ili idi okopaj bastu, cisti sneg ako ne znas sta ces... uci neki strani jezik, pa ne mogu ja da odlucim sta ces da radis, ali pizdarijama mi ne preti!

idi budi humanitarni radnik, kuvaj za gladne i bedne

Poslednja izmena:
U zadnje vreme ljudi će umirati od straha od onoga šta dolazi na Zemlju. Piše negde u Bibliji.
Pa zar to nije aksioznost. Anksioznost će postati dominantna bolest, anksioznost i depresija.
A šta je ono šta nam sledi? Velika promena u čovečanstvu. Gusenica se najela i sada prestaje da jede, njene ćelije su u panici, ne znaju šta se dešava, strah ih je za život. Nema hrane.
Ali ima ćelija koje ne paniče, koje problem gledaju kao deo rešenja, one smišljaju načine kako da se preživi, u njihovim umovima se rađaju nove ideje i one shvataju da se završava vreme sebičnosti, daj da imam što više da se pokažem uspešnim. One shvataju da je rešenje problema život za zajednicu, i počinju da se organizuju u zajednice. U zajednicama nalaze sigurnost i snagu da prežive vreme velike nevolje.
Gusenica se raspada i iz nje nastaje predivan leptir.
Dve trećine čovečanstva se neće snaći u svemu ovome, postaće žrtve straha.

Na pomoć od vlasti i od bogatih nećemo moći računati, oni su svoju moć i bogatstvo izgradili u ovom sistemu i sve će uraditi da spreče promenu.
Znači moramo biti mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi.
Anksioznost i depresija samo ukazuju da postoji problem koji traži rešenje.
Za bogate je to rešenje previše skupo: moraju se odreći svega svoga.
Tako da će najbogatiji biti onaj ko najmanje ima, ko može da se odrekne svega svoga za zajednicu u kojoj živi
Ljudi će razumeti da za život u zajdenici je jako bitno da svi njeni članovi budu moralni, da ne lažu, kradu, čine preljubu, varaju, otimaju.
Da su spremni da pomažu bližnjima,
Dolazi jedno predivno vreme za život.
Ali treba prvo preživeti porođajne muke.

onda pomozi ovom gromu, jer ja stvarno ne znam kako: ti nas plasis svojim pizdarojama, a on bi 2/3 covecanstva da uplasi, malo li je?
Ne vidiš ti dobro, ja zapravo nudim nadu ljudima kako bi se izborili sa onim šta dolazi. To šta dolazi će sve jedno doći ali je vlika razlika da li ćemo mi to spremni dočekati.
A tebi to iz nekog razloga ne odgovara. pa normalno kad si napustio srbiju jureći za bogatstvom i sad ti takav scenario uopšte ne odgovara.

da se bojis Boga ne bi ti padale na pamet pizdarije da pravis, jer strah Gospodnji je pocetak mudrosti, a ti ces jos malo da obrukas tog divnog sina koga imas!
nismo deca vise, nema droga za dizanje tebi, nego se saberi i priberi! idi i placi, a izbij sebi iz glave pizdarije

to svi imamo, laki je malo neurozan, ako si gledala maratonce
znaci nemas:
  • Examples: Epilepsy, Alzheimer's, Parkinson's, Multiple Sclerosis (MS), stroke, migraines, autism, ADHD, brain tumors, cerebral palsy, peripheral neuropathy.
  • Symptoms: Vary widely but can include motor issues (tremors, weakness), sensory problems (numbness, vision loss), cognitive changes (memory, confusion), seizures, or sleep disturbances.
nego bi da budes razmazena, nas da plasis da ces da pravis pizdarije:

pa nadji neki smisao u zivotu, ili idi okopaj bastu, cisti sneg ako ne znas sta ces... uci neki strani jezik, pa ne mogu ja da odlucim sta ces da radis, ali pizdarijama mi ne preti!

idi budi humanitarni radnik, kuvaj za gladne i bedne
U depresiji se bas tesko pokrecem 😭 samo na posao! Kod mene je klinička depresija gdje sam 2x bila na dnevnoj bolnici zbog nje.3 mjeseca uzasnog recidiva, kao da niti jedan lijek ne pomaze! Mozda sam postala granicar- ali nemam afeta uopste, vise apaticna, povucena!
A bila samo za sazivati raju, ici negdje….. bas tezak recidv. Uspjela sam sinu prekjuce napraviti tortu i danas izribati kupatlo. Samo bih ležala i spavala. Depra je pakaoooo

U depresiji se bas tesko pokrecem 😭 samo na posao! Kod mene je klinička depresija gdje sam 2x bila na dnevnoj bolnici zbog nje.3 mjeseca uzasnog recidiva, kao da niti jedan lijek ne pomaze! Mozda sam postala granicar- ali nemam afeta uopste, vise apaticna, povucena!
A bila samo za sazivati raju, ici negdje….. bas tezak recidv. Uspjela sam sinu prekjuce napraviti tortu i danas izribati kupatlo. Samo bih ležala i spavala. Depra je pakaoooo
Ne znam kako to funkcioniše kod ljudi koji su pod terapijom, ali ću opisati kako kod mene funkcioniše.
Desi se kišan dan i ja po ceo dan ne izlazim iz kuće. Jutub, forumi,Biblija i na kraju dana sam nekako nezadovoljan sobom, nekao nezadovoljan tim danom.
A dovoljno je da uradim bar nešto korisno u toku dana, popravim neku slavinu ili šta već: i već mi to ispuni dan da se na kraju ne osećam nezadovoljno.
Ti si pod terapijom, piješ neke lekiće, pa možda to kod tebe nema takav efekat.
Zanima me kad si spremila tu tortu sinu, jesi li primetila da si nekao bila zadovoljnija sobom nego inače?

i danas izribati kupatlo. Samo bih ležala i spavala. Depra je pakaoooo
ja jos nisam ribao, visi mi i neka paucina svuda, kuca strave i uzasa... daj ne kukaj vise, postacu anksiozan:zcepanje: depra je raj!
U depresiji se bas tesko pokrecem 😭 samo na posao!
ja isto, posegnem za necim, pa odustanem samo, znaci,samo na posao idem, i uradim sto bas moram, skuvam rucak

sta mislis koliko se moze bez tusiranja? ajde pogadjaj

Poslednja izmena:
Ne znam kako to funkcioniše kod ljudi koji su pod terapijom, ali ću opisati kako kod mene funkcioniše.
Desi se kišan dan i ja po ceo dan ne izlazim iz kuće. Jutub, forumi,Biblija i na kraju dana sam nekako nezadovoljan sobom, nekao nezadovoljan tim danom.
A dovoljno je da uradim bar nešto korisno u toku dana, popravim neku slavinu ili šta već: i već mi to ispuni dan da se na kraju ne osećam nezadovoljno.
Ti si pod terapijom, piješ neke lekiće, pa možda to kod tebe nema takav efekat.
Zanima me kad si spremila tu tortu sinu, jesi li primetila da si nekao bila zadovoljnija sobom nego inače?
Ja jedva budem u kuci, dok nije bio recidiv depre, stalno sam nesto radila ili bila vani, bez problema putovala
Sad se javio i strah, pa kad sam pocela praviti, prvo sam se pitala znam li ja luda” to napraviti, jer sam do ovog recidiva super funkcionisala par godina. Ja ne mogu bez tableta. Prije sam znala skinuti ad po godinu dana, budem super i vrati se dvostruko jace
Osjetim malo zadovoljstvo ali vise krivicu- sto je pogresno ( unutrasnji kriticar) jer sam prije mogla puno vise toga, imala povjerenje u lijekove i radila sve bez problema pa umjesto da se pohvalim ja sebe krivim sto sam dopustila recidiv. Veselim se kad trebam nesto kuhati. Nikad nisam voljela, u koroni naucila i kad mi komsinice pohvale e onda sam zadovoljnija.
Inace sam perfekcionista i krivim se sto mnogo stvari obaviti najbolje. Kakvo glupo razmisljanje imam, a jos s phologinjom to radila ali teže primijeniti

ja jos nisam ribao, visi mi i neka paucina svuda, kuca strave i uzasa... daj ne kukaj vise, postacu anksiozan:zcepanje: depra je raj!

ja isto, posegnem za necim, pa odustanem samo, znaci,samo na posao idem, i uradim sto bas moram, skuvam rucak

sta mislis koliko se moze bez tusiranja? ajde pogadjaj
Za tusiranje u tvom stanju, nit znam dg nit da li si na lijekovima, ali znam za sebe kad sam pobacala sve lijekove, 1 mjesec lezala u krevetu, i pala na 52 kg i nisam smjela u kupatilo sem nuzde.
Moja kolegica kad se skidala sa lijekova, na suvo, 6 mjeseci nije prala kosu, uspjela se skroz skinuti za 3 godine tek osjetila normalnost.
Druga poznanica, u depresiji samo spavala 4 mjeseca.
Uzas je ovo kroz sta prolazimo, ja sam inace jako uredna i muka mi je sto ne mogu kao prije

nisam smjela u kupatilo sem nuzde.
malo se salimo da nam bude lakse, nema valjda babaroge u kupatilu? :hahaha:
strah se koristi da bi se ljudi reprogramirali, jer im stari vrednosni sistem vise ne funkcionise, stari identitet npr moze biti izgubljen, na cemu smo gradili zivot, i prioritete
na drugoj strani mi moramo da izgradimo novi vrednosni sistem, i prioritete, a tusiranje npr. nam sigurno nije na 1. mestu, i zato odustajemo od ovog, onog, jer ne znamo gde to da udenemo, nemamo jos taj novi sistem izgradjen, jel pratis?

ne plasi tebe samo kupatilo, vec ne znas gde da ga podvedes, jer ti se kompletna dnevna rutina promenila vec, i onda se grcevito drzimo samo posla, a sve ostalo nam je nebitno. mada sam ja ranije znao da kazem, ma hebem ti i posao i sve

znaci uplasis se posle operacije za sebe, i reprogramiras se, navike, rutinu, zdraviji zivot resis da vodis
ili se reprogramiras sa strahom Bozijim , koji je pocetak mudrosti, moramo da se resetujemo, u tome je caka, zato se plasimo da udjemo u kupatilo, ili da se bilo cega dohvatimo, jer nemamo jos taj novi vrednosi sistem izgradjen, a stari rusimo upravo sa strahom koji sve brise zarad resetovanja naseg

pitamo se:
a koja je svrha pranja kosa, ako ne znam nesto mnogo vaznije
zasto da idem na posao ako nemam za koga da radim
zasto da ustajem iz kreveta uopste ako mi svaki dan donosi patnju ili bol
?
da covek samo utone u san ili u vecni sanak, znam sve

Poslednja izmena:
tuzno je to kada moras sam da srusis sve svoje zelje, nadanja i planove, moras i deo duse da izgubis, ali ne celu, jer i kreces ispocetka da zidas vrednosni sistem, i postavljas prioritete... ne plasi nas kupanje. kupatilo, nego sta s tim? kako ce to da mi resi problem, kada znam da nece?... i zato se nisam kupao

krenem i posegnem za necim, pa me presece vlastito pitanje - a kako ce to da mi pomogne, jer znam da nece... i onda covek sve dublje upada u depresiju NECINJENJA, sve vise tone i sve je vise porazen - DOK NE SHVATI DA JE I PORAZ ZA LJUDE... tek tada moze da pocne da se oporavlja, i opet postavlja stvari na svoje mesto
to je prirodno sto se nama desava, a nije bolest

Poslednja izmena:

Back