ima li pilota u 0vom avi0nu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja najvise volim kada sa nekim kao ti dodjem u fazu da se razumemo, razumevanje je deo ljubavi, a sto se tice grandioznih ideja, pa ja nikada nisam bio lazno skroman, jer: ili jesam, ili nisam skroman, a kada su ideje u pitanju nebo je granica... ponavljam, ideja je da se promeni narativ i koncept, zapravo kult pobednika, a da ljude nateram da obrate paznju i na GUBITNIKE, sta cemo sa njima, ko ce da gubi [osim nas obolelih]? a neko ce morati, jer ja znam za vreme kada gubim, jer moram, ali znam i da pobedjujem, kada ozdravimIdeja da pomogneš nekom ko ima ovakve probleme online je prilično grandiozna.
jel pobedila rusija ili zapad? a sta sam ja rekao na pocetku? borimo se da bi IZGUBILI, a ne da bi pobedili, nemojte da vas lazu, nego ljudi nece da cuju, zapusili usi!!!ja sam ukljucio autopilota, tasta je uvek govorila da sam madjionicar, bez sekiracije, sve je pod kontrolom, uvek je i biloima li pilota u 0vom avi0nu
Imam od prije 15 godina f 32, depresija koja se nadodala na GAP. Tako da imam oboje!hocu, ali samo jasno da shvatim da li je anksioznost ili je depresija
zena ima dg GAP, ja jos uvek ne znam tu skraceniocu da nadjem na engleskom... ali svejedno, jel taj GAP obuhvata i depresiju, ili je "samo" generalno anksiozna?
znaci izvinjavam se jer insistiram na podeli, anksioznost ili depresija, a znamo da mogu da idu i zajedno
znaci zanima me u kom su odnosu anksioznost [gap] i depresija
bez anksionzosti nema buducnosti, a depresija je proslost? mozda za vas pobednike,a sta cemo mi gubitnici? kod nas je obrnuto, ja anksioznost ostavljam u proslosti,a depresija je vec buducnost, skoro pa resavam ovu jednacinu
@Софија nemoj te me plašiti sa psihozom, imam strah od 2 najjača: smrtii ludila. Od smrti nemam od ludila ( psihoze) imam smrtni strah. Ja nikad nisam izgubila kontakt sa realnošću ni u najvećoj derealizaciji a živjela s blažom 8 god. Od prejake nisam TV mogla gledati 4 god koliko mi sve titralo. Moja dr me zadrzala na dnevnoj, ubacila 4x75 mg Velafaxa, klonazepam - rivotril i 1/2 od 5 mg Zyprexe i utegla me- to je bilo 2015.god. I sad idem kod nje, rekla mi potpisati da iz neuroze ne mogu preći u psihozu! Otkud Vam to da u neznanju upadnem u akutnu psihozu?Da, to jeste posledica anksioznosti.
I nije derealizacija.
Derealizacija je ključna karakteristika psihoza.
Visoko anksiozan čovek može da upadne u akutnu psihotilču epizodu ali toga nije svestan, upravo zbog derealizacije.
Ne brini, psihijatar ume da proceni i prepozna te stvari.
Ona to uopšte nije rekla, bez brige@Софија nemoj te me plašiti sa psihozom, imam strah od 2 najjača: smrtii ludila. Od smrti nemam od ludila ( psihoze) imam smrtni strah. Ja nikad nisam izgubila kontakt sa realnošću ni u najvećoj derealizaciji a živjela s blažom 8 god. Od prejake nisam TV mogla gledati 4 god koliko mi sve titralo. Moja dr me zadrzala na dnevnoj, ubacila 4x75 mg Velafaxa, klonazepam - rivotril i 1/2 od 5 mg Zyprexe i utegla me- to je bilo 2015.god. I sad idem kod nje, rekla mi potpisati da iz neuroze ne mogu preći u psihozu! Otkud Vam to da u neznanju upadnem u akutnu psihozu?
Pojasnite molim Vas
Nema ...vec dugo... Odosmo u ....ima li pilota u 0vom avi0nu

@Софија produzi@Софија nemoj te me plašiti sa psihozom, imam strah od 2 najjača: smrtii ludila. Od smrti nemam od ludila ( psihoze) imam smrtni strah. Ja nikad nisam izgubila kontakt sa realnošću ni u najvećoj derealizaciji a živjela s blažom 8 god. Od prejake nisam TV mogla gledati 4 god koliko mi sve titralo. Moja dr me zadrzala na dnevnoj, ubacila 4x75 mg Velafaxa, klonazepam - rivotril i 1/2 od 5 mg Zyprexe i utegla me- to je bilo 2015.god. I sad idem kod nje, rekla mi potpisati da iz neuroze ne mogu preći u psihozu! Otkud Vam to da u neznanju upadnem u akutnu psihozu?
Pojasnite molim Vas
Samo mi jos recite da li je iko duze imao GAP mix depra? Mslm sa pogodjenom terapijom se može živjeti…… @СофијаNema ...vec dugo... Odosmo u ....![]()
Ja bih rekla da anks. i depra cesto idu zajedno, samo zavisi sta i kada dominira...Samo mi jos recite da li je iko duze imao GAP mix depra? Mslm sa pogodjenom terapijom se može živjeti…… @Софија
Nisam rekla da češ upasti u akutnu psihozu, već da nisi derealizovana na psihotičan način.@Софија nemoj te me plašiti sa psihozom, imam strah od 2 najjača: smrtii ludila. Od smrti nemam od ludila ( psihoze) imam smrtni strah. Ja nikad nisam izgubila kontakt sa realnošću ni u najvećoj derealizaciji a živjela s blažom 8 god. Od prejake nisam TV mogla gledati 4 god koliko mi sve titralo. Moja dr me zadrzala na dnevnoj, ubacila 4x75 mg Velafaxa, klonazepam - rivotril i 1/2 od 5 mg Zyprexe i utegla me- to je bilo 2015.god. I sad idem kod nje, rekla mi potpisati da iz neuroze ne mogu preći u psihozu! Otkud Vam to da u neznanju upadnem u akutnu psihozu?
Pojasnite molim Vas
zeno, operisana si, pa moras da brines, to je normalno, da su drugi prosli sto i ti, pa pojela bi ih briga, a tebe nije! pa ja bih prvi izludeo da sam prosao sto i ti! zdravija si od mnogih mentalno, kada te lepo molim shvati, ti si borac-heroj, a ne bolesnik mentalni, evo i citataImam od prije 15 godina f 32, depresija koja se nadodala na GAP. Tako da imam oboje!
A na engleskom ti je GAD- general anksiety disorder.
tebi samo treba podrska, a meni ne, ja sam naucio u se i u svoje kljuseGeneralized Anxiety Disorder (GAD) is a mental health condition marked by persistent, excessive, and uncontrollable worry about everyday things, lasting most days for at least six months, interfering with life, and accompanied by physical symptoms like restlessness, fatigue, muscle tension, irritability, and sleep problems. It's more than normal anxiety, involving chronic tension and difficulty letting go of worries, even when irrational. Treatment often involves therapy (like talk therapy), medication, and self-care strategies to manage symptoms.
Key Characteristics
- Excessive Worry: Constant, exaggerated worry about various aspects of life (work, health, future, family) that feels disproportionate to the situation.
Toliko je ljudi sa tim tegobama i svi su živi.Samo mi jos recite da li je iko duze imao GAP mix depra? Mslm sa pogodjenom terapijom se može živjeti…… @Софија
Jesam. Specijalnost neću navoditi ali ću ti reći da sam četvrta godina na psihoterapijskom pravcu transakcione analize te imam i neku potku o svemu ovome.Mojne- tačno je rekla :anxsioza-iscrpljenost-depresija.
Ja bih jos dodala da je strah 90% anxsioznosti
Da li ste Vi @Софија doktor ili….ako Da- koje specijalizacije?
sve drzim pod kontrolom, stay tuned, autopilot@Софија produzi
Simptomi anksioznosti:
- Depersonalizacija
- Derealizacija
- Dezorijentacija
znaci, ako smo depresivni to je simptom anksioznosti? sio mi ga djuroDepresija; loše raspoloženje
da navedete da bi dokazali da anksioznost uopste i postoji, ali ja mislim da ste zaglibili, da broj 131 ne dokazuje da anksioznot upopste i postoji, vec da je stvar da vi pokusavate da sakrijete depresiju, i da zato zatrpavate sa simptomima anksioznosti - samo razmisli, moja logika je neumitna, a znas da si mi draga da ovo nije licno prepucavanjeSimptomi anksioznosti:
Zato što su ti problemi široko analizirani i ne mogu se svesti na tri slova. Šta ćeš.znaci, ako smo depresivni to je simptom anksioznosti? sio mi ga djuro
batalite vise budalastinu zvanu anksioznost, dajte da se bavimo depresijom ako uopste mislimo da dodjemo do resenja. pa pogledaj tvoju listu, nema joj kraja! - 131 stavka!!! razmisli bre malo, odakle toliko stavki, pa, zar ne mozemo da uprostimo sve, zasto iskomplikovasmo?
A što se tiče tvog potpisa: Erix From je malo pogrešio. Samo čovek koji ima veru u Boga može da bude veran drugima. Jer Bog od nas traži da budemo moralni, da ne lažemo, krademo, varamo i ko stvarno veruje u boga će raditi sve to i biti veran drugima radi Boga.Jesam. Specijalnost neću navoditi ali ću ti reći da sam četvrta godina na psihoterapijskom pravcu transakcione analize te imam i neku potku o svemu ovome.
Lični rad je ključ.
Lekovi su 40%. Ostalo je do tebe.
Svi mi imamo neke "greške".
Neko je pred većim, neko pred manjim izazovom. Sve zavisi od toga šta nam je dato (dakle genetika, okruženje koje nismo birali, kulturni milje koji nismo birali), šta smo izabrali od toga svesno i nesvesno i šta želimo od sebe u budućnosti.
Jer slobodnu volju apsolutno imamo i od nas zavisi.
Mislim da grešiš.A što se tiče tvog potpisa: Erix From je malo pogrešio. Samo čovek koji ima veru u Boga može da bude veran drugima. Jer Bog od nas traži da budemo moralni, da ne lažemo, krademo, varamo i ko stvarno veruje u boga će raditi sve to i biti veran drugima radi Boga.
Dok ljudi koji veruju u sebe sve sami rade i svoj uspex zasnivaju na svojim sposobnostima, takvi gaze sve pred sobom i od vernosti drugima nema ništa
aman zeno, 131 simptom anksioznosti od kojjh je jedan, i brojem 1 samo depresija? jel ti ukljucujes mozak i kako objasnjavas pitanja tipa ili anksioznost ili depresija, ako ovu podvodis pod 1 od 131 simptoma? neko debelo laze! neko gura anksioznost kao horizont buducnosati sto manga navede, a ja kazem da vas taj neko laze - i to bezocno laze i varaZato što su ti problemi široko analizirani i ne mogu se svesti na tri slova. Šta ćeš.![]()
To šta ti navodiš kao veru u sebe je dostojanstvo. A dostojanstvo se stiče tako što radimo nešto dobro, praktično radimo moralne stvari. I kad čovek radi dobre stvari onda on o sebi počne da ima osećaj vrednosti. E taj osećaj vrednosti na osnovu dobrih dela se zove dostojanstvo. To je veliki čovek koji i kad se ponizi ostaje veliki.Mislim da grešiš.
Čovek koji gazi sve pred sobom uoravo nema vere u sebe jer druge gazi da bi postigao formalno priznanje tj. priznanje od drugih.
A onaj ko veruje u sebe, njemu ne treba priznanje 'od spolja'. Njega nije briga šta drugi misle o njemu.
Govorimo o moralno izgrađenom čoveku, naravno.