pa predomišlja se...prvo je dao jedna pravila u SZ pa ih onda poništio sa NZ...predomišlja se osim ako je različit bog u pitanju
ako se predomislja, onda nije bog\
ako nije avramov i nas, onda su znaci falsifikovali bibliju, a ne moze biti nas ako su tamo zrtvovali decu njihovom bogu moloku o kome imas dosta informacija na primer ovde,
samo je izostavljeno da je andjeo isto MLK, MELEK
Anđeo. Jezik; Prati · Uredi. Detaljnije. Ovaj članak ...
Anđeo (od grčkog, αγγελος, "poslanik, vjesnik"; na ...
Melek (arapski: الملك, al-malak,
melek; "anđel
e, sad idi na link MLK, MOLOK, MOLOH da se informises o tom "bogu" kome su prinosena deca, evo uvoda, fenicansko MLK !!!:
Kao što je slučaj s većinom pitanja u pogledu drevne povijesti, točno porijeklo štovanja Moloha nije jasno. Vjeruje se da izraz Moloh potječe od feničkog mlk, što se odnosi na jednu vrstu žrtve koja se prinosila kako bi se potvrdio ili poništio zavjet. Melekh je hebrejska riječ za „kralja“. U Izraelaca je bilo često da se imena poganskih bogova spajaju sa samoglasnicima hebrejske riječi za sram: „bošeth“. Tako je božica plodnosti i rata, Astarta, postala Aštoreth. Kombinacija mlk, melekh, i bosheth rezultirala je u nazivu „Moleh“, što bi se moglo protumačiti kao personificirani vladar sramotne žrtve.“ Njegovo ime pisalo se i kao Milkom, Milkim, Malik i Moloh. Njegova pratilja bila je Astarta, a obredna prostitucija se smatrala važnim oblikom štovanja.
Feničani su bili labavo okupljena skupina ljudi, koji su živjeli u Kanaanu (područje današnjeg Libanona, Sirije i Izraela) između 1550. i 300. godine prije Krista. Uz seksualne obrede, štovanje Moloha uključivalo je i žrtvovanje djece, odnosno „prinošenje djece kroz vatru“
E, medju njih se Avram doselio, to mi trebamo da razumemo,a ne samo daj da ih osudimo, osuditi cemo ih lako, nije problem, ali daj da razumemo sta se radilo onda.
Pa Avram da je zrtvovao sina, mislis da ga ne bih osudio? Mislis da bi Hristos onda rekao Bog Avramov?
Pa neka je 100x visa sila, ja bre mislim samo sa svojom glavom, ne bih bio Adam da mislim sa necijom tudjom.