Anksioznost - Ergofobija- Socijalna fobija

Tesko , otac vrsi nasilje i preti da ce me izbaciti ako ne nadjem posao , to je veci problem od moje anksioznosti, jel ima neko da me posavetuje , preti mi Jer mama ce prolaziti kroz operaciju i oporavak a meni gobori da ce me goniti ko Bog djavola. Kome se obratiti? Ja psihicki necu izdrzati sve ti

Meni ovo zvuči kao diskfunkcionalna porodica; oprosti iskren sam.
Na žalast sa elementima nasilja o porodici.
Ti zapravo imaš više problema i sad vidim težinu koju nosiš. Skoncentiši se na sebe, sebi si najpreča.

Zadrži za sebe je značilo da ljudi često likuju kad neko ima problem.Pa šire, preuveličavaju, mistifikuju.
Uopšte nisam nisam mislio da je tvoja ranjivost neprikladna.
Ne treba kriti od osoba koje su normalne i koje anksioznost i depricu u svrstavuju u problem XXI veka.
Stručno lice je potrebno zbog terapije ili nekoliko razgovora, mislim da se zbog toga ne ide na psihoterapije.
Savladivo je. Želim da te ohrabrim, a ne da umanjim problem, još manje tvoju ,,borbu,,..
Ne znam te i nemam loše namere.
Podrška je neophodna, svakako. Promeni stručno lice. Ne razumem da ,,stručnjak,, kaže: ne pricaj ima da te sapletu na prvoj krivini.
Prvo savladaj ansioznost, korak po korak, reci: pobediću te, a zatim posao.
:ok:

Sa roditeljiđima se moramo kad tad rastati, prirodan tok na koji nikad nismo spremni.
Pošto je prisutna bolest majke tebi je zaposlenje veliki problem.
To je promena života, nove obaveze, nove okolnosti, nove relacije...
Loš posao ti najmanje treba jer ćeš kad tad podeliti muku sa lošim ljudima (od kolega do šefova) a njihov "odgovor" na tudj problem je nešto najogavnije što ljudsko biće može izgovoriti.
Svašta sam doživeo od budaletina.

Ipak, podeli problem da stručnim licem.
Terapije nikako na svoju ruku a još manje da prekidaš.
Ako ti terapija ne odgovara samo kažeš - smeta mi zbog toga i toga i dobiješ blažu.

Situacija ti ne dozvoljava luksuz
Moraš sebe da "uklaviriš u tokove"
Sve je to život

a nije sramota otići do psihologa

Ja imam zapravo ergofobiju, strah od Ocene i Procene drugih ljudi, strah od posla , zato imam problem sa poslom
Ukoliko nisi zatrazila pomoc strucnog lica, to ucini.
Nekada samo nekoliko razgovora sa nekim bude od velike pomoci.
U mom nekom slucaju uglavnom su to bili razgovori sa ljudima koje ne poznajem, niti oni mene.
Ali, pazi kome se poveravas.

Svakako najbolje da to bude neki lekar, psihijatar.

Sa roditeljiđima se moramo kad tad rastati, prirodan tok na koji nikad nismo spremni.
Pošto je prisutna bolest majke tebi je zaposlenje veliki problem.
To je promena života, nove obaveze, nove okolnosti, nove relacije...
Loš posao ti najmanje treba jer ćeš kad tad podeliti muku sa lošim ljudima (od kolega do šefova) a njihov "odgovor" na tudj problem je nešto najogavnije što ljudsko biće može izgovoriti.
Svašta sam doživeo od budaletina.

Ipak, podeli problem da stručnim licem.
Terapije nikako na svoju ruku a još manje da prekidaš.
Ako ti terapija ne odgovara samo kažeš - smeta mi zbog toga i toga i dobiješ blažu.

Situacija ti ne dozvoljava luksuz
Moraš sebe da "uklaviriš u tokove"
Sve je to život

a nije sramota otići do psihologa
Ma ja sam zivela sama , nije mi to problem ali posao nikako da dobijem zbog xy faktora , a ja da prihvatil situaciju ovo sa ocem ne mogu , puci cu.

Ukoliko nisi zatrazila pomoc strucnog lica, to ucini.
Nekada samo nekoliko razgovora sa nekim bude od velike pomoci.
U mom nekom slucaju uglavnom su to bili razgovori sa ljudima koje ne poznajem, niti oni mene.
Ali, pazi kome se poveravas.

Svakako najbolje da to bude neki lekar, psihijatar.
Isla sam kod jednog znas koliko ga briga za mojy porodicnu situaciju , poslednji put se drao, isla sam u socijalno , nisam spomenula nasilje, opet sam rekla da ga zastitim i rekla sta imam zena iz socijalnog mi rekla da je otac stara skola i da bi me sutnula u dupe i da se menjam..SISTEM ME NE VIDI

Nisam ispratila da imas problem u porodici. :(
Psihijatar, savet, ...srecno 🍀
Boli ga uvo za moji porodicnu situaciju, poslednji put se drao na mene kako ocekujem da samo lekovi rade a ja ne radim nista, a ne uzima u obzir sistem podrske i sto zivim sa debilom. Pita me sta sam ja uradila da mi bude bolje, ja kazem A on se iznervira, ja kazem lekovi me mnogo goje on Kaze jedes kao svinja , a ja jedem ko zec, onda sam pola sata slusala kritike, néce psihijatri da ti resavanu porodicnu situaciju, a da rekao je mogu ja da ga dovedem i dovodio sam takve i ONI opet rade Po stzrom ne mozes coveka od 65 god promeniti

Isla sam kod jednog znas koliko ga briga za mojy porodicnu situaciju , poslednji put se drao, isla sam u socijalno , nisam spomenula nasilje, opet sam rekla da ga zastitim i rekla sta imam zena iz socijalnog mi rekla da je otac stara skola i da bi me sutnula u dupe i da se menjam..SISTEM ME NE VIDI
Odi kod drugog psihijatra.
Ne odustaj. 🍀

Taj posao je bio u inostranstvu, koliko sam razumela. Poslodavci vide nesigurnost i strah, ali ne verujem da mogu da daju sami dojagnozu - "Ona je anksiozna".

Ljudi oko mene mi govore da nisam prošla “zbog toga”, da sam “izgubila šansu”, da sam “predvidiva u neuspehu” jer sam anksiozna. Čak mi kažu da ne razumem kako to utiče na utisak, kao da je dovoljno da neko vidi moju ranjivost i odmah me otpiše.

Ne znam da li su u pitanju ljudi koji su ti bliski, ili su samo poznanici.. U svakom slučaju ovo nije u redu. Treba da ti budu podrška. Ne da te tapšu po ramenu, samo je potrebno razumevanje sa njihove strane.

Razumem šta je depresija i kako antidepresivi i antipsihotici ( Zalasta npr ) goje. Razgovaraj o tome sa psihijatrom.

Jako je teško kada ti je voljena osoba teško bolesna a u kući nemaš podršku.

Kada je otac u pitanju, idi u Centar za socijalni rad. Postoje Sigurne kuće za žrtve nasilja. Reci im sve o maminoj bolesti, spomeni i da ti nisi ok zbog mamine bolesti i što ne možeš da pronađeš dobar posao.

Razgovaraj i sa svojim psihijatrom o svemu.

Kada neko ima bliskog bolesnog člana porodice, u tvom slučaju je mama, ako ima i oca koji vrši nasilje, a pritom ima o depresiju i anksioznost potpuno je "normalno" da se i anksioznost i depresija pojačaju.

Možda da potražiš i advokata zbog nasilja u porodici, ukoliko imaš novca. Ako nemaš u Domovima zdravlja i u Centru za socijalni rad postoje socijalni radnici koji mogu da pomognu.

Javi nam kako si, kako se osećaš. I znam da je fraza, opšte mesto, ali.. budi jaka koliko možeš.

Ja sam zapravo ovde da mi neko da savet za oca, sve dok sam u ovoj jebenoj okolini ja sam ga ugasilq , a moram da budem uz majku a sebi nisam ok.

Ti si kao u začaranom krugu. I ja to razumem.
Nisam stručnjak za ovu oblast, ali meni tvoja anksioznost deluje kao rezultat iskrenosti prema ljudima koji to ne zaslužuju i odnosa sa ocem, čiji stav moraš zanemariti iako ti je otac, jer je pogrešan.
Obrati se lekaru. Promeni društvo. Smisli sama plan: korak po korak. Moraš verovati da će ti to pomoći i hoće.
Ljudi svašta prožive ( a nije lako) i ostanu na nogama.

Taj posao je bio u inostranstvu, koliko sam razumela. Poslodavci vide nesigurnost i strah, ali ne verujem da mogu da daju sami dojagnozu - "Ona je anksiozna".

Ne znam da li su u pitanju ljudi koji su ti bliski, ili su samo poznanici.. U svakom slučaju ovo nije u redu. Treba da ti budu podrška. Ne da te tapšu po ramenu, samo je potrebno razumevanje sa njihove strane.

Razumem šta je depresija i kako antidepresivi i antipsihotici ( Zalasta npr ) goje. Razgovaraj o tome sa psihijatrom.

Jako je teško kada ti je voljena osoba teško bolesna a u kući nemaš podršku.

Kada je otac u pitanju, idi u Centar za socijalni rad. Postoje Sigurne kuće za žrtve nasilja. Reci im sve o maminoj bolesti, spomeni i da ti nisi ok zbog mamine bolesti i što ne možeš da pronađeš dobar posao.

Razgovaraj i sa svojim psihijatrom o svemu.

Kada neko ima bliskog bolesnog člana porodice, u tvom slučaju je mama, ako ima i oca koji vrši nasilje, a pritom ima o depresiju i anksioznost potpuno je "normalno" da se i anksioznost i depresija pojačaju.

Možda da potražiš i advokata zbog nasilja u porodici, ukoliko imaš novca. Ako nemaš u Domovima zdravlja i u Centru za socijalni rad postoje socijalni radnici koji mogu da pomognu.

Javi nam kako si, kako se osećaš. I znam da je fraza, opšte mesto, ali.. budi jaka koliko možeš.
Hvala ovo cu zabeleziti da znam da ne zaboravim nesto da kazem. Ovo je odlican savet. ❤️

vidi...

Palmotićeva npr.
mnogo sudbina treba obraditi u jedinici vremena
stavi sebe na mesto psihijatra
čak se neki pacijenti deru na njih i vredjaju baš kao u MAXI-ju
da ne upetljavam - oni imaju vremena da im izložiš problem u kratkim crtama oko procene terapije

Samo u privatnoj režiji možeš da odeš kod psihoterapeuta i tu imaš 30 do 45 minuta seansu

Socijalno... ne vuci me za jezik... stranački zapošljavani kadrovi koje treba njih nogom u dupe

Back