Anketa kod matičara...

Kod matičara bih rekla da

• zadržavam svoje prezime.

• zadržavam svoje i dodajem njegovo prezime.

• uzimam njegovo prezime.

• uzimam onako kako najlepše zvuči.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Imam dva prezimena
i oba volim podjednako
kada me oslove samo jednim ( a desava se, narocito ovde u swedi..mnogo im je komplikovano) osecam se kao da mi nedostaje neki vazan komad tela! nekako gubim ravnotezu!

voli svoja prezimena, i moj muz ih voli....iako nam se razlikuju pomalo!
pozdrav BBG

Lexa:
E ne pročitah odakle je to krenulo al' cenim da je ironičan.
Nisam Lexa. Sećaš se pre kad' je tema bila u punoj akciji, da smo ti, ja i možda još
neko branili stav koji sam u prethodnom postu naveo. Čudo mod nije zakatančio ovu
temu... P.S. Ironije je bilo ali ne u mom stvu prema tome, nego prema nekim ranijim
postovima (razlozima za uzimanje muževog prez.) na ovoj temi.

Lexa:
Pa da, na to sam i mislila.
Aha...A meni se učinilo da se obraćaš MRŠI u smislu da sam ironičan
u komentarisanju njenog stava. Kao i od početka teme, mislim da žena
treba da zadrži svoje prezime i doda muževo, to je moj stav iako nisam
žensko i nemam ništa od toga. Ah, i nešto živaca mi je otišlo na ovoj temi,
ali ko me jbo da je postavljam? :x

U anketi nedostaju sledeće mogućnosti:

- on uzima moje prezime, ja zadržavam svoje
- on zadržava svoje prezime i dodaje moje, ja zadržavam svoje
- on zadržava svoje prezime i dodaje moje, ja zadržavam svoje i dodajem njegovo
- on uzima moje prezime, a ja uzimam njegovo
- oboje uzimamo devojačko prezime njegove babe
- nešto deseto

Tsutomu:
Aha...A meni se učinilo da se obraćaš MRŠI u smislu da sam ironičan
u komentarisanju njenog stava. Kao i od početka teme, mislim da žena
treba da zadrži svoje prezime i doda muževo, to je moj stav iako nisam
žensko i nemam ništa od toga. Ah, i nešto živaca mi je otišlo na ovoj temi,
ali ko me jbo da je postavljam? :x
Eeeeee, welcome to this happy community.

Nego, el se to meni čini ili si promenio stav? Koliko se sećam nije bilo dodavanja muževljevog. Al' možda grešim.

Sa moje tačke gledišta najbesmislenija od svih opcija..... tu već zadržavanje "devojačkog" predstavlja čist inat. Normalnije su mi obe opcije - uzeti njegovo ili zadržati svoje.
Svoje prezime ne bih zadržala kako bih "pristala na kompromis" već zato što je to moja stvar, nešto oduvek moje i ne tiče se nikoga drugog, pa ni nerođenog deteta. Naturanje bilo kakve druge opcije doživljavam kao društveno silovanje.
Njegovo bih uzela ako bih uvidela da je to iz nekog razloga bolje po oboje. Moje-njegovo je čisto izd*kavanje. I nikako ne rešava problem "neshvaćenog deteta" već ga samo pogoršava. Najgore oopšteprihvaćeno mišljenje od najsirovije rulje namenjeno je upravo takvim ženama, tako da bi ona - kao majka pre svega, bila popljuvana najcrnje... obratite pažnju.

Da se ne uvali neko sa upućivanjem na ono što jesam postovala o kombinovanim prezimenima, to je potpuno druga priča. Kada bi sistem bio tako organizovan ne bi bilo nikakvih problema. Ne smeta mi rogobatnost gomilanja prezimena, već upravo svrha svega toga.

Ma jok, od početka sam za 2 prezimena, ako ništa baš je :cool:
Bobić-Mojsilović...U suštini sam za zadržavanje prezimena, a ako
se nekkome svidi da doda i drugo, to je super, što reče neko, neće
decu zajbvti u školi kako se mama preziva drugačije, mada ne shvatam
zašto se deca moraju prezivati po ocu. Ali ćutanje je zlato... Rekoše.

У Грчкој је забрањено женама да узимају мушко презиме да лоза не изумре по женској линији. Када се дете роди, две ствари су битне:
1. Чији ће презиме да носи?
2. Које је вероисповести?

Uhh bree,ni mladozenju nisam jos navatala..:-D pa i ne razmisljam o tome..:-D Tradicija je oduvek da zena uzima muzevljevo prezime..a opet razmisljam ..sto na postanskom sanducetu ne bi stajalo i njegovo i moje prezime, mislim svako svoje da zadrzi....cisto da zbunimo postara..:wink:

Ja sam danas prvi put u životu videla slatkog poštara i došlo mi smešno....mislim, setih se onih priča o preljubama sa poštarom :lol: ....
Izvinjavam se na upadu, to ja samo onako, na konto ovog posta gore u kom je spomenut poštar.

Ines1864:
Ja sam danas prvi put u životu videla slatkog poštara i došlo mi smešno....mislim, setih se onih priča o preljubama sa poštarom :lol: ....
Izvinjavam se na upadu, to ja samo onako, na konto ovog posta gore u kom je spomenut poštar.

Naravno da si se setila ..kada postar uvek zvoni 2 x...:-D

Poslednji dan na poslu pred penziju, poštar raznosi poštu. Od jednog bračnog para dobije novčanik, od gospodje sa 2. sprata olovku, jedan dečak mu pokloni privezak... Kad na jednim se vratima pojavi zgodna plavuša, uvede ga u kuću, odvede u krevet i prepusti se vatrenom sexu sa već u godinama zašlim poštarom.

Nakon toga se poštar istušira, žena mu spremi obilan doručak. Kada je krenuo još dobi 100 dinara, a poštar je upita da joj objasni čemu sve ovo.

Ona mu odgovori:
- Pitala sam muža šta da vam poklonimo za odlazak u penziju i uspomenu, a on mi reče: *******, daj mu sto dinara. A doručak je moja ideja...

Back