avesic
Domaćin
- Poruka
- 3.003
pa šta ja znam ,, tako
ako je recenica ove duzine
kao moja sada
mozze cetri reda?
ako je recenica ove duzine
kao moja sada
mozze cetri reda?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1-Pa tako reci...Radiš to zato što tako pravila nalažu i zato što ti ta pravila ne smetaju.Harmony:1-U skladu sa kulturom u kojoj zivimo (ne mislim da srpsku vec mnogo sire) porodica i deca nose najcesce muzevljevo prezime. Meni je normalno sto mi roditelji nose isto prezime. Normalno mi je takav slucaj i sa mojim sinom. Nemam nista protiv drugacijih izbora, ali meni moj izbor ima sasvim zdravo logicku osnovu.
2-Razumela bih je kada bi ta pravila bila obavezna, a ovako kada sami odlucujemo ne vidim problem.
3-Kada sam se rodila dobila sam tatino prezime. Ne dozivljavam to kao vekovnu nepravdu i ugnjetavanje zena od strane muskaraca.
4-Kako ce se prezivati tvoja deca?
Računajte da sam i ja napisao ovo gore uz jedan:Lexa:Tu je, naravno, i pitanje loze koje je neko pomenuo kao razlog za zadržavanje njenog prezimena i, čak, prenošenja na decu :shock:
Zašto "loza umire" ako nema muškog naslednika? Kada loza, očigledno, ne umire, mislim - šta nam to poručuje? Da su ćerkina deca manje bitna? WTF?!
Džointom u venu.avesic:ako vas interesuje moje misljenje ,, ajd malo skratite postove ,, ko da čita ovo u ovoliko redova???? se vi bodete sa nečim?
А треће по комшији... :wink:A što se dece tiče nek' se prezivaju - po meni jedno po njoj jedno.
Lexa:A aaaa ne jer ga voliš..... i ta je opcija pokrivena, ali i van toga.....
Ogradila sam se, uoči zagradu.
Ne sećam se da sam pročitao da se neko plaši reakcije već da samoHellen:И треће - увек имамо могућност да на свадбу позовемо само оне људе који су нам слични и драги и од чије реакције немамо разлога да страхујемо....
Po komšinici...opet moram da te ispravljam...Hellen:А треће по комшији... :wink:
Mnogo si gledala BigBradera.Hellen:Миливој Марковић (Петровић) Дрндаревић (Бугарски) Џоњало (Шујица) Ристић (Спаравало).......
Pa ono... ti mene zajebavaš, ja tebe zajebavam, čist račun duga ljubav. Pogledaj svoje postove na ovoj temi.maricicak:Sto vredjas?
Nisi dobro pročitala.....Hellen:Онда се Марко Марковић (Петровић) ожени Лепосавом Дрндаревић (Бугарски) и добију ћерку Дивну.
Онда се Дивна Марковић (Петровић) Дрндаревић (Бугарски) уда и добије сина Миливоја који ће опет имати и очево и мајчино презиме:
Миливој Марковић (Петровић) Дрндаревић (Бугарски) Џоњало (Шујица) Ристић (Спаравало)....
....а онда се Миливој ожени....јбт, не могу више...
Prezimena u zagradama su tu samo formalno, na dete se prenosi prvo.Lexa:I pored toga da negde iza u dokumentima stoji i prezime drugog roditelja, s tim da se po udaji uvažava prvo.
Brat - Marković (Petrović)
Sestra - Petrović (Marković).
Ne sećam se da sam pročitao da se neko plaši reakcije već da samo
ne opravdava ili kritikuje što bi do reakcije došlo. I nemojte sad' da govorite opet kako
nećeš promeniti svet, pa ćuti govori samo o suvoj realnosti. Ne moram ništa da menjam ali se neću ućutati zato što je svet kretenast.
proistice ovoHarmony:moj razlog je bio da se prezivamo isto moj sin, moj muz i ja.
Veliki pozdrav!Tsutomu:1-Pa tako reci...Radiš to zato što tako pravila nalažu
Da, sama ovo ne bih bolje rekla.Tsutomu:Ne sećam se da sam pročitao da se neko plaši reakcije već da samo
ne opravdava ili kritikuje što bi do reakcije došlo. I nemojte sad' da govorite opet kako
nećeš promeniti svet, pa ćuti govori samo o suvoj realnosti. Ne moram ništa da menjam ali se neću ućutati zato što je svet kretenast.
Tsutomu:Mnogo si gledala BigBradera.![]()
Lexa:Prezimena u zagradama su tu samo formalno, na dete se prenosi prvo.
Dakle, žene po ženskoj, muškarci po muškoj linij, a što se mene tiče - može i upravo suprotno (mešano). Mada je ovo prvo logičnije.
Lexa:Pa ono... ti mene zajebavaš, ja tebe zajebavam, čist račun duga ljubav. Pogledaj svoje postove na ovoj temi.
Pa da, ima opciju..... ipak to verovatno neće učiniti jer joj je to sva rodbina i prijatelji, sve što ima. Pa će ih, iz istog razloga, i pozvati na svadbu.Hellen:Па добро, ако се нека одлучи за опцију да позове сву патријархалну родбину иако зна какве ће реакција бити, а при томе неће да ћути и да најједноставније не обраћа пажњу на то...онда има опцију да се у сред свечаног чина окрене родбини и да дрекне:''Марш из моје свадбе малограђани и шовинисти!!''
Koliko mi je poznato, ako neko nece - ne mora.Lexa:Šta ako neko NEĆE to dobrovoljno da radi? To je pitanje, i samo to. Šta onda? Da crkne?